هزاران سال قدمت تاریخی نشتیفان و تمدن کهن آن

هزاران سال قدمت تاریخی نشتیفان و تمدن کهن آن

۱۳۸۸ بهمن ۲۰, سه‌شنبه

به مناسبت 22بهمن سبز ایران تقدیم به ملت ستم کشیده ایران




به مناسبت 22بهمن سبز ایران تقدیم به ملت ستم کشیده ایران
ضمن تبریک به مناسبت پیروزیهای سبز

40% تا50% برنج کشاورز در کارخانه های قدیمی شکسته و نیمه میشود این به قیمت برنج افزوده میشود که از دید کارشناسان بدور است بایستی از تکنولوژی روز دنیا برای فرآوری و بسته بندی برنج استفاده و تمام کارخانجات 50 تا 100 سال پیش را جمع آوری نمود من در سفری که چند سال گذشته در ایالت پنجاب پاکستان و سال گذشته به هند داشتم  آنها از تکنولوژی روز دنیا  در کارخانه جات استفاده مینمایند و زمینهای کشاورزی آنها مانند زمینهای نیشکر هفت تپه خوزستان بصورت مکانیزه  تسطیح -قطعه بندی و کانال کشی و از هرز آب جلوکیری و چند  محصول در سال برداشت و کمتر از کود شیمیایی استفاده میگردد مثلأ من که اسفند ماه آنجا بودم در زمینی که گندم کاشت شده بود وسط شیارهارها پیاز ردیفی کاشته بودند و داشتند ماش هم قبل از آخرین آب گندم در زمین می پاشیدند  که عقیده داشتند ماش که جوانه بزند از ریشه گندم تغذیه و مابقی دانه بعنوان کود ازت زمین استفاده میشود گندم بعد یک تا دو هفته بعد برداشت و پس ازمدتی ماش و پیاز هم برداشت خواهد شد سپس ذرت بلال دامی  کشت و برداشت و پس از آن برنج کشت وداشت برداشت میگردد یعنی پنج محصول در یک سال و در همان زمین ضمن اینکه پرورش مرغ - گوسفند - گاو - گاومیش - ماهی و زنبور عسل هم پرورش داده می شود و از علوفه زمین بهره برده و سپس کود حیوانی آنها وارد کانال آب شده  که در مصرف کود شیمیایی  صرفه جویی و محصولی مرغوبتر بدست میآورند همه این کارها توسط اداره کشاورزی نظارت و بدون تحمیل هیچ هزینه ای به کشاورز انجام میگیرد و در بیشتر این محصولات با جمعیت میلیاردی خویش صادرات زیادی هم دارند بیایید بجای شعار دادن  و سؤ استفاده و تحمیل هزینه کارشناس به تولید کننده و مصرف کننده  اصول دموکراسی اداری و هزینه های اضافی دولت و مردم را کاسته و بعوض کشاورز و تولید کننده را زیر بار نیاورده و تقصیر بی لیاقتی مدیریتمان را به گردن آنها نیاندازیم هم اکنون بابت هر کیلو (قند - شکر - چای - روغن وبرنج ) که 100% مردم هرروز حداقل دوبار استفاده میکنند 150% حقوق و عوارض گمرکی از آنان اخذ میگردد مثلاُ برنج وارداتی 4600 ریال تا 5000 ریال داخل ایران به برنج وارداتی گمرک و عوارض جانبی علاوه بر مالیاتی که بعداُ در فاکتور به مصرف کننده تحمیل میگردد اضافه میگردد علاوه بر این هزینه حمل 4تا5 هزار کیلومتر عوارض گمرکی کشور صادر کننده هزینه فرآوری و بسته بندی( اعم از پارچه - چاپ - دوخت - واسطه ها)د ر مجموع دو سوم قیمت برنج وارداتی به آنها تعلق میگیرد یعنی دقیقاّ یکسوم قیمتی را که مصرف کننده بابت برنج وارداتی با کیفیت بالا  میپردازد قیمت برنجی است که به کشاورز میرسد و این قیمت در کشورهای فوق قیمت مناسبی است فقط ایراد کار در آن کشور ها اینجاست که برنج و محصولات دیگر کشاورزان توسط واسطه ها سلف خری شده و کشاورزان آنان از تمام دسترنجشان سود نبرده و واسطه ها با قیمت ها بازی میکنند حال با شرح فوق اگر مدیران به واقعیتها بپردازند دو سوم دیگر همین قیمت وارداتی برنج که از جیب مصرف کننده خارج میشود اگر درست مدیریت شود در داخل کشور کار ایجاد و کارخانجات پارچه بافی هم از ورشکستگی نجات و کارهای جانبی چون چاپ و دوخت هم توسط کارگران ایرانی انجام و این پول از کشور خارج نشده و در چرخه داخل به حرکت در خواهد آمد و هزینه حمل و نقل و عوارض و گمرکات هم تخفیف مصرف کننده خواهد بود . جمعیت ایران از نصف جمعیت پاکستان ده میلیون هم کمتر و زمین و منابع آبی و سد هایمان دوبرابر پاکستان است همین مقایسه با هندخیلی با فاصله بیشتر پس از ملت ایران شرم کنید و به متخصصین بها بدهید و کار را به کاردان بسپارید تا مثمر ثمر افتد.رخش

كليد خودكفايي در برنج دست دولت است
عضو هيات مديره انجمن برنج كشور تاكيد كرد: خودكفايي برنج به چند اهرم قوي نياز دارد.

به نوشته «جمهوري»، «غلامعلي قرباني» در گفت‌وگو با ايسنا با بيان اينكه تسطيح زمين‌هاي برنج كاري يكي از اين اهرم‌ها است گفت: به دليل عدم تسطيح و تجهيز نبودن اراضي برنج كاري 70 درصد هزينه توليد برنج در شمال كشور مربوط به هزينه كارگري است كه با تسطيح زمين‌هاي برنج كاري 15 تا 20 درصد اين هزينه‌ها كاهش پيدا مي‌كند ضمن اينكه با تسطيح اراضي مصرف آب نيز بسيار كاهش پيدا مي‌كند به همين دليل بايد در يك زمان معين روي تسطيح اراضي برنج كاري كار شود.

وي با تاكيد بر اينكه بايد امكانات كشاورزي به صورت آسان در اختيار برنج كاران قرار گيرد ادامه داد: بايد همه امكانات و ماشين آلات لازم براي كاشت محصول در اختيار كشاورزان باشد چراكه با تجهيز زمين‌هاي برنج كاري و استفاده از ماشين آلات در زمين‌ها نيز 15 تا 20 درصد هزينه‌هاي توليد محصول كاهش پيدا مي‌كند كه در صورت انجام تسطيح و تجهيز اراضي توليد برنج براي كشاورزان توجيه اقتصادي پيدا مي‌كند.

عضو هيات مديره انجمن برنج كشور با بيان اينكه تسطيح و تجهيزاراضي برنج كاري باعث مي‌شود قيمت تمام شده توليد محصول براي كشاورز به 1100 تا 1050 تومان كاهش يابد افزود: اگر اكنون كشاورزان در هر هكتار يك ميليون تومان سود مي‌برند با انجام فعاليت‌هاي تسطيح و تجهيز اراضي برنج كاري اين سود دو برابر مي‌شود ضمن اينكه به اشتغال زايي جلوگيري از پديده مهاجرت و داشتن توجيه اقتصادي در توليد محصول به كشاورز نيز كمك مي‌كند.

وي تاكيد كرد: اگر مي‌خواهيم با محصولات ساير كشورها رقابت كرده و در توليد محصول برنج در كشورمان نيز خودكفا شويم بايد نهاده‌هاي كشاورزي آسان و ارزان در اختيار كشاورزان قرار گيرد ضمن اينكه در راستاي اصلاح الگوي نيز پيشنهاد مي‌كنيم از فارغ التحصيلان بخش كشاورزي در كنار كشاورزان استفاده شود تا با استفاده از علم و تجربه اين دو گروه به افزايش كيفيت توليد برنج كشورمان كمك شود.

قرباني افزود: اگر بتوان در تمام رستوران‌ها هتل‌ها و...از يك كارشناس تغذيه براي ارائه الگوي مصرف استفاده شود در كشور به هيچ وجه نيازي به واردات نخواهيم داشت و در صورتي كه تمامي موارد ذكر شده دست به دست هم دهند مي‌توانيم به خودكفايي واقعي و نه خودكفايي شعاري دست پيدا كنيم.

عضو هيات مديره انجمن برنج كشور با اشاره به اينكه در هر هكتار به طور متوسط 4 تن شلتوك برداشت مي‌شود گفت: از اين مقدار شلتوك 2 تن برنج سفيد برداشت مي‌شود كه اگر هر كيلو برنج را بين 1800 تا 2000 تومان بفروشند در هر هكتار4 ميليون تومان بدست مي‌آيد و اين در حالي است كه كشاورزان براي هر هكتار حدود 2 ميليون و 800 هزار تومان هزينه مي‌كنند و در نهايت حدود يك ميليون تومان در هر هكتار براي آنها باقي مي‌ماند كه بايد تا پايان سال با اين مبلغ زندگي خود را بگذرانند بنابراين توليد برنج براي آنها توجيه اقتصادي ندارد.

او تصريح كرد: با انجام عمليات تسطيح و تجهيز و نوسازي اراضي در هر هكتار براي كشاورز حداقل 2 ميليون تومان باقي مي‌ماند و در نهايت علاوه برداشتن توجيه اقتصادي براي توليدكننده مصرف كنندگان نيز برنج ارزان تري را مي‌خرند و البته اشتغال زايي نيز به همراه دارد.

هیچ نظری موجود نیست: