هزاران سال قدمت تاریخی نشتیفان و تمدن کهن آن
۱۳۸۸ مرداد ۸, پنجشنبه
آیت الله منتظری: آیا تجربه حکومت شاه را از یاد برده اید؟
او در پاسخ به نامه اخیر حدود هفتاد نفر از شخصیت های سیاسی و دانشگاهی ایران، از جمله میرحسین موسوی، مهدی کروبی و محمد خاتمی، که از مراجع تقلید در مقابل "سرکوب" و "شکنجه" معترضان یاری خواسته بودند، نوشته است که مقامات جمهوری اسلامی با بستن تنها یک بازداشتگاه نمی توانند مردم را "اغفال" کنند.
امضاکنندگان نامه استمداد از مراجع تقلید در نامه خود که روز سوم مرداد منتشر شد، نوشته بودند که بازداشت های پس از انتخابات ریاست جمهوری با "استفاده از شیوه های بازجویی" همراه بوده که "یادآور دوران سیاه ستمشاهی" است.
همچنین در نامه ای که آقایان موسوی، کروبی و خاتمی از امضاکنندگانش بودند، آمده بود: "از شما مراجع عظام تقلید به عنوان مرجع و ملجأ ملت شریف ایران می خواهیم که پیامدهای زیانبار اتخاذ شیوه های قانون گریزانه را به دستگاه های ذیربط خاطرنشان ساخته و آنان را نسبت به اشاعه بیدادگری در نظام جمهوری اسلامی برحذر دارید".
حالا آیت الله منتظری جواب داده است: " تصمیم گیرندگان حوادث و فجایع اخیر آیا تجربه حکومت شاه و سایر رژیم هاى استبدادى را از یاد برده اند؟ مگر رژیم شاه با ایجاد خفقان و رعب و سرکوب آزادى خواهان و سانسور رسانه ها و زندانى و شکنجه نمودن فعالان سیاسى و معترضین و اعتراف گیرى از آنان و پرونده سازى و تبلیغات دروغ توانست در مقابل موج اعتراضات و نارضایتى هاى مردم مقاومت کند؟"
امضا کنندگان نامه استمداد از مراجع در مورد تلاش دستگاه های امنیتی برای "اعتراف گیری" با "شیوه های غیرقانونی، غیراخلاقی و غیرشرعی" از بازداشت شدگان هشدار داده بودند.
این در حالی است که مسئولان جمهوری اسلامی می گویند کسانی که اکنون در بازداشت هستند، از عوامل اغتشاشات بوده اند و بزودی محاکمه خواهند شد.
اما آیت الله منتظری نوشته است: "عزیزانى که اکنون در زندان ها اسیر هستند و از آنان با زور و شکنجه اعتراف و مصاحبه مىگیرند و هر روز جنازه یکى از آن عزیزان را به خانواده ها تحویل مىدهند چه گناهى کرده اند؟ جز این که به تخلفات عدیده و تقلب در انتخابات به طور مسالمت آمیز و آرام اعتراض داشتند و خواستار احقاق حقوق از دست رفته خود بودند؟"
آقای منتظری همچنین با انتقاد از شیوه های دستگاه های اطلاعاتی برای گرفتن اعتراف از بازداشت شدگان، به فرمان رهبر جمهوری اسلامی برای تعطیلی اخیر بازداشتگاه کهریزک اشاره کرده و نوشته است: "این گونه اعترافات هیچ مبناى شرعى و قانونى ندارد و آمرین و عاملین آن مرتکب جرمى بزرگ شده اند و باید در دادگاهى عادل و بى طرف و علنى محاکمه شوند تا مردم واقعا احساس کنند به حقوقشان توجه شده است و به آینده امیدوار شوند، نه این که در صدد اغفال مردم باشند و مثلا با تعطیلى یک بازداشتگاه تمام گناه را به گردن یک ساختمان بیندازند."
عزیزانى که اکنون در زندان ها اسیر هستند و از آنان با زور و شکنجه اعتراف و مصاحبه مىگیرند و هر روز جنازه یکى از آن عزیزان را به خانواده ها تحویل مىدهند چه گناهى کرده اند؟
آیت الله منتظری
پیشتر پایگاه اینترنتی آیت الله حسینعلی منتظری گزارش داده بود که او در روزهای اخیر برای بحث درباره "مسائل فقهی و سیاسی روز" با آیت الله عبدالکریم موسوی اردبیلی و آیت الله شبیری زنجانی، دیدار کرده است.
جزئیات این دیدار در دهکده خاوه، در اطراف قم که اقامتگاه تابستانی آیت الله منتظری است، فاش نشده است.
پیش از انتشار بیانیه تازه آقای منتظری، آیت الله موسوی اردبیلی و آیت الله یوسف صانعی، دو تن دیگر از مراجع تقلید، شیوه های برخورد با معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری را محکوم کرده بودند.
آیت الله یوسف صانعی بیانیه ای صادر کرد که در آن خطاب به کسانی که آمر و عامل "ضرب و جرح و قتل و زندانی کردن افراد بوده و به آزار زندانیان می پردازند" هشدار داده شده بود که "اینگونه ظلم ها به کسانی که هیچ پناهگاهی جز خداوند ندارند از گناهان کبیره به شمار می رود."
آیت الله صانعی خواستار آزادی فوری تمامی زندانیان و صدور "اجازه برگزاری مراسم به خانواده شهدای حوادث اخیر" شد و گفت که آمرین، عاملین و محرکین این حوادث نیز باید توبه کنند و رضایت مضروبین و آسیب دیدگان را به دست آورند.
آیت الله عبدالکریم موسوی اردبیلی هم هشدار داد که ادامه روند کنونی می تواند باعث تضعیف نظام و اعتماد عمومی به آن شود و افزود که "حرمت شکنی و ایراد اتهاماتی که در دادگاه های صالحه ثابت نشده اند به بزرگان و شخصیت های ملی و دینی نه تنها جامعه را آرام نمی سازد بلکه آتش فتنه را شعله ور تر می کند."
۱۳۸۸ مرداد ۷, چهارشنبه
وزير دفاع آمريكا: ممكن است ايران از گفتگو با آمريكا براي خريد زمان استفاده كند
ايران حق داشتن چرخه كامل سوخت هسته اي را ندارد
وزير امور خارجه آمريكا بر تعهد آمريكا به خط مشي ديپلماسي در قبال ايران و تامين امنيت اسرائيل تاكيد كرد.به گزارش بي بي سي، هيلاري كلينتون در مصاحبه با شبكه "ان بي سي" آمريكا گفت كه تلاش ايران براي دستيابي به سلاح هسته اي غيرقابل قبول است. وي گفت: آمريكا درصدد اين بوده كه محاسبات داخلي حكومت ايران در مورد برنامه هسته اي اين كشور را تغيير دهد. هيلاري كلينتون گفت: ايران حق داشتن چرخه كامل سوخت هسته اي كه غني سازي اورانيوم بخش مهم آن است را ندارد. وي افزود كه آمريكا هرگز نخواهد گذاشت كه ايران به سلاح هسته اي دست پيدا كند و تلاش ايران براي رسيدن به چنين توانايي را بيهوده توصيف كرد. هيلاري كلينتون همچنين از اظهارت اخير جو بايدن معاون رئيس جمهور آمريكا كه گفته بود < آمريكا نمي تواند مانع از اين شود كه اسرائيل در برابر ايران مسير ديگري را غير از گفتگو انتخاب كند> دفاع كرد. برخي از كارشناسان اين سخنان جو بايدن را چراغ سبز آمريكا براي حمله اسرائيل به ايران تحليل كرده اند. اما وزير امور خارجه آمريكا اظهارات آقاي بايدن را فقط بيان واقعيت ها خواند. به گفته وي، اسرائيل يك دولت مستقل است و اگر به اين نتيجه برسد كه موجوديتش به خطر افتاده، به نظر كشورهاي ديگر گوش نخواهد كرد. كلينتون بار ديگر بر امنيت اسرائيل تاكيد كرد، اما در عين حال گفت كه مسير ديپلماتيك فعلي در قبال برنامه اتمي ايران، خط مشي بهتري براي جلوگيري از دستيابي ايران به سلاح اتمي است و اسرائيل بايد در اين خصوص صبوري به خرج دهد. كلينتون اين نظر كه< اگر آمريكا وارد مذاكره هسته اي با حكومت ايران شود، به "جنبش دموكراتيك" در ايران خيانت خواهد كرد> را رد كرد. هيلاري كلينتون گفت: آمريكا در گذشته با كشورهايي مانند اتحاد جماهير شوروي سابق مذاكره كرده است. وي افزود: هر كسي كه در ايران بر سر قدرت باشد، تصميماتش بر امنيت منطقه خاورميانه و جهان تاثير خواهد گذاشت.
اه هداف آمريكا از تقويت تسليحاتي اعراب عليه ايران
قاليباف: كساني كه در زمان جنگ در صف نامردان بودند امروز چفيه بر گردن مي اندازند
خنثي شدن توطئه بمب گذاري در مشهد
قدرت الله عليخاني:سفير ايران براي خوشايند روس ها مي گويد توپولف بهتر از ايرباس است
رابطه نور آفتاب و کاهش افسردگی
به گزارش خبرگزاری مهر: این دانشمندان با بررسی اطلاعات مربوط به 14 هزار و 474 بیماری که در تحقیقات مربوط به فاکتورهای خطر سکته مغزی در آمریکا شرکت کرده بودند ارتباط میان افسردگی، عملکردهای شناختی و پرتوهای خورشید را مورد مطالعه قرار دادند.
این دانشمندان در ادامه تحقیقات خود اطلاعات هواشناسی ارائه شده توسط ناسا را با اطلاعات مرتبط با این بیماران مقایسه کردند.
پژوهشگران دانشگاه آلاباما در این خصوص اظهار داشتند: "بین افرادی که از بد زندگی کردن رنج می برند و فقدان حضور در زیر نور آفتاب و صدمات بالایی که به قدرت شناختی وارد می شود یک ارتباط مستقیم وجود دارد."
براساس گزارش یونایتد پرس اینترنشنال، این مکانیزمهای فیزیولوژیکی که منجر به بروز افسردگیهای فصلی می شوند می توانند با اثراتی که نور خورشید بر عملکردهای شناختی انسان دارند مرتبط باشند. در حقیقت پرتوهای نور آفتاب علاوه بر تنظیم سطوح سروتونین و ملاتونین بر روی گردش خون مغز نیز اثر می گذارد.
این محققان استفاده از نور خورشید را در فصل تابستان همراه با مراقبتهای جدی از پوست در مقابل پرتوهای مخرب خورشید توصیه کرده اند.
آيت الله العظمي صانعي : طآمران و عاملان حوادث اخير توبه كنند
اختلاف دیدگاه روسها با ایران از زاویه ای دیگر
يك كارشناس استاندارد پرواز در گفتوگوبا (ايسنا)، اظهار كرد: نظارت سازمان هواپيمايي كشوري بر امور شركتهاي هواپيمايي و ايمني پروازها آنها مناسب نيست و عدم نظارت كافي سازمان هواپيمايي بر ايرلاينها باعث ضعف ايمني شده است.
وي افزود: نبايد ايمني در پروازها فداي تحريم شود و در صورتيكه شركتهاي هواپيمايي تخلف دارند بايد ماموران سازمان هواپيمايي كشوري حتي اگر به ضررشان باشد با آنها برخورد كنند چراكه با جان انسانها در ارتباط است.
وي با ابراز تاسف از اينكه نظارت بر ايرلاينها بسيار ضعيف است، گفت: برخورد با ايرلاينها و فعاليت آنها براساس روابط صورت ميگيرد؛ نه ضوابط و قوانين.
اين كارشناس پرواز معتقد است: اين موضوع بيشتر در مسائلي همچون مجوز پرواز به خلبانان محرز است به طوريكه بسياري از خلباناني مدرك و مجوز پرواز از داخل و خارج از كشور دارند اجازه پرواز داده نميشود. متاسفانه بارها اين مسائل و موضوعات به صورت مكتوب به سازمان هواپيمايي كشوري اعلام شده اما هيچ نتيجه و رسيدگي حاصل نشده است.
روسها از هواپيماهاي آمريكايي و فرانسوي استفاده ميكنند
اين خلبان اظهار كرد: عليرغم اينكه تحريم در سيستم حمل و نقل هوايي مسافري كشوري وجود دارد اما هواپيماهاي غربي هم براي كشور مقرون به صرفهتر است و هم سيستم فني كشور با اين نوع هواپيماها طراحي و هماهنگ شده است.
اين كارشناس پرواز تصريح كرد: كشورهاي روسي تمايلي به استفاده از هواپيماهاي توپولوف و ايلوشين ندارند و از هواپيماهاي آمريكايي و فرانسوي(اغلب انواع مختلف بوئينگ) در ناوگان خود استفاده ميكنند.
ايلوشين در دنيا براي ترابري استفاده ميشود
اين خلبان اظهار كرد: هواپيماهاي توپولوف و ايلوشين در روسيه سابق به دو منظور باربري و مسافري مورد استفاده قرار ميگرفت كه هماكنون در ايران هر دونوع اين هواپيما براي مسافربري استفاده ميشود؛ به ويژه هواپيماي ايلوشين كه در همه جاي دنيا براي ترابري استفاده ميشود.
وي افزود: حداقل در شرايط فعلي كه تحريم بر كشور سايه انداخته و مشكلاتي در خريد هواپيماهاي غربي وجود دارد ميتوان به جاي خريد هواپيماهاي دست دوم شرقي، هواپيماي فوكر كه محصول مشترك كشورهاي اروپايي است( موتور آن متعلق به شركت فالكن هلندي، بدنه آن فرانسوي و ...) كه براي مسيرهاي كم مسافر و مناطق سرد سير بسيار مقرون به صرفه بوده و از نظر ايمني بسيار بهتر از هواپيماهاي روسي است، مورد استفاده قرار گيرد.
استفاده بيش از حد از كادر پروازي بازدهي مطلوب را سلب كرده است
اين كارشناس پرواز درباره ادغام ايرلاينهاي كوچك بهمنظور قويتر شدن در خريد هواپيماهاي بهتري و مديريت كاراتر، گفت: نميتوان گفت با ادغام ايرلاينهاي ايمني در حمل و نقل هوايي وضعيت بهتري پيدا ميكند.
وي با بيان اينكه مدتهاست رسيدگي به وضعيت كادر پروازي به ويژه خلبانان و افزايش سيستم ايمني از سوي كارشناسان تاكيد ميشود، ادامه داد: خستگي مفرط در كادر پروازي شركتها از عوامل مهم در بروز خطا و اشتباهات است؛ چراكه ميزان فعاليت كادر پروازي براساس قوانين تعريف شده بينالمللي نيست و بيش از ميزان مطلوب و استاندارد از خلبانان و مهمانداران در شركتهاي هواپيمايي ايراني استفاده ميشود كه اين خود عامل خستگي و عدم بازدهي مطلوب شده است.
اين خلبان با بيان اينكه80 درصد اشكالات و خطاها به دليل عدم اجراي استانداردهاي لازم در كشور است، عنوان كرد: مهمانداران بايد طبق قوانين بينالمللي طي يك دقيقه در زمان بروز حادثه مسافران را از هواپيما خارج كنند كه اين خستگي و عدم كارايي به دليل كاركرد زياد نيروي انساني در شركتهاي هواپيمايي، بازدهي مطلوب اين بخش در سلب كرده است. از طرف ديگر خلبانان بايد از نظر ذهني آمادگي داشته باشد كه بتواند بهترين تدبير، مديريت و تصميم فني را اعمال كنند اما ...
وي درباره تهيه طرح تحقيق و تفصص از صنعت هوايي كشور، گفت: اگر نتايج اين طرح پس از بررسيهاي كارشناسانه اعلام شود بسيار موثر خواهد بود. بايد بحث مديريت سازمان هواپيمايي كشوري به عنوان يك سازمان مستقل بسيار بالاتر از شرايط فعلي ديده شود چراكه مشتريان اين صنعت مردم و مقامات كشور و مردم و مقامات ديگر كشورهاست. نقش هواپيمايي را بايد خارج از چارچوبهاي سياسي و تحريمها در نظر گيرند اما در حال حاضر بحث تحريم دست آويز همه شركتهاي هواپيمايي براي فرار از مسائل شده است.
اين خلبان تاكيد كرد: بايد قوانين بينالمللي در نظارت ايرلاينها اجرا و نظارتها بسيار محكم و استوار اعمال شود. كهنسال بودن هواپيماها و ناوگان هوايي، آموزشها، عدم اجراي مقررات و قوانين، كافي نبودن نظارت سازمان هواپيمايي بر ايرلاين در بروز مشكلات دخيل هستند.
اين كارشناس ادامه داد: ايرلاينها در صورت مشكلات مالي ميتوانند امكاناتي همچون كيترينگ (پذيرايي از مسافران) و هزينههاي غيرضروري را كاهش دهند و بر ايمني بيفزايند اما ايرلاينها معمولا در زمينه كيترينگ با يكديگر رقابت ميكنند در حاليكه بايد در زمينه افزايش ضريب ايمني رقابت داشته باشند.
وي اظهار كرد: نميتوان گفت ايرلاينها پول كمي ميگيرند چراكه در پروازهاي خارجي هزينهها براساس استانداردهاي خارجي دريافت ميشود و تنها در پروازهاي داخلي قيمت مصوب است كه قيمت كمي هم نيست؛ از طرف ديگر لازم است ارزش هر ساعت پرواز و اقتصادي بودن آن از سوي سازمان هواپيمايي بررسي شود تا مسايل اقتصادي دست و پاگير ايمني نشود و زمانيكه يك ايرلاين ميپذيرد با قيمت مصوب فعاليت كند ميتواند با اعمال مديريت كارا از ضرر و زيان خود در عين رعايت ايمني جلوگيري كند و سازمان هواپيمايي نظارت دقيق بر آنها داشته باشد و در غير اين صورت از فعاليت آنها جلوگيري شود.
دیدار سه نفر از مراجع قم از جمله برای بحث درباره 'مسائل سیاسی روز'
به گزارش پایگاه اینترنتی آیت الله حسینعلی منتظری، او در روزهای اخیر برای بحث درباره "مسائل فقهی و سیاسی روز" با آیت الله موسوی اردبیلی و آیت الله شبیری زنجانی، دیدار کرده است.
جزئیات این دیدار در دهکده خاوه، در اطراف قم که اقامتگاه تابستانی آیت الله منتظری است، فاش نشده است.
چند روز پیش حدود هفتاد چهره سیاسی و دانشگاهی از جمله میرحسین موسوی، مهدی کروبی و محمد خاتمی در نامه ای سرگشاده به مراجع تقلید شیعه، از اعمال "شکنجه های مکرر" علیه بازداشت شدگان حوادث اخیر اظهار نگرانی کرده و از آنها کمک خواستند.
آقای موسوی و برخی دیگر از مخالفان از زمان انتخابات جنجالی 22 خرداد که تظاهرات گسترده و سرکوب آن توسط نیروهای امنیتی را به دنبال داشت، در موارد متعدد از علمای مذهبی شیعه خواسته اند رفتار حکومت را محکوم کنند.
حسن شریعتمداری، پژوهشگر مسائل دینی در آلمان، در گفتگو با بی بی سی فارسی گفت با توجه به سفر آیت الله موسوی اردبیلی و آیت الله شبیری زنجانی به اقامتگاه تابستانی آقای منتظری در خارج از قم او حدس می زند که موضوع بحث "عاجل" بوده است چرا که چنین سفرهایی معمولا برای مباحث فقهی انجام نمی شود.
او گفت: "این بحث عاجل باید نسبت به فتاوی ای و استفتاهایی باشد که آقای منتظری جواب داده و حکومت را جائر دانسته اند. با توجه به اینکه آقای شبیری زنجانی رفاقت دیرینه ای هم با رهبر انقلاب آقای خامنه ای دارد، شاید پیام هایی هست که چگونه می توان راه حلی برای برون رفت از این بحران پیدا کرد."
وی البته تاکید که اینها فقط حدسیات است اما افزود "من مطمئن هستم که خروج از این بحران با چند رایزنی ساده به هیچ وجه ممکن نیست."
آیت الله منتظری و آیت الله موسوی اردبیلی قبلا در بیانیه هایی به رفتار حکومت در برخورد با معترضان اعتراض کرده اند.
آیت الله منتظری اخیرا در پاسخ به سوالات محسن کدیور، روحانی مخالف ایرانی، گفته بود که "[اگر مسئولانی] به زور یا فریب و تقلب بر آن منصب بمانند مردم باید عدم مشروعیت و مقبولیت آنها را در نزد خود و برکناری آنان از منصب را با رعایت مراتب امر به معروف و نهی از منکر... و انتخاب مفیدترین و کم هزینه ترین راه ممکن ابراز داشته و بخواهند".
به نوشته آقای کدیور، آیت الله منتظری در بخشی از پاسخ هایش، حکومت جمهوری اسلامی ایران را تلویحا متهم کرده است که "بر اساس چماق و ظلم و تجاوز به حقوق دیگران و تصرف غاصبانه و تغییر در آراء مردم و کشتن و بستن و بازداشت و شکنجه های قرون وسطایی و استالینی و ایجاد خفقان و سانسور روزنامه ها... و زندانی کردن عقلا و نخبگان جامعه به بهانه های واهی و تحمیل اعترافات به امور خلاف واقع" عمل می کند.
آیت الله منتظری در دوران رهبری آیت الله خمینی قائم مقام رهبر جمهوری اسلامی بود، اما در سال ۱۳۶۸ و در پی اختلافاتی که با آیت الله خمینی پیدا کرد، از این مقام عزل شد.
آقای منتظری که مرجعیت آیت الله خامنه ای رهبر ایران را زیر سوال برده در دوران حکومت وی سال ها تحت حصر خانگی بوده است.
۱۴۰ بازداشت شده حوادث اخیر ایران 'آزاد شدند'
کاظم جلالی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران گفته است که ۱۴۰ تن از بازداشت شدگانی که دارای اتهامات سبک بودند با "رأفت اسلامی" و با قرار وثیقه یا کفالت آزاد شدند.
او گفته است که ۱۵۰ بازداشت شده دیگر در زندان اوین نگهداری می شوند که به گفته مقامات دادستانی، اسناد و مدارکی دال بر "حمل اسلحه سرد و گرم، بمب آتش زا و وارد کردن آسیب به اموال عمومی" علیه آنها وجود دارد.
آقای جلالی گفت که علاوه بر این عده، ۵۰ نفر از چهره های سیاسی و اعضای "گروهک های ضد انقلاب" و "برخی افراد خارجی دخیل در اغتشاشات" هم در زندان هستند که از نظر دادستانی نقش آمر را در "اغتشاشات" داشته اند و بعضی از آنها "اتاق فکر اغتشاشات" بوده اند.
او گفته است که اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، از دادستانی تهران خواسته اند که پرونده این افراد "هر چه سریع تر" رسیدگی و محاکمه آنها "بر طبق ضوابط صحیح اسلامی و قوانین موضوعه کشور" انجام شود.
یک روز پیش تر، سخنگوی قوه قضائیه ایران اعلام کرده بود که محمود هاشمی شاهرودی، رئیس این قوه به سعید مرتضوی، دادستان تهران دستور داده است که ظرف یک هفته به "سرعت بخشی به روند بررسی وضعیت زندانیان و تعیین تکلیف آنان" اقدام کند.
به گفته علیرضا جمشیدی، آقای هاشمی شاهرودی همچنین مصطفی پورمحمدی، رئیس سازمان بازرسی کل کشور را موظف کرد در مورد شرایط نگهداری بازداشت شدگان و رعایت حقوق آنها و وضعیت بازداشتگاه ها گزارشی برای او تهیه کند.
آقای شاهرودی همچنین دستور داده است که شعبه هایی ویژه در دادگستری ها و سازمان قضایی نیروهای مسلح تشکیل شود و به شکایت های "افراد بی گناهی" که در حوادث اخیر مورد "ضرب و شتم و تخریب اموال" قرار گرفته اند رسیدگی کند.
سخنگوی قوه قضائیه، تعداد کل بازداشت شدگانی را که تا روز دوشنبه در بازداشت مانده بودند، ۳۰۰ نفر اعلام کرد.
حدود هفتاد چهره سیاسی و دانشگاهی ایران از جمله میرحسین موسوی، محمد خاتمی و مهدی کروبی روز شنبه ۳ مرداد در نامه ای سرگشاده خطاب به مراجع تقلید، نسبت به اعمال "شکنجه های مکرر" علیه بازداشت شدگان اظهار نگرانی کرده بودند.
همچنین در روزهای گذشته در مواردی، جسد افرادی که در جریان ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران بازداشت شده بودند، به خانواده های آنها تحویل داده شد.
علت مرگ این بازداشت شدگان دست کم در دو مورد ابتلا به بیماری مننژیت در زمان بازداشت عنوان شد.
دزدي اطلاعات از طريق پريز برق
به گزارش بيبيسي، پژوهشگران موسسه Inverse Pathدريافتهاند كه فقدان لايههاي حفاظتي كافي جهت جلوگيري از انتشار اعوجاج در كابل برخي صفحه كليدها، باعث ميشود كه در هنگام تايپ هر حرف، اطلاعاتي حساس از طريق اين سيم نشت كند.
اين پژوهشگران با تحليل اطلاعاتي كه از طريق پريز برق به دست آمد، توانستند دريابند كه فرد مورد شنود قرار گرفته، چه چيزي بر روي صفحه كليد كامپيوتر خود تايپ ميكند.
در اين پژوهش مشخص شد، اطلاعات منتقل شده از طريق سيم صفحه كليد، از ۱۵ متري نقطه اتصال كامپيوتر به يك پريز برق و حتي از نقاطي مانند لولههاي آب نيز قابل شنود است.
آندريا باريساني و دانيل بيانكو، از پژوهشگران موسسه Inverse Pathدر يك مقاله علمي به تشريح يافتههاي خود پرداختند و نوشتند: هدف ما اين است كه نشان دهيم اطلاعات را از غيرمنتظرهترين راهها ميتوان شنود كرد.
پژوهشگران تحقيق خود را بر روي سيمهايي متمركز كردند كه صفحات كليد PS/2 را به كامپيوترهاي روميزي متصل ميكند.
به گفته اين محققان، شش سيم داخل يك كابل PS/2معمولا نزديك به يكديگرند و حفاظ اعوجاجي مناسبي ندارند. اين مسئله باعث ميشود اطلاعاتي كه از طريق سيم داده ( )dataبه شكل تغيير ولتاژ در حال انتقال است به سيم زمين ( )earthدر همان كابل القاء شود.
سيم زمين نهايتا از طريق منبع تغذيه كامپيوتر به پريز برق و از آنجا هم به كل مدارهايي كه برق اتاق را تامين ميكنند متصل ميشود.
آنچه شرايط را براي اين القاء ناخواسته اطلاعات فراهم ميكند، سرعت پايين انتقال اطلاعات صفحه كليد است كه سرعت آن به مراتب كمتر از سرعت عملكرد ديگر قطعات در كامپيوتر است.
در اين مقاله آمده: موج مربعي سيگنال PS/2با كيفيت خوب [به سيم زمين] منتقل ميشود ... و ميتوان آن را به اطلاعات اصلي صفحه كليد تبديل كرد.
پژوهش اين افراد نشان داد حتي اگر محلي كه تلاش براي دزدي اطلاعات از آن صورت ميگيرد تا ۱۵متر از پريز برق فاصله داشته باشد، اطلاعات بدون مشكل منتقل ميشود و در نتيجه چنين روش شنود اطلاعات در اتاق هتلها يا دفاتر كار نيز قابل استفاده است.
اين دو پژوهشگر اعلام كردند كه تحقيقات آنها در اين زمانه كماكان ادامه دارد و قرار است نحوه انجام آ> در كنفرانس مسائل امنيتي Black Hatكه از روز ۲۵تا ۳۰ژوئيه در لاس وگاس برگزار ميشود، به نمايش گذاشته شود.
سه شنبه ، 23 تیر 1388 ، 16:12
پژوهشگران امنيت اطلاعات ميگويند كه از پريز برق ميتوان براي شنود آنچه مردم بر روي صفحه كليد كامپيوتر تايپ ميكنند، استفاده كرد.
به گزارش بيبيسي، پژوهشگران موسسه Inverse Pathدريافتهاند كه فقدان لايههاي حفاظتي كافي جهت جلوگيري از انتشار اعوجاج در كابل برخي صفحه كليدها، باعث ميشود كه در هنگام تايپ هر حرف، اطلاعاتي حساس از طريق اين سيم نشت كند.
اين پژوهشگران با تحليل اطلاعاتي كه از طريق پريز برق به دست آمد، توانستند دريابند كه فرد مورد شنود قرار گرفته، چه چيزي بر روي صفحه كليد كامپيوتر خود تايپ ميكند.
در اين پژوهش مشخص شد، اطلاعات منتقل شده از طريق سيم صفحه كليد، از ۱۵ متري نقطه اتصال كامپيوتر به يك پريز برق و حتي از نقاطي مانند لولههاي آب نيز قابل شنود است.
آندريا باريساني و دانيل بيانكو، از پژوهشگران موسسه Inverse Pathدر يك مقاله علمي به تشريح يافتههاي خود پرداختند و نوشتند: هدف ما اين است كه نشان دهيم اطلاعات را از غيرمنتظرهترين راهها ميتوان شنود كرد.
پژوهشگران تحقيق خود را بر روي سيمهايي متمركز كردند كه صفحات كليد PS/2 را به كامپيوترهاي روميزي متصل ميكند.
به گفته اين محققان، شش سيم داخل يك كابل PS/2معمولا نزديك به يكديگرند و حفاظ اعوجاجي مناسبي ندارند. اين مسئله باعث ميشود اطلاعاتي كه از طريق سيم داده ( )dataبه شكل تغيير ولتاژ در حال انتقال است به سيم زمين ( )earthدر همان كابل القاء شود.
سيم زمين نهايتا از طريق منبع تغذيه كامپيوتر به پريز برق و از آنجا هم به كل مدارهايي كه برق اتاق را تامين ميكنند متصل ميشود.
آنچه شرايط را براي اين القاء ناخواسته اطلاعات فراهم ميكند، سرعت پايين انتقال اطلاعات صفحه كليد است كه سرعت آن به مراتب كمتر از سرعت عملكرد ديگر قطعات در كامپيوتر است.
در اين مقاله آمده: موج مربعي سيگنال PS/2با كيفيت خوب [به سيم زمين] منتقل ميشود ... و ميتوان آن را به اطلاعات اصلي صفحه كليد تبديل كرد.
پژوهش اين افراد نشان داد حتي اگر محلي كه تلاش براي دزدي اطلاعات از آن صورت ميگيرد تا ۱۵متر از پريز برق فاصله داشته باشد، اطلاعات بدون مشكل منتقل ميشود و در نتيجه چنين روش شنود اطلاعات در اتاق هتلها يا دفاتر كار نيز قابل استفاده است.
اين دو پژوهشگر اعلام كردند كه تحقيقات آنها در اين زمانه كماكان ادامه دارد و قرار است نحوه انجام آ> در كنفرانس مسائل امنيتي Black Hatكه از روز ۲۵تا ۳۰ژوئيه در لاس وگاس برگزار ميشود، به نمايش گذاشته شود.
۱۳۸۸ مرداد ۶, سهشنبه
۱۳۸۸ مرداد ۴, یکشنبه
۱۳۸۸ مرداد ۱, پنجشنبه
سپیده دم امید رهایی ایران از چنگ دژ خیمان ملا ها نزدیک است
اگر نمی توانید نیوزلتر ما را ببینید بر این لینک کلیک کنید
|
اشک تمساح اروپاییها برای نقض آزادی توسط ملاها و فروش سیستم های شنود به آنها(مرگ بر استعمار)
۱۳۸۸ تیر ۳۱, چهارشنبه
در معامله خانه رهني چه کار کنيم که از حالت ربا و حرام خارج شود؟
در معامله خانه رهني چه کار کنيم که از حالت ربا و حرام خارج شود چرا که اصولا صاحب خانه از پول رهن استفاده ميکند و ما هم قدرت پرداخت اجاره نداريم تا خانه اجاره ايي بگيريم؟
الحمدلله،
معامله ربوى هر طورى كه باشد حرام است، چه كم و چه زياد باشد، ولى خداوند متعال بيع و شراء و تجارت را حلال كرده است كه بتوان از آن طريق منفعتى بدست آورد، همانطور كه خداوند متعال ميفرمايد:
" ... وَأَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا ... " ﴿البقرة: 275﴾
«و حال آن كه خداوند دادوستد را حلال و ربا را حرام گردانيده است»
بنابراين با مقدار مبلغى كه در دسترس است بايدتجارت كرد بجاى اينكه آنرا در معامله ربوى انداخت، و بايد بدانيم كه اين معامله هاى ربوى خير و بركتى نخواهد داشت، و اين وعده خداوند است كه آنرا تباه خواهد كرد، و ميفرمايد:
" ... يَمْحَقُ اللَّهُ الرِّبَا ... " ﴿البقرة: 276﴾
«خداوند ربا را نابود ميسازد»
يعني بركت آن را در دنيا از بين ميبرد، هرچند كه بسيار هم باشد، يا كلا آن را از دست صاحبش بيرون برده و مالش را نابود ميسازد، چنانكه در حديث صحيح آمده است:
«إن الربا وإن كثر، فإن عاقبته تصير إلى قِلّ»
" ربا هرچند بسيار باشد، ليكن سرانجام آن به كمي و كاستي ميگرايد».
بنابراين بايد از معامله هاى ربوى دست كشيد زيرا علاوه بر حرام بون بركتى نخواهد داشت، و بايد در عوض آن مبلغ مال موجود را در تجارت بكار برد.
براى معلومات بيشتر در مورد رهن و ربا به فتواى شماره 195 و 482 و 253 و 1467 و 1515 و 1879 مراجعه شود.
اختلاف اساسى ميان اهل سنت و شيعه جيست؟
| ||||||
| ||||||
اختلاف اساسى ميان اهل سنت و شيعه جيست؟ الحمدلله، اختلاف ميان شيعه و سنى اختلاف ما بين آسمان و زمين هست يعنى يكى از آنها بر حق است و ديگرى بر باطل، ولى ما بايد كدام مذهب را بگيريم و دنبال كنيم؟ از آنجاييكه هر دوى اين دو گروه ادعاى اسلام دارند، براى تحقيق صدق ادعاى ايشان ما بايد به دو مسئله اساسى مطلق برگرديم كه عبارتند از قرآن و سنت زيرا خداوند در قرآن در آيه 59 در سوره النساء ميفرمايد: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنْكُمْ فَإِنْ تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِنْ كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ... النساء - 59 يعنى: "اى كسانى كه ايمان آورده ايد از خداوند و پيغمبرش اطاعت (مطلق) كنيد و از اولى الامر، پس اگر در چيزى منازعه كرديد پس آن (مسئله) را برگردانيد به خداوند و پيغمبرش اگر ايمان به خداوند و روز قيامت داريد" ولى از آنجاييكه مسئله سنت پيغمبر جاى خلاف است بين شيعه و سنى و آنها مصادر همديگر را قبول ندارند و همچنين در مسئله اولى الامر نيز بين آنها خلاف است زيرا شيعه آنرا 12 امام تفسير ميكنند و سنى آنرا امير و يا خليفه عدل، قاضى عادل، علماى ربانى تفسير ميكنند پس بهترين راه رجوع به قرآن است كه هر دو گروه آنرا قبول دارند، پس ببينيم چگونه با استفاده از قرآن ميتوان به صحت ادعاى اين دو گروه پى برد: 1- سنى ميگويد بايد مطلقا از قرآن و سنت اطاعت كرد زيرا خداوند در آيات بسيارى از قرآن فقط به اين دو مصدر اشاره ميكند، ولى شيعه ميگويد اطاعت 12 امام نيز واجب است زيرا آنها معصوم هستند و به آنها وحى نازل ميشده، ولى هيچ دليلى از قرآن بر ادعاى اين مسئله ندارند زيرا چطور ميشود كه اطاعت مطلق پيغمبر را كه معصوم است و بر او وحى نازل ميشده با اسم ذكر شود ولى هيچ اثر و اسمى از آن امامها در هيچ آيه اى ذكر نشود؟ مگر ذكر اسامى اشخاص در قران بجز پيغمبر ذكر نشده است مانند زيد، مريم، هارون (برادر مريم) كه هيچكدام از آنها نه معصوم بودند و نه بر آنها وحى نازل ميشده است پس چرا اسامى اين اشخاص ذكر شود ولى اسامى آن امامان كه براى هدايت بشر آمده باشند صريحا و يا حتى تلويحا ذكر نشده باشد؟ دليل شيعه براى رد اينكه چرا اسامى اين ائمه ذكر نشده اينست كه ميگويند كه هنگامى كه حضرت عثمان دستور جمع آورى قرآن را داد آياتى كه اسامى 12 امام صريحا ذكر شده بود حذف كرد، پس اگر اينطور باشد پس معناى آيه چيست كه ميگويد: "انا نحن نزلنا الذكر و انا له لحافظون"؟ يعنى : "ما قرآن را نازل كرديم و از آن (از تحريف و تبديل و تغيير) حفاظت ميكنيم". شما ميتوانيد به كتاب: " فصل الخطاب في اثبات تحريف كتاب رب الارباب" نوشته يكى از علماى بزرك شيعه بنام "نورى طبرسى" مراجعه كنيد زيرا اين شخص به ادعاى خود اثبات ميكند كه قرآن تحريف شده است، پس اگر اينطور باشد چه اسلامى براى شيعه باقى مانده است؟ 2- بر اساس معتبرترين و صحيحترين كتاب شيعه كه اصول كافى مؤلف كلينى ميباشد طبق روايتى كه ميگويد: همه صحابه بعد از پيغمبر مرتد شدند بجز 3 و يا 4 نفر !!! ميخواهيم بپرسيم كه خداوند كه علم غيب را ميداند آيا نميدانست كه بعد از پيغمبر همه صحابه مرتد ميشوند و آنهم پس از 23 سال زحمت؟ پس چرا از همان اول امامان را جانشين پيغمبر نكرد تا مردم را راهنمايى كنند و آن 23 سال پيغمبر به هدر نرود؟ 3- شيعه و العياذ بالله اتهام زنا به ام المؤمنين عايشه صديقه رضى الله عنها ميزنند پس چرا خداوند از علم غيبش پيغمبرش را از اين امر با خبر نكرد تا او را طلاق دهد و آبروى پيغمبرش را حفظ كند؟ پس ما مسائل بالا را با دليل ذکر كرديم و حالا از آنجتاييكه خداوند متعال به انسانها نعمت عقل عطا فرموده كه سبب اساسى فرق بين انسان و حيوان نيز همين است پس ما هر شخصى را خود قاضى خودش قرار ميدهيم تا با عقل خود پس از روشن شدن مسائل فوق الذكر راه سنى و يا شيعه را انتخاب كند و خداوند در روز قيامت از انسانها سؤال ميكند كه: وَلَقَدْ أَضَلَّ مِنكُمْ جِبِلًّا كَثِيراً أَفَلَمْ تَكُونُوا تَعْقِلُونَ؟ يس - 62 يعنى: "و (شيطان) خلق بسيارى از شما را گمراه كرد پس آيا نمى انديشيد" پس اين نعمت بزرگ كه خداوند به ما عطا فرموده است براى همين منظور است كه حق را از باطل بشناسيم و بيروى كنيم تا به كمراهى و ضلالت كشيده نشويم و به دوزخ نرويم و گر نه فايده اساسى عقل چه ميباشد؟ شما ميتوانيد مسائل بالا را با سنيها و شيعه ها باز گو كنيد تا آنها نيز برايشان اشكار شود كه چه گروهى بر حق است. خداوند همه ما را به راه راست هدايت فرمايد |
آيا شيعه هاى ايران مسلمان هستند؟
| ||||||
| ||||||
آيا شيعه هاى ايران مسلمان هستند؟ امام حسين چند تا فرزند داشت و همسر ايشان چه نام دارد؟ الحمدلله، اولا لازم است بدانيم كه خداوند در روز قيامت از اوامر و منهياتى كه امر فرموده است را از هر شخص سؤال خواهد كرد پس وظيفه ما اين نيست كه حكم كفر را بر كسى صادر كنيم زيرا خداوند ما را از كفر ديكران سؤال نخواهد كرد، ولى اگر مقصود اين باشد كه گروهها و فرقه هاى دينى را بشناسيم تا اينكه سقيم و صحيح را از آنها را از يكديگر تشخيص دهيم پس لازم است در اين زمينه توضيحاتى داده شود. از پيامبر صلى الله عليه و سلم روايت شده است كه فرمودند: "امت من به 73 فرقة تبتديل خواهد شد كه همه آنها در دوزخند بجز يك گروه" صحابه سؤال كردند كه: "كدام گروه نجات يابنده است؟" پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند: "كسانى كه راه من و اصحاب را در پيش گيرند". پس بطور عموم هر كس به قرآن و سنت نزديكتر باشد به راه نجات نزديكتر است، اما اگر كسانى باشند كه اصحاب را مرتد بدانند، و يا عايشه صديقه رضي الله عنها را متهم به فاحشه كنند، و قرآن را محرف بدانند، و خلفاى راشدين را غاصب و ظالم بدانند، و عبادت قبور و طلب از مردگان را اصل و اصول خود بدانند پس بدون شك كه كافر و مشرك ميشوند زيرا صراحتا با قرآن و سنت رسول الله مخالفت ورزيده اند. لذا اگر مايل به شناخت گروهى باشيد شما ميتوانيد اعمالشان را با قرآن و سنت صحيح پيامبر صلى الله عليه و سلم مقايسه كنيد و سپس به حقيقت آنها پي ببريد. اما در مورد فهميدن و يا نفهميدن زنان و فرزندان حسين رضي الله عنه دردى را براى امت اسلامى دوا نميكند، ولى بطور خلاصه بعضى از مؤرخين 6 پسر بنامهاى أبو بكر – عمر – عثمان – علي الأكبر – عبد الله – على زين العابدين، و 2 دختر بنامهاى سكينه و فاطمه را از فرزندان حسين نام برده اند ولى روايات ديگر نيز وارد شده است كه فرزندان او بيشتر بوده اند و در حياتش داراى 7 زن بوده است. در ضمن، على زين العابدين تنها نجات يافته مذكر نسل حسين رضي الله عنه در معركه كربلا بوده كه از مادرى بنام شهربانو و يا شاه زنان دختر يزدگرد پادشاه ايران بود (كه در يكى از جنگهاى مسلمانان در زمان عمر رضي الله عنه همراه با دو تا از خواهرانش اسير شدند و على رضي الله عنه ايشان را به عروسى حسين رضي الله عنه در آوردند) و نسل پيامبر از اين پس باقى مانده است. البته ناگفته نماند بعلت كراهتى كه شيعه از اسامى ابوبكر و عمر و عثمان دارند اين اسامى را در كتبشان و يا سخنرانيهايشان ذكر نميكنند ! گر چه گذاشتن اين اسامى از طرف حسين رضي الله عنه نشان دهنده محبت و بزرگداشت آن حضرت به خلفاى راشدين بوده است. رحمت و رضوان خدا بر همه آنها باد و همه ما را با ايشان در بهشت جمع گرداند. |
نظر اهل سنت درباره امامان دوازده گانه شعه اثنا عشري چيست ؟
الحمدلله،
پاسخ سوالي که مطرح کرده ايد در اين نکات مهم خلاصه مي شود:
1-اصول تمامي اديان آسماني بر اين بود که مردم از عبادت وکرنش هر چيزي غير از الله روي برگردانند وتنها به ذات مقدس او باري تعالي روي آورند که نظير اين آيات به کثرت يافت مي شود که به عنوان مثال يکي از آنها فرمايش او عزوجل:"وما آرسلنا من قبلک من رسول الا نوحي اليه آنه اله الا انا فاعبدون " (25 سوره انبيا)
هيچ پيامبري پيش از تو نفرستاديم مگر اينکه به او وحي کرديم که هيچ خداي مگر من وجود ندارد پس تنها مرا عبادت کنيد .
2- اصول تشريع در اين اسلام بر دو محور بسيار مهم واساسي قرار دارد وآنهم قرآن وسنت رسول الله صلي الله عليه وآله وسلم ؛ پس سخن وگفتار هر کسي که موافق با اين دو بود حق واگر مخالف بود باطل هر کس وهر کجا که باشد .
3- دين اسلام وتمامي اديان قديسيت را براي هيچ کسي از افراد امت قائل نيست حتي اگر فرزند ويا پدر يکي از پيامبران باشد همانگونه که در تاريخ پيامبران وهمچنين سيرت پيامبر اسلام مشاهده مي کنيم که پيامبري فرزند ويا پدر سبب نجات فرزند ويا پدر کافر نمي شود که به عنوان مثال : عمو بودن ابوطالب ويا پدر ومادر بودن والدين پيامبر اسلام سبب ايمان واسلامشان قيد نشده است وهمچنين پدر حضرت ابراهيم وفرزند نوح وديگر پيامبران .
4- دين اسلام وتمامي اديان دستور داده است به علما وبزرگان ديني احترام وارزش قائل شويم هرکس وهر کجا که باشد فرزند نبي الله پيامبر اسلام ويا فرزند عدوالله ابوجهل که عکرمه فرزند ابوجهل يکي از ياران وفا دار رسول الله صلي الله عليه وآله شدند.
5- دين اسلام ادعاي بدون دليل را کاملا رد ونمي پذيرد وبه ما مسلمانان دستور داده که اينگونه باشيم .
پس از ذکر همه اين قوانين وقواعد پاسخ در مورد پرسش شما به اينصورت خلاصه مي شود :
همه اين ائمه يازده گانه از بزرگان ديني بودن واحترام وارزششان به خاطر بزرگيشان در دين است نه بخاطر اينکه فرزندان پيامبر بودند پس ارزش واحترامشان برهمه واجب است واگر کسي به يکي از اين بزرگان ارزش قائل نشود مانند اينکه به همان اندازه به آرمانهاي اسلامي ارزش قائل نشده است .
اگر در حال نماز سنت بوديم و اقامه نماز بر پا شد، چه بايد بكنيم؟
درمورد نماز ظهر من در حال خواندن چهار رکعت سنت بودم که قامت گفته شد و امام تکبير گفت حالا من نماز سنتم را تکميل کنم يا سلام کنم و همراي امام نيت کنم. اميد است جواب مفصل برايم ارايه بداريد.
الحمدلله،
پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند:
" إذا أقيمت الصلاة فلاصلاة إلا المکتوبة" (صحيح مسلم 710/493/1)
«هرگاه نماز (فرض) اقامه شد خواندن هيچ نمازي جز همان فرض جايز نيست».
بنابراين اگر در حال نماز سنت بوديد و اقامه نماز بر پا شد، بايد نمازتان را قطع كنيد و نيازى به سلام دادن نيست بلكه فقط از نماز خارج ميشويد، ولى اگر ميتوانيد نماز سنت را به پايان برسانيد و سپس به ركعت اول امام برسيد بهتر است نماز سنت را مختصرا تمام كنيد، اما اگر تازه شروع كرده ايد و ركعت اول امام از شما فوت ميشود بايد نماز سنت را قطع كنيد.
چگونه آی پی خود را بدست آوريم؟
شما پس از وصل شدن به اينترنت، وارد Command مي شيد سپس در اونجا IPCONFIG رو تايپ كنيد سپس آي پي شما براتون نمايش داده مي شه.
در قسمت IP ADDRESS شماره آي پي خود رو خواهيد ديد
چگونه IP يك سايت رو بدست آوريم؟
شما به Command بريد سپس در PING SITE-NAME رو بزنيد و بد آي پي سايت رو مي ده.
اين آي پي سايت ياهو هست كه گرفتم.
چگونه آي پي يك فرد رو وقتي داره با شما چت مي كنه بدست آوريم؟
به قسمت Command بريد سپس در اونجا فرمان Netstat -n رو بزنيد در اين قسمت شما قادر خواهيد بود هر آي پي كه به كامپيوتر شما وصل هست رو نمايش مي ده. شما براي اينكه ببينيد چه آي پي هايي بهتون وصل هست قسمت Foreign Address رو ببينيد.
وقتي به اينترنت وصل شديد و داشتيد با كسي چت مي كرديد در قسمت Foreign Address مي تونيد آدرس آي پي كه بهتون وصل هست همراه با اون پورتي كه بهتون وصل هست رو نمايش مي ده و در قسمت State هم نشون مي ده اين ارتباط برقرار هست يا نه.
چگونه كسي كه بهتون نامه الكترونيكي مي فرستد آي پي اش را بدست بياوريم؟
وقتي داريد ميل رو مي خونيد به قسمت Header در سمت راست بالا بريد، در ياهو كه اينطور هست.
چگونگی طرح سوالات در جلسه خواستگاری
طرح سئوالات جلسه خواستگاری و شناسایی دختر و پسر، که به آن ها کمک می کند تا نسبت به طرف مقابل شناخت عقلانی ( نه احساسی) کسب کنند شرایطی حائز اهمیت است که بعضی از آنها به قرار ذیل است:
1 - فکر نکنیم که سئوالات باید استاندارد شده و از پیش تعیین شده و با جوابهای مشخص باشد، باید هنگام گفتگو سعی کنیم سئوالات را در همان جلسه نسبت به هرمسئله مبهم، طرح کنیم.
2 - سئوالات کلی برای شروع خوب است ولی فایده های آن اندک هستند. مثلا نظر شما در مورد حجاب چیست؟ شما چه توقعی از همسر آیند ه ات داری؟ شما نظرت در مورد اخلاق و ایمان چیه؟ میعارهای شما برای ازدواج چیست؟ شما چه نقشی برای زن در خانواده ، یا چه نقشی برای مرد در خانواده قائل هستید؟سئوالات کلی، حتما جواب کلی دارد و جوابهای کلی چون مبهم و ناشفاف هستند ، مفهوم شناخت از یکدیگر را با تحریف روبرو می سازد.
3 - به جای سئوالات کلی، سعی کنید مفاهیم را به زودی به طرف مصداق ها و مثالهای عینی بکشانید، و با طرح مسئله فرد را در موقعیت قرار دهید. موقعیت هایی که هر روز در زندگی خانوادگی افراد پیش می آید و زوجین نسبت به آن واکنش احساسی، فکری یا رفتاری نشان می دهند. به عنوان مثال به جای این سئوال کلی که "نظرتان در مورد حجاب چیست؟" سئوالات جزئی زیر را بپرسید؟ آیا آقایان هم باید حجاب داشته باشند؟ آیا شما خانواده ای را دیده اید که به خاطر رعایت نکردن حجاب از طرف مرد گسسته شده است؟ حدود حجاب برای خانم ها چقدره؟ آیا نوع پوشش خانم در خانواده با جمع های فامیلی تفاوتی داره؟ آیا به فرض پذیرش حجاب مورد نظر شما، کار خانم در محیط هایی که کاملا مردانه هست ، مثل یک کارخانه یا معدن یا ...، اشکالی داره؟ خانم یا آقا در ارتباط با نا محرم چه حدودی را باید رعایت کنن؟
(این به شما بستگی دارد که چه سئوالهای جزئی را متناسب با احوال خود طرح کنید)اما ایران سهراب مجموعه ای از چند سوال جمع آوری کرده است.
اما .... این سئوالات جزئی و دقیق و عملیات را حول چه محورهایی تهیه کنیم.
مسئولیت پذیری و انجام وظایف فرد
شغل، تحصیلات، وظایف دوستی و خانوادگی از جمله مسئولیت های فرد محسوب می شود و ما به جای سوال "آیا شما مسئولیت پذیرید یا نه" ، سئوالات دقیقی را نسبت به زندگی قبلی فرد طرح می کنیم تا از میزان مسئولیت پذیری او مطلع شویم. مثل: شما در چه تاریخی سرباز شدید، کی به سربازی رفتید؟ آیا غیبت هم داشتید؟
آیا در انجام کارها در خانواده با پدر و مادرتان مشاجراتی داشتید، آیا آنها کارهایی را به اجبار از شما می خواهند؟ رفتار همکارانتان با شما چگونه است؟ ( معمولا افرادی که با خانواده و همکار و ...، دیگران مشاجره دارند و ناسازگارند کسانی هستند که نسبت به انجام وظایف و مسئولیت های خود کوتاهی می کنند)
موقعیت هایی که هر روز در زندگی خانوادگی افراد پیش می آید و زوجین نسبت به آن واکنش احساسی، فکری یا رفتاری نشان می دهند، بهترین مبنا برای شناخت شخص مقابل است.
ثبات فکری و احساسی فرد
شما می توانید با سوالاتی متوجه شوید که آیا او شغل عوض کرده است؟ رشته تحصیلی خود را جابجا کرده؟ آیا با دوستان هر چند وقت یکبار قطع رابطه می کند؟ آیا به تناسب سنش چه چیزی اندوخته ؟ مثلا یک آقای 27 ساله چه میزان تحصیلات داره ، چه میزان سرمایه داره ، چه میزان تخصص داره و ....؟ چون این فرد که حداقل 7 سال از بهترین زمان جوانی را در اختیار داشته در ازای آن چه اندوخته است؟ ( این سئوال با سئوالات سنتی که فقط به داشته های فرد توجه دارند متفاوت است، مثلا ممکن است شخصی 7 سال کار کرده و سرمایه خود را خرج درمان پدر بیمارش کرده و اکنون هیچ ندارد ، ولی این فرد با ثبات است. چون چگونگی گذران عمر و ثبات در کار و زندگی برای ما مهم است)
انعطاف پذیری
ما باید با طرح سئوالاتی متوجه بشویم این فرد تا چه میزان حاضر به انعطاف و تغییر در نظراتش است. به این سئوال توجه کنید:اگر ما آماده شده ایم به یک مسافرت راس ساعت 18 برویم، ناگهان تلفن زنگ می زند و یکی از اقوام که از شهرستان آمده اند، خواهان آدرس دقیق منزل ما هستند که به منزل ما بیایند، در این هنگام شما چه کار می کنید؟
نحوه پاسخگویی به این سئوال مهم است نه خود جواب. اگر فرد بگوید به آنها می گوییم برنامه مسافرت داریم و نمی توانیم در خدمت شما باشیم.( این نشانه عدم انعطاف است)
اگر فرد بگوید به آنها می گوییم قدمتان روی چشم بفرمائید( این هم نشانه عدم انعطاف است)
در حالیکه فرد منعطف به راههای دیگری به غیر از بلی یا خیر نیز توجه دارد. مثلا می گوید: باید ببینم سفر ما چقدر اهمیت دارد؟ آنها چه نسبتی با ما دارند؟ ضرورت میهمانی چیست؟ تاثیر رفتن به این سفر روی ما چقدر هست؟ و ....، یعنی بررسی همه جوانب و جوابی شبیه این: به او می گوییم قصد سفر داریم، اما خیلی دوست داریم در خدمت شما باشیم، لذا تا ساعت 18 که وقت حرکت ماست می توانیم در خدمتتون باشیم. یا اینکه ما می توانیم هفته آینده این سفر را برویم لذا خوشحال می شویم در خدمتتون باشیم. ( فراموش نکنید ، حتی گذشته فرد هم نشان می دهد که او در برابر مشکلاتی که در حوزه شغلی ، تحصیلی و خانوادگی داشته هست تا چه اندازه انعطاف پذیر و سازگار بوده است).
نکته مهم اینست که از نشانه های عدم انعطاف پذیری، عدم رابطه صحیح فرد با خانواده ، دوستان، همکاران و ...است. یعنی کسی که نتوانسته است نسبت به خواسته های خود در قبال والدینش انعطاف نشان دهد، حتما در برابر همسر هم دارای انعطاف نخواهد بود.
تقسیم وظایف و نقش زن و مرد
شما می توانید با مثالهایی مسئولیت هایی را مطرح کنید و از او بپرسید چه کسی این کارها را باید انجام دهد. خرید، تصمیم گیری، کارهای منزل ، نگهداری بچه ، ادامه تحصیل، تفریحات و ....
مسائل اقتصادی خانواده
این بند هم باید با سئوالات جزئی همراه باشد. مثلا "میزان هزینه ای را که جهت مراسم ازدواج در نظر دارید چقدر است؟ محل مسکونی مد نظر چگونه است ، کجاست؟" و یا "درآمدهای زن و مرد چگونه در خانواده هزینه می شود؟ تصمیم گیرنده کیست؟ "
میزان استقلال یا وابستگی فرد
شما با طرح سوالاتی در مورد زندگی در شهر دیگر، نوع عکس العمل در قبال نصایح دیگران، میزان معاشرت با خانواده، و دوستان می توانید در مورد استقلال شخصیت وی تصمیم بگیرید.
صفات شخصی و روانی
افسردگی، پرخاشگری، اضطراب، وسواس، سوء ظن و .... جزء مهمترین مسائلی هست که باید بررسی شود،( شاید بررسی این بند یکی از ضرورتهایی هست که دختر و پسر باید به روانشناس مراجعه کنند). اما اگر خودشان قصد بررسی داشتند باید نشانه های این اختلالات را بشناسند، و با سئوال و دقت در نشانه ها و علائم این اختلالات پی به مشکل ببرند. همچنین صفاتی مثل حسابگر (خساست) یا ولخرج بودن، اجتماعی بودن و یا منزوی و بی علاقه به تفریح، (اهل تفکر و مطالعه بودن) و پشتکار و ....، جزء مسائلی هست که می تواند با مثالهای عملیاتی پرسیده شود. فراموش نکنید در سئوالات باید معادل مثبت صفات را بپرسید، چون ممکن است فرد موضع بگیرد. مثلا شما به فرد بگوئید شما بیشتر حسابگر هستید یا دست و دلباز ؟ تا فرد هر کدام را انتخاب کرد احساس بدی نداشته باشد.
مسائل اعتقادی و اخلاقی
این سئوالات را بر اساس آنچه خود هستید، باید طراحی کنید، اگر به مواردی اعتقاد ندارید، باید با طرح سئوالهای متناسب بررسی کنید تا فرد مقابل در این زمینه در تعارض با شما نباشد.
برای مثال "آیا وجود اعتقادات دینی درون انسان کافیست یا باید حتما در رفتار نمود داشته باشد؟
آیا خانمها برای بیرون رفتن از منزل باید از شوهرشان اجازه بگیرند؟
در صداقت به خود چه نمره ای می دهید؟
دوستان
تحقیق در مورد دوستان فرد و شناسایی آنها ، مسائل زیادی را در مورد همسر آینده برای شما باز گو می کند.
سئوالاتی از این قبیل چند تا دوست صمیمی دارید؟ ( تعداد زیاد آن نشانه برونگرا بودن و تعداد کم آن نشاندهنده حساسیت ، زودرنج بودن و درونگرا بودن هست)
با کدام دوست صمیمی هستید و او چه خصوصیت مثبتی دارد؟ ( پیش بینی اینکه اگر بخواهی در آینده خیلی خوب در کنار آن طاقت بیاوری باید چنین باشی)
با کدام دوستت ارتباط کمتری داری ؟ ( مهم از این نظر که اگر چنین هستی، در زندگی با این فرد مشکل دار خواهی شد)
بیماریهای جسمی، معلولیت ها
این مورد باید مستقیم سئوال شود. چون برخی افراد، صداقت دارند اما ملزم به گفتن موارد سوال نشده نیستند. ( البته اگر سلامتی جسمی همسر آینده تان در تصمیم گیری شما موثر هست)
همچنین سوالاتی در مورد خانواده و کیفیت روابط اعضای خانواده و تفریحات و سرگرمی های شخص نیز از جمله زمینه های مفید در جهت شناخت بهتر افراد است.