هزاران سال قدمت تاریخی نشتیفان و تمدن کهن آن

هزاران سال قدمت تاریخی نشتیفان و تمدن کهن آن

۱۳۸۹ فروردین ۲۱, شنبه

از هیاهو تا واقعیت.....


دولت ایران می گوید که موفق به طراحی نخستین نمونه از سانتریفیوژهای هسته ای نسل سوم شده است که حدود پنج یا شش برابر دستگاه های نسل اول کارایی دارد.
مقام های ایران روز جمعه ۲۰ فروردین (۹ آوریل) در مراسمی که آن را چهارمین جشن ملی هسته ای نامیدند، از نمونه ای از نسل سوم سانتریفیوژها و آن چه که آن را نمونه سوخت مجازی رآکتور تهران نامیدند، رونمایی کردند.
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، در این مراسم در باره طراحی نسل سوم ماشین های سانتریفیوژ در سازمان انرژی اتمی ایران گفت: "این ماشین ها آزمایش های مکانیکی خود را با موفقیت به پایان رسانده اند."
او نکته مهم این نسل از ماشین های سانتریفیوژ را دستیابی به قطر ۲۰۰ میلیمتر عنوان کرد و گفت که علاوه بر افزایش توان جداسازی، مقدار تولید در واحد زمان هم با استفاده از این ماشین ها افزایش خواهد یافت.
آمریکا تحولات جدید هسته ای در ایران را به شدت محکوم کرده است.
پی جی کراولی، سخنگوی وزارت امورخارجه ایالات متحده تولید سانتریفیوژ نسل سوم در ایران را برخلاف ادعای این کشور درباره صلح آمیز بودن برنامه اتمی آن دانست.
آقای کراولی گفت: "اگر ایران می خواهد جامعه بین المللی آن چه را که درباره صلح آمیز بودن اهداف هسته ای خود می گوید باور کند، دیگر نیازی به سانتریفیوژ نسل سوم یا سریع تر ندارد."
خبر دستیابی به این فناوری در حالی منتشر می شود که کشورهای غربی برای وادار ساختن ایران به پذیرش خواست شورای امنیت سازمان ملل برای توقف غنی سازی اورانیوم، در صدد تشدید تحریم های بین المللی علیه این کشور هستند.

تولید سوخت نیروگاه های تازه بدون احداث تأسیسات غنی سازی جدید

علی اکبر صالحی گفت به دستور رئیس جمهور ایران و در پی عدم همکاری بین المللی و به دلیل ضرورت تامین مواد اولیه برای سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران (یعنی اورانیوم با غنای ۲۰ درصد) یک زنجیره در کارخانه غنی سازی نیمه صنعتی نطنز برای این منظور آماده سازی و راه اندازی شده است.
او همچنین از پیشرفت کار در نیروگاه اتمی بوشهر خبر داد و اعلام کرد که تولید برق در این نیروگاه تابستان سال جاری آغاز خواهد شد.
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران هم در این مراسم اعلام کرد که قرار است بدون احداث تاسیسات جدید، سوخت ۶ نیروگاه در تاسیسات هسته ای نطنز تولید شود.
او در ادامه سخنانش گفت :"شاید ما تنها کشوری باشیم که از نقطه صفر تا پایان این راه را در اختیار داریم."
محمود احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنانش گفت که همانطور که بارها اعلام کرده با خلع سلاح اتمی موافق است اما "اگر بخواهیم خلع سلاح را به کسانی بسپاریم که خود بمب اتم دارند مانند این است که امنیت یک شهر را به دست دزد ها بدهیم تا به راحتی تمام اموال را غارت کنند."
رضا تقی زاده، کارشناس انرژی در این باره به بی بی سی فارسی گفت که آقای احمدی نژاد در زمانی که فشارهای بین المللی علیه ایران بیش ازهر زمان دیگری است، با اعلام این خبر تازه بازهم نشان داد که بی اعتنا به این فشار ها راه خود را ادامه می دهد.
او درباره نتیجه این نوع خبرها برای مردم ایران گفت که مردم ایران از تحریم هایی که ناشی از پیگیری برنامه اتمی است، زیان های اقتصادی متعددی را متحمل شده اند.
او گفت: "نکته این است که هنوز رویای استفاده از برق اتمی که باید با سوخت روسی و رآکتور روسی به دست مردم برسد، به علت تحریم ها، چندین سال است که عقب افتاده است."

هیچ نظری موجود نیست: