هزاران سال قدمت تاریخی نشتیفان و تمدن کهن آن

هزاران سال قدمت تاریخی نشتیفان و تمدن کهن آن

۱۳۸۷ آذر ۱, جمعه

شیپور چی استعمار و ترفند های ماندگاری کمک به نو کرانش

آماده شدن ايران برای ساختن بمب اتمی و واکنش های ديگر در مطبوعات جهان

20/11/2008




* داشتن مواد کافی برای توليد يک بمب اتمی

نيويورک تايمز زير عنوان" گفته ميشود ايران دارای سوخت اتمی برای توليد يک بمب است" به نقل از کارشناسانی اتمی که جديد ترين گزارش بازرسان بين المللی اتمی را تجزيه و تحليل کرده اند می نويسد ايران اکنون تقريبا بقدر کافی مواد اتمی توليد ميکند که با پالايشی اضافی بتواند يک بمب اتمی بسازد.

نيويورک تايمز به استناد گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی که از جايگاه اصلی اتمی ايران در نطنز بازرسی کرده است می نويسد ايران تا اوايل اين ماه شصد و سی کيلوگرم اورانيوم غنی شده با درجه خلوص پائين داشته است، وبعد می افزايد چندين کارشناس ميگويند اين برای ساختن يک بمب کافی است اما بيشتر جنبه ای نمادی دارد زيرا ايران برای رسيدن به آن مرحله بايد گام هائی اضافی بردارد.

نيويورک تايمز در توجيه اين گام های اضافی می نويسد ايران نه تنها بايد توافق های بين المللی خود را نقض و بازرسان را اخراج کند بلکه مجبوراست سوخت اتمی را خالص تر و قابل قراردادن در کلاهک اتمی کند، که خود تکنولوژی پيشرفته ای است ، و کارشناسان غربی مطمئن نيستندايران هنوزبه آن دست يافته باشد.

* فاصله يک تا دوسال به ساختن بمب اتمی

واشنگتن پست زير عنوان "آژانس بين المللی انرژی اتمی و ايران بر سر تحقيق و بازرسی به بن بست رسيده اند" به نقل از مقامات سازمان ملل متحد می نويسد اين بن بست چند ماه پس از آن علنی شد که تهران مسئله را تمام شده توصيف ميکرد.

واشنگتن پست می نويسد تحليلگران معتقدند ايران با غنی کردن اورانيوم برای استفاده در ساختن يک بمب اتمی، اگردنبال چنين اقدامی برود، فقط يک يا دو سال فاصله دارد.

* آمادگی نيروی هوائی اسرائيل

جروسلام پست، روزنامه انگليسی زبان اسرائيلی زير عنوان"فرمانده نيروی هوائی اسرائيل ميگويد ما برای مقابله با ايران آماده ايم" اظهارات ژنرال ايدو نهوشتان در مصاحبه با مجله آلمانی اشپيگل را نقل ميکند که گفته است برای جلوگيری از دسترسی ايران به سلاح اتمی آماده ايم آنچه را که از ما خواسته شود انجام دهيم.

جروسلام پست می نويسد وقتی از نهوشتان پرسيده شد آيا ارتش اسرائيل قادر است تاسيسات اتمی ايران را که در گوشه و کنار کشور پخش است، و بخشی از آنها نيز زير زمين است، نابود کند؟ وی در پاسخ گفت لطفا توجه داشته باشيد که من نمی خواهم وارد جزئيات بشوم. فقط می توانم بگويم که اين مسئله ای فنی يا لجستيک نيست.

* رگه های اورانيوم غنی شده


واشنگتن پست زير عنوان"سازمان ملل متحد ميگويد تاسيسات سوريه شبيه رآکتور بود" می نويسد اولين تحقيق مستقل از يک جايگاه مورد ظن اتمی در سوريه که سال گذشته توسط اسرائيل نابود شد، بنا به يک گزارش سازمان ملل متحد که مويد کشف رگه هائی از اورانيوم درميان ويرانه اين جايگاه نابود شده است، ادعاهای آمريکا را قوی تر ميکند که دمشق پنهانی رآکتوری اتمی می ساخته است.

واشنگتن پست می نويسد هفته گذشته پس از آنکه در گزارشهای خبری برای نخستين بار به کشف رگه های اورانيوم در جايگاه سوری ها اشاره ای شد، مقامات سوری گفتند اورانيوم ممکن است از بمب های اسرائيل آمده باشد. بعضی از بمب های مورد استفاده در حمله به بناهای دارای استحکامات قوی حاوی اورانيوم ضعيف شده هستند. اما يک مقام ارشد سازمان ملل متحد گفت بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی رگه ای اورانيوم ضعيف شده در جايگاه پيدا نکردند.

* سوء استفاده از سيستم بين المللی پولی

گلف نيوز روزنامه انگليسی زبان امارات متحده عربی زير عنوان"هشدار مقام آمريکائی در باره نفوذ نامشروع مالی ايران" اظهارات استوارت ليوی معاون وزارت خزانه داری آمريکا در امورتروريسم و اطلاعات مالی را در يک کنفرانس خبری در ابوظبی نقل ميکند که طی آن ايران را به سوء استفاده از سيستم مالی بين المللی برای پيش برد برنامه ای اتمی و موشکی اش، علاوه بر کمک رسانی به گروههای تروريستی متهم کرده است.

گلف نيوز می نويسد آقای ليوی که در جريان سفر به چهار کشور منطقه برای تبادل نظر در باره چگونگی پيشرفت در اقدامات مقابله با پول رسانی به گروههای تروريستی و ديگر عمليات مالی پنهانی، با تاکيد بر ايران، به امارات متحده عربی آمده بود با مقامات امارت ملاقات و گفتگو کرد. وی گفت امارات متحده عربی با توجه به موقعيتی که به عنوان يک مرکز بين المللی تجارت و امور مالی پيدا کرده است بايد از خود در مقابل نقل و انتقال های مالی و داد و ستدهای نامشروع محافظت و حراست کند.

هیچ نظری موجود نیست: