تاريخچه پيدايش آووکادو به هفت هزار سال قبل از ميلاد مسيح برميگردد که به خاطر بافت نرم و خواص درمانياش، توسط اقوامAztecs و Incas در آمريکاي جنوبي استفاده ميشده است.
400 نوع آووکادو در مکزيک و جنوب آمريکا وجود دارد. بعد از کشت نهال آووکادو ، 2 تا 3 سال طول مي کشد تا ميوه بدهد.
آووکادو ، يک ماده غذايي کامل با 14 ماده معدني مفيد براي تحريک رشد بدن مي باشد؛ مثلا داراي املاح آهن و مس است که براي خون سازي مفيدند؛ يا سديم و پتاسيم موجود در آووکادو تعادل شيميايي بدن را حفظ ميکنند.
اين ميوه به دليل نداشتن نشاسته، قند خون را در طول روز متعادل نگه ميدارد، بنابراين براي افراد ديابتي و افراد دچار هيپوگليسمي (افت قند خون) مناسب است.
آووکادو از نظر چربي خيلي غني ميباشد، در حالي که ساير ميوه ها و سبزي ها اين طور نيستند. همچنين حاوي مقدار زيادي ويتامين A ، ويتامينهاي گروه B و منبع غني آنتي اکسيدانهايي مثل ويتامين E ،C و لوتئين (رنگدانه گياهي) است.
ارزش غذايي آووکادو:
- آووکادو داراي رنگدانه ي گياهي زردي به نام "لوتئين" است. لوتئين يک آنتي اکسيدن طبيعي است که به حفظ سلامتي چشم ها در پيري کمک مي کند.
- يک پنجم آووکادو، 50 کالري انرژي و حدود 20 ويتامين و ماده ي معدني دارد.
- آووکادو داراي ماده اي به نام بتا سيتو استرول (beta- sitosterol) ميباشد. بتا سيتو استرول يک استرول گياهي است که به حفظ مقادير طبيعي کلسترول خون کمک ميکند.
ميزان مواد مغذي موجود در 100 گرم آووکادوي خام:
انرژي: 190 کالري
اسيد چرب غيراشباع با يک باند دوگانه
اسيد چرب غيراشباع با چند باند دوگانه : 12 گرم
چربي کل : 2 گرم
ويتامينE: 20 گرم
پتاسيم : 3 ميلي گرم
مس : 450 ميلي گرم
ويتامين B6 : 0/2 ميلي گرم
ويتامين B5 : 0/4 ميلي گرم
فيبر : 1 ميلي گرم
آووکادو؛ يک ماده غذايي کامل:
آووکادو تقريبا يک ماده غذايي کامل است. آووکادو چربي و کالري بالايي دارد، لذا افرادي که نمي خواهند وزنشان زياد شود، بايد به ميزان متعادل از آن استفاده کنند.
بيشتر چربي آووکادو از نوع چربيهاي غيراشباع با يک باند دوگانه است (همانطور که در قسمت بالا آمده است) که مقدار کلسترول خون را افزايش نميدهند.
آووکادو کاملا قابل هضم و داراي سوخت و ساز آهسته است که براي بازسازي مواد مغذي و بارگيري در افراد ورزشکار مناسب مي باشد.
وقتي آووکادو با ميوههاي ديگر مصرف شود، يک غذاي مغذي را براي کودکان فراهم ميسازد.
استفادهها: آووکادو
بر اساس طب سنتي چين، آووکادو طبيعت سرد دارد. اين ميوه سبب تنظيم کار کبد و عملکرد صحيح ريهها و رودهها مي شود.
آووکادو منبع ماده معدني مس ميباشد که به تشکيل گلبولهاي قرمز خون کمک ميکند.
آووکادو به راحتي در بدن هضم و جذب ميشود و براي مادران شيرده و درمان زخمها مفيد است.
آووکادو به دليل غني بودن از ويتامين E ، براي زيبا سازي پوست مفيد است. همچنين به بهبود سوختگيها و زخمها کمک ميکند.
تحقيقات نشان داده است که آووکادو ميتواند ترشح هورمون انسولين را مهار کند، بنابراين براي جلوگيري از گرسنگي مفيد است.
فوايد خاص آووکادو به دليل سرشار بودن از ويتامين E:
1- بيماريهاي قلبي: آووکادو از بروز بيماري هاي قلبي جلوگيري مي کند. محققان به اين نتيجه رسيدهاند که مقدار بالاي ويتامين E که بدن از طريق مکملها و يا با مصرف مواد غذايي مثل آووکادو دريافت ميکند، ميتواند خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را کاهش دهد.
همانطور که مي دانيد ويتامين E ، يک آنتي اکسيدان قوي است و به دليل داشتن همين خاصيت، از آسيب LDL- کلسترول به وسيله راديکالهاي آزاد جلوگيري مي کند. به نظر ميرسد که اگر کلسترول LDL آسيب ببيند، ميتواند در سرخرگ هاي خوني رسوب کند و سبب تنگي عروق خوني شود. با جلوگيري از صدمهاي که راديکال هاي آزاد به LDL ميزنند، ميتوان مشکلات قلبي را کاهش داد.
اگر چه بسياري از غذاها حاوي ويتامين E هستند، اما ويتامين E موجود در اکثر آنها، در طي عمل پختن از بين مي رود. آووکادو اين خوبي را دارد که براي خورده شدن، نياز به هيچ عملي ندارد و به همان شکل خام و تازه مصرف ميشود.
2- عفونت در بزرگسالان:
مطالعات نشان ميدهد که مصرف مکمل ويتامين E براي تقويت سيستم ايمني بدن افراد مسن مفيد است. با افزايش سن، ميزان مواد مضر در بدن افزايش مييابد که ويتامين E ميتواند مقدار آنها را کاهش دهد.
آووکادو به دليل سرشار بودن از ويتامين E ، ميتواند نقش يک مکمل را ايفا کند. به همين دليل، آن را در رژيم غذايي افراد مسن جاي ميدهند.
3- ناباروري در مردان:
آووکادو ميتواند به افزايش باروري در مردان کمک کند.
ويتامين E همراه با ويتامين C در نچسبيدن اسپرمها به يکديگر نقش دارد و قدرت جابجايي آنها را افزايش ميدهد، بنابراين اسپرم ها خيلي راحتتر ميتوانند به طرف سلول تخمک بروند.
با مصرف بيشتر مواد غذايي غني از ويتامين E و استفاده از مکملهاي اين ويتامين تحت نظر پزشک، ممکن است ميزان باروري در مردان افزايش يابد.
4- بيماري پارکينسون:
مطالعات اخير نشان ميدهد که غذاهاي غني از ويتامين E ميتوانند بيماري پارکينسون را کاهش دهند. البته اين يافته، نياز به تحقيقات بيشتري دارد.
چقدر بخوريم؟
نصف يک آووکادو تقريبا 4 ميليگرم ويتامين E دارد.
نياز روزانه مردان به ويتامين E حداقل 4 ميلي گرم و زنان 3 ميلي گرم در روز ميباشد.
چگونه آووکادو را انتخاب و نگهداري کنيم؟
آووکادو به خاطر رنگ و شکل پوستش، "گلابي تمساح مانند" ناميده ميشود.
آووکادوهاي خوش شکل را که روي آنها بدون خراش است، انتخاب کنيد. براي استفاده فوري آووکادوهايي را بخريد که وقتي آنها را فشار ميدهيد کمي نرم باشند. براي اينکه آووکادوهاي سفت برسند، آنها را براي چند روز، با يک عدد موز در يک پاکت کاغذي قرار دهيد.
پختن و خوردن:
آووکادوها را پس از شستن از وسط ببريد. بعد يک کارد در وسط آن فرو کنيد و آن را بچرخانيد تا هسته اش خارج شود.
ميتوانيد آن را با پوستش سرو کنيد، و يا آن را از پوست جدا کرده و براي سوپ يا سالاد استفاده کنيد، و يا با آن يک سس درست کنيد.
آووکادو يک ميوه روغني است و چربيهاي قابل هضم دارد و ميتوان با آن يک سس سالم به همراه سبزيجات خام درست کرد.
روش ديگر براي تهيه سس اين است که آن را پوست کنده و خرد کنيد و نمک و کره به آن اضافه کنيد. سپس سس حاصل را روي نان بماليد و ميل کنيد.
400 نوع آووکادو در مکزيک و جنوب آمريکا وجود دارد. بعد از کشت نهال آووکادو ، 2 تا 3 سال طول مي کشد تا ميوه بدهد.
آووکادو ، يک ماده غذايي کامل با 14 ماده معدني مفيد براي تحريک رشد بدن مي باشد؛ مثلا داراي املاح آهن و مس است که براي خون سازي مفيدند؛ يا سديم و پتاسيم موجود در آووکادو تعادل شيميايي بدن را حفظ ميکنند.
اين ميوه به دليل نداشتن نشاسته، قند خون را در طول روز متعادل نگه ميدارد، بنابراين براي افراد ديابتي و افراد دچار هيپوگليسمي (افت قند خون) مناسب است.
آووکادو از نظر چربي خيلي غني ميباشد، در حالي که ساير ميوه ها و سبزي ها اين طور نيستند. همچنين حاوي مقدار زيادي ويتامين A ، ويتامينهاي گروه B و منبع غني آنتي اکسيدانهايي مثل ويتامين E ،C و لوتئين (رنگدانه گياهي) است.
ارزش غذايي آووکادو:
- آووکادو داراي رنگدانه ي گياهي زردي به نام "لوتئين" است. لوتئين يک آنتي اکسيدن طبيعي است که به حفظ سلامتي چشم ها در پيري کمک مي کند.
- يک پنجم آووکادو، 50 کالري انرژي و حدود 20 ويتامين و ماده ي معدني دارد.
- آووکادو داراي ماده اي به نام بتا سيتو استرول (beta- sitosterol) ميباشد. بتا سيتو استرول يک استرول گياهي است که به حفظ مقادير طبيعي کلسترول خون کمک ميکند.
ميزان مواد مغذي موجود در 100 گرم آووکادوي خام:
انرژي: 190 کالري
اسيد چرب غيراشباع با يک باند دوگانه
اسيد چرب غيراشباع با چند باند دوگانه : 12 گرم
چربي کل : 2 گرم
ويتامينE: 20 گرم
پتاسيم : 3 ميلي گرم
مس : 450 ميلي گرم
ويتامين B6 : 0/2 ميلي گرم
ويتامين B5 : 0/4 ميلي گرم
فيبر : 1 ميلي گرم
آووکادو؛ يک ماده غذايي کامل:
آووکادو تقريبا يک ماده غذايي کامل است. آووکادو چربي و کالري بالايي دارد، لذا افرادي که نمي خواهند وزنشان زياد شود، بايد به ميزان متعادل از آن استفاده کنند.
بيشتر چربي آووکادو از نوع چربيهاي غيراشباع با يک باند دوگانه است (همانطور که در قسمت بالا آمده است) که مقدار کلسترول خون را افزايش نميدهند.
آووکادو کاملا قابل هضم و داراي سوخت و ساز آهسته است که براي بازسازي مواد مغذي و بارگيري در افراد ورزشکار مناسب مي باشد.
وقتي آووکادو با ميوههاي ديگر مصرف شود، يک غذاي مغذي را براي کودکان فراهم ميسازد.
استفادهها: آووکادو
بر اساس طب سنتي چين، آووکادو طبيعت سرد دارد. اين ميوه سبب تنظيم کار کبد و عملکرد صحيح ريهها و رودهها مي شود.
آووکادو منبع ماده معدني مس ميباشد که به تشکيل گلبولهاي قرمز خون کمک ميکند.
آووکادو به راحتي در بدن هضم و جذب ميشود و براي مادران شيرده و درمان زخمها مفيد است.
آووکادو به دليل غني بودن از ويتامين E ، براي زيبا سازي پوست مفيد است. همچنين به بهبود سوختگيها و زخمها کمک ميکند.
تحقيقات نشان داده است که آووکادو ميتواند ترشح هورمون انسولين را مهار کند، بنابراين براي جلوگيري از گرسنگي مفيد است.
فوايد خاص آووکادو به دليل سرشار بودن از ويتامين E:
1- بيماريهاي قلبي: آووکادو از بروز بيماري هاي قلبي جلوگيري مي کند. محققان به اين نتيجه رسيدهاند که مقدار بالاي ويتامين E که بدن از طريق مکملها و يا با مصرف مواد غذايي مثل آووکادو دريافت ميکند، ميتواند خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را کاهش دهد.
همانطور که مي دانيد ويتامين E ، يک آنتي اکسيدان قوي است و به دليل داشتن همين خاصيت، از آسيب LDL- کلسترول به وسيله راديکالهاي آزاد جلوگيري مي کند. به نظر ميرسد که اگر کلسترول LDL آسيب ببيند، ميتواند در سرخرگ هاي خوني رسوب کند و سبب تنگي عروق خوني شود. با جلوگيري از صدمهاي که راديکال هاي آزاد به LDL ميزنند، ميتوان مشکلات قلبي را کاهش داد.
اگر چه بسياري از غذاها حاوي ويتامين E هستند، اما ويتامين E موجود در اکثر آنها، در طي عمل پختن از بين مي رود. آووکادو اين خوبي را دارد که براي خورده شدن، نياز به هيچ عملي ندارد و به همان شکل خام و تازه مصرف ميشود.
2- عفونت در بزرگسالان:
مطالعات نشان ميدهد که مصرف مکمل ويتامين E براي تقويت سيستم ايمني بدن افراد مسن مفيد است. با افزايش سن، ميزان مواد مضر در بدن افزايش مييابد که ويتامين E ميتواند مقدار آنها را کاهش دهد.
آووکادو به دليل سرشار بودن از ويتامين E ، ميتواند نقش يک مکمل را ايفا کند. به همين دليل، آن را در رژيم غذايي افراد مسن جاي ميدهند.
3- ناباروري در مردان:
آووکادو ميتواند به افزايش باروري در مردان کمک کند.
ويتامين E همراه با ويتامين C در نچسبيدن اسپرمها به يکديگر نقش دارد و قدرت جابجايي آنها را افزايش ميدهد، بنابراين اسپرم ها خيلي راحتتر ميتوانند به طرف سلول تخمک بروند.
با مصرف بيشتر مواد غذايي غني از ويتامين E و استفاده از مکملهاي اين ويتامين تحت نظر پزشک، ممکن است ميزان باروري در مردان افزايش يابد.
4- بيماري پارکينسون:
مطالعات اخير نشان ميدهد که غذاهاي غني از ويتامين E ميتوانند بيماري پارکينسون را کاهش دهند. البته اين يافته، نياز به تحقيقات بيشتري دارد.
چقدر بخوريم؟
نصف يک آووکادو تقريبا 4 ميليگرم ويتامين E دارد.
نياز روزانه مردان به ويتامين E حداقل 4 ميلي گرم و زنان 3 ميلي گرم در روز ميباشد.
چگونه آووکادو را انتخاب و نگهداري کنيم؟
آووکادو به خاطر رنگ و شکل پوستش، "گلابي تمساح مانند" ناميده ميشود.
آووکادوهاي خوش شکل را که روي آنها بدون خراش است، انتخاب کنيد. براي استفاده فوري آووکادوهايي را بخريد که وقتي آنها را فشار ميدهيد کمي نرم باشند. براي اينکه آووکادوهاي سفت برسند، آنها را براي چند روز، با يک عدد موز در يک پاکت کاغذي قرار دهيد.
پختن و خوردن:
آووکادوها را پس از شستن از وسط ببريد. بعد يک کارد در وسط آن فرو کنيد و آن را بچرخانيد تا هسته اش خارج شود.
ميتوانيد آن را با پوستش سرو کنيد، و يا آن را از پوست جدا کرده و براي سوپ يا سالاد استفاده کنيد، و يا با آن يک سس درست کنيد.
آووکادو يک ميوه روغني است و چربيهاي قابل هضم دارد و ميتوان با آن يک سس سالم به همراه سبزيجات خام درست کرد.
روش ديگر براي تهيه سس اين است که آن را پوست کنده و خرد کنيد و نمک و کره به آن اضافه کنيد. سپس سس حاصل را روي نان بماليد و ميل کنيد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر