مصرف قهوه پيشرفت بيماري هاي كبدي را كند مي كند محققان به تازگي دريافته اند كه مصرف قهوه روند پيشرفت بيماري كبد را در بيماران مبتلا به هپاتيت C مزمن كاهش مي دهد.
به گزارش ايسنا، نتايج يك تحقيق جديد نشان داده است: در بيماران مبتلا به هپاتيت C مزمن كه روزانه 3 فنجان يا بيشتر قهوه مي نوشند خطر پيشرفت بيماري كبد 53 درصد كمتر از بيماراني است كه عادت به مصرف قهوه ندارند.
در اين پژوهش كه با مديريت نيل فريدمن متخصص انستيتو ملي سرطان در آمريكا صورت گرفت، 766 شركت كننده كه به فيبروز يا سيروز كبدي ناشي از هپاتيتC مبتلا بودند تحت مطالعه قرار گرفتند. همچنين اين بيماران به درمان هاي استاندارد ضد ويروسي واكنش نشان ندادند.
در ابتداي اين پژوهش از بيماران خواسته شد كه به طور معمول تعداد دفعات و مقدار قهوه مصرفي خود در سال گذشته را گزارش دهند. همين گزارش در مورد مصرف چاي سبز و چاي سياه نيز از اين افراد تهيه شد.
دكتر فريدمن تاكيد كرد: اين اولين پژوهشي است كه در آن ارتباط بين پيشرفت بيماري كبد در بيماري هپاتيتC با مصرف قهوه نشان داده شده است. در طول اين پژوهش 3 تا 8 ساله شركت كنندگان هر 3 ماه يكبار تحت معاينه و بررسي قرار گرفتند.
همچنين در اين مدت از كبد بيماران نمونه برداري شد تا نحوه و ميزان پيشرفت بيماري كبد در آنها مشخص شود.
محققان دريافتند، بر اساس نتايج به دست آمده نوشيدن 3 فنجان قهوه يا بيشتر در روز خطر پيشرفت بيماري كبد را در اين بيماران كاهش مي دهد اما از سوي ديگر معلوم شد كه مصرف چاي در اين زمينه تاثيري ندارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر