هزاران سال قدمت تاریخی نشتیفان و تمدن کهن آن

هزاران سال قدمت تاریخی نشتیفان و تمدن کهن آن

۱۳۸۹ اردیبهشت ۱۹, یکشنبه

تنوع در پخت انواع کباب

کباب بختیاری حلزونی

مواد لازم
– فیله مرغ 5 عدد
– نمک و فلفل به مقدار لازم
– زعفران 2/1 قاشق چایخوری
– پیاز کوچک خلال شده 1 عدد
– روغن زیتون یا مایع 3 قاشق سوپخوری
– سیخ کباب چوبی یا فلزی
– فیله گوساله برش خورده یا فیله گوسفند 5 عدد
– نمک و فلفل به مقدار لازم
– زعفران 2/1 قاشق چایخوری
– ماست 1 قاشق سوپخوری
– پیاز کوچک خلال شده 1 عدد
– روغن زیتون یا مایع 3 قاشق سوپخوری
– سیخ کباب چوبی یا فلزی
 طرز تهیه
ابتدا فیله ها را بدون اینکه برش بزنید با نمک و فلفل و خلال پیاز و زعفران مزه دار کنید سپس روغن را اضافه کنید مخلوط نمائید و در یخچال به مدت 2 تا 3 ساعت استراحت دهید . برای گوشت گوساله بهتر است 1 قاشق سوپخوری ماست هم به آن اضافه کنید تا رنگ قرمزی گوشت به صورتی خوشرنگ تبدیل شود . سپس بصورت حلقه ای دور خود بپیچید و در سیخ فرو کنید به اینصورت که یک مرغ، یک فیله گوسفند، یک در میان در هر سیخ می توانید 4 تا 5 عدد گوشت فیله بزنید . در صورتی که بتوانید و امکانات ایجاب می کند بر روی آتش کباب می کنیم در دیس می کشیم و در کنار آن گوجه فرنگی کباب شده و حلقه لیمو ترش قرار می دهیم در صورت نداشتن امکانات کباب کردن با مقداری روغن در ماهیتابه ای روی حرارت ملایم سرخ می کنیم و به شکل فوق آنرا تزئین می کنیم این کباب هم از نظر مزه و هم از نظر شکل ظاهر زیبا و خوشمزه می باشد در ضمن می توانید در فر هم کباب کنید . در صورت نداشتن فیله گوسفند می توان برشهای باریکی هم اندازه فیله گوسفند از فیله گوساله استفاده کرد .
انواع کباب

کباب میگو

مواد لازم
▪ میگو پاک شده ۵۰۰ گرم
▪ سرکه (یا آبلیمو) ۲/۱ لیوان
▪ نمک و فلفل بمیزان لازم
▪ زعفرhن حل شده ۱تا ۲ قاشق مربا خوری
▪ روغن زیتون ۳ قاشق سوپخوری
▪ آب پیاز ۲/۱ لیوان
کباب میگو
طرز تهیه
سرکه یا آبلیمو را با بقیه مواد مخلوط می کنیم و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال قرار میدهیم. بنا به تمایل شما , می توان در سیخ فلزی و یا سیخ چوبی طبخ میگو را انجام دهید اگه از سیخ چوبی استفاده می کنید برای جلوگیری از سوختن سیخها آنها را از ۳ الی ۴ دقیقه قبل در آب خیس کنید و بعد میگو ها را بر روی منقل ذغالی یا گازی کباب کنید .
نکات :
۱) برای از بین بردن بوی زُخم میگو بهترین چیز سرکه است .
۲) کباب کردن میگو ها باید فقط در حد پخته شدن آنها باشد .
 انواع کباب

كباب تابه‌ای با جعفری و آویشن

كباب تابه‌ای با جعفری و آویشن | خوراکهای متنوع

كباب تابه‌ای اگرچه به لحاظ پخت، غذای پردردسری نیست و پختن آن به طور معمول روی اجاق گاز به زمان خیلی زیادی نیاز ندارد، ولی هر چقدر هم كه سریع آماده شود، هرگز به سرعت مایكروفر نخواهد بود.
البته با اینكه این نوع كباب هم به لحاظ ظاهری و هم به لحاظ طعم و مزه با كباب تابه‌ای‌های رایج متفاوت است، ولی زمان لازم برای پخت آن با كباب‌های معمولی چندان تفاوتی ندارد. برای این منظور حدود 10 دقیقه زمان پخت در مایكروفر كافی است كه با زمان مورد نیاز برای مرحله آماده‌سازی مواد، به طور جمع 25 دقیقه خواهد شد.
مواد لازم:
ـ 500 گرم                               گوشت چرخ‌كرده
ـ یك عدد                                 پیاز كوچك
ـ یك حبه                                 سیر
ـ 2 قاشق سوپ‌خوری             رب گوجه‌فرنگی
ـ یك پیمانه                              خمیر نان فانتزی خشك‌شده
ـ یك عدد                                تخم‌مرغ
ـ یك قاشق چای‌خوری             پودر آویشن خشك
ـ 2 قاشق چای‌خوری              جعفری خردشده
ـ یك عدد                                گوجه‌فرنگی متوسط
ـ نمك و فلفل                         به میزان لازم
ـ یك دسته كوچك                    پیازچه
ـ 3 قاشق سوپ‌خوری            روغن مایع
طرز تهیه:
1 ـ ابتدا كاسه بلوری بزرگی آماده كنید و گوشت چرخ كرده را در آن بریزید و پیاز را پس از پوست كندن در آن رنده كنید.
سیر را نیز پوست كنده و ریز خرد كنید. گوجه‌فرنگی را هم با پوست به قطعات خیلی كوچك تقسیم كنید.
2ـ همه سبزیجات خردشده را همراه با بقیه مواد ذكرشده در فهرست مواد لازم، به طور همزمان به گوشت اضافه كنید و مخلوط گوشتی را خوب ورز دهید تا مواد با هم مخلوط شوند.
3ـ مقداری از مخلوط را با یك دست برداشته و در كف دست دیگر به شكل گلوله درآورید. سپس با فشار، آن را به دایره‌ای كوچك تبدیل كنید. با این مقدار مواد لازم، شما می‌توانید 7 عدد از این كباب‌های دایره‌ای شكل درست كنید.
4ـ ظرفی مخصوص مایكروفر را كه برای این تعداد كباب مناسب باشد، آماده كرده و با روغن چرب كنید. سپس كباب‌ها را كف ظرف بچینید و ظرف را بدون در، داخل مایكروفر قرار دهید و با حداكثر قدرت، آن را روی 10 دقیقه زمان تنظیم كنید.
در پایان در صورت تمایل روی كباب‌ها مقداری سس گوجه‌فرنگی و جعفری خردشده بریزید و همراه پیازچه سرو كنید.
نكته:1-اگر كباب‌ها در این مدت، مغز‌پخت نشدند، مدت زمان پخت را كمی افزایش دهید.
2- در صورتی که مایکروفر ندارید، می توانید کباب ها در تابه سرخ کنید.

کباب کوبیده

کباب کوبیده  مواد لازم :

گوشت قلوه گاه گوسفند      750 گرم
گوشت مغز ران گوساله      400 گرم
تخم مرغ(در صورت دلخواه)       1عدد
پیاز رنده شده     2عدد
نمک و فلفل      به میزان لازم
طرز تهیه :
گوشت گوسفند و گوساله را با 2 بار چرخ كرده, پیاز رنده شده , تخم مرغ , نمك و فلفل را اضافه نموده بمدت 20 الی 25 دقیقه ورز می دهیم .(هر چه گوشت را بیشتر ورز دهیم و چسبندگی آن بیشتر شود گوشت از سیخ نمی ریزد) گوشت را در ماهیتابه قرار داده , بمدت 1 دقیقه روی حرارت ملایم ورز می دهیم , بطوری كه گوشت به هیچ وجه تغییر رنگ ندهد یا پخته نشود, سپس دست را خیس كرده گوشت را بطور یكنواخت به سیخ كشیده و بعضی از قسمتهای آن را فشار می دهیم تا گوشت به سیخ بچسبدو بعد آن را با سیخ بمدت 3 ساعت در یخچال می گذایم . پس از این زمان سیخها را روی آتش تند قرار داده , كمی كه گوشت خودش را گرفت حرارت را ملایم می كنیم تا مغز گوشت پخته شود . 

کباب کوبیده دو رنگ

کباب کوبیده دو رنگ

مواد لازم برای کوبیده مرغ:
گوشت مرغ چرخکرده=500 گرم
دنبه ی گوسفند=50 گرم
پیاز متوسط رنده شده آبگرفته=1 عدد متوسط
نمک و فلفل و زعفران=به میزان لازم
مواد لازم برای کوبیده گوشت:
گوشت چرخکرده گوسفند=500 گرم
پیاز رنده شده آبگرفته=1 عدد متوسط
نمک و فلفل=به میزان لازم
گوجه فرنگی ،جعفری،ریحان و لیموترش=برای تزئین
طرز تهیه:
1. گوشت مرغ را همراه با دنبه چرخکرده گوسفند،پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زعران با هم مخلوط کنید و حدود 5 دقیقه خوب ورز دهید.
2. گوشت گوسفند را هم به همین ترتیب،با پیاز رنده شده آبگرفته و نمک و فلفل مخلوط کرده و کاملا ورز دهید و هر دو گوشت عمل آمده را جداگانه به مدت یک ساعت در یخچال نگه دارید.
3. اکنون اول گوشت گوسفند را به سیخ بکشید و نصف دیگر سیخ را گوشت مرغ بکشید و با انگشت آن را حالت دهید.
4. کباب دو رنگ را روی کباب پز بگذارید و سیخ کباب را مرتبا پشت و رو کنید تا کباب نسوزد.
5. بعد از پخت کباب را در ظرف کشیده و با گوجه فرنگی کباب شده و جعفری و ریحان و لیمترش تزئین کنید.

شش کباب ( کباب سیخی )

شش کباب ( کباب سیخی ) | کباب ها مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:
گوشت راسته یا فیله پاک کرده=یک کیلو
فلفل سبز دلمه ای=2 تا 3 عدد
پیاز ریز سفید=250 گرم
گوجه فرنگی ریز=12 عدد
ماست=1 فنجان
پیاز رنده شده=1 قاشق سوپخوری
آبلیمو=2 قاشق سوپخوری
زعفران سائیده=یک قاشق چایخوری
فلفل کوبیده=یک قاشق چایخوری
طرز تهیه:
زعفران را در کمی آبجوش حل می کنیم داخل ماست می ریزیم. پیاز رنده شده و فلفل کوبیده و آبلیمو را اضافه می کنیم و بهم می زنیم.گوشت ها را به شکل مکعبهایی به پهنای دو بند انگشت بریده و در مایه ماست 10 تا 12 ساعت می خوابانیم. پیازها را پوست کنده فلفل را هم تکه تکه بریده و گوشت و فلفل و گوجه فرنگی و پیاز را یک در میان به سیخ می کشیم و روی حرارت ملایم گوشتها را کباب کرده کبابها را در دیس می کشیم و روی آن کمی نمک می پاشیم و کمی کره روی آنها قرار می دهیم.

شناخت گوشت

شناخت گوشت
یك آشپز ماهر مجرب اولاً گوشت را باید بشناسد و ثانیاً از هر نوع گوشتی برش مناسب را برای تهیه غذای مورد نظر انتخاب كند. گوشت ماده ای است مغزی كه هیچ سفره ای بدون آن كامل نیست به جز سفره گیاهخواران , كه از بقیه مردن بحثشان جداست . در گذشته گوشت گوسفند نر جوان(شیشك)كمابیش مصرف می شد, ولی با كم یاب شدن این نوع گوشت و نیز رواج  غذاهای اروپایی كه بیشتر از گوشت گاو گوساله تهیه می شود, از مصرف این نوع گوشت كاسته شد . در ایران آنچه به نام گوشت گوساله شناخته می شود در واقع گوشت گاو جوان است . در مورد شناخت گوشت به طور كلی گوشت تیره همراه با استخوان سفید و توپر دلیل قطعی بر پیری چهارپا خواهد بود. آشپزها غالباً توصیه می كنند كه گوشت به ویژه گوشت كباب را باید دست كم دو سه روز نگه داریم تا بیات شود. 
كباب
كباب گوشتی است كه مستقیماً با آتش تماس پیدا می كندو در مدت كوتاهی كه معمولاً از 7 الی 8 دقیقه بیشتر نیست , برای خوردن آماده می شود. گوشت كباب نباید تازه باشد بهتر است پس از كشترا چند روز در یخچال بماند و بعد در سس مورد نظر یك شب بماند .

کباب گوشت چرخ کرده

کباب گوشت چرخ کرده | کباب ها مواد لازم:
روغن=5 قاشق غذاخوری
پیاز خورد شده=2 عدد
گوشت چرخ کرده گوسفند=450 گرم
ماست=2 قاشق غذاخوری
پودر فلفل قرمز=1 قاشق چایخوری
زنجبیل نرم شده=1 قاشق چایخوری
سیر تازه له شده=1 قاشق چایخوری
نمک=1 قاشق چایخوری
پودر کاری=1و2/1 قاشق چایخوری
فلفل شیرین=2/1 قاشق چایخوری
فلفل سبز تازه=2 عدد
گشنیز تازه=بمقدار لازم
برای تزئین
1 عدد پیاز حلقه شده
گشنیز تازه خرد شده
1 عدد لیموی تازه قاچ شده
طرز تهیه:
1. روغن را در ماهیتابه ای گرم کنید. پیاز را به آن افزوده و سرخ کنید تا طلایی رنگ شود.
2. گوشت چرخ کرده را در کاسه بزرگی ریخته ماست،فلفل قرمز،زنجبیل،سیر،نمک،کاری و فلفل شیرین را به آن اضافه کرده خوب مخلوط نمائید.
3. مخلوط گوشت را به پیاز سرخ کرده بیافزایید و به مدت 15-10 دقیقه آنرا سرخ کنید. مخلوط را از روی شعله برداشته و کنار بگذارید.
4. در همین مدت فلفل سبزها و نیمی از گشنیز را چرخ کنید و یا این که فلفل سبز و گشنیز را با چاقو کاملا ریز کنید و آن را کنار بگذارید.
5. مخلوط گوشت چرخ کرده را در یک مخلوط کن ریخته تا نرم شود. یا اینکه آن را در کاسه بزرگی ریخته و با یک چنگال آن را له کنید. مخلوط گوشت را با فلفل و گشنیزخوب مخلوط کنید.
6. مخلوط را در یک ظرف نسوز و کم عمق قرار داده و با شعله ملایم به مدت 15-10 دقیقه بپزید. با یک چنگال مخلوط را حرکت دهید. مواظب باشید غذا نسوزد.
7. غذا را با حلقه های پیاز،گشنیز و حلقه های لیمو تزئین نمایید.

جوجه کباب تابه ای

جوجه کباب تابه ای | مواد لازم:
تکه های کوچک شده مرغ=1 عدد
پیاز رنده شده=1 عدد متوسط
آبلیمو=2 قاشق غذاخوری
زعفران=2 قاشق سوپخوری
نمک=2 قاشق چایخوری
فلفل=کمی
طرز تهیه:
ابتدا تکه های کوچک شده مرغ(یک عدد متوسط)را در مخلوطی از پیازرنده شده(یک عدد متوسط) و آبلیمو(دوقاشق غذا خوری) و زعفران(دو قاشق سوپخوری) و نمک(دو قاشق چایخوری)و کمی فلفل(در صورت دلخواه) به مدت بیست دقیقه خوابانده سپس در ماهیتابه مقداری کره ریخته و تکه های مرغ را با همان مواد درون ظرف قرار می دهیم لازم به ذکر است که نیازی نیست که ماهیتابه داغ باشد بعد درب ماهیتابه را قرار داده و اجازه می دهیم تا با بخار مرغها بخار پز شود .
مدت زمان لازم برای پخت این غذای خوشمزه بیست تا سی دقیقه می باشد که بسته به سلیقه خودتان می توانید اجازه تبخیر کامل سس ایجاد شده را داده جوجه ها را به حالت تفت سرو کنید یا اینکه با همان حالت آبدار استفاده کنید.

کباب مرغ زنجبیلی

کباب مرغ زنجبیلی |  مواد لازم:
مرغ مکعبی خرد شده=3 عدد
لیمو ترش=1 عدد
زنجبیل پوست کنده و خرد شده=2 و نیم سانتیمتر
فلفل دلمه ای قرمز(بدون تخم)مکعبی خرد شده=1 عدد
روغن سبزیجات یا مایع=2 قاشق غذاخوری
سیر=2 حبه
پیاز=1 عدد
بادمجان و کدو=از هر کدام یک عدد
سس سویا=2 قاشق غذاخوری
شکر ای(یا معمولی)=1 قاشق مرباخوری
گشنیز ریز شده=برای تزئین
طرز تهیه:
قطعه های مرغ را درون یک ظرف گود می ریزیم و آب لیمو ترش،زنجبیل و نصف فلفل دلمه ای را با آن مخلوط می کنیم و خوب هم می زنیم. در آن را می بندیم و می گذاریم در جای خنک،حداقل 3 ساعت بماند تا مزه دار شود. روغن را در ماهیتابه گرم می کنیم و پیاز و سیر را یک تا پنج دقیقه در آن سرخ می کنیم تا طلایی رنگ شود. سپس بادمجانها را با پوست، کدو سبز و نصف دیگر فلفل دلمه ای را به آن اضافه می کنیم تا کمی نرم و سرخ شده شوند. این مواد را 4 دقیقه هم می زنید و بعد سس سویا و شکر را اضافه می کنیم.برای یک دقیقه می گذارید بپزد. مرغ های مزه دار شده را به سیخ می کشیم و گریل می کنیم(کباب می کنیم) و با همان سیخ چوبی روی سبزیجات می گذاریم و با برنج دم کرده که با گشنیز تزئین شده سرو می کنیم.

هیچ نظری موجود نیست: