۱۳۹۰/۰۵/۳۱
در پی تصرف بخش هایی عمده از طرابلس پاتخت لیبی به دست مخالفان مسلح قذافی، درگیری شدید در مناطقی که همچنان در دست نیروهای دولتی است ادامه دارد. فرمانده نیروهای مخالفان درطرابلس در کنفرانسی خبری از نیروهای دولتی خواست تسلیم شوند. او گفت که آنها خواستاربرقراری صلح اند. همزمان با اعلام پیشروی مخالفان، جمعیت زیادی در بنغازی به شادمانی پرداختند.
از سوی دیگر، موسی ابراهیم سخنگوی قذافی ناتو را متهم کرد که با بمباران شهر 1300 تن را کشته و عده زیادی زخمی شده اند. ساعاتی قبل از پیشروی مخالفان، قذافی در پیامی در تلویزیون این کشور از مردم خواسته بود تا به گفته او برای نجات پایتخت برخیزند. مخالفان تایید کرده اند که سیف الاسلام، یکی از پسران قذافی که نقش مهمی در جنگ داشته به اسارت آنها در آمده است. محمد قذافی پسر بزرگ معمرقذافی نیز همراه خانواده اش خود را تسلیم مخالفان کرده است.
آندرس راسموسن، دبیرکل ناتو رژیم قذافی را در آستانه سقوط توصیف کرد و خواستار انتقال بدون خونریزی قدرت شد.
خبرهای ضد و نقیض از سرنوشت قذافی
در همین حال خبرهای ضد و نقیض از سرنوشت معمر قذافی منتشر میشود. برخی خبرهای تایید نشده از دستگیری قذافی توسط مخالفان سخن میگویند. برخی منابع مخالفان از چنین خبری اظهار بیاطلاعی میکنند.
سخنگوی شورای انتقالی لیبی گفت به زودی خبری خوشحال کننده برای مردم لیبی اعلام خواهد شد. او تاکید کرد که بر پایه اطلاعاتی که در دست دارد، قذافی همچنان در طرابلس حضور دارد.
در همین حال دو هواپیما از آفریقای جنوبی در فرودگاه طرابلس فرود آمدند. ماموریت این دو هواپیما اعلام نشده است.
آفريقای جنوبی اعزام هواپيما برای خارج کردن قذافی از طرابلس را تکذيب کرد
۱۳۹۰/۰۵/۳۱
در پی انتشار گزارش هايی درباره اينکه آفريقای جنوبی هواپيمايی را برای خارج کردن قذافی به طرابلس فرستاده است، وزارت خارجه آفريقای جنوبی اين گزارش ها را تکذيب کرد.
وزارت خارجه آفريقای جنوبی همچنين با ابراز بی اطلاعی از محل اختفای قذافی، مذاکره اين کشور با او را برای انتقال قدرت در ليبی تکذيب و تاکيد کرده که مشکل بايد به دست مردم ليبی، از طريق مذاکره ميان مخالفان و دولت حل شود.
طرابلس سقوط کرد / پسران قذافی در دست مخالفان
طرابلس پایتخت لیبی بامداد دوشنبه ۳۱ مرداد به دست مخالفان مسلح دولت معمر قذافی رهبر این کشور افتاد. بدین ترتیب میتوان گفت نظام قذافی پس از ۴۲ سال حاکمیت بر لیبی سرنگون شد.
شورای ملی انتقالی لیبی که رهبری مخالفان را در دست داشت، در بیانیهای با اعلام پیروزی، خاطرنشان کرد که نظام قذافی به گذشته سپرده شده است.
عملیات تصرف طرابلس به دست مخالفان شامگاه یکشنبه با نام عملیات سپیده دم عروس دریا آغاز شد. مخالفان از چند محور طرابلس را محاصره کردند. مخالفان قذافی از داخل شهر طرابلس قیام خود را آزاد کردند و تخلیه برخی مناطق این شهر را از دست نیروهای قذافی اعلام کردند. نیروهای
ناتو نیز برخی از پایگاههای هواداران قذافی را بمباران کردند. پس از آن نیروهای مخالف از چند محور ورود خود را به طرابلس آغاز کردند.
بر خلاف انتظار مخالفان با مقاومت چندانی در داخل لیبی روبرو نشدند. مهمترین رخدادی که سقوط طرابلس به دست مخالفان را تسریع کرد، تسلیم شدن فوری گردان حفاظت از قذافی بودن هیچ مقاومتی بود. مصطفی عبد الجلیل رئیس شورای ملی انتقالی، در گفتوگو با رسانهها اعلام کرد که با فرمانده این گردان در تماس بوده و او قول تسلیم به محض ورود مخالفان را داده بود.
میدان سبز لیبی به دست مخالفان افتاد و بلافاصله نام آن به میدان شهدا تغییر پیدا کرد. این میدان همواره محل تجمع هواداران قذافی بود. همچنین پرچم مخالفان که به پرچم استقلال شهرت یافته بر فراز ساختمانهای دولتی طرابلس برافراشته شد.
همزمان با سقوط طرابلس به نیروهای مخالفان، قذافی در پیامی صوتی که از تلویزیون دولتی لیبی پخش شد، از هواداران خود خواست به سمت طرابلس پیش روی کنند. او در این پیام مخالفان را آلت دست استعمار خواند و گفت که اگر مردم لیبی در برابر سقوط طرابلس نایستند برای همیشه برده استعمار خواهند شد.
مصطفی عبد الجلیل در پیامی از انقلابیها خواست که به فکر انتقام گیری نباشند. او تاکید کرد هر کس در جنایتها علیه مردم لیبی دست داشته در دادگاه محاکمه خواهد شد.
«پسران قذافی در دست مخالفان»
مصطفی عبد الجلیل رئیس شورای انتقالی لیبی در گفتوگو با رسانهها از دستگیری سیف الاسلام فرزند معمر قذافی خبر داد. به گفته او محمد فرزند ارشد قذافی به همراه همسر، فرزندان و مادرش خود را تسلیم نیروهای مخالفان کردهاند.
محمد قذافی در گفتوگوی تلفنی با شبکه خبری الجزیره تاکید کرد که او در امان انقلابیون است. او نبود حکمت را عامل قرار گرفتن لیبی در اوضاع امروز خود دانست.
لویس اوکامبو دادستان دادگاه بین المللی جنایتهای جنگی لاهه در گفتوگو با تلویزیون العربیه دستگیری سیف الاسلام قذافی رو تایید کرد. او گفت با شورای ملی انتقالی لیبی بر سر تحویل سیف الاسلام به دادگاه مذاکره خواهد کرد.
اختلاس و ارتشاء میلیاردی در استانداری تهران
قانون :سازمان بازرسی كل كشور در جریان بررسی وضعیت مالی استانداری تهران و برخی فرمانداریهای تابعه، سوء جریان مالی به میزان بیش از یك میلیارد و صد میلیون تومان را گزارش كرده است.
در این بررسی كه شامل استانداری تهران و فرمانداری شهرستانهای شهریار، تهران، كرج و پاكدشت میشود، گزارشهایی از ارتشاء، اختلاس و تضییع حقوق دولت اعلام شده است.
بر اساس این گزارش، بخشی از این وجوه كه به میزان یك میلیارد و صد میلیون تومان بوده است به عنوان پاداش و عیدی، در معاونتها و اداره كل دفتر فنی استانداری تهران هزینه شده و بخش دیگر به حساب شخصی فردی به نام «م.خ»، همسر و سایر بستگان وی واریز شده است.
این گزارش میافزاید: تعدادی از چكهای صادر شده از سوی معدنداران در وجه استانداری تهران، از طریق ارتباط ناصواب یكی از معاونتهای استانداری، در مجاری غیرقانونی هزینه شده است.
در ادامه مشخص شد سه دستگاه سواری پژو 405 توسط فرمانداری و بخشداری شهر قدس، دو دستگاه پراید توسط فرمانداری تهران و یك دستگاه پژو پارس و یك دستگاه پراید از سوی فرمانداری كرج خریداری شده ولی در فهرست اموال و داراییها منظور نشده است. وجه مربوط به این خودروها با عنوان «همیاری» و «هبه» دریافت شده بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر