دانشجوي جوان بلند شد و شروع كرد به حرف زدن. صدايش از آنجا به گوش رهبر نميرسيد؛ پشت تريبون آمد و پس از معرفي خود، سخنانش را آغاز كرد. حرفهايش نسبت به سخنرانهاي قبلي رنگ و بوي ديگري داشت. ابتدا از عملكرد صدا و سيما پيرامون حوادث اخير انتقاد كرد و با بيان مثالي از رهبر پرسيد؛
آيا صدا و سيماي ما تصوير درستي از كشور و جهان ارائه ميدهد يا تصويري غيرواقعي و كاريكاتورگونه؟
آيا صداو سيما به عقايد مختلف اجازهي دفاع از خودشان را ميدهد؟ عقايدي كه بهخصوص در همين رسانه مورد نقد و يا حتي حمله قرار ميگيرد؟
آيا صدا سيماي ما نقلقولي كه از افراد ميكند و يا رويدادهايي كه روايت ميكند، وفادارانه و منصفانه است؟
بخش دوم سخنان وي موضوع نقد رهبري بود. «من شايد چهار-پنج سال است كه به صورت جديتر روزنامه ميخوانم و مجلات را مطالعه ميكنم. اين مدت واقعاً به ياد نميآورم كه مطلبي را با عنوان نقد رهبري خوانده باشم ... نقد رهبري را هم به شكل عمومي ميشود مطرح كرد و هم به صورت خاص در مجلس خبرگان. من احساس ميكنم اگر چنين نشود، اين شرايط منجر به نفاق و كينه ميشود؛ مثلاً يك چيزي كه در ابتدا يك انتقاد ساده است، چون بستر مناسبي براي بيان پيدا نميكند، ممكن است جنبهي مغرضانه به خود بگيرد و كمكم بيانصافي هايي پيدا شود.»
سخنانش طولاني شده بود. از آقا خواست تا باز هم ادامه دهد و پاسخ شنيد؛ «من موافقم كه شما ادامه بدهيد. وقت از اول هم تمام شده بود، ولي شما ادامه بدهيد...»
تشكر كرد و اينبار صحبتهايش را با انتقاد از چگونگي برخورد نيروي انتظامي با تجمعات پس از انتخابات ادامه داد؛
«اگر مقداري روشهاي اقناعيتر داشتيم و از خشونت به جز در موارد ضرورت استفاده نميكرديم، نظام ما بقاي بهتري نداشت؟ آيا مردم متحدتري نداشتيم؟ چون وحدت واقعي به نظر من بيش از اينكه با نصيحت حاصل شود نتيجهي رفتار مردم با حكومت و رفتار حكومت با مردم است و رفتار مردم با همديگر است.»
پس از اتمام صحبتهاي او چند نفر به اعتراض بلند شدند تا نوبت براي حرف زدن بگيرند. يكي از آنها گفت: «همين حرفهاي ايشان نشان ميدهد فضاي نقد وجود دارد. ما هم ميخواستيم حرف بزنيم اما به ما اجازه ندادند و فرصت نشد...»
آقا در جواب اعتراضات گفتند: «اين را به حساب كم بودن وقتها بگذاريد و تحمل بفرمائيد. انشاءالله خداي متعال شرح صدر خواهد داد به همهي ما كه درست بفهميم، درست ببينيم و درست بيان كنيم.»
هزاران سال قدمت تاریخی نشتیفان و تمدن کهن آن
۱۳۸۸ آبان ۹, شنبه
۱۳۸۸ آبان ۸, جمعه
مرور خبر
مهم ترين خبرها
چینی اوباما را به بی تصمیمی در افغانستان متهم می کند
دیک چینی، معاون سابق رییس جمهوری آمریکا، دولت اوباما را متهم کرده است که با بی تصمیمی نسبت به استراتژی جنگی، سربازان آمریکا در افغانستان را به خطر می اندازد.
چینی چهارشنبه شب در سخنانی در یک گردهمایی در واشنگتن، گفت به نظر می رسد پرزیدنت اوباما «می ترسد» در مورد افغانستان تصمیم بگیرد. وی اظهار داشت نشانه های بی تصمیمی به متحدان آمریکا صدمه می زند و دشمنان را تقویت می کند. چینی گفت کاخ سفید باید «به بی تصمیمی در حالی که نیروهای مسلح آمریکا در خطر هستند پایان دهد.»
پرزیدنت اوباما اخیرا یک سلسله جلسات طولانی با تیم امنیت ملی خود در افغانستان و پاکستان تشکیل داد. او روشن ساخته است در حالی که استراتژی جنگی و درخواست فرمانده نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان را برای سربازان بیشتر بررسی می کند، در گرفتن تصمیم شتاب نخواهد کرد.
چینی همچنین ادعای رام امانوئل، رییس دفتر رییس جمهوری، را که گفته است سیاست دولت بوش برای هشت سال «بی هدف» بود، و دولت اوباما ناچار بوده است از صفر شروع کند، رد کرد و گفت استراتژی آقای اوباما در افغانستان، که در ماه مارس اعلام شد، به بازنگری دولت بوش که به دولت اوباما ارائه شد، شباهت بسیار زیادی دارد.
چینی همچنین تصمیم پریدنت اوباما به رها کردن برنامه دفاع موشکی دوره بوش برای اروپا را یک «اشتباه استراتژیک و نقض حسن نیت» نامید.
بررسی پیشتهاد غنی سازی اورانیوم ایران ادامه دارد
ایران، آمریکا، روسیه و فرانسه پیش نویس پیشنهادی را برای حمل اورانیوم کمترغنی شده ایران به خارج جهت تبدیل به سوخت مورد نیاز رآکتور پژوهشی ایران بررسی می کنند.
محمد البرادعی، رییس آژانس بین المللی انرژی اتمی، گفته است او می خواهد پیش نویس، که وی آن را روز چهارشنبه در پایان دو روز و نیم مذاکره در وین ارائه داد، تا روز جمعه تصویب شود.
رسانه های ایران روز پنجشنبه به نقل از محمد رضا باهنر، نایب رییس مجلس شورای اسلامی، گفتند وی پیشنهاد را قابل قبول نمی داند، اما او از جانب دولت سخن نمی گوید. جزییات پیشنهاد منتشر نشده است.
علی اصغر سلطانیه، نماینده جمهوری اسلامی در آژانس، روز چهارشنبه گفت پیشنهاد در «مسیر درست» قرار دارد، اما ایران برای ارزیابی آن به زمان نیاز دارد.
دیپلمات های غربی می گویند روند غنی سازی اورانیوم در کشور ثالث، مسلم خواهد ساخت اورانیوم ایران در سطوحی که برای کاربردهای غیر نظامی مناسب است، اما پایین تر از آنچه برای تسلیحات اتمی نیاز است، غنی شود.
یک افسر ارشد پاکستانی در شبیخونی در اسلام آباد کشته شد
یک افسر ارشد پاکستانی در شبیخونی در اسلام آباد کشته شد
پلیس پاکستان می گوید مردان مسلح روز پنجشنبه یک افسر ارشد ارتش و راننده او را در اسلام آباد کشتند.
به گفته پلیس، دو مهاجم که سوارموتورسیکلت بودند به خودروی نظامی در یک محله مسکونی در اسلام آباد شبیخون زدند. این تازه ترین حمله است که به نظر می رسد در تلافی هجوم ارتش به وزیرستان جنوبی صورت گرفته باشد.
مسئولیت این حمله را که در آن یک سرباز دیگر نیز مجروح شد کسی بر عهده نگرفته است، اما رییس پلیس اسلام آباد تندروهای طالبان را مسئول دانست و گفت نیروهای امنیتی در تعقیب مهاجمان هستند.
مقامات می گویند سرتیپ معین الدین احمد که روز پنجشنبه کشته شد، در نیروی صلحبان سازمان ملل متحد در سودان خدمت می کرد و چهار روز قبل برای شرکت در مراسم ترحیم پدر زن خود وارد پاکستان شده بود.
ستیزه گران طالبان در هفته های اخیر موجی از حملات به راه انداخته اند، و مراکز پلیس، ستاد ارتش، یک دفتر سازمان ملل متحد و یک دانشگاه اسلامی را هدف گرفته اند. به دلیل نگرانی های امنیتی مقامات دستور داده اند مدارس در سراسر پاکستان تا روز یکشنه بسته بمانند.
نیروهای دولت پاکستان پنچ روز پیش حمله به قرارگاه طالبان را در وزیرستان جنوبی آغاز کردند. این منطقه پایگاه حکیم الله محسود، رهبر طالبان پاکستان تلقی می شود.
گیتس از ناتو خواسته است بر کمک های خود در افغانستان بیافزاید
رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، می گوید او از متحدان ناتو درخواست خواهد کرد به حمایت از کوشش های جنگی در افغانستان بیافزایند، اما در این باره که آیا توصیه خواهد کرد سربازان اضافی آمریکا به آنجا فرستاده شوند یا نه، بحث نخواهد کرد.
گیتس این موضوع را روز پنچشنبه در سئول، پایتخت کره جنوبی، پیش از سفر به براتیسلاوا، پایتخت اسلواکی برای شرکت در جلسات دو روزه وزیران دفاع ناتو، عنوان کرد. گیتس گفت او از کشورهای ناتو درخواست خواهد کرد به امورغیر نظامی، مانند تقویت نهادهای دولتی و آموزش نیروهای امنیتی در افغانستان بیشتر کمک کنند.
باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، استراتژی جدیدی را بررسی می کند که درخواست ژنرال مک کریستال فرمانده نیروهای ناتو و آمریکا در افغانستان را برای اعزام هزاران سرباز بیشتر شامل می شود. با این حال، آقای اوباما گفته است او و تیم کاخ سفید برای گرفتن تصمیمات درست در مورد سطح سربازان در افغانستان، در حالی که ابهام درباره آینده سیاسی آن ادامه دارد، شتاب نخواهند کرد.
قرار است رای گیری دور دوم بین حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان، و عبدالله عبدالله، وزیر سابق امور خارجه، روز ۱۶ آبان ماه (۷ نوامبر) برگزار شود. در کابل و واشنگتن این شایعه قوت گرفته است که امکان دارد دو رقیب درباره تقسیم قدرت به توافق برسند.
پیشتر دبیر کل ناتو خواهان دخالت بیشتر ناتو در افغانستان شده است و می گوید جنگ در آنجا پیچیده ترین چالشی است که اتحادیه تاکنون با آن روبرو بوده است.
آندره فوگ راسموسن این موضوع را روز پنجشنبه در جلسه وزیران دفاع ناتو در اسلواکی عنوان کرد و گفت ناتو باید به برقراری ثبات در افغانستان متعهد بماند.
راسموسن با اشاره به این که برخی از اعضای ناتو درباره افزایش دخالت در افغانستان ملاحظاتی دارند، گفت هزینه بی تفاوتی بمراتب بالاتر خواهد بود.
انتظار می رفت رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، شرکت کنندگان در کنفرانس را از بازنگری آمریکا در استراتژی جنگی خود آگاه کند.
باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، استراتژی جدید را بررسی می کند که درخواست ژنرال مک کریستال فرمانده نیروهای ناتو و آمریکا در افغانستان را برای اعزام هزاران سرباز بیشتر شامل می شود.
انتظار می رود وزیران دفاع ناتو درباره برنامه های بازنگری شده آمریکا برای استقرار یک سیستم دفاع موشکی در اروپا نیز بحث کنند.
بایدن از رومانی به خاطر سپر دفاع موشکی قدردانی کرد
جو بایدن، معاون رییس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه در بخارست با رییس جمهوری رومانی ملاقات کرد و از حمایت او از سیستم بازنگری شده دفاع موشکی آمریکا سپاسگزاری کرد.
بایدن به ترایان باسچکو گفت سپر موشکی هم به سود رومانی و هم به نفع آمریکا خواهد بود. قرار است این سیستم در عرشه کشتی ها نصب شود و ممکن است استقرار زمینی در لهستان داشته باشد.
بایدن همچنین از رییس جمهوری رومانی بابت اعزام یک هزار سرباز به افغانستان برای کمک به کوشش های ناتو تشکر کرد.
دیدار یک روزه بایدن از بخارست بخشی از سفر چهار روزه به اروپای شرقی است که با هدف مطمئن ساختن لهستان، رومانی، و جمهوری چک از ادامه تعهد آمریکا نسبت به منطقه صورت می گیرد.
بایدن که روز جمعه به پراگ می رود، روز چهارشنبه توانست تایید نخست وزیر لهستان را از طرح موشکی بدست آورد. او از لهستان بخاطر حمایت از طرح قدردانی کرد و آنرا راه بهتری برای دفاع در برابر تهدید های موشکی نامید.
وزیر امور خارجه آمریکا: تعامل با ایران نامحدود نیست
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا می گوید در بروی ایران برای آینده ای بهتر باز است، اما روند تعامل نمی تواند نا محدود باشد.
کلینتون این موضوع را روز چهارشنبه در سخنانی در مرکز پژوهشی موسسه صلح در واشنگتن عنوان کرد و گفت: ایالات متحده آماده نیست با ایران فقط بخاطر این که حرفی زده باشد گفت و گو کند، و یاد آور شد که آغاز سازنده جلسه اخیر ایران با شش قدرت جهانی در ژنو، باید با «اقدامات سازنده» دنبال شود.
خانم کلینتون همچنین خواهان افزایش اقتدار آژانس بین المللی انرژی اتمی شد و گفت آژانس ابزار یا اقتدار کافی برای انجام موثر ماموریت خود ندارد، و این نقص در شکست های آن در یافتن تاسیسات پنهانی غنی سازی اورانیوم در ایران و پروژه ساختن رآکتور در سوریه نمایان بود.
در مورد کره شمالی، وزیر امور خارجه آمریکا گفت تحریم ها علیه آن کشور تا پیونگ یانگ گام های قابل تایید و برگشت ناپذیری در جهت رها کردن کامل برنامه های اتمی خود برندارد، کاهش نخواهد یافت.
خانم کلینتوت گفت پیونگ یانگ باید هیچ ابهامی نداشته باشد که ایالات متحده هرگز مناسباتی عادی و بدون تحریم با یک کره شمالی مجهز به تسلیحات اتمی نخواهد داشت. او گفت آمریکا آماده است دو جانبه با کره شمالی ملاقات کند، اما بازگشت پیونگ یانگ به میز مذاکرات برای مناسبات عادی تر با واشنگتن کافی نیست.
خانم کلینتون گفت مهار کردن جاه طلبی های اتمی ایران و کره شمالی، برای کوشش هایی که درجهت تقویت ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی در سطح جهانی جریان دارد، اساسی است.
وزیر امور خارجه آمریکا، که هفته پیش از مسکو دیدن کرد، در سخنرانی خودر در موسسه صلح در واشنگتن، همچنین گفت به قرار داد جدید کاهش تسلیحات اتمی با روسیه خوشبین است.
حدود صد نماینده مجلس از میرحسین موسوی شکایت کردند
حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه ۲۸ مهر از تحویل شکایتی با امضای حدود ۱۰۰ نماینده مجلس ایران علیه میرحسین موسوی به دادستان کل کشور خبرداد.
این نماینده حامی دولت جمهوری اسلامی در جمع خبرنگاران پارلمانی گفت: «نامه مذکور یک درخواست حقوقی است که در آن نمایندگان از میرحسین موسوی به خاطر بیانیه ها و اقداماتی که به وارد شدن لطمات و صدمات به آبروی نظام و اموال عمومی و خصوصی مردم منجر شده است، شکایت کرده اند.»
آقای رسایی گفت شکایت نامه نمایندگان مجلس صبح روز سه شنبه به غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل کشور تحویل داده شده است.
آقای رسایی درباره تأخیر ۴ ماهه در تحویل نامه به مقامات قضایی گفت:«ما ابتدا امیدوار بودیم که موسوی روال خود را تغییر دهد و از اقدامات و حرکاتی که همسو با دشمن است دست بردارد، اما امروز شاهدیم که فعالیت های او همچنان ادامه دارد.»
برخی ناظران معتقدند مقصود حمید رسایی ویدئوی اخیر میرحسین موسوی است که در آن بر ادامه یافتن «راه سبز امید» تأکید می کند.
آقای موسوی در این پیام ویدئویی همچنین می گوید تا زمانی که اصل وجود بحران در کشور پذیرفته نشود و مردم به حساب نیایند، راه حل جامعی پیدا نخواهد شد.
این در حالی است که ایرنا خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی همزمان با انتشار خبر حدود صد نماینده مجلس از این نامزد معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، از شکایت عده ای از طلاب حوزه علمیه قم علیه میرحسین موسوی فائزه هاشمی، دختر اکبرهاشمی رفسنجانی خبر داده است.
به گزارش ایرنا، این گروه از طلاب در شکوائیه خود نوشته اند:«القای شبهه تقلب در انتخابات به انحاء مختلف از سوی آقای میرحسین موسوی و فائزه هاشمی قبل از انتخابات، بیانیه های پی در پی آقای موسوی پس از انتخابات و تشویق هواداران به راهپیمایی های غیرقانونی، منجر به تخریب اموال عمومی و کشته و زخمی شدن ده ها تن از مردم شد.»
ایرنا به نقل از امیرطاهر حسین خان، مسئول کمیته رسانه ای جنبش مردمی ایران علیه قانون گریزی، می گوید تعداد امضاهای اینترنتی علیه آقای موسوی که در سایت این جنبش ثبت شده، به ۵۰ هزار رسیده است.
بازرس شکنجه خواستارميثاقی بين المللی در مورد حقوق زندانيان شد
مانفرد نواک بازرس مخصوص سازمان ملل متحد در مورد شکنجه و ديگررفتارهای ظالمانه و غير انسانی ميگويد زمان آن فرارسيده است که ميثاقی بين المللی در باره حقوق بازداشت شدگان به تصويب برسد. وی روز سه شنبه در مقر سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفت دربسياری از کشورها دولت ها به تعهدات خود در مورد احترام به شئون اوليه انسانی بازداشت شدگان عمل نميکنند.
آقای نواک پس از ارائه پنجمين گزارش سالانه اش به يک کميته حقوق بشری مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در يک کنفرانس خبری صحبت ميکرد. وی در تک تک آن گزارشها گفته است که شکنجه را از جنبه های مختلف بررسی کرده است. اما وی اين بار شرايط آزاردهنده زندان در مورد زندانيان به توصيف او "فراموش شده ای" را زير ذره بين گذاشته است، که می توانند متهمين در انتظار محاکمه، محکومين به ارتکاب جرم، مهاجران خارجی منتظر اخراج، و يا خردسالانی باشند که به دلائلی مختلف زندانی شده اند.
شرايط غيرقابل قبول در زندان ها تنها مربوط به کشورهای در حال رشد نيست، بلکه درکشورهای صنعتی نيز ديده ميشود، که به عنوان نمونه می توان به مهاجران غير قانونی منتظر رسيدگی های حقوق و قضائی اشاره کرد. آقای نواک ميگويد همان ديوارهائی که زندانيان را محصور نگاه ميدارد می تواند مانع آگاهی جامعه از وضعيت آنان نيز بشود.
در حقيقت به باور آقای نواک اکثريتی از ده ميليون نفر افراد زندانی در جهان، در شرايطی غير قابل قبول زندگی ميکنند. در بسياری از کشورها مقامات حتی احساس نمی کنند مسئوليت تامين غذای زندانيان بعهده آنان است، و اين مسئوليت را به خانواده ها منتقل کرده اند.
آقای نواک ميگويد در چنين شرايطی، فقير ترين ها، و بی فاميل ها ، در ازای عرضه خدمات به زندانيان ديگر موفق به تهيه غذا ميشوند. به گفته وی اغلب از بهداشت و بهداری خبری نيست. در بسياری از موارد زخم ها معالجه نميشود، و فضولات انسانی در محل باقی ميماند،و يا در کيسه های پلاستيکی جمع آوری ميشود.
آقای نواک ميگويد خردسالان منتظر محاکمه، جزو آسيب پذيرترين زندانيانی هستند که با خشونت های درون زندان و آزارهای جنسی مواجه اند. به اعتقاد وی حبس کردن اطفال بايد به عنوان آخرين چاره، و آنهم برای کوتاه ترين دوره ممکن انجام گيرد.
آقای نواک در پاسخ به سئوالی راجع به بازداشتگاه آمريکا در خليج گوانتانامو گفت وی کماکان دلگرم از دستوراتی اجرائی است که پرزيدنت اوباما در نخستين روزهای دوران رياست جمهوری اش برای بستن اين بازداشتگاه صادر کرد، و افزود با توجه به وجود مشکلاتی جدی در مورد پيدا کردن کشورهائی که اين زندانيان را بپذيرند بعيد ميداند ضرب الاجل بستن بازداشتگاه تا ژانويه عملی باشد. بهمين جهت وی از کشورهای ديگر خواستار قبول بازداشت شدگانی شد که نبايد آنان را از بيم مواجه شدن با بدرفتاری به کشورهای زادگاهشان فرستاد.
آقای نواک گفت برغم درخواست های مکرر به ايران دعوت نشده است و گرچه دولت را از رسيدن شمار قابل توجهی گزارش های مرتبط با اتهامات شکنجه در روزهای پس از انتخابات با خبرکرده است، هنوزپاسخی دريافت نکرده است.
قیمت نفت خام از بشکه ای ۸۱ دلار فراتر رفت
قیمت نفت روز چهارشنبه در بازار بورس نیویورک بیش از دو دلار بالا رفت، و از قرار بشکه ای بیش از ۸۱ دلار معامله شد.
ضعف ارزش برابری دلار موجب بالا رفتن قیمت در چند هفته گذشته بوده است. وقتی ارزش دلار پایین می آید، نفت خام به عنوان سرمایه گذاری جالب تر می شود. نفت خام به دلار معامله می شود، بنابراین زمانی که پول آمریکا ضعیف باشد، اساسا برای سرمایه گذاران بین المللی ارزانتر می شود.
وقايع روز: استقبال حسينيان از حضور مخالفان در راهپيمايی سيزدهم آبان و چند خبر ديگر
روح الله حسينيان: از حضور مخالفانِ دولت در راهپيمايی روز سيزدهم آبان استقبال می کنيم
يک نماينده ی مجلس شورای اسلامی می گويد از حضور مخالفانِ دولت در راهپيمايی روز سيزدهم آبان استقبال می کند. روح الله حسينيان رييس فراکسيون انقلاب اسلامی مجلس با اشاره به تجمع مخالفانِ دولت در روز قدس و سردادن شعارهايی متفاوت از سوی آنها گفت: تمام راديوهای خارجی و ضد انقلاب و رسانه های داخلی همسو با اين جريان تلاش خود را به کار بُردند اما نتوانستند بيش از چند هزار نفر را جمع کنند و اين افراد در مقابل سيل جمعيتِ حزب اللهی به حساب نيامدند. حسينيان افزود: من خوشحال می شوم که اين جريان ١٣ آبان هم به ميدان بيايد و در مقابل جريان انقلابی که امام آن را انقلاب دوم ناميد شعار سر دهد، تا معلوم شود چه کسانی دنبال آشوب هستند. اين اظهارات در حالی بيان می شود که پيش تر احمد جنتی، دبير شورای نگهبان نسبت به احتمالِ حضور مخالفانِ دولت در راهپيمايی روز ۱۳ آبان هشدار داده بود.
روزنامه جمهوری اسلامی: توصيه های مهم حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی
جمهوری اسلامی در شماره روز پنجشنبه خود گزارشی دارد با عنوان: توصيه های مهم حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی در ديدار جمعی از فضلای حوزه علميه قم. اين روزنامه می نويسد: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار جمعی از فضلا و مدرسان حوزه علميه قم گفت : توجه حوزه های علميه به مسائل و مشكلات كشور با توجه به مبانی اسلام و انقلاب و بدور از ترس و تملق پديده مباركی است كه می تواند زمينه اصلاح اساسی بسياری از معضلات كنونی كشور را فراهم كند. به نوشته جمهوری اسلامی حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی ترس و تملق را آفت حيات جامعه اسلام خواند.
سفارت بريتانيا بخش صدور ويزای خود در تهران را دوباره باز خواهد کرد
سفارت بريتانيا اعلام کرد بخش صدور ويزای خود در تهران را دوباره باز خواهد کرد. سفارت بريتانيا روز چهارشنبه با انتشار اطلاعيه ای اعلام کرد بخش صدور ويزا از روز ٤ آبان مجدداً باز خواهد شد. در اين اطلاعيه سفارت بريتانيا، دليل بسته شدن بخش صدور ويزا را مشکلات نيروی کار و فنی توصيف کرده است. بخش صدور ويزای سفارت بريتانيا در سه ماه گذشته بسته بوده است.
به تعويق افتادن تغيير ساعت کار ادارات
جام جم از به تعويق افتادن تغيير ساعت ادارات خبر داده است و می نويسد طرح تغيير ساعات كار اداری و مدارس تهران كه قرار بود از دوم آبان ماه اجرايی شود به مدت حداکثر يک ماه به تعويق افتاده است. جام جم به نقل از اطلاعيه دبير خانه شورای عالی ترافيك می نويسد: تعويق اجرای طرح ساعات كار در تهران بنا به درخواست برخی دستگاه ها و نهادها جهت هماهنگی بيشتر با آن دستگاه ها و نهادها صورت می گيرد.
احمد زيدآبادی، محمد ملکی و کيوان صميمی همچنان در بازداشت بسر می برند
شورای فعالان ملی مذهبی با انتشار بيانيه ای خواهان آزادی همه ی زندانيان سياسي- عقيدتی در ايران شد. در بخشی از اين بيانيه با اشاره به روندِ بازداشت های پس از انتخابات آمده برخی از روشنفکران و شخصيتهای سياسی و آزاديخواه به جرمِ عقيده و انتقاد به وضع موجود زندانی شدند و ماههاست که در سلولهای انفرادی تحت فشار هستند. شورای فعالان ملی مذهبی در ادامه به احمد زيدآبادی، محمد ملکی و کيوان صميمی اشاره می کند و می نويسد که اين افراد با گذشت ماهها همچنان در بلاتکليفی و در بازداشت غير قانونی بسر می برند.
مجلس شورای اسلامی ايران کليات لايحه هدفمند کردن يارانه ها را به تصويب رساند
براساس اين طرح، يارانه ای که همواره دولت به برخی کالاهای کليدی می دهد، بصورت نقدی در ميان برخی از افراد جامعه قرار می گيرد. دولت محمود احمدی نژاد تأکيد دارد که اين لايحه را بر مبنای عدالت اجتماعی ارايه کرده است. حال آنکه، به گفتۀ برخی اقتصاددانان، وضعيت خاص سياسی و اقتصادی کشور، ايران را در شرايط مالی نامناسبی قرار داده بطوريکه دولت توانايی پرداخت سوبسيد يا يارانه را ندارد.
بيانيه سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه احکام زندانِ فعالان سنديکای کارگران نيشکر هفت تپه را محکوم کرد. شماری از فعالانِ کارگران نيشکر هفت تپه اخيراً از سوی دادگاه به يکسال حبس که شش ماه آن به حال تعليق در می آيد محکوم شدند. به گفته ی سنديکای شرکت واحد اتوبوسرانی اين کارگران بدليل اعتراضاتِ سال ١٣٨٦ به دليل عدم پرداخت حقوق خود با چنين احکامی مواجه شده اند. اين سنديکا همچنين خواستار آزادی منصور اسانلو، ابراهيم مددی، فرزاد کمانگر و مهدی فراحی و همه کارگران شده است.
تذکر نماييده مجلس در مورد سدّی که اخيراً در شهر شازند بنا شده است
آفتاب يزد گزارشی دارد با عنوان: آيا رواست از وزارتخانه رسمی به مردم دروغ بگويند؟ اين روزنامه می نويسد: محمود احمدي بيغش نماينده مردم شازند در مجلس تذکری را در مورد سدی که اخيراً در شهر شازند بنا شده مطرح کرد. آقای احمدی بيغش می گويد: امسال مسئولان استان در ارديبهشت ماه به اتفاق يكی از معاونان وزير نيرو آن سدّ را به اصطلاح افتتاح و آبگيری كردند. به گفته اين نماينده اولاً قطره ای آب در آن سد نيست. ثانياً به حق و حقوق اين ٥ روستا يعنی پول خانه ها، مزارع و جاده ها توجه نشده است به نوشته آفتاب يزد آقای احمدی بی غش در ادامه به بد قولی معاون وزير اعتراض کرده که باوجود وعده اعزام يک هيئت صاحب اختيار، برای رسيدگی به مشکلات هنوز اقدامی نکرده است. احمدی بی غش می گويد: من از آن تاريخ سه نوبت تذكر كتبی، سه نوبت تذكر مثل امروز دادم و يكنوبت سؤال از وزير وقت آقای فتاح داشتم كه تا امروز هم پاسخ داده نشد. احمدی بيغش تأكيد كرد: چه عيبيی دارد نگذاريد معاون وزيری كه دروغ گفته دوباره روی همين صندلی بنشيند؟
ورود گردشگر با خودرو ٨٥٠ يورو گران شد
همشهری گزارشی دارد با عنوان: ورود گردشگر با خودرو ٨٥٠ يورو گران شد. اين روزنامه می نويسد. گردشگران خارجی كه با خودروی شخصی گازوئيلسوز خود وارد كشور ميشوند بايد مبلغ ٨٥٠ يورو به عنوان عوارض مابه التفاوت قيمت سوخت گازوئيل پرداخت كنند. دريافت اين عوارض كه از ابتدای مهرماه آغاز شد. همشهری ادامه می دهد: البته دريافت عوارض ورود به كشور و استفاده از راهها، موضوعی است كه در همه كشورها اتفاق ميافتد اما دريافت مابه التفاوت بهای سوخت شكل جديدی از دريافت عوارض است.
چینی اوباما را به بی تصمیمی در افغانستان متهم می کند
دیک چینی، معاون سابق رییس جمهوری آمریکا، دولت اوباما را متهم کرده است که با بی تصمیمی نسبت به استراتژی جنگی، سربازان آمریکا در افغانستان را به خطر می اندازد.
چینی چهارشنبه شب در سخنانی در یک گردهمایی در واشنگتن، گفت به نظر می رسد پرزیدنت اوباما «می ترسد» در مورد افغانستان تصمیم بگیرد. وی اظهار داشت نشانه های بی تصمیمی به متحدان آمریکا صدمه می زند و دشمنان را تقویت می کند. چینی گفت کاخ سفید باید «به بی تصمیمی در حالی که نیروهای مسلح آمریکا در خطر هستند پایان دهد.»
پرزیدنت اوباما اخیرا یک سلسله جلسات طولانی با تیم امنیت ملی خود در افغانستان و پاکستان تشکیل داد. او روشن ساخته است در حالی که استراتژی جنگی و درخواست فرمانده نیروهای آمریکا و ناتو در افغانستان را برای سربازان بیشتر بررسی می کند، در گرفتن تصمیم شتاب نخواهد کرد.
چینی همچنین ادعای رام امانوئل، رییس دفتر رییس جمهوری، را که گفته است سیاست دولت بوش برای هشت سال «بی هدف» بود، و دولت اوباما ناچار بوده است از صفر شروع کند، رد کرد و گفت استراتژی آقای اوباما در افغانستان، که در ماه مارس اعلام شد، به بازنگری دولت بوش که به دولت اوباما ارائه شد، شباهت بسیار زیادی دارد.
چینی همچنین تصمیم پریدنت اوباما به رها کردن برنامه دفاع موشکی دوره بوش برای اروپا را یک «اشتباه استراتژیک و نقض حسن نیت» نامید.
بررسی پیشتهاد غنی سازی اورانیوم ایران ادامه دارد
ایران، آمریکا، روسیه و فرانسه پیش نویس پیشنهادی را برای حمل اورانیوم کمترغنی شده ایران به خارج جهت تبدیل به سوخت مورد نیاز رآکتور پژوهشی ایران بررسی می کنند.
محمد البرادعی، رییس آژانس بین المللی انرژی اتمی، گفته است او می خواهد پیش نویس، که وی آن را روز چهارشنبه در پایان دو روز و نیم مذاکره در وین ارائه داد، تا روز جمعه تصویب شود.
رسانه های ایران روز پنجشنبه به نقل از محمد رضا باهنر، نایب رییس مجلس شورای اسلامی، گفتند وی پیشنهاد را قابل قبول نمی داند، اما او از جانب دولت سخن نمی گوید. جزییات پیشنهاد منتشر نشده است.
علی اصغر سلطانیه، نماینده جمهوری اسلامی در آژانس، روز چهارشنبه گفت پیشنهاد در «مسیر درست» قرار دارد، اما ایران برای ارزیابی آن به زمان نیاز دارد.
دیپلمات های غربی می گویند روند غنی سازی اورانیوم در کشور ثالث، مسلم خواهد ساخت اورانیوم ایران در سطوحی که برای کاربردهای غیر نظامی مناسب است، اما پایین تر از آنچه برای تسلیحات اتمی نیاز است، غنی شود.
یک افسر ارشد پاکستانی در شبیخونی در اسلام آباد کشته شد
یک افسر ارشد پاکستانی در شبیخونی در اسلام آباد کشته شد
پلیس پاکستان می گوید مردان مسلح روز پنجشنبه یک افسر ارشد ارتش و راننده او را در اسلام آباد کشتند.
به گفته پلیس، دو مهاجم که سوارموتورسیکلت بودند به خودروی نظامی در یک محله مسکونی در اسلام آباد شبیخون زدند. این تازه ترین حمله است که به نظر می رسد در تلافی هجوم ارتش به وزیرستان جنوبی صورت گرفته باشد.
مسئولیت این حمله را که در آن یک سرباز دیگر نیز مجروح شد کسی بر عهده نگرفته است، اما رییس پلیس اسلام آباد تندروهای طالبان را مسئول دانست و گفت نیروهای امنیتی در تعقیب مهاجمان هستند.
مقامات می گویند سرتیپ معین الدین احمد که روز پنجشنبه کشته شد، در نیروی صلحبان سازمان ملل متحد در سودان خدمت می کرد و چهار روز قبل برای شرکت در مراسم ترحیم پدر زن خود وارد پاکستان شده بود.
ستیزه گران طالبان در هفته های اخیر موجی از حملات به راه انداخته اند، و مراکز پلیس، ستاد ارتش، یک دفتر سازمان ملل متحد و یک دانشگاه اسلامی را هدف گرفته اند. به دلیل نگرانی های امنیتی مقامات دستور داده اند مدارس در سراسر پاکستان تا روز یکشنه بسته بمانند.
نیروهای دولت پاکستان پنچ روز پیش حمله به قرارگاه طالبان را در وزیرستان جنوبی آغاز کردند. این منطقه پایگاه حکیم الله محسود، رهبر طالبان پاکستان تلقی می شود.
گیتس از ناتو خواسته است بر کمک های خود در افغانستان بیافزاید
رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، می گوید او از متحدان ناتو درخواست خواهد کرد به حمایت از کوشش های جنگی در افغانستان بیافزایند، اما در این باره که آیا توصیه خواهد کرد سربازان اضافی آمریکا به آنجا فرستاده شوند یا نه، بحث نخواهد کرد.
گیتس این موضوع را روز پنچشنبه در سئول، پایتخت کره جنوبی، پیش از سفر به براتیسلاوا، پایتخت اسلواکی برای شرکت در جلسات دو روزه وزیران دفاع ناتو، عنوان کرد. گیتس گفت او از کشورهای ناتو درخواست خواهد کرد به امورغیر نظامی، مانند تقویت نهادهای دولتی و آموزش نیروهای امنیتی در افغانستان بیشتر کمک کنند.
باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، استراتژی جدیدی را بررسی می کند که درخواست ژنرال مک کریستال فرمانده نیروهای ناتو و آمریکا در افغانستان را برای اعزام هزاران سرباز بیشتر شامل می شود. با این حال، آقای اوباما گفته است او و تیم کاخ سفید برای گرفتن تصمیمات درست در مورد سطح سربازان در افغانستان، در حالی که ابهام درباره آینده سیاسی آن ادامه دارد، شتاب نخواهند کرد.
قرار است رای گیری دور دوم بین حامد کرزی، رییس جمهوری افغانستان، و عبدالله عبدالله، وزیر سابق امور خارجه، روز ۱۶ آبان ماه (۷ نوامبر) برگزار شود. در کابل و واشنگتن این شایعه قوت گرفته است که امکان دارد دو رقیب درباره تقسیم قدرت به توافق برسند.
پیشتر دبیر کل ناتو خواهان دخالت بیشتر ناتو در افغانستان شده است و می گوید جنگ در آنجا پیچیده ترین چالشی است که اتحادیه تاکنون با آن روبرو بوده است.
آندره فوگ راسموسن این موضوع را روز پنجشنبه در جلسه وزیران دفاع ناتو در اسلواکی عنوان کرد و گفت ناتو باید به برقراری ثبات در افغانستان متعهد بماند.
راسموسن با اشاره به این که برخی از اعضای ناتو درباره افزایش دخالت در افغانستان ملاحظاتی دارند، گفت هزینه بی تفاوتی بمراتب بالاتر خواهد بود.
انتظار می رفت رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، شرکت کنندگان در کنفرانس را از بازنگری آمریکا در استراتژی جنگی خود آگاه کند.
باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، استراتژی جدید را بررسی می کند که درخواست ژنرال مک کریستال فرمانده نیروهای ناتو و آمریکا در افغانستان را برای اعزام هزاران سرباز بیشتر شامل می شود.
انتظار می رود وزیران دفاع ناتو درباره برنامه های بازنگری شده آمریکا برای استقرار یک سیستم دفاع موشکی در اروپا نیز بحث کنند.
بایدن از رومانی به خاطر سپر دفاع موشکی قدردانی کرد
جو بایدن، معاون رییس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه در بخارست با رییس جمهوری رومانی ملاقات کرد و از حمایت او از سیستم بازنگری شده دفاع موشکی آمریکا سپاسگزاری کرد.
بایدن به ترایان باسچکو گفت سپر موشکی هم به سود رومانی و هم به نفع آمریکا خواهد بود. قرار است این سیستم در عرشه کشتی ها نصب شود و ممکن است استقرار زمینی در لهستان داشته باشد.
بایدن همچنین از رییس جمهوری رومانی بابت اعزام یک هزار سرباز به افغانستان برای کمک به کوشش های ناتو تشکر کرد.
دیدار یک روزه بایدن از بخارست بخشی از سفر چهار روزه به اروپای شرقی است که با هدف مطمئن ساختن لهستان، رومانی، و جمهوری چک از ادامه تعهد آمریکا نسبت به منطقه صورت می گیرد.
بایدن که روز جمعه به پراگ می رود، روز چهارشنبه توانست تایید نخست وزیر لهستان را از طرح موشکی بدست آورد. او از لهستان بخاطر حمایت از طرح قدردانی کرد و آنرا راه بهتری برای دفاع در برابر تهدید های موشکی نامید.
وزیر امور خارجه آمریکا: تعامل با ایران نامحدود نیست
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا می گوید در بروی ایران برای آینده ای بهتر باز است، اما روند تعامل نمی تواند نا محدود باشد.
کلینتون این موضوع را روز چهارشنبه در سخنانی در مرکز پژوهشی موسسه صلح در واشنگتن عنوان کرد و گفت: ایالات متحده آماده نیست با ایران فقط بخاطر این که حرفی زده باشد گفت و گو کند، و یاد آور شد که آغاز سازنده جلسه اخیر ایران با شش قدرت جهانی در ژنو، باید با «اقدامات سازنده» دنبال شود.
خانم کلینتون همچنین خواهان افزایش اقتدار آژانس بین المللی انرژی اتمی شد و گفت آژانس ابزار یا اقتدار کافی برای انجام موثر ماموریت خود ندارد، و این نقص در شکست های آن در یافتن تاسیسات پنهانی غنی سازی اورانیوم در ایران و پروژه ساختن رآکتور در سوریه نمایان بود.
در مورد کره شمالی، وزیر امور خارجه آمریکا گفت تحریم ها علیه آن کشور تا پیونگ یانگ گام های قابل تایید و برگشت ناپذیری در جهت رها کردن کامل برنامه های اتمی خود برندارد، کاهش نخواهد یافت.
خانم کلینتوت گفت پیونگ یانگ باید هیچ ابهامی نداشته باشد که ایالات متحده هرگز مناسباتی عادی و بدون تحریم با یک کره شمالی مجهز به تسلیحات اتمی نخواهد داشت. او گفت آمریکا آماده است دو جانبه با کره شمالی ملاقات کند، اما بازگشت پیونگ یانگ به میز مذاکرات برای مناسبات عادی تر با واشنگتن کافی نیست.
خانم کلینتون گفت مهار کردن جاه طلبی های اتمی ایران و کره شمالی، برای کوشش هایی که درجهت تقویت ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی در سطح جهانی جریان دارد، اساسی است.
وزیر امور خارجه آمریکا، که هفته پیش از مسکو دیدن کرد، در سخنرانی خودر در موسسه صلح در واشنگتن، همچنین گفت به قرار داد جدید کاهش تسلیحات اتمی با روسیه خوشبین است.
حدود صد نماینده مجلس از میرحسین موسوی شکایت کردند
حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه ۲۸ مهر از تحویل شکایتی با امضای حدود ۱۰۰ نماینده مجلس ایران علیه میرحسین موسوی به دادستان کل کشور خبرداد.
این نماینده حامی دولت جمهوری اسلامی در جمع خبرنگاران پارلمانی گفت: «نامه مذکور یک درخواست حقوقی است که در آن نمایندگان از میرحسین موسوی به خاطر بیانیه ها و اقداماتی که به وارد شدن لطمات و صدمات به آبروی نظام و اموال عمومی و خصوصی مردم منجر شده است، شکایت کرده اند.»
آقای رسایی گفت شکایت نامه نمایندگان مجلس صبح روز سه شنبه به غلامحسین محسنی اژه ای، دادستان کل کشور تحویل داده شده است.
آقای رسایی درباره تأخیر ۴ ماهه در تحویل نامه به مقامات قضایی گفت:«ما ابتدا امیدوار بودیم که موسوی روال خود را تغییر دهد و از اقدامات و حرکاتی که همسو با دشمن است دست بردارد، اما امروز شاهدیم که فعالیت های او همچنان ادامه دارد.»
برخی ناظران معتقدند مقصود حمید رسایی ویدئوی اخیر میرحسین موسوی است که در آن بر ادامه یافتن «راه سبز امید» تأکید می کند.
آقای موسوی در این پیام ویدئویی همچنین می گوید تا زمانی که اصل وجود بحران در کشور پذیرفته نشود و مردم به حساب نیایند، راه حل جامعی پیدا نخواهد شد.
این در حالی است که ایرنا خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی همزمان با انتشار خبر حدود صد نماینده مجلس از این نامزد معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری، از شکایت عده ای از طلاب حوزه علمیه قم علیه میرحسین موسوی فائزه هاشمی، دختر اکبرهاشمی رفسنجانی خبر داده است.
به گزارش ایرنا، این گروه از طلاب در شکوائیه خود نوشته اند:«القای شبهه تقلب در انتخابات به انحاء مختلف از سوی آقای میرحسین موسوی و فائزه هاشمی قبل از انتخابات، بیانیه های پی در پی آقای موسوی پس از انتخابات و تشویق هواداران به راهپیمایی های غیرقانونی، منجر به تخریب اموال عمومی و کشته و زخمی شدن ده ها تن از مردم شد.»
ایرنا به نقل از امیرطاهر حسین خان، مسئول کمیته رسانه ای جنبش مردمی ایران علیه قانون گریزی، می گوید تعداد امضاهای اینترنتی علیه آقای موسوی که در سایت این جنبش ثبت شده، به ۵۰ هزار رسیده است.
بازرس شکنجه خواستارميثاقی بين المللی در مورد حقوق زندانيان شد
مانفرد نواک بازرس مخصوص سازمان ملل متحد در مورد شکنجه و ديگررفتارهای ظالمانه و غير انسانی ميگويد زمان آن فرارسيده است که ميثاقی بين المللی در باره حقوق بازداشت شدگان به تصويب برسد. وی روز سه شنبه در مقر سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفت دربسياری از کشورها دولت ها به تعهدات خود در مورد احترام به شئون اوليه انسانی بازداشت شدگان عمل نميکنند.
آقای نواک پس از ارائه پنجمين گزارش سالانه اش به يک کميته حقوق بشری مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در يک کنفرانس خبری صحبت ميکرد. وی در تک تک آن گزارشها گفته است که شکنجه را از جنبه های مختلف بررسی کرده است. اما وی اين بار شرايط آزاردهنده زندان در مورد زندانيان به توصيف او "فراموش شده ای" را زير ذره بين گذاشته است، که می توانند متهمين در انتظار محاکمه، محکومين به ارتکاب جرم، مهاجران خارجی منتظر اخراج، و يا خردسالانی باشند که به دلائلی مختلف زندانی شده اند.
شرايط غيرقابل قبول در زندان ها تنها مربوط به کشورهای در حال رشد نيست، بلکه درکشورهای صنعتی نيز ديده ميشود، که به عنوان نمونه می توان به مهاجران غير قانونی منتظر رسيدگی های حقوق و قضائی اشاره کرد. آقای نواک ميگويد همان ديوارهائی که زندانيان را محصور نگاه ميدارد می تواند مانع آگاهی جامعه از وضعيت آنان نيز بشود.
در حقيقت به باور آقای نواک اکثريتی از ده ميليون نفر افراد زندانی در جهان، در شرايطی غير قابل قبول زندگی ميکنند. در بسياری از کشورها مقامات حتی احساس نمی کنند مسئوليت تامين غذای زندانيان بعهده آنان است، و اين مسئوليت را به خانواده ها منتقل کرده اند.
آقای نواک ميگويد در چنين شرايطی، فقير ترين ها، و بی فاميل ها ، در ازای عرضه خدمات به زندانيان ديگر موفق به تهيه غذا ميشوند. به گفته وی اغلب از بهداشت و بهداری خبری نيست. در بسياری از موارد زخم ها معالجه نميشود، و فضولات انسانی در محل باقی ميماند،و يا در کيسه های پلاستيکی جمع آوری ميشود.
آقای نواک ميگويد خردسالان منتظر محاکمه، جزو آسيب پذيرترين زندانيانی هستند که با خشونت های درون زندان و آزارهای جنسی مواجه اند. به اعتقاد وی حبس کردن اطفال بايد به عنوان آخرين چاره، و آنهم برای کوتاه ترين دوره ممکن انجام گيرد.
آقای نواک در پاسخ به سئوالی راجع به بازداشتگاه آمريکا در خليج گوانتانامو گفت وی کماکان دلگرم از دستوراتی اجرائی است که پرزيدنت اوباما در نخستين روزهای دوران رياست جمهوری اش برای بستن اين بازداشتگاه صادر کرد، و افزود با توجه به وجود مشکلاتی جدی در مورد پيدا کردن کشورهائی که اين زندانيان را بپذيرند بعيد ميداند ضرب الاجل بستن بازداشتگاه تا ژانويه عملی باشد. بهمين جهت وی از کشورهای ديگر خواستار قبول بازداشت شدگانی شد که نبايد آنان را از بيم مواجه شدن با بدرفتاری به کشورهای زادگاهشان فرستاد.
آقای نواک گفت برغم درخواست های مکرر به ايران دعوت نشده است و گرچه دولت را از رسيدن شمار قابل توجهی گزارش های مرتبط با اتهامات شکنجه در روزهای پس از انتخابات با خبرکرده است، هنوزپاسخی دريافت نکرده است.
قیمت نفت خام از بشکه ای ۸۱ دلار فراتر رفت
قیمت نفت روز چهارشنبه در بازار بورس نیویورک بیش از دو دلار بالا رفت، و از قرار بشکه ای بیش از ۸۱ دلار معامله شد.
ضعف ارزش برابری دلار موجب بالا رفتن قیمت در چند هفته گذشته بوده است. وقتی ارزش دلار پایین می آید، نفت خام به عنوان سرمایه گذاری جالب تر می شود. نفت خام به دلار معامله می شود، بنابراین زمانی که پول آمریکا ضعیف باشد، اساسا برای سرمایه گذاران بین المللی ارزانتر می شود.
وقايع روز: استقبال حسينيان از حضور مخالفان در راهپيمايی سيزدهم آبان و چند خبر ديگر
روح الله حسينيان: از حضور مخالفانِ دولت در راهپيمايی روز سيزدهم آبان استقبال می کنيم
يک نماينده ی مجلس شورای اسلامی می گويد از حضور مخالفانِ دولت در راهپيمايی روز سيزدهم آبان استقبال می کند. روح الله حسينيان رييس فراکسيون انقلاب اسلامی مجلس با اشاره به تجمع مخالفانِ دولت در روز قدس و سردادن شعارهايی متفاوت از سوی آنها گفت: تمام راديوهای خارجی و ضد انقلاب و رسانه های داخلی همسو با اين جريان تلاش خود را به کار بُردند اما نتوانستند بيش از چند هزار نفر را جمع کنند و اين افراد در مقابل سيل جمعيتِ حزب اللهی به حساب نيامدند. حسينيان افزود: من خوشحال می شوم که اين جريان ١٣ آبان هم به ميدان بيايد و در مقابل جريان انقلابی که امام آن را انقلاب دوم ناميد شعار سر دهد، تا معلوم شود چه کسانی دنبال آشوب هستند. اين اظهارات در حالی بيان می شود که پيش تر احمد جنتی، دبير شورای نگهبان نسبت به احتمالِ حضور مخالفانِ دولت در راهپيمايی روز ۱۳ آبان هشدار داده بود.
روزنامه جمهوری اسلامی: توصيه های مهم حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی
جمهوری اسلامی در شماره روز پنجشنبه خود گزارشی دارد با عنوان: توصيه های مهم حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی در ديدار جمعی از فضلای حوزه علميه قم. اين روزنامه می نويسد: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار جمعی از فضلا و مدرسان حوزه علميه قم گفت : توجه حوزه های علميه به مسائل و مشكلات كشور با توجه به مبانی اسلام و انقلاب و بدور از ترس و تملق پديده مباركی است كه می تواند زمينه اصلاح اساسی بسياری از معضلات كنونی كشور را فراهم كند. به نوشته جمهوری اسلامی حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی ترس و تملق را آفت حيات جامعه اسلام خواند.
سفارت بريتانيا بخش صدور ويزای خود در تهران را دوباره باز خواهد کرد
سفارت بريتانيا اعلام کرد بخش صدور ويزای خود در تهران را دوباره باز خواهد کرد. سفارت بريتانيا روز چهارشنبه با انتشار اطلاعيه ای اعلام کرد بخش صدور ويزا از روز ٤ آبان مجدداً باز خواهد شد. در اين اطلاعيه سفارت بريتانيا، دليل بسته شدن بخش صدور ويزا را مشکلات نيروی کار و فنی توصيف کرده است. بخش صدور ويزای سفارت بريتانيا در سه ماه گذشته بسته بوده است.
به تعويق افتادن تغيير ساعت کار ادارات
جام جم از به تعويق افتادن تغيير ساعت ادارات خبر داده است و می نويسد طرح تغيير ساعات كار اداری و مدارس تهران كه قرار بود از دوم آبان ماه اجرايی شود به مدت حداکثر يک ماه به تعويق افتاده است. جام جم به نقل از اطلاعيه دبير خانه شورای عالی ترافيك می نويسد: تعويق اجرای طرح ساعات كار در تهران بنا به درخواست برخی دستگاه ها و نهادها جهت هماهنگی بيشتر با آن دستگاه ها و نهادها صورت می گيرد.
احمد زيدآبادی، محمد ملکی و کيوان صميمی همچنان در بازداشت بسر می برند
شورای فعالان ملی مذهبی با انتشار بيانيه ای خواهان آزادی همه ی زندانيان سياسي- عقيدتی در ايران شد. در بخشی از اين بيانيه با اشاره به روندِ بازداشت های پس از انتخابات آمده برخی از روشنفکران و شخصيتهای سياسی و آزاديخواه به جرمِ عقيده و انتقاد به وضع موجود زندانی شدند و ماههاست که در سلولهای انفرادی تحت فشار هستند. شورای فعالان ملی مذهبی در ادامه به احمد زيدآبادی، محمد ملکی و کيوان صميمی اشاره می کند و می نويسد که اين افراد با گذشت ماهها همچنان در بلاتکليفی و در بازداشت غير قانونی بسر می برند.
مجلس شورای اسلامی ايران کليات لايحه هدفمند کردن يارانه ها را به تصويب رساند
براساس اين طرح، يارانه ای که همواره دولت به برخی کالاهای کليدی می دهد، بصورت نقدی در ميان برخی از افراد جامعه قرار می گيرد. دولت محمود احمدی نژاد تأکيد دارد که اين لايحه را بر مبنای عدالت اجتماعی ارايه کرده است. حال آنکه، به گفتۀ برخی اقتصاددانان، وضعيت خاص سياسی و اقتصادی کشور، ايران را در شرايط مالی نامناسبی قرار داده بطوريکه دولت توانايی پرداخت سوبسيد يا يارانه را ندارد.
بيانيه سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه احکام زندانِ فعالان سنديکای کارگران نيشکر هفت تپه را محکوم کرد. شماری از فعالانِ کارگران نيشکر هفت تپه اخيراً از سوی دادگاه به يکسال حبس که شش ماه آن به حال تعليق در می آيد محکوم شدند. به گفته ی سنديکای شرکت واحد اتوبوسرانی اين کارگران بدليل اعتراضاتِ سال ١٣٨٦ به دليل عدم پرداخت حقوق خود با چنين احکامی مواجه شده اند. اين سنديکا همچنين خواستار آزادی منصور اسانلو، ابراهيم مددی، فرزاد کمانگر و مهدی فراحی و همه کارگران شده است.
تذکر نماييده مجلس در مورد سدّی که اخيراً در شهر شازند بنا شده است
آفتاب يزد گزارشی دارد با عنوان: آيا رواست از وزارتخانه رسمی به مردم دروغ بگويند؟ اين روزنامه می نويسد: محمود احمدي بيغش نماينده مردم شازند در مجلس تذکری را در مورد سدی که اخيراً در شهر شازند بنا شده مطرح کرد. آقای احمدی بيغش می گويد: امسال مسئولان استان در ارديبهشت ماه به اتفاق يكی از معاونان وزير نيرو آن سدّ را به اصطلاح افتتاح و آبگيری كردند. به گفته اين نماينده اولاً قطره ای آب در آن سد نيست. ثانياً به حق و حقوق اين ٥ روستا يعنی پول خانه ها، مزارع و جاده ها توجه نشده است به نوشته آفتاب يزد آقای احمدی بی غش در ادامه به بد قولی معاون وزير اعتراض کرده که باوجود وعده اعزام يک هيئت صاحب اختيار، برای رسيدگی به مشکلات هنوز اقدامی نکرده است. احمدی بی غش می گويد: من از آن تاريخ سه نوبت تذكر كتبی، سه نوبت تذكر مثل امروز دادم و يكنوبت سؤال از وزير وقت آقای فتاح داشتم كه تا امروز هم پاسخ داده نشد. احمدی بيغش تأكيد كرد: چه عيبيی دارد نگذاريد معاون وزيری كه دروغ گفته دوباره روی همين صندلی بنشيند؟
ورود گردشگر با خودرو ٨٥٠ يورو گران شد
همشهری گزارشی دارد با عنوان: ورود گردشگر با خودرو ٨٥٠ يورو گران شد. اين روزنامه می نويسد. گردشگران خارجی كه با خودروی شخصی گازوئيلسوز خود وارد كشور ميشوند بايد مبلغ ٨٥٠ يورو به عنوان عوارض مابه التفاوت قيمت سوخت گازوئيل پرداخت كنند. دريافت اين عوارض كه از ابتدای مهرماه آغاز شد. همشهری ادامه می دهد: البته دريافت عوارض ورود به كشور و استفاده از راهها، موضوعی است كه در همه كشورها اتفاق ميافتد اما دريافت مابه التفاوت بهای سوخت شكل جديدی از دريافت عوارض است.
مرور خبر
کشورهای جنوب شرقی آسیا بلوک اقتصادی تشکیل می دهند
رهبران کشورهای جنوب شرقی آسیا، در حالی که برای تشکیل یک بلوک اقتصادی تا سال ٢٠١٥کار می کنند، در جلسه ای در تایلند برای دومین روز درباره مسایل سیاسی و اقتصادی به بحث پرداختند.
وی جیابائو، نخست وزیر چین، یک پیشنهاد شش مرحله ای را برای تقویت همکاری چین با گروه دهگانه اتحادیه آسیای جنوب شرقی - آ سه آن- فاش کرد. تقویت توسعه زیربنایی ، همکاری کشاورزی و توسعه بادوام ، از جمله نکات این طرح است.
یوکیو هاتویاما، نخست وزیر ژاپن، گفت کشورهای منطقه باید از بهبود سریع خود از رکود اقتصادی، در مقایسه با غرب، برای بوجود آوردن یک منطقه اقتصادی پیشگام در جهان استفاده کنند.
رهبران کشورها در بیانیه ای در روز شنبه همچنین برمه را به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه تا سال ٢٠١٠ فراخواندند ، و از کره شمالی خواستند به تعهدات بین المللی خود در ارتباط با خلع سلاح اتمی عمل کند.
بیانیه به رفتار سخت حکومت نظامی برمه با آونگ سان سوچی رهبر طرفدار دمکراسی اشاره نمی کند.
بلوک اقتصادی جدید ده عضو آسه آن، و شریکان منطقه ای چین، ژاپن، کره جنوبی، هند ، استرالیا و زلاند نو را در بر خواهد گرفت.
آسه آن از برونئی، برمه، کامبوج، اندونزی، لائوس، مالزی، فیلیپین، سنگاپور، تایلند و ویتنام تشکیل می شود.
ارتش پاکستان می گوید شهر زادگاه رهبر طالبان را تصرف کرده است
مقامات پاکستانی می گویند ارتش زادگاه حکیم اله محسود، رهبر طالبان را تسخیر کرده است.
به گفته منابع امنیتی، سربازان کنترل شهر کوتکای را روز شنبه در پی روزها نبرد سنگین بدست گرفتند.
این عملیات بخشی از هجوم جاری ارتش علیه شورشیان طالبان در وزیرستان جنوبی بود.
روز شنبه همچنین در شمال غربی پاکستان، در حمله موشکی مظنون آمریکا دست کم چهارده نفر در منطقه قبیله ای باجور کشته شدند.
یک مقام دولت گفت هدف حمله خانه ای بود که گفته می شود یک فرمانده ارشد طالبان از آن استفاده می کرد. او از حمله گریخت.
ارتش پاکستان می گوید در حملاتی که از شنبه گذشته آغاز شد، یکصد و شصت و سه ستیزه گر کشته شده اند، ارتش نیز بیست و سه سرباز را از دست داده است.
تعداد تلفات نمی تواند مستقلا تایید شود ، زیرا منطقه به روی خارجیان بسته است و رفتن به آنجا حتی برای خبرنگاران محلی خطرناک است.
طالبان دور دوم رای گیری در افغانستان را محکوم کرد
شورشیان طالبان به مردم افغانستان علیه شرکت در دوم رای گیری در روز هفت نوامبر هشدار داده اند و می گویند علیه کسانی که این هشدار را نادیده بگیرند دست به خشونت خواهند زد.
طالبان روز شنبه در بیانیه ای انتخابات را به عنوان یک " روند آمریکایی" محکوم کردند و قول دادند آنرا متوقف کنند. طالبان می گویند ستیزه گران در روز رای گیری جاده های اصلی را خواهند بست و هشدار می دهند رای دهندگان خودشان مسئول خطرات خواهند بود.
طالبان درجریان انتخابات بیست اوت نیز هشدار مشابهی صادر کردند. گزارش رسید که تعدادی حمله، از جمله قطع انگشتان جوهری شده رای دهندگان، و شلیک راکت روی داد.
کمپین برای دور دوم رای گیری بین حامد کرزی ریس جمهوری و عبداله عبداله روز شنبه آغاز شد.
تحقیقاتی که با پشتیبانی سازمان ملل متحد در مورد تقلب صورت گرفت، نزدیک به یک سوم آرای کرزی را بی اعتبار ساخت و تعداد آنها را از پنجاه درصدی که او برای پرهیز از دور دوم لازم داشت پایین تر برد.
روز جمعه، ریچارد هالبروک فرستاده مخصوص دولت اوباما به افغانستان و پاکستان ابراز امیدواری کرد میزان تقلب در دور دوم رای گیری کمتر باشد.
در این میان، در ادامه خشونت ها، ناتو می گوید روز جمعه دو سرباز آمریکایی در انفجار یک بمب کنارجاده ای در جنوب افغانستان کشته شدند. یک سرباز دیگر ناتو در همان منطقه در جریان تیراندازی کشته شد.
چهار گوشه جهان: اظهارات بايدن در مورد نگرانی از حمايت آمريکا از دموکراسی در ايران و خبرهای ديگر
بايدن: در جريان مذاکره در مورد برنامه هسته ای ايران حتی فکر قربانی کردن آرمان های دمکراتيک از ذهن آمريکا عبور نکرده است
جو بايدن معاون رياست جمهوری آمريکا روز جمعه در کنفرانس خبری مشترکی با رئيس جمهوری چک، در پراگ در پاسخ به سؤالی در مورد نگرانی از وضعيت دمکراسی در ايران و مذاکرات هسته ای جاری با جمهوری اسلامی گفت: آمريکا هيچگاه نگرانی های راجع به وضعيت دمکراسی و اوضاع حقوق بشر را ناديده نخواهد گرفت. آقای بايدن گفت ما هيچگاه نيروهای دمکراتيک را نخواهيم فروخت زيرا در نهايت چنين اقدامی به نفع ما نخواهد بود و به اهداف بلند مدتمان ضربه وارد خواهد کرد. معاون رياست جمهوری آمريکا افزود در جريان مذاکره در مورد برنامه هسته ای ايران با متحدان اروپايی، روسيه و چين حتی فکر قربانی کردن آرمان های دمکراتيک از ذهن آمريکا عبور نکرده است. جو بايدن همچنين تأکيد کرد: ما معتقديم مردم ايران اکنون دوران دشواری را با دولت خود سپری می کنند. معاون رياست جمهوری امريکا ضمن اشاره به ضرورت برگزاری انتخابات در يک دمکراسی افزود: با اين حال تنها برگزاری انتخابات کافی نيست. آقای بايدن در اين رابطه تأکيد کرد : ايالات متحده نمی تواند پی آمدهای دمکراتيک را تضمين کند.
وال استريت جورنال: چانه زنی بر سر اورانيوم
اين عنوان گزارش روزنامه وال استريت جورنال چاپ آمريکاست که می نويسد: نگاه مثبت ايران به توافق هسته ای، يک پيروزی برای ديپلماسی دمکراتهای آمريکا بشمار می آيد؛ اما تعلل ايران، اين موفقيت را کمرنگ کرده است. وال استريت جورنال می افزايد: رهبران ايران بخوبی آگاهند راهکارهای ديپلماتيک اساس سياست جهانی اوباما را تشکيل می دهد از اين رو، آنان در پی چانه زنی برای امتيازگيری هستند. اما کناره گيری ايران از پيمان، سياستهای اوباما را با خطر شکست روبرو خواهد کرد.
ليندا ديويس: زندگی در ايران، زيستن ميان بهشت و دوزخ است
روزنامه گاردين چاپ لندن با عنوان «من گروگان بودم» به نقل خاطرات خانم ليندا ديويس جهانگرد انگليسی می پردازد که با يک قايق نادانسته از دبی به جزيره ابوموسی رسيده بود. ليندا ديويس می گويد: کتابِ راهنمای ما ابوموسی را منطقه ای نظامی اعلام کرده بود اما آنجا به واقع بهشت قايقرانان است. ليندا در پايان می افزايد: از دوران انتقال از ابوموسی به بندرعباس و سپس به تهران، آموختم که زندگی در ايران، زيستن ميان بهشت و دوزخ است.
زوددويچه سايتونگ: ايران و اسرائيل گفتگو کردند
روزنامه آلمانی «زوددويچه سايتونگ» می نويسد: پس از سی سال مقامات ايرانی و اسراييلی بر سر «خاورميانه ای عاری از سلاح هسته ای» به گفتگو پرداختند. اين روزنامه به نقل از مقامات اسراييلی و روزنامه اسراييلی هارتص می افزايد: نمايندگان ايران و اسراييل به واسطه فرستادگان ژاپن و اتريش بعنوان نمايندگان آژانس، در قاهره، ديدار و گفتگو کردند. هرچند ايران اين ادعا را رد کرده است. در همين حال چند سکوی دفاع موشکی ساخت آمريکا روز جمعه به شمال اسرائيل ارسال شد. اين سکوها قرار است در يک رزمايش مشترک آمريکا و اسرائيل مورد استفاده قرارگيرند که بخشی از تلاش برای آماده شدن در مقابل درگيری احتمالی با ايران توصيف شده است. حدود هزار پرسنل آمريکايی در اين رزمايش سه هفته ای شرکت خواهند داشت. مقام ها می گويند اين رزمايش به وقايع جاری جهان ارتباطی ندارد، اما يک فرمانده اسرائيلی روز پنجشنبه در گفتگو با راديو اسرائيل هدف رزمايش را آمادگی برای مقابله احتمالی با يک ايران هسته ای خواند. در همين حال سر گئی لاوروف وزير امور خارجه روسيه روز جمعه اعلام کرد که کشورش با پيشنهاد آژانس بين المللی انرژی اتمی برای کاهش ذخيره اورانيوم ايران موافقت کرده است.
رئيس جمهوری آمريکا خواهان پايان يافتن بن بست سياسی در لبنان شد
باراک اوباما روز جمعه در ٢٦ اُمين سالگرد بمبگذاری در پايگاه تفنگداران دريايی آمريکا در بيروت گفت اميدوار است دولت جديد لبنان هرچه سريعتر تشکيل شود. آقای اوباما در بيانيه ی خود ياد ٢٤١ پرسنل آمريکايی را که در حمله تروريستی سال ١٩٨٣ کشته شدند، گرامی داشت. رئيس جمهوری آمريکا در بخش ديگری از سخنان خود گفت اميدواراست هرچه سريعتر با دولت لبنانی که به گفته او برای امنيت و کاميابی در منطقه تلاش می کند، همکاری کند.
فرمان محمود عباس برای برگزاری انتخابات رياست جمهوری و پارلمانی در ٢٤ ژانويه
رئيس تشکيلات خودگردان فلسطينی روز جمعه با امضاء يک فرمان خواستار انجام انتخابات رياست جمهوری و پارلمانی در ٢٤ اُم ماه ژانويه آينده شد. به گفته تحليلگران اين اقدام به احتمال زياد به شکاف موجود ميان دو جناح فلسطينی فتح و حماس دامن خواهد زد. سخنگوی فتح می گويد حکم مذکور شامل کرانه باختری رود اردن، اورشليم شرقی و نوار غزه می شود. وی در تشريح اين اقدام می افزايد، انتخابات در فضايی آزاد و با نظارت جامعه جهانی، کشورهای عربی و اسلامی و نيز سازمان ملل متحد برگزار خواهد شد. اما نحوه رأی گيری در ناحيه عمدتاً يهودی نشين اورشليم شرقی و نوار غزه که در کنترل جناح حماس قرار دارد، هنوز مشخص نشده است. حماس ضمن محکوم ساختن اين تصميم اعلام کرده است اجازه برپايی انتخابات در نوار غزه را نمی دهد. سخنگوی حماس می گويد، چنين تصميم يک جانبه ای از طرف محمود عباس مغاير با تلاشهايی است که در جهت برقراری آتش ملی صورت می گيرد.
هيلاری کلينتون در چند روز آينده به پاکستان سفر خواهد کرد
وزارت امور خارجه ايالات متحده روز جمعه با اعلام خبر سفر خانم کلينتون تأکيد کرد به دليل نگرانی های امنيتی، زمان دقيق اين سفر اعلام نمی شود. قرار است وزير امور خارجه آمريکا در اين سفر با رهبران پاکستان، مخالفان دولت، اعضاء جامعه مدنی و سرمايه گذاران اين کشور ملاقات کند. سفر هيلاری کلينتون به پاکستان يک روز پس از آن اعلام می شود که سنای آمريکا يک لايحه بودجه دفاعی آمريکا را که شامل کمک مالی به پاکستان می شود به تصويب رساند. در اين لايحه محدوديت هايی برای رهبران پاکستانی قائل شده که ممکن است با اعتراض آنها همراه باشد. در همين حال هزاران نفر روز جمعه در لاهورِ پاکستان، در اقدامی نمايشی لايحه ای را که بر اساس آن آمريکا ميلياردها دلار به پاکستان کمک مالی ارائه می دهد به رأی گذاشتند. حزب جماعت اسلامی پاکستان اميدوار بود در اين اقدام نمايشی، حاميان اين جنبش اسلامگرا با حضور پررنگ خود مخالفت خود را با اين لايحه و آمريکا ابراز دارند. درحالی که اين رأی گيری از ارزش قانونی برخوردار نيست، جماعت اسلامی، جعبه های رأی گيری را در ده ها مکان عمومی: بازارها، کافی شاپ ها و رستوران های شهر لاهور قرار داده بود. در راهپيمايی که پس از اين رأی گيری نمايشی برپا شد، تظاهرکنندگان پلاکاردهای ضد آمريکايی در دست گرفته و پرچم آمريکا را به آتش کشيدند. رهبر جماعت اسلامی در لاهور در مراسم روز جمعه از آمريکا خواست در امور داخلی پاکستان دخالت نکند.
وقايع روز: جزئيات حمله به مهدی کروبی و چند خبر ديگر
جزئيات حمله به مهدی کروبی در نمايشگاه مطبوعات
مهدی کروبی در نمايشگاه مطبوعات در مصلی تهران از سوی حاميان دولت مورد ضرب وشتم قرار گرفته است. کروبی که با اعتراض به نتايج انتخابات رياست جمهوری و افشا شکنجه بازداشت شدگان با حمايت افکارعمومی مواجه شده با حضور در اين نمايشگاه قصد داشت از غرفه های مطبوعات بازديد کند اما با واکنش خشونت بار جمعی از مخالفان روبرو شد. هر چند محافظانش از او مراقبت کردند تا صدمه نبيند ولی پرتاب لنگه کفش و افتادن عمامه از سرش باعث يک جراحت سطحی شد. کروبی در مراسم روز قدس نيزمورد هجوم قرار گرفته بود. هر چند حمله به مخالفان در جمهوری اسلامی، مردمی خوانده می شود اما آنان که مورد حمله قرار گرفته اند، معتقدند اين حملات از مراکزی سازماندهی می شوند. از جمله هنگامی که در سال ٧٧ و در اثناء نماز جمعه تهران عبداله نوری و عطااله مهاجرانی از اعضای کابينه محمد خاتمی مورد حمله قرار گرفتند گروهی از مخالفان نه تنها از خود سلب مسؤليت نکردند بلکه اقدام مهاجمان را تأييد هم کردند. در آن روزها کسی به اين اتهام دستگير نشد تا روند اعتراض به شخصيت های سياسی با خشونت ادامه نيابد، به همين دليل وقتی مهدی کروبی ديروز در نمايشگاه مطبوعات مورد حمله قرار گرفت رسانه های حامی دولت اين واقعه را اعتراض مردمی ناميدند که از رفتار وی شکايت دارند. او که در حلقه حاميان و محافظانش بود، موفق شد که از اين حادثه جان سالم به در برد.خبرگزاری فارس از رسانه های حامی دولت با سرعت اين خبررا به صورت تصويری هم منعکس کرد و در ميان تصاوير ارسالی در لحظه اصابت کفش به کروبی درنگ بيشتری کرد تا بينندگان فرصت داشته باشند اين صحنه را ببينند. اين در حالی است که نيروی انتظامی تهران گزارش داده است که در نارامی های نمايشگاه تير هوايی شليک شده و اوضاع پس از ان آرام شده است. ظاهراً محافظان آقای کروبی برای پراکندن مهاجمان ناچار شده اند تيرهوايی شليک کنند. اما اخبار در مورد اين روحانی به اين در گيری خلاصه نمی شود زيرا سازمان عفو بين الملل در بيانيه ای نسبت به پيامدهای بازداشت احتمالی هشدار داده است. در بيانيه عفو بين الملل تأکيد شده است در صورتی که کروبی بازداشت شود بايد يک زندانی سياسی تلقی شود زيرا جرم وی ارتباط مستقيمی با گزارش هايش در مورد نقض حقوق بشر در حوادث پس از انتخابات ايران دارد. بيانيه سازمان عفو بين الملل با اشاره به سرکوب گسترده معترضان به اعلام نتايج انتخابات، نقش آقای کروبی را درافشا اين حوادث، ستوده است. سازمان عفو بين الملل همچنين از مسؤلان جمهوری اسلامی خواسته است نسبت به مراقبت از قربانيان و بازماندگان حوادث خشونت بار با احساس مسؤليت برخورد کنند. در همين حال يکی از مشاوران محمود احمدی نژاد بار ديگر خواستار برخورد قانونی با کروبی شد.وی به خبرگزاری فارس گفت دستگاههای امنيتی بايد اين افراد را از صحنه سياسی کشور حذف کنند و قوه قضاييه هم اقدام لازم را انجام دهد.
اظهارات محمد جواد لاريجانی در مورد موسوی در ارتباط با جانباختگان دهه ١٣٦٠
محمد جواد لاريجانی در مناظره مطبوعاتی در نمايشگاه مطبوعات به انتقاد از موسوی و جناح اصلاح طلب پرداخته و گفته است من قبول دارم کشته شدن عده ای در زندان بد است و بايد پيگيری شود اما بايد بپرسيم که در دوران نخست وزيری آقای موسوی که بسياری در زندان کشته شدند، چرا ايشان حتی يک جيغ بنفش نکشيد. آقای لاريجانی تأکيد کرده است که اصولاً اصلاح طلبان تجربه دموکراسی ندارند . مصطفی کواکبيان دبير کل حزب مردمسالاری در پاسخ وی گفت «البته آقای لاريجانی نمی توانند بگويند که دموکراسی هم بخشی از تحصيلات دانشگاهی ايشان بوده که ديگران ندارند واين که اگر آقای موسوی آن روز اعتراض نکرده، امروز هم بايد سکوت کند، دليل موجی نيست.» هنوز کسی از آنچه بر زندانيان سياسی دهه ٦٠ که از سوی جمهوری اسلامی ايران گروهکی ناميده می شدند تا از حقوق شناخته شده زندانيان سياسی بی بهره باشند ، اطلاع موثقی در دست ندارد. مهمترين منبع قابل اعتماد در اين مورد خاطرات آقای منتظری است که دراثر مخالفت با اين اقدامات خشونت بار پست رهبری جمهوری اسلامی پس از آقای خمينی را از دست داد و چند سال در خانه اش زندانی شد. گفته می شود در تابستان ٦٧ پس از حمله سازمان مجاهدين خلق به ايران که باحمايت عراق صورت گرفت و نتيجه ای هم در برنداشت آقای خمينی دستور قتل عام زندانيان سياسی را که بر چند هزار تن بالغ می شد، صادر کرد و اين عده در کمتر از ٢ ماه در زندانهای ايران اعدام شدند. اين پرونده همواره برای همه جناح های سياسی جمهوری اسلامی يک خط قرمز و پرونده ای بوده که نبايد گشوده شود. حتی در دوران خاتمی که پرونده وزارت اطلاعات در قتل های دگر انديشان و روشنفکران افشا شد از اين پرونده رونمايی نشد. اما اکنون به نظر ميرسد که جناح حامی دولت برای حمله به موسوی و به منظور بيرون کشاندن او از سنگری به نام ميراث آقای خمينی قصد دارد اين پرونده را بگشايد و محمد جواد لاريجانی می خواهد که مرد اول باشد. او می گويد آقای موسوی تجربه دمکراسی ندارد و اگر به اعتراف و زندان اعتراض می کند بيشتر يک «پز» است تا آزديخواهی چرا که اگر آزدايخواه بود بايد به کشته شدن زندانيان در زمان نخست وزيری خود اعتراض می کرد و مثلاً يک جيغ بنفش می کشيد. مهندس موسوی و بسياری از دولتمردان کهنسال کنونی جمهوری اسلامی می توانند در دايره مورد نقد محمد جواد لاريجانی قرار گيرند. از جمله رهبر کنونی جمهوری اسلامی که رييس جمهوری بود. به همين دليل برخی معتقدند که اين قبيل اظهارات نه به منظور دفاع از اين جان باختگان بلکه با اهداف سياسی عنوان می شوند.
کاظم صديقی: لازم است انقلابی مانند انقلاب اول در دانشگاه های ايران صورت بگيرد
کاظم صديقی، امام جمعه موقت تهران، در خطبه های اين هفته در دانشگاه تهران گفت لازم است انقلابی مانند انقلاب اول در دانشگاه های ايران صورت بگيرد. اشاره آقای صديقی به انقلاب اول، تعطيلی دانشگاه ها در سال ١٣٥٩ است که به گفته مقامات جمهوری اسلامی به منظور پاکسازی دانشگاه ها صورت گرفت. کاظم صديقی گفت برخی استادان رشته های علوم انسانی در دانشگاه ها، رنگ غرب گرفته اند. امام جمعه موقت تهران افزود گاهی انسان در اين فتنه ها آنقدر که از اشرار ترس دارد از اين کتب هم بايد بترسد.
نامه فاطمه معتمد آريا، جعفر پناهی و مجتبی مير طهماسب
سه سينماگر ايرانی که اخيرا ممنوع الخروج شده اند، با انتشار نامه ای نسبت به اين اقدام مقامات واکنش نشان دادند. فاطمه معتمد آريا، جعفر پناهی و مجتبی مير طهماسب در نامه ای که روز جمعه انتشار يافت گفته اند ما همواره به فرهنگ کشورمان باليده ايم و آن را در معرض تماشای مردم جهان قرار داده ايم ولی اکنون حق عبور از مرزها را از ما گرفته اند. سه سينماگر معترض در بخش ديگری از نامه خود تأکيد کرده اند می توانستند پاسپورت کشور ديگری را داشته باشند اما خودشان خواسته اند همواره ايرانی باقی بمانند.
تعدادی از کسانی که پنجشنبه شب در مراسم دعای کميل دستگير شده بودند آزاد شدند
خبرگزاری های ايران می گويند تعدادی از کسانی که پنجشنبه شب در مراسم دعای کميل دستگير شده بودند آزاد شده و تعدادی ديگر به زندان اوين انتقال يافته اند. براساس آخرين اخبار دريافتی وبسايتِ نوروز، چهار نفر از زنان به نام های سعيده کردی نژاد، محبوبه حقيقی، مريم طباطبايی و مينويی همراه با شماری ديگر به زندان اوين منتقل شدند. فخرالسادات محتشمی پور، همسر مصطفی تاج زاده عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت که در زندان به سر می برد، گفت مأمورانی که برای بازداشت افراد به مراسم دعای کميل رفته بودند، گفته اند که اين جلسه دعای کميل نبوده بلکه جلسه ای برای برنامه ريزی توطئه در سيزده آبان بوده است. در همين حال آيت الله حسينعلی منتظری و آيت الله يوسف صانعی، از بازداشت های صورت گرفته در مراسم دعای کميل به شدت انتقاد کردند و آيت الله صانعی آن را نشانه ضعف حکومت دانست.
گزارش سیاسی: تلویزیون ایران می گويد تهران در پاسخ پیشنهاد اتمی خود تأخیر خواهد کرد
به نظر می رسد يک موافقت نامه کليدی ميان ايران و قدرت های غربی پيرامون برنامه اتمی تهران در آستانه دستيابی است.
انتظار می رود ايران پيشنهاد قدرت های بزرگ جهان، از جمله ايالات متحده، برای ارسال اورانيوم با غنای پايين به روسيه و فرانسه و دريافت اورانيوم با غنای بالا را رد کند.
ايران هنوز پاسخ رسمی خود را به گروه مذاکره کننده، ارايه نکرده است اما تلويزيون پرس تی وی ايران گزارش داده است:« تهران از طرفين مذاکرات اتمی انتظار دارد به پيشنهاد اتمی ايران برای تامين سوخت هسته ای پاسخ مثبت دهند.»
بر اساس اين موافقت نامه، ايران سوخت مورد نياز برای راکتور تحقيقاتی خود را دريافت خواهد کرد اما برای ساختن بمب، اورانيوم نخواهد داشت.
اين موافقت نامه در پی مذاکرات بين نمايندگان سازمان ملل، ايران، فرانسه، روسيه و ايالات متحده متحقق شد.
تهران نسبت به خريد سوخت اتمی برای راکتور خود که ايزوتوپ های پزشکی می سازد، ابراز تمايل کرده است.
گزارش ها مبنی بر تصميم تهران در رد طرح پيشنهادی سازمان ملل برای انتقال اورانيوم غنی شده خود به خارج از کشور با هشدار ايران (که در تلويزيون پرس تی وی پخش شد) همراه شده است. تهران ادعا کرده است اگر که نتواند اورانيوم مورد نياز راکتورهای خود را از خارج از کشور تأمين نمايد، اورانيوم خود را تا سطح ٢٠ درصد غنی خواهد کرد.
تلويزيون دولتی ايران نيز به نقل از يک ديپلمات اين کشور که از افشای نام خود خودداری کرده، گفته است اقدامات دلگرم کننده و اعتمادسازی از جانب قدرت های جهان اتخاذ شده است.
وی افزوده است قدرت های غربی بايد از تکرار خطاهای گذشته خود در نقض موافقت نامه ها خودداری کنند و در صدد جلب اعتماد ملت ايران برآيند.
جمعه ٢٣ اکتبر مؤعد نهايی ايالات متحده، فرانسه و روسيه به تهران بود تا به پيشنهاد آنها برای غنی سازی اورانيوم ايران پاسخ مثبت دهد.
اين موافقت نامه پس از سه روز مذاکره در وين، روز چهارشنبه ٢١ اکتبر به تهران ارايه شده بود.
اين مذاکرات پس از ديدار اوايل ماه اکتبر در وين که در واقع بلند پايه ترين تماس دوجانبه بين نمايندگان ايالات متحده و ايران طی سال های اخير بود، برگزار شد.
محمد البرادعی، رييس آژانس بين المللی انرژی اتمی پس از پايان مذاکرات وين ابراز اميدواری کرد ايران به همراه فرانسه، ايالات متحده و روسيه تا روز جمعه موافقت نهايی خود را با اين طرح اعلام کند.
تهران تا کنون اورانيوم توليد داخل کشور را با غلظت ٥/٣ درصد در تأسيسات نطنز غنی کرده است.
در همين حال، ايرنا خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی گزارش داده است بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی برای بازرسی از تأسيسات غنی سازی اورانيوم در نزديکی قم روز شنبه ٢٤ اکتبر به ايران سفر خواهند کرد.
بر اساس گزارش ايرنا، سفر بازرسان آزانس دو يا سه روز به طول خواهد انجاميد.
ايالات متحده و ديگر کشورهای غربی نگران ساخت سلاح های اتمی توسط ايران هستند اما تهران ادعا می کند برنامه اتمی اين کشور تنها اهداف صلح آميز را دنبال می کند.
گزارش اجتماعي: بحث پيرامون آزادی بيان همزمان با شرکت سياستمدار بريتانيايی در برنامه تلويزيونی
شرکت يک سياستمدار راست افراطی در برنامه سياسی تلويزيون بی بی سی جنجال های بسياری آفريده است.
معترضان ضد فاشيست همزمان با شرکت نيک گريفين، رهبر حزب ملی بريتانيا در اين برنامه تلويزيونی به درب ورودی ساختمان تلويزيون بی بی سی يورش بردند.
تصميم تلويزيون دولتی بی بی سی برای دعوت از نيک گريفين، رهبر حزب ملی بريتانيا از ابتدا جنجال برانگيز بود.
گريفين و حزب او ديدگاه های افراطی پيرامون مسائل نژادی و مهاجرت دارند.
مرامنامه اين حزب عضويت افراد غير سفيد پوست را منع کرده است.
بيشتر جنجال ها پيرامون تصميم بی بی سی برای دعوت از گريفين بود. شهردار پيشين لندن، پيش از پخش اين برنامه به راديو بی بی سی گفت تصميم مديران تلويزيون در دعوت از اين فرد اشتباه بوده است.
وی سياست های بی بی سی در انتخاب و پخش گزارش هايی چون اعتراض های عمومی نسبت به کنفرانس تغييرات جوّی و يا مسائل مربوط به قربانيان جنگ غزه را مغرضانه ناميد.
مارک بايفورد، معاون مدير کل بی بی سی از تصميم اين شبکه در دعوت از گريفين دفاع کرد و گفت :« مسئوليت بی بی سی حفظ سياست بی طرفی ست و در تداوم چنين سياستی حزب ملی بريتانيا نيز بايد حضور فعال داشته باشد چرا که اين حزب در انتخابات پارلمانی اروپا حدود يک ميليون رأی آورد و حمايت مشابهی که حزب سبز از جانب بی بی سی دريافت کرد و به اين برنامه سياسی دعوت شد بايد شامل رهبر حزب ملی نيز بشود.»
گيدون راچمن، تحليلگر ارشد روزنامه «فايننشال تايمز» لندن می گويد:« تصميم بی بی سی برای دعوت از گريفين عاقلانه به نظر می رسد و در واقع توجه به اصول آزادی بيان است. به هر حال دفاع از حقوق افرادی که با آنها موافقيم بسيار ساده تر از دفاع از حقوق مردمی ست که با آنها اختلاف نظر داريم. ايده دموکراسی از همين امر نشأت می گيرد.»
همزمان با ورود نيک گريفين به استوديوی بی بی سی، معترضان در تلاش برای ورود به ساختمان بودند و برخی معترضان ضد فاشيست نيز با زور از حفاظ های امنيتی عبور کرده بودند.
در طی برنامه نيز ديدگاه های گريفين در مورد مهاجرت به چالش کشيده شد.
انتقاد جدی که متوجه گريفين و حزب ملی بريتانيا می شود ديدگاه های متعصبانه عليه جمعيت غير سفيد پوست است. گريفين در اين برنامه تلويزيونی تلاش کرد تا از چنين انتقادهايی فاصله بگيرد.
جان واکر، سخنگوی اين حزب از نحوه برگزاری اين برنامه تلويزيونی ابراز ناخشنودی کرد و پرسش های مطرح شده را حساسيت بيش از حد نسبت به شخصيت گريفين قلمداد کرد.
کلوين مک کنزی، سردبير و تحليلگر پيشين يک نشريه می گويد بی بی سی چاره ای نداشت جز اينکه برنامه را بر گريفين متمرکز کند چرا که وی بايد در اولين حضور خود در اين برنامه به دليل سياست ها و ديدگاه های افراطی خود به چالش کشيده می شد.
رهبر حزب ملی بريتانيا پرونده شکايتی عليه اين برنامه بی بی سی تشکيل داده است. وی بی بی سی را به اتخاذ سياست مغرضانه و به دور از بی طرفی متهم کرده است.
طرفداران و مخالفان رییس جمهوری ایران در تهران درگیر شدند
طرفداران مهدی کروبی و طرفداران دولت در نمایشگاه کتاب در تهران درگیر شده اند.
گزارش های خبرگزاری های غربی به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران - ایسنا - حاکی است حامیان کروبی امروز جمعه هنگامی که او وارد نمایشگاه شد سردادن شعارهایی را بسود اوی آغاز کردند. دیگران سپس بنفع محمود احمدی نژاد رییس جمهور شعار دادند.
برخی از شاهدان می گویند طرفداران دولت سعی کردند به کروبی قبل از این که پلیس او را در خارج شدن از محل نمایشگاه همراهی کند حمله کنند، و او بدون عمامه دیده شد.
از زمانی که احمدی نژاد در انتخاباتی که بگفته مخالفان با تقلب همراه بود برنده اعلام شد، تهران متشنج بوده است.
پیشتر در اوایل ماه، مقامات قضایی جمهوری اسلامی تحقیقاتی را در مورد کروبی آغاز کردند. او به وارد آورن اتهامات نادرست تجاوز به برخی از معترضین در زندان متهم است.
کروبی يک تنه رهبران ايران را به چالش گرفته است
نيويورک تايمز زيرعنوان "آخوندی که يک تنه و با صدائی بلند رهبران ايران را به مبارزه می طلبد" با اين يادآوری که مهدی کروبی درماههای اخير نه تنها شاهد دستگيری دستيارانش، هجوم به دفاترکارش، و توقيف روزنامه اش بوده، بلکه خود نيز به توقيف شدن، و غير مستقيم، به مجازات مرگ تهديد شده است، می نويسد آقای کروبی که درجريان انتخابات ماه ژوئن تحت الشعاع ميرحسين موسوی و در مکان دوم جا داشت، درماههای اخيربه عنوان آخرين و بی محابا ترين مخالفان کادر رهبری کشورظاهر شده است.
نيويورک تايمزمی نويسد مقامات دولتی اتهاماتی را که وی درمورد فساد، تقلب درانتخابات، و شکنجه دادن و تجاوز به معترضين مطرح ساخته است به عنوان جعليات رد کرده اند. اين محرم آيت الله روح الله خامنه ای، و سياستمداربا سابقه محافظه کار، اخيرا توسط دولت به تحريک ناآرامی ها و کمک به دشمنان ايران متهم شده است.
نيويورک تايمز می نويسد چهارماه پس ازاعتراض های گسترده در واکنش به دعاوی حاکی از پيروزی انتخاباتی مشکوک محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری، فعاليت های اپوزيسيون، تا حدودی زياد، در نتيجه فشارهای شديد دولت، بازداشت ها، توقيف های طولانی، محکوميت های سنگين و سخت، سانسور، و امتناعی استراتژيک از مصالحه، راکد مانده است. با اينحال دولت برغم تمامی دست آوردهايش در حفظ حاکميت نتوانسته است آقای کروبی پابرجا درمطرح ساختن انتقادهای دردسرآور از جهات گوناگون را، ساکت و يا مرعوب کند. آقای کروبی اکنون و در شرايطی که صدای ديگر چهره های اپوزيسيون، از جمله آقای موسوی، و دو رئيس جمهوری پيشين - محمد خاتمی و علی اکبر هاشمی رفسنجانی - کمتر شنيده ميشود، در انتقاد از دولت، که به نظر او تمامی مشروعيت خود را از دست داده است،به صدائی قاطع و رسا مبدل شده است .
رییس جمهوری چک از پیمان اصلاح اتحادیه اروپا استقبال می کند
بنظر می رسد واتسلاو کلاوس رییس جمهوری چک از همیشه به امضای پیمان امضای اتحادیه اروپا نزدیکتر است.
کلاوس به پیشنهاد سوئد، رییس فعلی اتحادیه اروپا، برای غلبه بر اعتراضات او به پیمان پاسخ مثبت داده است.
دفتر رهبر جمهوری چک گفت این پیشنهاد با انتظارات او تطبیق می کند. اما جزییاتی ارائه نداد.
جمهوری چک تنها یکی از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا است که پیمان لیسبون را تصویب نکرده است.
کلاوس خواسته است کشور او از ماده ای که می تواند به آلمانی های اخراج شده از چک پس از جنگ جهانی دوم اجازه دهد قوانین چک را نادیده بگیرند و خواهان بازستانی اموال خود شوند، مستثنی شود.
پیمان پیش از آن که بتواند به اجرا درآید باید به تصویب تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا برسد.
رهبران کشورهای جنوب شرقی آسیا، در حالی که برای تشکیل یک بلوک اقتصادی تا سال ٢٠١٥کار می کنند، در جلسه ای در تایلند برای دومین روز درباره مسایل سیاسی و اقتصادی به بحث پرداختند.
وی جیابائو، نخست وزیر چین، یک پیشنهاد شش مرحله ای را برای تقویت همکاری چین با گروه دهگانه اتحادیه آسیای جنوب شرقی - آ سه آن- فاش کرد. تقویت توسعه زیربنایی ، همکاری کشاورزی و توسعه بادوام ، از جمله نکات این طرح است.
یوکیو هاتویاما، نخست وزیر ژاپن، گفت کشورهای منطقه باید از بهبود سریع خود از رکود اقتصادی، در مقایسه با غرب، برای بوجود آوردن یک منطقه اقتصادی پیشگام در جهان استفاده کنند.
رهبران کشورها در بیانیه ای در روز شنبه همچنین برمه را به برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه تا سال ٢٠١٠ فراخواندند ، و از کره شمالی خواستند به تعهدات بین المللی خود در ارتباط با خلع سلاح اتمی عمل کند.
بیانیه به رفتار سخت حکومت نظامی برمه با آونگ سان سوچی رهبر طرفدار دمکراسی اشاره نمی کند.
بلوک اقتصادی جدید ده عضو آسه آن، و شریکان منطقه ای چین، ژاپن، کره جنوبی، هند ، استرالیا و زلاند نو را در بر خواهد گرفت.
آسه آن از برونئی، برمه، کامبوج، اندونزی، لائوس، مالزی، فیلیپین، سنگاپور، تایلند و ویتنام تشکیل می شود.
ارتش پاکستان می گوید شهر زادگاه رهبر طالبان را تصرف کرده است
مقامات پاکستانی می گویند ارتش زادگاه حکیم اله محسود، رهبر طالبان را تسخیر کرده است.
به گفته منابع امنیتی، سربازان کنترل شهر کوتکای را روز شنبه در پی روزها نبرد سنگین بدست گرفتند.
این عملیات بخشی از هجوم جاری ارتش علیه شورشیان طالبان در وزیرستان جنوبی بود.
روز شنبه همچنین در شمال غربی پاکستان، در حمله موشکی مظنون آمریکا دست کم چهارده نفر در منطقه قبیله ای باجور کشته شدند.
یک مقام دولت گفت هدف حمله خانه ای بود که گفته می شود یک فرمانده ارشد طالبان از آن استفاده می کرد. او از حمله گریخت.
ارتش پاکستان می گوید در حملاتی که از شنبه گذشته آغاز شد، یکصد و شصت و سه ستیزه گر کشته شده اند، ارتش نیز بیست و سه سرباز را از دست داده است.
تعداد تلفات نمی تواند مستقلا تایید شود ، زیرا منطقه به روی خارجیان بسته است و رفتن به آنجا حتی برای خبرنگاران محلی خطرناک است.
طالبان دور دوم رای گیری در افغانستان را محکوم کرد
شورشیان طالبان به مردم افغانستان علیه شرکت در دوم رای گیری در روز هفت نوامبر هشدار داده اند و می گویند علیه کسانی که این هشدار را نادیده بگیرند دست به خشونت خواهند زد.
طالبان روز شنبه در بیانیه ای انتخابات را به عنوان یک " روند آمریکایی" محکوم کردند و قول دادند آنرا متوقف کنند. طالبان می گویند ستیزه گران در روز رای گیری جاده های اصلی را خواهند بست و هشدار می دهند رای دهندگان خودشان مسئول خطرات خواهند بود.
طالبان درجریان انتخابات بیست اوت نیز هشدار مشابهی صادر کردند. گزارش رسید که تعدادی حمله، از جمله قطع انگشتان جوهری شده رای دهندگان، و شلیک راکت روی داد.
کمپین برای دور دوم رای گیری بین حامد کرزی ریس جمهوری و عبداله عبداله روز شنبه آغاز شد.
تحقیقاتی که با پشتیبانی سازمان ملل متحد در مورد تقلب صورت گرفت، نزدیک به یک سوم آرای کرزی را بی اعتبار ساخت و تعداد آنها را از پنجاه درصدی که او برای پرهیز از دور دوم لازم داشت پایین تر برد.
روز جمعه، ریچارد هالبروک فرستاده مخصوص دولت اوباما به افغانستان و پاکستان ابراز امیدواری کرد میزان تقلب در دور دوم رای گیری کمتر باشد.
در این میان، در ادامه خشونت ها، ناتو می گوید روز جمعه دو سرباز آمریکایی در انفجار یک بمب کنارجاده ای در جنوب افغانستان کشته شدند. یک سرباز دیگر ناتو در همان منطقه در جریان تیراندازی کشته شد.
چهار گوشه جهان: اظهارات بايدن در مورد نگرانی از حمايت آمريکا از دموکراسی در ايران و خبرهای ديگر
بايدن: در جريان مذاکره در مورد برنامه هسته ای ايران حتی فکر قربانی کردن آرمان های دمکراتيک از ذهن آمريکا عبور نکرده است
جو بايدن معاون رياست جمهوری آمريکا روز جمعه در کنفرانس خبری مشترکی با رئيس جمهوری چک، در پراگ در پاسخ به سؤالی در مورد نگرانی از وضعيت دمکراسی در ايران و مذاکرات هسته ای جاری با جمهوری اسلامی گفت: آمريکا هيچگاه نگرانی های راجع به وضعيت دمکراسی و اوضاع حقوق بشر را ناديده نخواهد گرفت. آقای بايدن گفت ما هيچگاه نيروهای دمکراتيک را نخواهيم فروخت زيرا در نهايت چنين اقدامی به نفع ما نخواهد بود و به اهداف بلند مدتمان ضربه وارد خواهد کرد. معاون رياست جمهوری آمريکا افزود در جريان مذاکره در مورد برنامه هسته ای ايران با متحدان اروپايی، روسيه و چين حتی فکر قربانی کردن آرمان های دمکراتيک از ذهن آمريکا عبور نکرده است. جو بايدن همچنين تأکيد کرد: ما معتقديم مردم ايران اکنون دوران دشواری را با دولت خود سپری می کنند. معاون رياست جمهوری امريکا ضمن اشاره به ضرورت برگزاری انتخابات در يک دمکراسی افزود: با اين حال تنها برگزاری انتخابات کافی نيست. آقای بايدن در اين رابطه تأکيد کرد : ايالات متحده نمی تواند پی آمدهای دمکراتيک را تضمين کند.
وال استريت جورنال: چانه زنی بر سر اورانيوم
اين عنوان گزارش روزنامه وال استريت جورنال چاپ آمريکاست که می نويسد: نگاه مثبت ايران به توافق هسته ای، يک پيروزی برای ديپلماسی دمکراتهای آمريکا بشمار می آيد؛ اما تعلل ايران، اين موفقيت را کمرنگ کرده است. وال استريت جورنال می افزايد: رهبران ايران بخوبی آگاهند راهکارهای ديپلماتيک اساس سياست جهانی اوباما را تشکيل می دهد از اين رو، آنان در پی چانه زنی برای امتيازگيری هستند. اما کناره گيری ايران از پيمان، سياستهای اوباما را با خطر شکست روبرو خواهد کرد.
ليندا ديويس: زندگی در ايران، زيستن ميان بهشت و دوزخ است
روزنامه گاردين چاپ لندن با عنوان «من گروگان بودم» به نقل خاطرات خانم ليندا ديويس جهانگرد انگليسی می پردازد که با يک قايق نادانسته از دبی به جزيره ابوموسی رسيده بود. ليندا ديويس می گويد: کتابِ راهنمای ما ابوموسی را منطقه ای نظامی اعلام کرده بود اما آنجا به واقع بهشت قايقرانان است. ليندا در پايان می افزايد: از دوران انتقال از ابوموسی به بندرعباس و سپس به تهران، آموختم که زندگی در ايران، زيستن ميان بهشت و دوزخ است.
زوددويچه سايتونگ: ايران و اسرائيل گفتگو کردند
روزنامه آلمانی «زوددويچه سايتونگ» می نويسد: پس از سی سال مقامات ايرانی و اسراييلی بر سر «خاورميانه ای عاری از سلاح هسته ای» به گفتگو پرداختند. اين روزنامه به نقل از مقامات اسراييلی و روزنامه اسراييلی هارتص می افزايد: نمايندگان ايران و اسراييل به واسطه فرستادگان ژاپن و اتريش بعنوان نمايندگان آژانس، در قاهره، ديدار و گفتگو کردند. هرچند ايران اين ادعا را رد کرده است. در همين حال چند سکوی دفاع موشکی ساخت آمريکا روز جمعه به شمال اسرائيل ارسال شد. اين سکوها قرار است در يک رزمايش مشترک آمريکا و اسرائيل مورد استفاده قرارگيرند که بخشی از تلاش برای آماده شدن در مقابل درگيری احتمالی با ايران توصيف شده است. حدود هزار پرسنل آمريکايی در اين رزمايش سه هفته ای شرکت خواهند داشت. مقام ها می گويند اين رزمايش به وقايع جاری جهان ارتباطی ندارد، اما يک فرمانده اسرائيلی روز پنجشنبه در گفتگو با راديو اسرائيل هدف رزمايش را آمادگی برای مقابله احتمالی با يک ايران هسته ای خواند. در همين حال سر گئی لاوروف وزير امور خارجه روسيه روز جمعه اعلام کرد که کشورش با پيشنهاد آژانس بين المللی انرژی اتمی برای کاهش ذخيره اورانيوم ايران موافقت کرده است.
رئيس جمهوری آمريکا خواهان پايان يافتن بن بست سياسی در لبنان شد
باراک اوباما روز جمعه در ٢٦ اُمين سالگرد بمبگذاری در پايگاه تفنگداران دريايی آمريکا در بيروت گفت اميدوار است دولت جديد لبنان هرچه سريعتر تشکيل شود. آقای اوباما در بيانيه ی خود ياد ٢٤١ پرسنل آمريکايی را که در حمله تروريستی سال ١٩٨٣ کشته شدند، گرامی داشت. رئيس جمهوری آمريکا در بخش ديگری از سخنان خود گفت اميدواراست هرچه سريعتر با دولت لبنانی که به گفته او برای امنيت و کاميابی در منطقه تلاش می کند، همکاری کند.
فرمان محمود عباس برای برگزاری انتخابات رياست جمهوری و پارلمانی در ٢٤ ژانويه
رئيس تشکيلات خودگردان فلسطينی روز جمعه با امضاء يک فرمان خواستار انجام انتخابات رياست جمهوری و پارلمانی در ٢٤ اُم ماه ژانويه آينده شد. به گفته تحليلگران اين اقدام به احتمال زياد به شکاف موجود ميان دو جناح فلسطينی فتح و حماس دامن خواهد زد. سخنگوی فتح می گويد حکم مذکور شامل کرانه باختری رود اردن، اورشليم شرقی و نوار غزه می شود. وی در تشريح اين اقدام می افزايد، انتخابات در فضايی آزاد و با نظارت جامعه جهانی، کشورهای عربی و اسلامی و نيز سازمان ملل متحد برگزار خواهد شد. اما نحوه رأی گيری در ناحيه عمدتاً يهودی نشين اورشليم شرقی و نوار غزه که در کنترل جناح حماس قرار دارد، هنوز مشخص نشده است. حماس ضمن محکوم ساختن اين تصميم اعلام کرده است اجازه برپايی انتخابات در نوار غزه را نمی دهد. سخنگوی حماس می گويد، چنين تصميم يک جانبه ای از طرف محمود عباس مغاير با تلاشهايی است که در جهت برقراری آتش ملی صورت می گيرد.
هيلاری کلينتون در چند روز آينده به پاکستان سفر خواهد کرد
وزارت امور خارجه ايالات متحده روز جمعه با اعلام خبر سفر خانم کلينتون تأکيد کرد به دليل نگرانی های امنيتی، زمان دقيق اين سفر اعلام نمی شود. قرار است وزير امور خارجه آمريکا در اين سفر با رهبران پاکستان، مخالفان دولت، اعضاء جامعه مدنی و سرمايه گذاران اين کشور ملاقات کند. سفر هيلاری کلينتون به پاکستان يک روز پس از آن اعلام می شود که سنای آمريکا يک لايحه بودجه دفاعی آمريکا را که شامل کمک مالی به پاکستان می شود به تصويب رساند. در اين لايحه محدوديت هايی برای رهبران پاکستانی قائل شده که ممکن است با اعتراض آنها همراه باشد. در همين حال هزاران نفر روز جمعه در لاهورِ پاکستان، در اقدامی نمايشی لايحه ای را که بر اساس آن آمريکا ميلياردها دلار به پاکستان کمک مالی ارائه می دهد به رأی گذاشتند. حزب جماعت اسلامی پاکستان اميدوار بود در اين اقدام نمايشی، حاميان اين جنبش اسلامگرا با حضور پررنگ خود مخالفت خود را با اين لايحه و آمريکا ابراز دارند. درحالی که اين رأی گيری از ارزش قانونی برخوردار نيست، جماعت اسلامی، جعبه های رأی گيری را در ده ها مکان عمومی: بازارها، کافی شاپ ها و رستوران های شهر لاهور قرار داده بود. در راهپيمايی که پس از اين رأی گيری نمايشی برپا شد، تظاهرکنندگان پلاکاردهای ضد آمريکايی در دست گرفته و پرچم آمريکا را به آتش کشيدند. رهبر جماعت اسلامی در لاهور در مراسم روز جمعه از آمريکا خواست در امور داخلی پاکستان دخالت نکند.
وقايع روز: جزئيات حمله به مهدی کروبی و چند خبر ديگر
جزئيات حمله به مهدی کروبی در نمايشگاه مطبوعات
مهدی کروبی در نمايشگاه مطبوعات در مصلی تهران از سوی حاميان دولت مورد ضرب وشتم قرار گرفته است. کروبی که با اعتراض به نتايج انتخابات رياست جمهوری و افشا شکنجه بازداشت شدگان با حمايت افکارعمومی مواجه شده با حضور در اين نمايشگاه قصد داشت از غرفه های مطبوعات بازديد کند اما با واکنش خشونت بار جمعی از مخالفان روبرو شد. هر چند محافظانش از او مراقبت کردند تا صدمه نبيند ولی پرتاب لنگه کفش و افتادن عمامه از سرش باعث يک جراحت سطحی شد. کروبی در مراسم روز قدس نيزمورد هجوم قرار گرفته بود. هر چند حمله به مخالفان در جمهوری اسلامی، مردمی خوانده می شود اما آنان که مورد حمله قرار گرفته اند، معتقدند اين حملات از مراکزی سازماندهی می شوند. از جمله هنگامی که در سال ٧٧ و در اثناء نماز جمعه تهران عبداله نوری و عطااله مهاجرانی از اعضای کابينه محمد خاتمی مورد حمله قرار گرفتند گروهی از مخالفان نه تنها از خود سلب مسؤليت نکردند بلکه اقدام مهاجمان را تأييد هم کردند. در آن روزها کسی به اين اتهام دستگير نشد تا روند اعتراض به شخصيت های سياسی با خشونت ادامه نيابد، به همين دليل وقتی مهدی کروبی ديروز در نمايشگاه مطبوعات مورد حمله قرار گرفت رسانه های حامی دولت اين واقعه را اعتراض مردمی ناميدند که از رفتار وی شکايت دارند. او که در حلقه حاميان و محافظانش بود، موفق شد که از اين حادثه جان سالم به در برد.خبرگزاری فارس از رسانه های حامی دولت با سرعت اين خبررا به صورت تصويری هم منعکس کرد و در ميان تصاوير ارسالی در لحظه اصابت کفش به کروبی درنگ بيشتری کرد تا بينندگان فرصت داشته باشند اين صحنه را ببينند. اين در حالی است که نيروی انتظامی تهران گزارش داده است که در نارامی های نمايشگاه تير هوايی شليک شده و اوضاع پس از ان آرام شده است. ظاهراً محافظان آقای کروبی برای پراکندن مهاجمان ناچار شده اند تيرهوايی شليک کنند. اما اخبار در مورد اين روحانی به اين در گيری خلاصه نمی شود زيرا سازمان عفو بين الملل در بيانيه ای نسبت به پيامدهای بازداشت احتمالی هشدار داده است. در بيانيه عفو بين الملل تأکيد شده است در صورتی که کروبی بازداشت شود بايد يک زندانی سياسی تلقی شود زيرا جرم وی ارتباط مستقيمی با گزارش هايش در مورد نقض حقوق بشر در حوادث پس از انتخابات ايران دارد. بيانيه سازمان عفو بين الملل با اشاره به سرکوب گسترده معترضان به اعلام نتايج انتخابات، نقش آقای کروبی را درافشا اين حوادث، ستوده است. سازمان عفو بين الملل همچنين از مسؤلان جمهوری اسلامی خواسته است نسبت به مراقبت از قربانيان و بازماندگان حوادث خشونت بار با احساس مسؤليت برخورد کنند. در همين حال يکی از مشاوران محمود احمدی نژاد بار ديگر خواستار برخورد قانونی با کروبی شد.وی به خبرگزاری فارس گفت دستگاههای امنيتی بايد اين افراد را از صحنه سياسی کشور حذف کنند و قوه قضاييه هم اقدام لازم را انجام دهد.
اظهارات محمد جواد لاريجانی در مورد موسوی در ارتباط با جانباختگان دهه ١٣٦٠
محمد جواد لاريجانی در مناظره مطبوعاتی در نمايشگاه مطبوعات به انتقاد از موسوی و جناح اصلاح طلب پرداخته و گفته است من قبول دارم کشته شدن عده ای در زندان بد است و بايد پيگيری شود اما بايد بپرسيم که در دوران نخست وزيری آقای موسوی که بسياری در زندان کشته شدند، چرا ايشان حتی يک جيغ بنفش نکشيد. آقای لاريجانی تأکيد کرده است که اصولاً اصلاح طلبان تجربه دموکراسی ندارند . مصطفی کواکبيان دبير کل حزب مردمسالاری در پاسخ وی گفت «البته آقای لاريجانی نمی توانند بگويند که دموکراسی هم بخشی از تحصيلات دانشگاهی ايشان بوده که ديگران ندارند واين که اگر آقای موسوی آن روز اعتراض نکرده، امروز هم بايد سکوت کند، دليل موجی نيست.» هنوز کسی از آنچه بر زندانيان سياسی دهه ٦٠ که از سوی جمهوری اسلامی ايران گروهکی ناميده می شدند تا از حقوق شناخته شده زندانيان سياسی بی بهره باشند ، اطلاع موثقی در دست ندارد. مهمترين منبع قابل اعتماد در اين مورد خاطرات آقای منتظری است که دراثر مخالفت با اين اقدامات خشونت بار پست رهبری جمهوری اسلامی پس از آقای خمينی را از دست داد و چند سال در خانه اش زندانی شد. گفته می شود در تابستان ٦٧ پس از حمله سازمان مجاهدين خلق به ايران که باحمايت عراق صورت گرفت و نتيجه ای هم در برنداشت آقای خمينی دستور قتل عام زندانيان سياسی را که بر چند هزار تن بالغ می شد، صادر کرد و اين عده در کمتر از ٢ ماه در زندانهای ايران اعدام شدند. اين پرونده همواره برای همه جناح های سياسی جمهوری اسلامی يک خط قرمز و پرونده ای بوده که نبايد گشوده شود. حتی در دوران خاتمی که پرونده وزارت اطلاعات در قتل های دگر انديشان و روشنفکران افشا شد از اين پرونده رونمايی نشد. اما اکنون به نظر ميرسد که جناح حامی دولت برای حمله به موسوی و به منظور بيرون کشاندن او از سنگری به نام ميراث آقای خمينی قصد دارد اين پرونده را بگشايد و محمد جواد لاريجانی می خواهد که مرد اول باشد. او می گويد آقای موسوی تجربه دمکراسی ندارد و اگر به اعتراف و زندان اعتراض می کند بيشتر يک «پز» است تا آزديخواهی چرا که اگر آزدايخواه بود بايد به کشته شدن زندانيان در زمان نخست وزيری خود اعتراض می کرد و مثلاً يک جيغ بنفش می کشيد. مهندس موسوی و بسياری از دولتمردان کهنسال کنونی جمهوری اسلامی می توانند در دايره مورد نقد محمد جواد لاريجانی قرار گيرند. از جمله رهبر کنونی جمهوری اسلامی که رييس جمهوری بود. به همين دليل برخی معتقدند که اين قبيل اظهارات نه به منظور دفاع از اين جان باختگان بلکه با اهداف سياسی عنوان می شوند.
کاظم صديقی: لازم است انقلابی مانند انقلاب اول در دانشگاه های ايران صورت بگيرد
کاظم صديقی، امام جمعه موقت تهران، در خطبه های اين هفته در دانشگاه تهران گفت لازم است انقلابی مانند انقلاب اول در دانشگاه های ايران صورت بگيرد. اشاره آقای صديقی به انقلاب اول، تعطيلی دانشگاه ها در سال ١٣٥٩ است که به گفته مقامات جمهوری اسلامی به منظور پاکسازی دانشگاه ها صورت گرفت. کاظم صديقی گفت برخی استادان رشته های علوم انسانی در دانشگاه ها، رنگ غرب گرفته اند. امام جمعه موقت تهران افزود گاهی انسان در اين فتنه ها آنقدر که از اشرار ترس دارد از اين کتب هم بايد بترسد.
نامه فاطمه معتمد آريا، جعفر پناهی و مجتبی مير طهماسب
سه سينماگر ايرانی که اخيرا ممنوع الخروج شده اند، با انتشار نامه ای نسبت به اين اقدام مقامات واکنش نشان دادند. فاطمه معتمد آريا، جعفر پناهی و مجتبی مير طهماسب در نامه ای که روز جمعه انتشار يافت گفته اند ما همواره به فرهنگ کشورمان باليده ايم و آن را در معرض تماشای مردم جهان قرار داده ايم ولی اکنون حق عبور از مرزها را از ما گرفته اند. سه سينماگر معترض در بخش ديگری از نامه خود تأکيد کرده اند می توانستند پاسپورت کشور ديگری را داشته باشند اما خودشان خواسته اند همواره ايرانی باقی بمانند.
تعدادی از کسانی که پنجشنبه شب در مراسم دعای کميل دستگير شده بودند آزاد شدند
خبرگزاری های ايران می گويند تعدادی از کسانی که پنجشنبه شب در مراسم دعای کميل دستگير شده بودند آزاد شده و تعدادی ديگر به زندان اوين انتقال يافته اند. براساس آخرين اخبار دريافتی وبسايتِ نوروز، چهار نفر از زنان به نام های سعيده کردی نژاد، محبوبه حقيقی، مريم طباطبايی و مينويی همراه با شماری ديگر به زندان اوين منتقل شدند. فخرالسادات محتشمی پور، همسر مصطفی تاج زاده عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت که در زندان به سر می برد، گفت مأمورانی که برای بازداشت افراد به مراسم دعای کميل رفته بودند، گفته اند که اين جلسه دعای کميل نبوده بلکه جلسه ای برای برنامه ريزی توطئه در سيزده آبان بوده است. در همين حال آيت الله حسينعلی منتظری و آيت الله يوسف صانعی، از بازداشت های صورت گرفته در مراسم دعای کميل به شدت انتقاد کردند و آيت الله صانعی آن را نشانه ضعف حکومت دانست.
گزارش سیاسی: تلویزیون ایران می گويد تهران در پاسخ پیشنهاد اتمی خود تأخیر خواهد کرد
به نظر می رسد يک موافقت نامه کليدی ميان ايران و قدرت های غربی پيرامون برنامه اتمی تهران در آستانه دستيابی است.
انتظار می رود ايران پيشنهاد قدرت های بزرگ جهان، از جمله ايالات متحده، برای ارسال اورانيوم با غنای پايين به روسيه و فرانسه و دريافت اورانيوم با غنای بالا را رد کند.
ايران هنوز پاسخ رسمی خود را به گروه مذاکره کننده، ارايه نکرده است اما تلويزيون پرس تی وی ايران گزارش داده است:« تهران از طرفين مذاکرات اتمی انتظار دارد به پيشنهاد اتمی ايران برای تامين سوخت هسته ای پاسخ مثبت دهند.»
بر اساس اين موافقت نامه، ايران سوخت مورد نياز برای راکتور تحقيقاتی خود را دريافت خواهد کرد اما برای ساختن بمب، اورانيوم نخواهد داشت.
اين موافقت نامه در پی مذاکرات بين نمايندگان سازمان ملل، ايران، فرانسه، روسيه و ايالات متحده متحقق شد.
تهران نسبت به خريد سوخت اتمی برای راکتور خود که ايزوتوپ های پزشکی می سازد، ابراز تمايل کرده است.
گزارش ها مبنی بر تصميم تهران در رد طرح پيشنهادی سازمان ملل برای انتقال اورانيوم غنی شده خود به خارج از کشور با هشدار ايران (که در تلويزيون پرس تی وی پخش شد) همراه شده است. تهران ادعا کرده است اگر که نتواند اورانيوم مورد نياز راکتورهای خود را از خارج از کشور تأمين نمايد، اورانيوم خود را تا سطح ٢٠ درصد غنی خواهد کرد.
تلويزيون دولتی ايران نيز به نقل از يک ديپلمات اين کشور که از افشای نام خود خودداری کرده، گفته است اقدامات دلگرم کننده و اعتمادسازی از جانب قدرت های جهان اتخاذ شده است.
وی افزوده است قدرت های غربی بايد از تکرار خطاهای گذشته خود در نقض موافقت نامه ها خودداری کنند و در صدد جلب اعتماد ملت ايران برآيند.
جمعه ٢٣ اکتبر مؤعد نهايی ايالات متحده، فرانسه و روسيه به تهران بود تا به پيشنهاد آنها برای غنی سازی اورانيوم ايران پاسخ مثبت دهد.
اين موافقت نامه پس از سه روز مذاکره در وين، روز چهارشنبه ٢١ اکتبر به تهران ارايه شده بود.
اين مذاکرات پس از ديدار اوايل ماه اکتبر در وين که در واقع بلند پايه ترين تماس دوجانبه بين نمايندگان ايالات متحده و ايران طی سال های اخير بود، برگزار شد.
محمد البرادعی، رييس آژانس بين المللی انرژی اتمی پس از پايان مذاکرات وين ابراز اميدواری کرد ايران به همراه فرانسه، ايالات متحده و روسيه تا روز جمعه موافقت نهايی خود را با اين طرح اعلام کند.
تهران تا کنون اورانيوم توليد داخل کشور را با غلظت ٥/٣ درصد در تأسيسات نطنز غنی کرده است.
در همين حال، ايرنا خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی گزارش داده است بازرسان آژانس بين المللی انرژی اتمی برای بازرسی از تأسيسات غنی سازی اورانيوم در نزديکی قم روز شنبه ٢٤ اکتبر به ايران سفر خواهند کرد.
بر اساس گزارش ايرنا، سفر بازرسان آزانس دو يا سه روز به طول خواهد انجاميد.
ايالات متحده و ديگر کشورهای غربی نگران ساخت سلاح های اتمی توسط ايران هستند اما تهران ادعا می کند برنامه اتمی اين کشور تنها اهداف صلح آميز را دنبال می کند.
گزارش اجتماعي: بحث پيرامون آزادی بيان همزمان با شرکت سياستمدار بريتانيايی در برنامه تلويزيونی
شرکت يک سياستمدار راست افراطی در برنامه سياسی تلويزيون بی بی سی جنجال های بسياری آفريده است.
معترضان ضد فاشيست همزمان با شرکت نيک گريفين، رهبر حزب ملی بريتانيا در اين برنامه تلويزيونی به درب ورودی ساختمان تلويزيون بی بی سی يورش بردند.
تصميم تلويزيون دولتی بی بی سی برای دعوت از نيک گريفين، رهبر حزب ملی بريتانيا از ابتدا جنجال برانگيز بود.
گريفين و حزب او ديدگاه های افراطی پيرامون مسائل نژادی و مهاجرت دارند.
مرامنامه اين حزب عضويت افراد غير سفيد پوست را منع کرده است.
بيشتر جنجال ها پيرامون تصميم بی بی سی برای دعوت از گريفين بود. شهردار پيشين لندن، پيش از پخش اين برنامه به راديو بی بی سی گفت تصميم مديران تلويزيون در دعوت از اين فرد اشتباه بوده است.
وی سياست های بی بی سی در انتخاب و پخش گزارش هايی چون اعتراض های عمومی نسبت به کنفرانس تغييرات جوّی و يا مسائل مربوط به قربانيان جنگ غزه را مغرضانه ناميد.
مارک بايفورد، معاون مدير کل بی بی سی از تصميم اين شبکه در دعوت از گريفين دفاع کرد و گفت :« مسئوليت بی بی سی حفظ سياست بی طرفی ست و در تداوم چنين سياستی حزب ملی بريتانيا نيز بايد حضور فعال داشته باشد چرا که اين حزب در انتخابات پارلمانی اروپا حدود يک ميليون رأی آورد و حمايت مشابهی که حزب سبز از جانب بی بی سی دريافت کرد و به اين برنامه سياسی دعوت شد بايد شامل رهبر حزب ملی نيز بشود.»
گيدون راچمن، تحليلگر ارشد روزنامه «فايننشال تايمز» لندن می گويد:« تصميم بی بی سی برای دعوت از گريفين عاقلانه به نظر می رسد و در واقع توجه به اصول آزادی بيان است. به هر حال دفاع از حقوق افرادی که با آنها موافقيم بسيار ساده تر از دفاع از حقوق مردمی ست که با آنها اختلاف نظر داريم. ايده دموکراسی از همين امر نشأت می گيرد.»
همزمان با ورود نيک گريفين به استوديوی بی بی سی، معترضان در تلاش برای ورود به ساختمان بودند و برخی معترضان ضد فاشيست نيز با زور از حفاظ های امنيتی عبور کرده بودند.
در طی برنامه نيز ديدگاه های گريفين در مورد مهاجرت به چالش کشيده شد.
انتقاد جدی که متوجه گريفين و حزب ملی بريتانيا می شود ديدگاه های متعصبانه عليه جمعيت غير سفيد پوست است. گريفين در اين برنامه تلويزيونی تلاش کرد تا از چنين انتقادهايی فاصله بگيرد.
جان واکر، سخنگوی اين حزب از نحوه برگزاری اين برنامه تلويزيونی ابراز ناخشنودی کرد و پرسش های مطرح شده را حساسيت بيش از حد نسبت به شخصيت گريفين قلمداد کرد.
کلوين مک کنزی، سردبير و تحليلگر پيشين يک نشريه می گويد بی بی سی چاره ای نداشت جز اينکه برنامه را بر گريفين متمرکز کند چرا که وی بايد در اولين حضور خود در اين برنامه به دليل سياست ها و ديدگاه های افراطی خود به چالش کشيده می شد.
رهبر حزب ملی بريتانيا پرونده شکايتی عليه اين برنامه بی بی سی تشکيل داده است. وی بی بی سی را به اتخاذ سياست مغرضانه و به دور از بی طرفی متهم کرده است.
طرفداران و مخالفان رییس جمهوری ایران در تهران درگیر شدند
طرفداران مهدی کروبی و طرفداران دولت در نمایشگاه کتاب در تهران درگیر شده اند.
گزارش های خبرگزاری های غربی به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران - ایسنا - حاکی است حامیان کروبی امروز جمعه هنگامی که او وارد نمایشگاه شد سردادن شعارهایی را بسود اوی آغاز کردند. دیگران سپس بنفع محمود احمدی نژاد رییس جمهور شعار دادند.
برخی از شاهدان می گویند طرفداران دولت سعی کردند به کروبی قبل از این که پلیس او را در خارج شدن از محل نمایشگاه همراهی کند حمله کنند، و او بدون عمامه دیده شد.
از زمانی که احمدی نژاد در انتخاباتی که بگفته مخالفان با تقلب همراه بود برنده اعلام شد، تهران متشنج بوده است.
پیشتر در اوایل ماه، مقامات قضایی جمهوری اسلامی تحقیقاتی را در مورد کروبی آغاز کردند. او به وارد آورن اتهامات نادرست تجاوز به برخی از معترضین در زندان متهم است.
کروبی يک تنه رهبران ايران را به چالش گرفته است
نيويورک تايمز زيرعنوان "آخوندی که يک تنه و با صدائی بلند رهبران ايران را به مبارزه می طلبد" با اين يادآوری که مهدی کروبی درماههای اخير نه تنها شاهد دستگيری دستيارانش، هجوم به دفاترکارش، و توقيف روزنامه اش بوده، بلکه خود نيز به توقيف شدن، و غير مستقيم، به مجازات مرگ تهديد شده است، می نويسد آقای کروبی که درجريان انتخابات ماه ژوئن تحت الشعاع ميرحسين موسوی و در مکان دوم جا داشت، درماههای اخيربه عنوان آخرين و بی محابا ترين مخالفان کادر رهبری کشورظاهر شده است.
نيويورک تايمزمی نويسد مقامات دولتی اتهاماتی را که وی درمورد فساد، تقلب درانتخابات، و شکنجه دادن و تجاوز به معترضين مطرح ساخته است به عنوان جعليات رد کرده اند. اين محرم آيت الله روح الله خامنه ای، و سياستمداربا سابقه محافظه کار، اخيرا توسط دولت به تحريک ناآرامی ها و کمک به دشمنان ايران متهم شده است.
نيويورک تايمز می نويسد چهارماه پس ازاعتراض های گسترده در واکنش به دعاوی حاکی از پيروزی انتخاباتی مشکوک محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری، فعاليت های اپوزيسيون، تا حدودی زياد، در نتيجه فشارهای شديد دولت، بازداشت ها، توقيف های طولانی، محکوميت های سنگين و سخت، سانسور، و امتناعی استراتژيک از مصالحه، راکد مانده است. با اينحال دولت برغم تمامی دست آوردهايش در حفظ حاکميت نتوانسته است آقای کروبی پابرجا درمطرح ساختن انتقادهای دردسرآور از جهات گوناگون را، ساکت و يا مرعوب کند. آقای کروبی اکنون و در شرايطی که صدای ديگر چهره های اپوزيسيون، از جمله آقای موسوی، و دو رئيس جمهوری پيشين - محمد خاتمی و علی اکبر هاشمی رفسنجانی - کمتر شنيده ميشود، در انتقاد از دولت، که به نظر او تمامی مشروعيت خود را از دست داده است،به صدائی قاطع و رسا مبدل شده است .
رییس جمهوری چک از پیمان اصلاح اتحادیه اروپا استقبال می کند
بنظر می رسد واتسلاو کلاوس رییس جمهوری چک از همیشه به امضای پیمان امضای اتحادیه اروپا نزدیکتر است.
کلاوس به پیشنهاد سوئد، رییس فعلی اتحادیه اروپا، برای غلبه بر اعتراضات او به پیمان پاسخ مثبت داده است.
دفتر رهبر جمهوری چک گفت این پیشنهاد با انتظارات او تطبیق می کند. اما جزییاتی ارائه نداد.
جمهوری چک تنها یکی از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا است که پیمان لیسبون را تصویب نکرده است.
کلاوس خواسته است کشور او از ماده ای که می تواند به آلمانی های اخراج شده از چک پس از جنگ جهانی دوم اجازه دهد قوانین چک را نادیده بگیرند و خواهان بازستانی اموال خود شوند، مستثنی شود.
پیمان پیش از آن که بتواند به اجرا درآید باید به تصویب تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا برسد.
مهم ترين خبرهای روز
انتقاد تند کشورهای اروپایی از حکم صادره برای کارمند سفارت بریتانیا در ایران
در پی صدور حکم دادگاه برای حسین رسام، کارمند سفارت بریتانیا در تهران، کشورهایی اروپایی از جمله فرانسه و بریتانیا به تهران هشدار دادند این حکم را لغو کند.
در فرانسه، یک سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور گفت پاریس ضمن ابراز نگرانی شدید از حکم صادره برای حسین رسام اعلام می کند که بر سر این موضوع در اتحاد کامل با لندن خواهد بود.
سخنگو افزود فرانسه صدور هر حکمی علیه یک عضو اتحادیه اروپا را، خواه شهروند این اتحادیه باشد و یا کارمند آن، علیه کل اتحادیه تلقی می کند.
وی گفت فرانسه حکم را ناعادلانه می داند و باید فورا این حکم مورد بازنگری قرار گیرد.
بنا بر گزارش ها، حسین رسام، کارمند سفارت بریتانیا در تهران، این هفته به اتهام به راه انداختن آشوب در رویدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران به چهار سال زندان محکوم شده است.
عبدالصمد خرمشاهی، وکیل مدافع حسین رسام، در گفتوگویی اظهار داشت «چهار سال حبس تعزیری به استناد ماده ۵۰۱ قانون مجازات اسلامی، و پنج سال محرومیت از ارائه خدمات در سفارتخانههای خارجی» حکم صادر شده برای حسین رسام است.
حسین رسام، تحلیلگر سیاسی سفارت بریتانیا در تهران، به همراه هشت نفر دیگر از کارمندان ایرانی این سفارت در روزهای پس از انتخابات به اتهام دخالت در امور داخلی ایران دستگیر شدند. در حالی که هشت کارمند سفارت بریتانیا پس از چند روز آزاد شدند، آقای رسام در دادگاه «کودتای مخملی» به محاکمه کشیده شد. حسین رسام که در این محاکمات علیه خود لب به اعتراف گشود هماکنون با قید وثیقه آزاد است.
پیشتر، دیوید میلی بند، وزیر امور خارجه بریتانیا و رییس اتحادیه اروپا نسبت به حکم صادره برای حسین رسام وتکنش نشان داده بودند.
دیوید میلیبند اظهار داشت این حکم یک نمونه دیگر از آزار و اذیت کارمندان سفارت بریتانیا در ایران است که به گفته وی اقدامی «ناپذیرفتنی» و «عمیقا نگران کننده» است.
وزیر خارجه بریتانیا افزود: «سفیر ما در تهران با معاون وزیر خارجه ایران صحبت کرده تا نگرانی ما را به اطلاع وی برساند.»
دیوید میلیبند همچنین اعلام کرد که وزارت خارجه بریتانیا مراتب اعتراض خود را به اطلاع سفیر ایران در لندن رسانده است.
دیوید میلیبند گفت: «ما با اتحادیه اروپا و دیگر متحدان خود در جهان که همچنان در مقابل این اقدام غیرقابل قبول ایران ابراز همبستگی میکنند در تماس نزدیک هستیم.»
بریتانیا به محکومیت کارمند ایرانی سفارت خود در تهران اعتراض می کند
بریتانیا می گوید از گزارش هایی که حاکی است یک کارمند ایرانی سفارت آن در تهران به چهار سال زندان محکوم شده، عمیقا نگران است.
دیوید میلیباند، وزیر امور خارجه بریتانیا، روز پنجشنبه در لندن گفت محکومیت حسین رسام غیر قابل توجیه است و حمله ای به تمام جامعه دیپلماتیک در ایران است. میلیباند از مقامات ایران خواست آنچه را «مجازاتی سخت» نامید لغو کنند.
وزارات امور خارجه بریتانیا درباره گزارش محکومیت، که مقامات ایران آن را تایید نکرده اند، توضیحی نداد.
روز نامه های بریتانیا روز پنجشنبه گزارش دادند که رسام در این هفته در یک دادگاه محرمانه به اتهام تحریک نا آرامی در جریان انتخابات ریاست جمهوری محکوم شد.
اتحادیه اروپا نیز روز پنجشنبه گزارش محکومیت کارمند ایرانی سفارت بریتانا را غیر قابل توجیه نامید.
رسام از جمله ۹ کارمند سفارت است که به اتهام مشارکت در نا آرامی ها بازداشت شدند. هشت نفر دیگر بعدا آزاد شدند.
میلیباند می گوید وزارت امور خارجه بریتانیا سفیر جمهوری اسلامی در لندن را برای اعترض به حکم دادگاه فراخوانده است. به گفته او، سفیر بریتانیا در تهران نیز برای ابزار نگرانی لندن با معاون وزارت امور خارجه ایران گفت و گو کرده است.
کلینتون: پاکستان باید بداند رهبران القاعده در کجا پنهان هستند
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، می گوید دشوار است باور کرد که مقامات امنیتی پاکستان ندانند رهبران القاعده در کجا مخفی هستند. کلینتون روز پنجشنبه به روزنامه نگاران در لاهور گفت همچنین دشوار است معتقد بود که دولت پاکستان نمی تواند تروریست ها را اگر می خواست، پیدا کند.
ایالات متحده می گوید رهبران القاعده در امتداد منطقه مرزی پاکستان با افغانستان زندگی می کنند.
کلینتون قرار است در دومین روز دیدار سه روزه خود با فرمانده ارتش پاکستان ملاقات کند. انتظار می رفت آنها درباره هجوم نظامی پاکستان علیه ستیزه گران در وزیرستان جنوبی بحث کنند.
ارتش روز پنجشنبه گفت نیروهایش یک قرارگاه رزمندگان اوزبک مرتبط با طالبان را در وشهر کانیگورام در شمال غربی کشور محاصره کرده اند. ارتش گفته است حمله گسترش می یابد. اما این ادعا نمی تواند مستقلا تایید شود، زیرا خبرنگاران از ورود به منطقه ممنوع هستند.
کلینتون می گوید آمریکا با پاکستان در نبرد با ستیره گران و تندروها متحد است، اما همچنین نگران توسعه اقتصادی، اجتماعی و دمکراتیک کشور است.
خانم کلینتون در ادامه سفر به پاکستان، که با هدف بهبود چهره آمریکا صورت می گیرد، پیشتر در روز پنجشنبه در لاهور با دانشجویان، مقامات و رهبران مذهبی ملاقات کرد. او در کالج دولتی لاهور سخن گفت و دانشجویان را تشویق کرد در برابر افراطیون بایستند. چند تن در مورد نبود اعتماد بین پاکستان و ایالات متحده سئوال کردند. کلینتون گفت دو کشور اینک در نقطه ای قرار دارند که می توانند مناسباتی که به جای اختلافات، بیشتر بر منافع مشترک استوار باشد، بسازند.
وزیر امور خارجه آمریکا در جریان سفرش چندین طرح جدید کمک را اعلام کرده است – از جمله ۱۰۳ میلیون دلار برای تقویت پلیس و بهبود امنیت مرزی، ۵۶ میلیون دلار برای پاکستانی هایی که در اثر هجوم جاری ارتش علیه طالبان آواره شده اند، و ۴۵ میلیون دلار برای توسعه آموزش عالی.
گزارش: مجمع عمومی سازمان ملل بررسی وضعيت حقوق بشر در ايران را آغاز کرد
کشورهای عضو کميته سوم در شصت و چهارمين اجلاس مجمع سازمان ملل متحد در نيويورک وضعيت حقوق بشر در ايران را مورد بحث و گفتگو قرار دادند.
روزهای سه شنبه پنجم و چهارشنبه ششم آبان ماه دولت سوئد به نمايندگی از طرف کشورهای اتحاديه اروپا و نماينده دولت ايالات متحده آمريکا، کانادا ، استراليا و نيوزلند به طور جداگانه در کميته سوم سازمان ملل متحد در نيويورک حضور يافته و از وضعيت نقض حقوق بشر در ايران در سال گذشته به ويژه سرکوب، آزار و اذيـت و محدود کردن اساسی ترين حقوق مردم ايران پس از برگزاری انتخابات دهمين دور رياست جمهوری توسط مقامات دولت جمهوری اسلامی، نيروهای دولتی و بسيج ابراز نگرانی کردند.
مسئوليت کميـته سوم در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پرداختن به وضعيت حقوق بشر وساير مسایل و امور اجتماعی و انسان دوستانه در کشورهای عضو سازمان ملل متحد است. در اين رابطه، کميته سوم هر سال پس از بحث و بررسی و دريافت گزارشات گزارشگران ويژه و موضوعی مسایل حقوق بشر در سازمان ملل متحد و دريافت نظرات نمايند گان دولتهای عضو اين سازمان است. و بدنبال آن هر سال اين کميته موظف به تهيه پيش نويس قطعنامه هایی در زمينه های فوق الذکر و يا محکوم کردن دولت های ناقض حقوق بشر می باشد که تصميمات و قطعنامه های تهيه شده توسط اعضای کميته سوم به مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای رای گيری نهايی ارائه می شود.
گفته می شود در روزهای آينده دولت کانادا نيز تصميم دارد به همراه کشورهای اتحاديه اروپا ونروژ پيش نويس قطعنامه ای برای محکوم کردن دولت جمهوری اسلامی در نقض حقوق مردم ايران به کميته سوم ارائه کند. مقامات جمهوری اسلامی ايران بيش از بیست سال است که همه ساله بدليل ادامه سرکوب ونقض اساسی ترين حقوق مردم ايران توسط سازمان ملل متحد محکوم ميشوند.
روز سه شنبه نماينده دولت سوئد که رياست دوره ای اتحاديه اروپا را به عهده دارد از طرف اين کشورها در نيويورک در کميته سوم سازمان ملل متحد حضور يافت و اقدامات دولت جمهوری اسلامی پس از برگزاری انتخابات در خردادماه را محکوم کرد.
اتحاديه اروپا از تعداد گسترده بازداشت ها به ويژه بازداشت رهبران سياسی و مدافعان حقوق بشر ابراز نگرانی کرد. نماينده دولت سوئد گفت آنچه برای کشورهای اتحاديه اروپا حائز اهميت می باشد «گزارشات مربوط به اعمال شکنجه و خشونت توسط نيروهای انتظامی و بسيج است.»
وی افزود: «کشورهای اتحاديه اروپا صدور احکام به ويژه سه حکم اعدام صادر شده توسط دادگاه انقلاب در تهران در رابطه با زندانيان پس از برگزاری انتخابات را بسيار نگران کننده می دانند.»
نماينده دولت سوئد به وضعيت حقوق بشر در سال گذشته در ايران پرداخت و از افزايش اعدام ها به ويژه اعدام نوجوانان و افرادی که در سنين کودکی مرتکب جرم شده اند سخن گفت. وی به اعضای کميته سوم در مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص اعمال محدوديت شديد دراساسی ترين آزاديها وحقوق مانند آزادی بيان توسط مقامات جمهوری اسلامی گزارش داد.
نماينده سوئد افزود شهروندان ايران صرفا به دليل اعتقادات شان بازداشت و زندانی می شوند و دراين رابطه به سرنوشت ۷ تن از رهبران ايرانيان بهايی که بيش از يکسال است بدون محاکمه و بطور غيرقانونی در زندان هستند اشاره کرد.
به دليل طولانی بودن سخنان نماينده دولت سوئد در رابطه با نقض حقوق بشر در ايران، ریيس کميته سوم مجبور شد به وی تذکر دهد تا سخنرانی خود را خاتمه دهد.
پس از اتحاديه اروپا، نماينده دولت ايلات متحده آمريکا پشت تربيون قرارگرفت و وی نيز وضعيت حقوق بشر به ويژه سرکوب مردم ايران پس از برگزاری انتخابات توسط مقامات جمهوری اسلامی ايران را محکوم کرد. به دنبال آن به نماينده ايران، فرهاد ممدوحی، که از تهران به نيويورک سفر کرده است فرصت پاسخ داد ه شد.
فرهاد ممدوحی نماينده ايران در کميته سوم سازمان ملل متحد به نقض حقوق مسلمانان و اقليت های بومی در اروپا و ساير نقاط جهان به طورکلی اشاره کرد بدون آنکه پاسخی برای اتهامات نقض گسترده حقوق بشر به ويژه در چند ماه گذشته توسط دولت متبوعش برای جامعه بين الملل داشته باشد.
روز چهارشنبه ۶ آبان ماه نماينده دولت کانادا نيز در کميته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد حضور يافت و اعلام کرد وضعيت نقض حقوق بشر در ايران در مقايسه با سال گذشته رو به وخامت گذاشته شده است.
نماينده کانادا به حاضران در اجلاس گفت: «ما نيز در سال ۲۰۰۹ شاهد سرکوب خشونت بار حقوق شهروندان ايرانی بوده ايم.» وی افزود محدوديت های بيشتری بر مطبوعات و آزادی بيان اعمال شده و رهبران منتقد دولت جمهوری اسلامی، روزنامه نگاران و دانشگاهيان سرکوب، بازداشت و زندانی شده اند.
دولت کانادا گزارش مختصری از اخبار مربوط به شکنجه و تجاوز به افرادی که در تظاهرات اعتراض آميز پس از برگزاری انتخابات بازداشت و زندانی شده اند به کميته سوم ارائه کرد و در همين رابطه به مقامات جمهوری اسلامی هشدار داد که به تعهدات ومسئوليت های بين المللی خود پايبند مانده و از آنها خواست تا در مورد حوادث نقض حقوق بشر پس از انتخابات بطور شفاف و علنی تحقيق کنند.
دولت های استراليا و نيوزيلند نيز در نوبت های جداگانه در کميته سوم به بررسی گزارشات مربوط به نقض حقوق بشر در ايران پرداختند.
دولت کانادا اعلام کرده است که در روزهای آينده پيش نويس قطعنامه محکوم کردن دولت جمهوری اسلامی را به دليل نقض حقوق مردم ايران به کميته سوم ارائه خواهد کرد. پس از مرگ زهرا کاظمی، عکاس و خبرنگار که در زندان اوين کشته شد، دولت کانادا ابتکار تهيه پيش نويس قطعنامه عليه مقامات جمهوری اسلامی را به عهده گرفته است که همه سال نيز با اکثريت آرای کشورهای عضو سازمان ملل متحد به تصويب می رسد.
در اوایل ماه اکتبر، بان کی مون دبيرکل سازمان ملل متحد نيز با ارائه گزارشی وضعيت نقض حقوق بشر در ايران را نگران کننده توصيف کرد و به مقامات جمهوری اسلامی هشدار داد تا به نمايند گان و گزارشگران اين سازمان اجازه دهند برای تحقيق در مورد گزارشات مربوط به شکنجه، تجاوز در زندان ها و وضعيت بازداشت شد گان پس از انتخابات به ايران سفر کنند.
گزارش سیاسی: امضای لایحه قانونی طرح دفاعی ٦٨٠ میلیارد دلاری توسط پرزیدنت اوباما
باراک اوباما، رییس جمهوری ایالات متحده، لایحه قانونی ٦٨٠میلیارد دلاری طرح دفاعی را امضا کرد.
آقای اوباما می گوید این لایحه قانونی با قطع بودجه پروژه های ناکارآمد، دهها میلیارد دلار صرفه جویی خواهد کرد.
پرزیدنت اوباما می گوید : « قطع بودجه این پروژه ها در لایحه دفاعی کشور، ارتش را کارآمدتر خواهد کرد و در پول مالیات دهندگان صرفه جویی خواهد شد. ما لایحه دفاعی را تصویب کرده ایم که نا کارآمدی و صرف هزینه های بی مورد وزارت دفاع را ریشه کن می کند و اصلاحاتی اعمال می کند که از ملت و نیروهای نظامی بهتر محافظت می کند و دهها میلیارد دلار صرفه جویی خواهد کرد.»
آقای اوباما تاکید کرد :« امروز پروژه های بی مورد و پر هزینه ای که نمایندگان سال های متمادی برای توقف آن ها تلاش کرده بودند، حذف خواهند شد. وزیر دفاع و من آگاهی داریم که باید یک ارتش مدرن در خور قرن ٢١داشته باشیم و چنین ساختاری نیازمند اصلاحات بنیادین در عملکرد وزارت دفاع کشور است.»
«اف- ٢٢»، جت جنگنده، یکی از این پروژه هاست که منتقدان براین باورند عملکرد ضعیفی در جنگ عراق و افغانستان داشته است.
آقای اوباما در ضمن با خرید هلیکوپترهای جدید برای ناوگان هوایی که حدود بیش از سیزده میلیارد دلار هزینه در بر داشت، مخالفت کرده است.
رییس جمهوری تاکید کرده این لایحه قانونی طرح کاملی نیست و هزینه های بیشتری باید از بودجه پنتاگون قطع شود.
وی به گزارش دولت مبنی بر صرف بیش از سیصد میلیارد دلار مازاد بر بودجه پنتاگون برای نود و شش پروژه نظامی اشاره کرد و گفت :« چنین افراط و ولخرجی هایی تحت هیچ موقعیت و زمانی قابل پذیرش نیست و در شرایطی که کشور درگیر دو جنگ و با کسری بودجه شدیدی مواجه است، صرف این هزینه های هنگفت به دور از منطق و وجدان است و مردم و نیروهای ما از چنین رفتاری متضرر خواهند شد.»
آقای اوباما چندی پیش دو سناتور پیشین را برای هدایت یک هیات مشورتی منصوب کرد تا توصیه های معتبر و قابل اطمینانی در مورد اطلاعات امنیتی کشور به وی ارایه کنند.
وی خاطرنشان کرد برای بهبود وضعیت گردآوری اطلاعات امنیتی باید قدم های جدی برداشت تا بتوان اطمینان حاصل کرد که تحلیل های امنیتی به هنگام به مقامات ارشد مسئول تصمیم گیری ارسال خواهند شد.
چاک هیگل جمهوری خواه و دیوید بورن دموکرات دو منبع مستقل مشورتی برای تایید کارآمدی عملکرد نهادهای امنیتی و اطلاعاتی ایالات متحده خواهند بود.
شورای امنیت در جلسه ویژه ای وضعیت افغانستان را بررسی می کند
شورای امنیت سازمان ملل متحد قصد دارد روز پنجشنبه – امروز - جلسه ویژه ای برای بحث درباره وضعیت افغانستان تشکیل دهد.
یک روز پس از حمله مرگبار به مهمانسرای سازمان ملل متحد در کابل، سازمان ملل در بیانیه ای می گوید بان کی – مون، دبیر کل سازمان، ۱۵عضو شورای امنیت را از چگونگی وضع آگاه خواهد ساخت. در حمله انتحاری پنج کارمند سازمان ملل کشته شدند.
طالبان مسئولیت حمله را بر عهده گرفت و آن را نخستین گام در طرح برهم زدن انتخابات دور دوم نامید.
رور پنجشنبه طالبان قول داد بر حملات در پیشاپیش برگزاری انتخابات دور دوم شدت بخشد. یک سخنگوی طالبان به خبرگزاری فرانسه گفت گروه طرح ها و تاکتیک های جدیدی برای برهم زدن انتخابات دارد.
پیشتر، مقامات کمیسیون انتخابات درافغانستان گفتند آنها قصد دارند تعداد حوزه های رای گیری برای دور دوم را افزایش دهند، هر چند برخی ابزار نگرانی می کنند که چنین اقدامی ممکن است به تقلب هایی حتی بیشتر از دور اول منجر شود.
پس از آن که بازرسان بیش از یک میلیون رای تقلبی یافتند، ناظران خارجی انتخابات توصیه کردند از بیش از ۶ هزار مرکز رای گیری که در دور اول به کار رفتند کاسته شود.
عقیده بر این است که بسیاری از آرای تقلبی از حوزه های دور افتاده ای که یا هرگز باز نشدند یا ناظرانی در آنها حضور نداشتند، آمده بود.
کمیسیون مستقل انتخابات روز پنجشنبه گفت تعداد حوزه ها را اندکی افزایش خواهد داد و کارمند کافی برای تضمین یک روند رای گیری متعبر در اختیار دارد.
سازمان ملل متحد هنوز به این تصمیم پاسخ نداده است. روز چهارشنبه، مقامات گفتند، علی رغم حمله مرگبار طالبان به یک مهمانسرا در کابل که پنج عضو سازمان ملل متحد را کشت، کارمندان هنوز به کمک به آماده شدن کشور برای انتخابات ۱۶ آبان ماه (۷ نوامبر) ادامه خواهند داد.
گزارش سیاسی: تاکید مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا در حمایت از آزادی خواهان ایران
یک مقام بلند پایه وزارت امور خارجه به کنگره گفته است ایالات متحده حمایت خود از آزادی خواهان ایران را کاهش نداده است و سازمان های مستقر در ایالات متحده به حمایت از گروه های آزادی خواه ادامه خواهند داد.
جفری فلتمن، معاون وزیر امور خارجه در امور خاور نزدیک نسبت به نگرانی نمایندگان کنگره مبنی بر وجود شواهدی که نشان از کاهش حمایت برخی از نهادهای مستقر در ایالات متحده از فعالان اصلاح طلب و جنبش آزادی خواهی در ایران دارد، واکنش نشان داده است.
پرزیدنت اوباما و دیگر مقامات دولت او مصرانه تاکید می کنند در حمایت کلی ایالات متحده برای استقرار جامعه مدنی و فعالیت گروه های آزادی خواه که در پی تحقق اصلاحات دموکراتیک در ایران هستند، تردیدی وجود ندارد.
رییس جمهوری در اوایل سال جاری، پس از انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری در ایران، از سوی اقلیت جمهوری خواه مورد انتقاد شدید قرار گرفت.
جمهوری خواهان ادعا می کردند آقای اوباما به اندازه کافی از معترضان به نتایج انتخابات حمایت روانی نکرده است.
پرزیدنت اوباما به دلیل تصمیم وزارت امور خارجه برای قطع کمک مالی به برخی از سازمان ها که روی پروژه های حمایت از جامعه مدنی، اجرای قانون و حقوق بشر در ایران کار می کردند، با انتقاد های بیشتری مواجه شده است.
رسانه ها از سه گروه «خانه آزادی (فریدُم هاوس)»، «موسسه بین المللی جمهوری خواه» و «مرکز اسناد حقوق بشر در ایران»، یک گروه کوچک غیر حزبی و سیاسی که موارد نقض حقوق بشر در ایران را گردآوری می کند، نام برده اند.
فلتمن، معاون وزیر امور خارجه که در برابر یکی از کمیته های مسایل خاورمیانه مجلس نمایندگان حاضر شده بود، از سوی نمایندگان دموکرات و جمهوری خواه کنگره پیرامون حمایت کلی دولت اوباما از طرفداران اصلاحات در ایران و بویژه تصمیم های اخیر در مورد کاهش کمک های مالی به این سازمان ها تحت فشار قرار گرفت.
گری آکرمن، رییس دموکرات این کمیته پیشنهاد کرد دولت حتی همزمان با تلاش برای برقراری گفتگو با ایران نیز می تواند بر حمایت خود از طرفداران دموکراسی و اصلاحات در این کشور تاکید کند.
آقای آکرمن گفت:« شاید ایده بدی نباشد که به طور شفاهی و یا با ندای رسا به مردم و به سراسر جهان، از جمله آزادی خواهان در ایران اعلام کنیم که حداقل در حد حرف از جنبش آنها حمایت می کنیم و از شجاعت و پافشاری آنها در این راه الهام می گیریم.»
باب انگلس، نماینده جمهوری خواه کنگره نیز تصریح کرد احتمال دارد تلاش های دولت برای بکار گیری دیپلماسی جدی با ایران بر تصمیم ها برای حمایت مالی از پروژه های خاصی که بر روند دموکراسی در این کشور کار می کنند، تاثیر بگذارد.
آقای انگلس گفت :« عقب نشینی از موضع حمایت آمیز از این پروژه ها برای برقراری گفتگو با ایران منطقی به نظر نمی رسد چرا که اتخاذ سیاست دلجویانه و آرام با ایران در گذشته کارساز نبوده و در واقع دولت آمریکا در منطقه پر خطری گام گذاشته است و این سیاست خردمندانه ای نیست.»
فلتمن با اشاره به این امر که همه این سازمان ها برای دریافت حمایت مالی در رقابت هستند، عقب نشینی دولت اوباما از گروه های حامی استقرار جامعه مدنی و دیگر برنامه های مشابه در ایران را انکار کرد و گفت :« ما عقب نشینی نکرده ایم و برنامه های ما برای آفریدن فضای برای استقرار جامعه مدنی و ایفای نقش در ایجاد نهاد های دموکراتیک و پاسخگو در ایران و سراسر منطقه به طور کامل و همه جانبه ادامه خواهد یافت.»
کریس اسمیت، نماینده جمهوری خواه ، یکی از هفت نماینده کنگره بود که در یادداشتی خطاب به هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه از کاهش و یا قطع حمایت مالی از برنامه هایی که دموکراسی، جامعه مدنی و اجرای قانون در ایران را ترویج می کنند، ابراز نگرانی کرده است.
وی تاکید کرده نسبت به حمایت فعال ایالات متحده از اهداف بنیادین مردم ایران نباید تردیدی در اذهان عمومی وجود داشته باشد.
فلتمن، معاون وزیر امور خارجه به نمایندگان کنگره اطمینان داد حمایت دولت اوباما از آزادی خواهان ایران و تعهدهای ایالات متحده در قبال جهان اسلام به قوت خود باقی ست.
قرار است مقامات وزارت امور خارجه هفته آینده با نمایندگان کنگره دیدار و پیرامون چگونگی حمایت از این پروژه های ویژه گفتگو کنند.
مشاور امنیت ملی آمریکا با وزیر امور خارجه روسیه ملاقات می کند
جیمز جونز، مشاور امنیت ملی آمریکا، برای گفت و گو با وزیر امور خارجه روسیه درباره به روز درآوردن پیمان کاهش تسلیحات اتمی به مسکو رفته است.
گزارش رسانه های دولتی روسیه حاکی است که سرگئی لاوروف روز پنجشنبه به جونز گفت پیش از انقضای پیمان فعلی کاهش تسلیحات استراتژیک -استارت- لازم است کوشش های گسترده است برای تدوین پیمان جدید صورت گیرد.
جونز همچنین قرار است با نیکولای پاتروشو، همتای روس خود ملاقات کند.
باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا و دیمتری مدودف، رییس جمهوری روسیه، در ماه ژوئیه توافقنامه ای برای کاهش عمده تسلیحات اتمی در زرادخانه های کشورشان امضا کردند. این توافق در راستای قولی است که پرزیدنت اوباما برای کوشش در جهت رها ساختن جهان از تسلیحات اتمی داده است.
طالبان برای برهم زدن دور دوم رای گیری در افغانستان، برنامه ها و تاکتیک های جدیدی طرح کرده است
مقامات کمیسیون انتخابات درافغانستان می گویند آنها قصد دارند تعداد حوزه های رای گیری برای دور دوم را افزایش دهند، هرچند برخی ابراز نگرانی می کنند که چنین اقدامی ممکن است به تقلب هایی حتی بیشتر از دور اول منجر شود.
پس از آن که بازرسان بیش از یک میلیون رای تقلبی یافتند، ناظران خارجی انتخابات توصیه کردند از بیش از شش هزار مرکز رای گیری که در دور اول بکار رفتند کاسته شود.
عقیده بر این است که بسیاری از آرای تقلبی از حوزه های دور افتاده ای که یا هرگز باز نشدند یا ناظرانی در آنها حضور نداشتند، آمده بود.
کمیسیون مستقل انتخابات روز پنجشنبه گفت تعداد حوزه ها را اندکی افزایش خواهد داد و کارمند کافی برای تضمین یک روند رای گیری معتبر در اختیار دارد.
سازمان ملل متحد هنوز به این تصمیم پاسخ نداده است. روز چهارشنبه، مقامات گفتند علی رغم حمله مرگبار طالبان به یک مهمانسرا در کابل که پنج عضو سازمان ملل متحد را کشت، کارمندان هنوز به کمک به آماده شدن کشور برای انتخابات هفتم نوامبر ادامه خواهند داد.
طالبان گفته است این حمله نخستین گام در اجرای طرح برهم زدن رای گیری دور دوم بود.
در این میان، طالبان قول داده است بر حملات خود پیش از برگزاری انتخابات دور دوم شدت بخشد. یک سخنگوی طالبان به خبرگزاری فرانسه گفت گروه طرح ها و تاکتیک های جدیدی برای برهم زدن انتخابات دارد.
ده ها نفر از نیروهای امنیتی عراق دستگیر شدند
ارتش عراق می گوید بیش از ۶۰ نفر از اعضای نیروهای امنیتی در ارتباط با سلسله بمب گذاری های اخیر در بغداد که حدود ۱۵۵ تن را کشت، دستگیر شده اند.
یک سخنگو روز پنجشنبه گفت ۱۱ افسر از جمله دستگیر شدگان هستند. او توضیح نداد که آیا آنها به دست داشتن در انفجارها مظنون هستند یا در حفاظت از پایتخت سهل انگاری کردند.
در بمب گذاری های اتومبیلی روز یکشنبه، که یک گروه وابسته به القاعده مسئولیت آنرا پذیرفته است، وزارت دادگستری و یک ساختمان دولتی هدف قرار گرفتند.
روز چهارشنبه، بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد گفت او بدرخواست دولت عراق، یک مقام ارشد سازمان ملل را برای بحث های مقدماتی درباره امنیت و حاکمیت کشور به بغداد می فرستد.
در پی صدور حکم دادگاه برای حسین رسام، کارمند سفارت بریتانیا در تهران، کشورهایی اروپایی از جمله فرانسه و بریتانیا به تهران هشدار دادند این حکم را لغو کند.
در فرانسه، یک سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور گفت پاریس ضمن ابراز نگرانی شدید از حکم صادره برای حسین رسام اعلام می کند که بر سر این موضوع در اتحاد کامل با لندن خواهد بود.
سخنگو افزود فرانسه صدور هر حکمی علیه یک عضو اتحادیه اروپا را، خواه شهروند این اتحادیه باشد و یا کارمند آن، علیه کل اتحادیه تلقی می کند.
وی گفت فرانسه حکم را ناعادلانه می داند و باید فورا این حکم مورد بازنگری قرار گیرد.
بنا بر گزارش ها، حسین رسام، کارمند سفارت بریتانیا در تهران، این هفته به اتهام به راه انداختن آشوب در رویدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران به چهار سال زندان محکوم شده است.
عبدالصمد خرمشاهی، وکیل مدافع حسین رسام، در گفتوگویی اظهار داشت «چهار سال حبس تعزیری به استناد ماده ۵۰۱ قانون مجازات اسلامی، و پنج سال محرومیت از ارائه خدمات در سفارتخانههای خارجی» حکم صادر شده برای حسین رسام است.
حسین رسام، تحلیلگر سیاسی سفارت بریتانیا در تهران، به همراه هشت نفر دیگر از کارمندان ایرانی این سفارت در روزهای پس از انتخابات به اتهام دخالت در امور داخلی ایران دستگیر شدند. در حالی که هشت کارمند سفارت بریتانیا پس از چند روز آزاد شدند، آقای رسام در دادگاه «کودتای مخملی» به محاکمه کشیده شد. حسین رسام که در این محاکمات علیه خود لب به اعتراف گشود هماکنون با قید وثیقه آزاد است.
پیشتر، دیوید میلی بند، وزیر امور خارجه بریتانیا و رییس اتحادیه اروپا نسبت به حکم صادره برای حسین رسام وتکنش نشان داده بودند.
دیوید میلیبند اظهار داشت این حکم یک نمونه دیگر از آزار و اذیت کارمندان سفارت بریتانیا در ایران است که به گفته وی اقدامی «ناپذیرفتنی» و «عمیقا نگران کننده» است.
وزیر خارجه بریتانیا افزود: «سفیر ما در تهران با معاون وزیر خارجه ایران صحبت کرده تا نگرانی ما را به اطلاع وی برساند.»
دیوید میلیبند همچنین اعلام کرد که وزارت خارجه بریتانیا مراتب اعتراض خود را به اطلاع سفیر ایران در لندن رسانده است.
دیوید میلیبند گفت: «ما با اتحادیه اروپا و دیگر متحدان خود در جهان که همچنان در مقابل این اقدام غیرقابل قبول ایران ابراز همبستگی میکنند در تماس نزدیک هستیم.»
بریتانیا به محکومیت کارمند ایرانی سفارت خود در تهران اعتراض می کند
بریتانیا می گوید از گزارش هایی که حاکی است یک کارمند ایرانی سفارت آن در تهران به چهار سال زندان محکوم شده، عمیقا نگران است.
دیوید میلیباند، وزیر امور خارجه بریتانیا، روز پنجشنبه در لندن گفت محکومیت حسین رسام غیر قابل توجیه است و حمله ای به تمام جامعه دیپلماتیک در ایران است. میلیباند از مقامات ایران خواست آنچه را «مجازاتی سخت» نامید لغو کنند.
وزارات امور خارجه بریتانیا درباره گزارش محکومیت، که مقامات ایران آن را تایید نکرده اند، توضیحی نداد.
روز نامه های بریتانیا روز پنجشنبه گزارش دادند که رسام در این هفته در یک دادگاه محرمانه به اتهام تحریک نا آرامی در جریان انتخابات ریاست جمهوری محکوم شد.
اتحادیه اروپا نیز روز پنجشنبه گزارش محکومیت کارمند ایرانی سفارت بریتانا را غیر قابل توجیه نامید.
رسام از جمله ۹ کارمند سفارت است که به اتهام مشارکت در نا آرامی ها بازداشت شدند. هشت نفر دیگر بعدا آزاد شدند.
میلیباند می گوید وزارت امور خارجه بریتانیا سفیر جمهوری اسلامی در لندن را برای اعترض به حکم دادگاه فراخوانده است. به گفته او، سفیر بریتانیا در تهران نیز برای ابزار نگرانی لندن با معاون وزارت امور خارجه ایران گفت و گو کرده است.
کلینتون: پاکستان باید بداند رهبران القاعده در کجا پنهان هستند
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، می گوید دشوار است باور کرد که مقامات امنیتی پاکستان ندانند رهبران القاعده در کجا مخفی هستند. کلینتون روز پنجشنبه به روزنامه نگاران در لاهور گفت همچنین دشوار است معتقد بود که دولت پاکستان نمی تواند تروریست ها را اگر می خواست، پیدا کند.
ایالات متحده می گوید رهبران القاعده در امتداد منطقه مرزی پاکستان با افغانستان زندگی می کنند.
کلینتون قرار است در دومین روز دیدار سه روزه خود با فرمانده ارتش پاکستان ملاقات کند. انتظار می رفت آنها درباره هجوم نظامی پاکستان علیه ستیزه گران در وزیرستان جنوبی بحث کنند.
ارتش روز پنجشنبه گفت نیروهایش یک قرارگاه رزمندگان اوزبک مرتبط با طالبان را در وشهر کانیگورام در شمال غربی کشور محاصره کرده اند. ارتش گفته است حمله گسترش می یابد. اما این ادعا نمی تواند مستقلا تایید شود، زیرا خبرنگاران از ورود به منطقه ممنوع هستند.
کلینتون می گوید آمریکا با پاکستان در نبرد با ستیره گران و تندروها متحد است، اما همچنین نگران توسعه اقتصادی، اجتماعی و دمکراتیک کشور است.
خانم کلینتون در ادامه سفر به پاکستان، که با هدف بهبود چهره آمریکا صورت می گیرد، پیشتر در روز پنجشنبه در لاهور با دانشجویان، مقامات و رهبران مذهبی ملاقات کرد. او در کالج دولتی لاهور سخن گفت و دانشجویان را تشویق کرد در برابر افراطیون بایستند. چند تن در مورد نبود اعتماد بین پاکستان و ایالات متحده سئوال کردند. کلینتون گفت دو کشور اینک در نقطه ای قرار دارند که می توانند مناسباتی که به جای اختلافات، بیشتر بر منافع مشترک استوار باشد، بسازند.
وزیر امور خارجه آمریکا در جریان سفرش چندین طرح جدید کمک را اعلام کرده است – از جمله ۱۰۳ میلیون دلار برای تقویت پلیس و بهبود امنیت مرزی، ۵۶ میلیون دلار برای پاکستانی هایی که در اثر هجوم جاری ارتش علیه طالبان آواره شده اند، و ۴۵ میلیون دلار برای توسعه آموزش عالی.
گزارش: مجمع عمومی سازمان ملل بررسی وضعيت حقوق بشر در ايران را آغاز کرد
کشورهای عضو کميته سوم در شصت و چهارمين اجلاس مجمع سازمان ملل متحد در نيويورک وضعيت حقوق بشر در ايران را مورد بحث و گفتگو قرار دادند.
روزهای سه شنبه پنجم و چهارشنبه ششم آبان ماه دولت سوئد به نمايندگی از طرف کشورهای اتحاديه اروپا و نماينده دولت ايالات متحده آمريکا، کانادا ، استراليا و نيوزلند به طور جداگانه در کميته سوم سازمان ملل متحد در نيويورک حضور يافته و از وضعيت نقض حقوق بشر در ايران در سال گذشته به ويژه سرکوب، آزار و اذيـت و محدود کردن اساسی ترين حقوق مردم ايران پس از برگزاری انتخابات دهمين دور رياست جمهوری توسط مقامات دولت جمهوری اسلامی، نيروهای دولتی و بسيج ابراز نگرانی کردند.
مسئوليت کميـته سوم در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پرداختن به وضعيت حقوق بشر وساير مسایل و امور اجتماعی و انسان دوستانه در کشورهای عضو سازمان ملل متحد است. در اين رابطه، کميته سوم هر سال پس از بحث و بررسی و دريافت گزارشات گزارشگران ويژه و موضوعی مسایل حقوق بشر در سازمان ملل متحد و دريافت نظرات نمايند گان دولتهای عضو اين سازمان است. و بدنبال آن هر سال اين کميته موظف به تهيه پيش نويس قطعنامه هایی در زمينه های فوق الذکر و يا محکوم کردن دولت های ناقض حقوق بشر می باشد که تصميمات و قطعنامه های تهيه شده توسط اعضای کميته سوم به مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای رای گيری نهايی ارائه می شود.
گفته می شود در روزهای آينده دولت کانادا نيز تصميم دارد به همراه کشورهای اتحاديه اروپا ونروژ پيش نويس قطعنامه ای برای محکوم کردن دولت جمهوری اسلامی در نقض حقوق مردم ايران به کميته سوم ارائه کند. مقامات جمهوری اسلامی ايران بيش از بیست سال است که همه ساله بدليل ادامه سرکوب ونقض اساسی ترين حقوق مردم ايران توسط سازمان ملل متحد محکوم ميشوند.
روز سه شنبه نماينده دولت سوئد که رياست دوره ای اتحاديه اروپا را به عهده دارد از طرف اين کشورها در نيويورک در کميته سوم سازمان ملل متحد حضور يافت و اقدامات دولت جمهوری اسلامی پس از برگزاری انتخابات در خردادماه را محکوم کرد.
اتحاديه اروپا از تعداد گسترده بازداشت ها به ويژه بازداشت رهبران سياسی و مدافعان حقوق بشر ابراز نگرانی کرد. نماينده دولت سوئد گفت آنچه برای کشورهای اتحاديه اروپا حائز اهميت می باشد «گزارشات مربوط به اعمال شکنجه و خشونت توسط نيروهای انتظامی و بسيج است.»
وی افزود: «کشورهای اتحاديه اروپا صدور احکام به ويژه سه حکم اعدام صادر شده توسط دادگاه انقلاب در تهران در رابطه با زندانيان پس از برگزاری انتخابات را بسيار نگران کننده می دانند.»
نماينده دولت سوئد به وضعيت حقوق بشر در سال گذشته در ايران پرداخت و از افزايش اعدام ها به ويژه اعدام نوجوانان و افرادی که در سنين کودکی مرتکب جرم شده اند سخن گفت. وی به اعضای کميته سوم در مجمع عمومی سازمان ملل در خصوص اعمال محدوديت شديد دراساسی ترين آزاديها وحقوق مانند آزادی بيان توسط مقامات جمهوری اسلامی گزارش داد.
نماينده سوئد افزود شهروندان ايران صرفا به دليل اعتقادات شان بازداشت و زندانی می شوند و دراين رابطه به سرنوشت ۷ تن از رهبران ايرانيان بهايی که بيش از يکسال است بدون محاکمه و بطور غيرقانونی در زندان هستند اشاره کرد.
به دليل طولانی بودن سخنان نماينده دولت سوئد در رابطه با نقض حقوق بشر در ايران، ریيس کميته سوم مجبور شد به وی تذکر دهد تا سخنرانی خود را خاتمه دهد.
پس از اتحاديه اروپا، نماينده دولت ايلات متحده آمريکا پشت تربيون قرارگرفت و وی نيز وضعيت حقوق بشر به ويژه سرکوب مردم ايران پس از برگزاری انتخابات توسط مقامات جمهوری اسلامی ايران را محکوم کرد. به دنبال آن به نماينده ايران، فرهاد ممدوحی، که از تهران به نيويورک سفر کرده است فرصت پاسخ داد ه شد.
فرهاد ممدوحی نماينده ايران در کميته سوم سازمان ملل متحد به نقض حقوق مسلمانان و اقليت های بومی در اروپا و ساير نقاط جهان به طورکلی اشاره کرد بدون آنکه پاسخی برای اتهامات نقض گسترده حقوق بشر به ويژه در چند ماه گذشته توسط دولت متبوعش برای جامعه بين الملل داشته باشد.
روز چهارشنبه ۶ آبان ماه نماينده دولت کانادا نيز در کميته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد حضور يافت و اعلام کرد وضعيت نقض حقوق بشر در ايران در مقايسه با سال گذشته رو به وخامت گذاشته شده است.
نماينده کانادا به حاضران در اجلاس گفت: «ما نيز در سال ۲۰۰۹ شاهد سرکوب خشونت بار حقوق شهروندان ايرانی بوده ايم.» وی افزود محدوديت های بيشتری بر مطبوعات و آزادی بيان اعمال شده و رهبران منتقد دولت جمهوری اسلامی، روزنامه نگاران و دانشگاهيان سرکوب، بازداشت و زندانی شده اند.
دولت کانادا گزارش مختصری از اخبار مربوط به شکنجه و تجاوز به افرادی که در تظاهرات اعتراض آميز پس از برگزاری انتخابات بازداشت و زندانی شده اند به کميته سوم ارائه کرد و در همين رابطه به مقامات جمهوری اسلامی هشدار داد که به تعهدات ومسئوليت های بين المللی خود پايبند مانده و از آنها خواست تا در مورد حوادث نقض حقوق بشر پس از انتخابات بطور شفاف و علنی تحقيق کنند.
دولت های استراليا و نيوزيلند نيز در نوبت های جداگانه در کميته سوم به بررسی گزارشات مربوط به نقض حقوق بشر در ايران پرداختند.
دولت کانادا اعلام کرده است که در روزهای آينده پيش نويس قطعنامه محکوم کردن دولت جمهوری اسلامی را به دليل نقض حقوق مردم ايران به کميته سوم ارائه خواهد کرد. پس از مرگ زهرا کاظمی، عکاس و خبرنگار که در زندان اوين کشته شد، دولت کانادا ابتکار تهيه پيش نويس قطعنامه عليه مقامات جمهوری اسلامی را به عهده گرفته است که همه سال نيز با اکثريت آرای کشورهای عضو سازمان ملل متحد به تصويب می رسد.
در اوایل ماه اکتبر، بان کی مون دبيرکل سازمان ملل متحد نيز با ارائه گزارشی وضعيت نقض حقوق بشر در ايران را نگران کننده توصيف کرد و به مقامات جمهوری اسلامی هشدار داد تا به نمايند گان و گزارشگران اين سازمان اجازه دهند برای تحقيق در مورد گزارشات مربوط به شکنجه، تجاوز در زندان ها و وضعيت بازداشت شد گان پس از انتخابات به ايران سفر کنند.
گزارش سیاسی: امضای لایحه قانونی طرح دفاعی ٦٨٠ میلیارد دلاری توسط پرزیدنت اوباما
باراک اوباما، رییس جمهوری ایالات متحده، لایحه قانونی ٦٨٠میلیارد دلاری طرح دفاعی را امضا کرد.
آقای اوباما می گوید این لایحه قانونی با قطع بودجه پروژه های ناکارآمد، دهها میلیارد دلار صرفه جویی خواهد کرد.
پرزیدنت اوباما می گوید : « قطع بودجه این پروژه ها در لایحه دفاعی کشور، ارتش را کارآمدتر خواهد کرد و در پول مالیات دهندگان صرفه جویی خواهد شد. ما لایحه دفاعی را تصویب کرده ایم که نا کارآمدی و صرف هزینه های بی مورد وزارت دفاع را ریشه کن می کند و اصلاحاتی اعمال می کند که از ملت و نیروهای نظامی بهتر محافظت می کند و دهها میلیارد دلار صرفه جویی خواهد کرد.»
آقای اوباما تاکید کرد :« امروز پروژه های بی مورد و پر هزینه ای که نمایندگان سال های متمادی برای توقف آن ها تلاش کرده بودند، حذف خواهند شد. وزیر دفاع و من آگاهی داریم که باید یک ارتش مدرن در خور قرن ٢١داشته باشیم و چنین ساختاری نیازمند اصلاحات بنیادین در عملکرد وزارت دفاع کشور است.»
«اف- ٢٢»، جت جنگنده، یکی از این پروژه هاست که منتقدان براین باورند عملکرد ضعیفی در جنگ عراق و افغانستان داشته است.
آقای اوباما در ضمن با خرید هلیکوپترهای جدید برای ناوگان هوایی که حدود بیش از سیزده میلیارد دلار هزینه در بر داشت، مخالفت کرده است.
رییس جمهوری تاکید کرده این لایحه قانونی طرح کاملی نیست و هزینه های بیشتری باید از بودجه پنتاگون قطع شود.
وی به گزارش دولت مبنی بر صرف بیش از سیصد میلیارد دلار مازاد بر بودجه پنتاگون برای نود و شش پروژه نظامی اشاره کرد و گفت :« چنین افراط و ولخرجی هایی تحت هیچ موقعیت و زمانی قابل پذیرش نیست و در شرایطی که کشور درگیر دو جنگ و با کسری بودجه شدیدی مواجه است، صرف این هزینه های هنگفت به دور از منطق و وجدان است و مردم و نیروهای ما از چنین رفتاری متضرر خواهند شد.»
آقای اوباما چندی پیش دو سناتور پیشین را برای هدایت یک هیات مشورتی منصوب کرد تا توصیه های معتبر و قابل اطمینانی در مورد اطلاعات امنیتی کشور به وی ارایه کنند.
وی خاطرنشان کرد برای بهبود وضعیت گردآوری اطلاعات امنیتی باید قدم های جدی برداشت تا بتوان اطمینان حاصل کرد که تحلیل های امنیتی به هنگام به مقامات ارشد مسئول تصمیم گیری ارسال خواهند شد.
چاک هیگل جمهوری خواه و دیوید بورن دموکرات دو منبع مستقل مشورتی برای تایید کارآمدی عملکرد نهادهای امنیتی و اطلاعاتی ایالات متحده خواهند بود.
شورای امنیت در جلسه ویژه ای وضعیت افغانستان را بررسی می کند
شورای امنیت سازمان ملل متحد قصد دارد روز پنجشنبه – امروز - جلسه ویژه ای برای بحث درباره وضعیت افغانستان تشکیل دهد.
یک روز پس از حمله مرگبار به مهمانسرای سازمان ملل متحد در کابل، سازمان ملل در بیانیه ای می گوید بان کی – مون، دبیر کل سازمان، ۱۵عضو شورای امنیت را از چگونگی وضع آگاه خواهد ساخت. در حمله انتحاری پنج کارمند سازمان ملل کشته شدند.
طالبان مسئولیت حمله را بر عهده گرفت و آن را نخستین گام در طرح برهم زدن انتخابات دور دوم نامید.
رور پنجشنبه طالبان قول داد بر حملات در پیشاپیش برگزاری انتخابات دور دوم شدت بخشد. یک سخنگوی طالبان به خبرگزاری فرانسه گفت گروه طرح ها و تاکتیک های جدیدی برای برهم زدن انتخابات دارد.
پیشتر، مقامات کمیسیون انتخابات درافغانستان گفتند آنها قصد دارند تعداد حوزه های رای گیری برای دور دوم را افزایش دهند، هر چند برخی ابزار نگرانی می کنند که چنین اقدامی ممکن است به تقلب هایی حتی بیشتر از دور اول منجر شود.
پس از آن که بازرسان بیش از یک میلیون رای تقلبی یافتند، ناظران خارجی انتخابات توصیه کردند از بیش از ۶ هزار مرکز رای گیری که در دور اول به کار رفتند کاسته شود.
عقیده بر این است که بسیاری از آرای تقلبی از حوزه های دور افتاده ای که یا هرگز باز نشدند یا ناظرانی در آنها حضور نداشتند، آمده بود.
کمیسیون مستقل انتخابات روز پنجشنبه گفت تعداد حوزه ها را اندکی افزایش خواهد داد و کارمند کافی برای تضمین یک روند رای گیری متعبر در اختیار دارد.
سازمان ملل متحد هنوز به این تصمیم پاسخ نداده است. روز چهارشنبه، مقامات گفتند، علی رغم حمله مرگبار طالبان به یک مهمانسرا در کابل که پنج عضو سازمان ملل متحد را کشت، کارمندان هنوز به کمک به آماده شدن کشور برای انتخابات ۱۶ آبان ماه (۷ نوامبر) ادامه خواهند داد.
گزارش سیاسی: تاکید مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا در حمایت از آزادی خواهان ایران
یک مقام بلند پایه وزارت امور خارجه به کنگره گفته است ایالات متحده حمایت خود از آزادی خواهان ایران را کاهش نداده است و سازمان های مستقر در ایالات متحده به حمایت از گروه های آزادی خواه ادامه خواهند داد.
جفری فلتمن، معاون وزیر امور خارجه در امور خاور نزدیک نسبت به نگرانی نمایندگان کنگره مبنی بر وجود شواهدی که نشان از کاهش حمایت برخی از نهادهای مستقر در ایالات متحده از فعالان اصلاح طلب و جنبش آزادی خواهی در ایران دارد، واکنش نشان داده است.
پرزیدنت اوباما و دیگر مقامات دولت او مصرانه تاکید می کنند در حمایت کلی ایالات متحده برای استقرار جامعه مدنی و فعالیت گروه های آزادی خواه که در پی تحقق اصلاحات دموکراتیک در ایران هستند، تردیدی وجود ندارد.
رییس جمهوری در اوایل سال جاری، پس از انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری در ایران، از سوی اقلیت جمهوری خواه مورد انتقاد شدید قرار گرفت.
جمهوری خواهان ادعا می کردند آقای اوباما به اندازه کافی از معترضان به نتایج انتخابات حمایت روانی نکرده است.
پرزیدنت اوباما به دلیل تصمیم وزارت امور خارجه برای قطع کمک مالی به برخی از سازمان ها که روی پروژه های حمایت از جامعه مدنی، اجرای قانون و حقوق بشر در ایران کار می کردند، با انتقاد های بیشتری مواجه شده است.
رسانه ها از سه گروه «خانه آزادی (فریدُم هاوس)»، «موسسه بین المللی جمهوری خواه» و «مرکز اسناد حقوق بشر در ایران»، یک گروه کوچک غیر حزبی و سیاسی که موارد نقض حقوق بشر در ایران را گردآوری می کند، نام برده اند.
فلتمن، معاون وزیر امور خارجه که در برابر یکی از کمیته های مسایل خاورمیانه مجلس نمایندگان حاضر شده بود، از سوی نمایندگان دموکرات و جمهوری خواه کنگره پیرامون حمایت کلی دولت اوباما از طرفداران اصلاحات در ایران و بویژه تصمیم های اخیر در مورد کاهش کمک های مالی به این سازمان ها تحت فشار قرار گرفت.
گری آکرمن، رییس دموکرات این کمیته پیشنهاد کرد دولت حتی همزمان با تلاش برای برقراری گفتگو با ایران نیز می تواند بر حمایت خود از طرفداران دموکراسی و اصلاحات در این کشور تاکید کند.
آقای آکرمن گفت:« شاید ایده بدی نباشد که به طور شفاهی و یا با ندای رسا به مردم و به سراسر جهان، از جمله آزادی خواهان در ایران اعلام کنیم که حداقل در حد حرف از جنبش آنها حمایت می کنیم و از شجاعت و پافشاری آنها در این راه الهام می گیریم.»
باب انگلس، نماینده جمهوری خواه کنگره نیز تصریح کرد احتمال دارد تلاش های دولت برای بکار گیری دیپلماسی جدی با ایران بر تصمیم ها برای حمایت مالی از پروژه های خاصی که بر روند دموکراسی در این کشور کار می کنند، تاثیر بگذارد.
آقای انگلس گفت :« عقب نشینی از موضع حمایت آمیز از این پروژه ها برای برقراری گفتگو با ایران منطقی به نظر نمی رسد چرا که اتخاذ سیاست دلجویانه و آرام با ایران در گذشته کارساز نبوده و در واقع دولت آمریکا در منطقه پر خطری گام گذاشته است و این سیاست خردمندانه ای نیست.»
فلتمن با اشاره به این امر که همه این سازمان ها برای دریافت حمایت مالی در رقابت هستند، عقب نشینی دولت اوباما از گروه های حامی استقرار جامعه مدنی و دیگر برنامه های مشابه در ایران را انکار کرد و گفت :« ما عقب نشینی نکرده ایم و برنامه های ما برای آفریدن فضای برای استقرار جامعه مدنی و ایفای نقش در ایجاد نهاد های دموکراتیک و پاسخگو در ایران و سراسر منطقه به طور کامل و همه جانبه ادامه خواهد یافت.»
کریس اسمیت، نماینده جمهوری خواه ، یکی از هفت نماینده کنگره بود که در یادداشتی خطاب به هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه از کاهش و یا قطع حمایت مالی از برنامه هایی که دموکراسی، جامعه مدنی و اجرای قانون در ایران را ترویج می کنند، ابراز نگرانی کرده است.
وی تاکید کرده نسبت به حمایت فعال ایالات متحده از اهداف بنیادین مردم ایران نباید تردیدی در اذهان عمومی وجود داشته باشد.
فلتمن، معاون وزیر امور خارجه به نمایندگان کنگره اطمینان داد حمایت دولت اوباما از آزادی خواهان ایران و تعهدهای ایالات متحده در قبال جهان اسلام به قوت خود باقی ست.
قرار است مقامات وزارت امور خارجه هفته آینده با نمایندگان کنگره دیدار و پیرامون چگونگی حمایت از این پروژه های ویژه گفتگو کنند.
مشاور امنیت ملی آمریکا با وزیر امور خارجه روسیه ملاقات می کند
جیمز جونز، مشاور امنیت ملی آمریکا، برای گفت و گو با وزیر امور خارجه روسیه درباره به روز درآوردن پیمان کاهش تسلیحات اتمی به مسکو رفته است.
گزارش رسانه های دولتی روسیه حاکی است که سرگئی لاوروف روز پنجشنبه به جونز گفت پیش از انقضای پیمان فعلی کاهش تسلیحات استراتژیک -استارت- لازم است کوشش های گسترده است برای تدوین پیمان جدید صورت گیرد.
جونز همچنین قرار است با نیکولای پاتروشو، همتای روس خود ملاقات کند.
باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا و دیمتری مدودف، رییس جمهوری روسیه، در ماه ژوئیه توافقنامه ای برای کاهش عمده تسلیحات اتمی در زرادخانه های کشورشان امضا کردند. این توافق در راستای قولی است که پرزیدنت اوباما برای کوشش در جهت رها ساختن جهان از تسلیحات اتمی داده است.
طالبان برای برهم زدن دور دوم رای گیری در افغانستان، برنامه ها و تاکتیک های جدیدی طرح کرده است
مقامات کمیسیون انتخابات درافغانستان می گویند آنها قصد دارند تعداد حوزه های رای گیری برای دور دوم را افزایش دهند، هرچند برخی ابراز نگرانی می کنند که چنین اقدامی ممکن است به تقلب هایی حتی بیشتر از دور اول منجر شود.
پس از آن که بازرسان بیش از یک میلیون رای تقلبی یافتند، ناظران خارجی انتخابات توصیه کردند از بیش از شش هزار مرکز رای گیری که در دور اول بکار رفتند کاسته شود.
عقیده بر این است که بسیاری از آرای تقلبی از حوزه های دور افتاده ای که یا هرگز باز نشدند یا ناظرانی در آنها حضور نداشتند، آمده بود.
کمیسیون مستقل انتخابات روز پنجشنبه گفت تعداد حوزه ها را اندکی افزایش خواهد داد و کارمند کافی برای تضمین یک روند رای گیری معتبر در اختیار دارد.
سازمان ملل متحد هنوز به این تصمیم پاسخ نداده است. روز چهارشنبه، مقامات گفتند علی رغم حمله مرگبار طالبان به یک مهمانسرا در کابل که پنج عضو سازمان ملل متحد را کشت، کارمندان هنوز به کمک به آماده شدن کشور برای انتخابات هفتم نوامبر ادامه خواهند داد.
طالبان گفته است این حمله نخستین گام در اجرای طرح برهم زدن رای گیری دور دوم بود.
در این میان، طالبان قول داده است بر حملات خود پیش از برگزاری انتخابات دور دوم شدت بخشد. یک سخنگوی طالبان به خبرگزاری فرانسه گفت گروه طرح ها و تاکتیک های جدیدی برای برهم زدن انتخابات دارد.
ده ها نفر از نیروهای امنیتی عراق دستگیر شدند
ارتش عراق می گوید بیش از ۶۰ نفر از اعضای نیروهای امنیتی در ارتباط با سلسله بمب گذاری های اخیر در بغداد که حدود ۱۵۵ تن را کشت، دستگیر شده اند.
یک سخنگو روز پنجشنبه گفت ۱۱ افسر از جمله دستگیر شدگان هستند. او توضیح نداد که آیا آنها به دست داشتن در انفجارها مظنون هستند یا در حفاظت از پایتخت سهل انگاری کردند.
در بمب گذاری های اتومبیلی روز یکشنبه، که یک گروه وابسته به القاعده مسئولیت آنرا پذیرفته است، وزارت دادگستری و یک ساختمان دولتی هدف قرار گرفتند.
روز چهارشنبه، بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد گفت او بدرخواست دولت عراق، یک مقام ارشد سازمان ملل را برای بحث های مقدماتی درباره امنیت و حاکمیت کشور به بغداد می فرستد.
این حکومت از زمان کارتر که اینها را سرکار آورد پشت پرده با امریکا و دیگر استعمارگران در ارتباط وهمیشه از آنها دستور و در پی اهداف آنهاست
مذاکرات محرمانه اوباما با ایرانیها!
منابع دولتی در گفتوگو با نشریه تایم اعلام کردند که اوباما به طور شخصی و با واسطه سه مرتبه به طور محرمانه و چند جانبه با ایرانیها در چهار ماه گذشته مذاکره کرده است. که این مساله نه تنها به عنوان آزمونی برای برنامه هستهای ایران بلکه به عنوان آزمونی از تواناییهای اوباما برای برنامه هستهای ایران به شمار میرود.
تاریخ انتشار: ۰۱:۴۳ ۱۳۸۸/۷/۲۹
کد خبر: 12584
منبع: دیپلماسی ایرانی
نسخه چاپی
باراک اوباما، رئیسجمهور امریکا سهم خاصی از نتیجه گفتوگوهای روز دوشنبه در وین میان غرب و کارشناسان هستهای ایران در ارتباط با آینده اورانیوم غنی شده ایران دارد. چراکه منابع دولتی در گفتوگو با نشریه تایم اعلام کردند که اوباما به طور شخصی سه مرتبه به طور محرمانه و چند جانبه با ایرانیها در چهار ماه گذشته مذاکره کرده است. که این مساله نه تنها به عنوان آزمونی برای برنامه هستهای ایران بلکه به عنوان آزمونی از تواناییهای اوباما برای برنامه هستهای ایران به شمار میرود.
این گفت وگوها در ماه ژوئن آغاز شد، زمانی که مقامات ایرانی به آژانس بینالمللی انرژی هستهای اعلام کردند که سوخت رآکتور تهران که در دوران شاه در سال 1967 توسط تکنسینهای امریکایی احداث شده بود در حال اتمام است. ایران خواستار کمک آژانس بینالمللی انرژی هستهای برای خرید ورقههای اورانیوم برای رآکتورهای خود برای تولید ایزوتوپ در درمان بیماریهای سرطانی و ایکس ریهاست. آژانس بینالمللی انرژی هستهای در عوض این پیشنهاد را با امریکا در میان گذاشت.
یکی از مقامات ارشد امریکایی که در مذاکرات چندجانبه حضور داشت میگوید که ما در این مرحله به سرعت متوجه شدیم که دری باز شده است.
امریکا متوجه شد که میتواند از این فرصت استفاده کند و برای تولید این ورقهها برنامهریزی کند. اکنون ایران اورانیوم غنی شده با خلوص پایین را قرار است که به یک کشور ثالث بسپارد. امریکا، اسرائیل و سایر کشورها پیشبینی میکنند که میزان اورانیوم غنی شده ایران به اندازهای است که میتواند با آن سلاح هستهای تولید کند. بنابراین این ایده که ممکن است که ایران بخواهد اورانیوم خود را از کشور خارج کند و آن را به ورقههای بدون دردسر برای رآکتورهای خود استفاده کند به کاهش تنش میانجامد.
در اوایل ماه جولای، اوباما به مسکو سفر کرد و مشاور او در امور عدم گسترش سلاحهای هستهای پیشنهادی را به روسیه ارائه داد: اگر ایران بتواند موافقت کند تا اورانیوم غنی شده خود را به مسکو تحویل دهد، روسها میتوانند آن اورانیوم را به درجهای برسانند که برای رآکتورهای تحقیقاتی مورد نیاز است و پس از آن فرانسه آن را به ورقههایی برای استفاده در این رآکتورهای تحقیقاتی تبدیل کند. این ورقهها، که قابل تبدیل شدن به اورانیوم مورد نیاز برای سلاح نیست، به ایران تحویل داده میشود. یکی از مقامات ارشد امریکایی میگوید که روسها بلافاصله اعلام کردند که این ایده بسیار خوبی است.
آنچه در ادامه این پیشنهاد آمده است، مذاکرات در سطح بالا میان ایران، آژانس بینالمللی انرژی هستهای، روسیه، فرانسه و امریکا برای مشخص شدن جزئیات بیشتر است. در اواسط ماه سپتامبر، اوباما در تماسی با محمد البرادعی ،رئیس آژانس بینالمللی انرژی هستهای اعلام کرد که امریکا برای این توافق آماده است. پس از آن البرادعی با نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی هستهای تماس گرفت و او اعلام کرد که این مساله را باید با دولت خود درمیان بگذارد. پس از آن ایرانیها با البرادعی تماس گرفتند تا نشانههای موافقت خود را اعلام کرده باشند.
امریکاییها میخواستند مطمئن شوند که ایران روسیه را متقاعد نخواهد کرد که از منبع دیگری به جز ایران اورانیوم کم درصد تهیه کند. زمانی که اوباما با دیمتری مدودف، رئیسجمهور روسیه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در اواخر ماه سپتامبر ملاقات کرد، به روسها تاکید کرد که نکته اصلی در این قرارداد این است که ایران این سوخت را تامین کند. مقامات امریکایی اعلام کردند که مدودف این مساله را پذیرفت.
پس از آن اوباما در یک تماس تلفنی در اواخز ماه سپتامبر جزئیات این توافق را با او در میان گذاشت که در نهایت در اول اکتبر در مذاکرات بین ایران و قدرتهای غربی، روسیه و چین در ژنو مطرح شد. در این گفتوگوها، ویلیام برنز، مذاکره کننده امریکایی، با نماینده ایران گفتوگوی شخصی داشت و در این گفتوگو در ارتباط با میزان اورانیوم در این توافق صحبت کردند و توافق کردند تا جزئیات انتقال این اورانیوم را در تاریخ 19 اکتبر بررسی کنند.
با وجود مذاکرات در سطح بالای دیپلماتیک، مقامات امریکایی چندان نسبت به مذاکرات روز دوشنبه در وین خوشبین نیستند. پس از سالها مذاکرات بینتیجه، آنها منتظر عقبنشینی ایران و یک شکست مذاکرات برسر جزئیات هستند. بسیاری در تهرات امریکا را مسبب انفجار انتحاری روز یکشنبه که باعث کشته شدن تعدادی از مقامات ارشد سپاه شد میدانند و همین امر میتواند بر مذاکرات سایه بیاندازد. اما هر دو طرف دلایل کافی برای ادامه این پروسه دارند: اگر مذاکرات به سمت جلو حرکت کند، امریکا میتواند بدون نیاز به فشار سازمان ملل مانع از هستهای شدن ایران شود. ایران نیز میتواند از این روش به راهی قانونی برای غنیسازی اورانیوم خود دست پیدا کند و از فشارهای سازمان ملل در امان باشد. مقامات میگویند که در بهترین شرایط، رسیدن به یک توافق در جزئیات رآکتورها میتواند به مسیر آینده کمک کند.
منابع دولتی در گفتوگو با نشریه تایم اعلام کردند که اوباما به طور شخصی و با واسطه سه مرتبه به طور محرمانه و چند جانبه با ایرانیها در چهار ماه گذشته مذاکره کرده است. که این مساله نه تنها به عنوان آزمونی برای برنامه هستهای ایران بلکه به عنوان آزمونی از تواناییهای اوباما برای برنامه هستهای ایران به شمار میرود.
تاریخ انتشار: ۰۱:۴۳ ۱۳۸۸/۷/۲۹
کد خبر: 12584
منبع: دیپلماسی ایرانی
نسخه چاپی
باراک اوباما، رئیسجمهور امریکا سهم خاصی از نتیجه گفتوگوهای روز دوشنبه در وین میان غرب و کارشناسان هستهای ایران در ارتباط با آینده اورانیوم غنی شده ایران دارد. چراکه منابع دولتی در گفتوگو با نشریه تایم اعلام کردند که اوباما به طور شخصی سه مرتبه به طور محرمانه و چند جانبه با ایرانیها در چهار ماه گذشته مذاکره کرده است. که این مساله نه تنها به عنوان آزمونی برای برنامه هستهای ایران بلکه به عنوان آزمونی از تواناییهای اوباما برای برنامه هستهای ایران به شمار میرود.
این گفت وگوها در ماه ژوئن آغاز شد، زمانی که مقامات ایرانی به آژانس بینالمللی انرژی هستهای اعلام کردند که سوخت رآکتور تهران که در دوران شاه در سال 1967 توسط تکنسینهای امریکایی احداث شده بود در حال اتمام است. ایران خواستار کمک آژانس بینالمللی انرژی هستهای برای خرید ورقههای اورانیوم برای رآکتورهای خود برای تولید ایزوتوپ در درمان بیماریهای سرطانی و ایکس ریهاست. آژانس بینالمللی انرژی هستهای در عوض این پیشنهاد را با امریکا در میان گذاشت.
یکی از مقامات ارشد امریکایی که در مذاکرات چندجانبه حضور داشت میگوید که ما در این مرحله به سرعت متوجه شدیم که دری باز شده است.
امریکا متوجه شد که میتواند از این فرصت استفاده کند و برای تولید این ورقهها برنامهریزی کند. اکنون ایران اورانیوم غنی شده با خلوص پایین را قرار است که به یک کشور ثالث بسپارد. امریکا، اسرائیل و سایر کشورها پیشبینی میکنند که میزان اورانیوم غنی شده ایران به اندازهای است که میتواند با آن سلاح هستهای تولید کند. بنابراین این ایده که ممکن است که ایران بخواهد اورانیوم خود را از کشور خارج کند و آن را به ورقههای بدون دردسر برای رآکتورهای خود استفاده کند به کاهش تنش میانجامد.
در اوایل ماه جولای، اوباما به مسکو سفر کرد و مشاور او در امور عدم گسترش سلاحهای هستهای پیشنهادی را به روسیه ارائه داد: اگر ایران بتواند موافقت کند تا اورانیوم غنی شده خود را به مسکو تحویل دهد، روسها میتوانند آن اورانیوم را به درجهای برسانند که برای رآکتورهای تحقیقاتی مورد نیاز است و پس از آن فرانسه آن را به ورقههایی برای استفاده در این رآکتورهای تحقیقاتی تبدیل کند. این ورقهها، که قابل تبدیل شدن به اورانیوم مورد نیاز برای سلاح نیست، به ایران تحویل داده میشود. یکی از مقامات ارشد امریکایی میگوید که روسها بلافاصله اعلام کردند که این ایده بسیار خوبی است.
آنچه در ادامه این پیشنهاد آمده است، مذاکرات در سطح بالا میان ایران، آژانس بینالمللی انرژی هستهای، روسیه، فرانسه و امریکا برای مشخص شدن جزئیات بیشتر است. در اواسط ماه سپتامبر، اوباما در تماسی با محمد البرادعی ،رئیس آژانس بینالمللی انرژی هستهای اعلام کرد که امریکا برای این توافق آماده است. پس از آن البرادعی با نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی هستهای تماس گرفت و او اعلام کرد که این مساله را باید با دولت خود درمیان بگذارد. پس از آن ایرانیها با البرادعی تماس گرفتند تا نشانههای موافقت خود را اعلام کرده باشند.
امریکاییها میخواستند مطمئن شوند که ایران روسیه را متقاعد نخواهد کرد که از منبع دیگری به جز ایران اورانیوم کم درصد تهیه کند. زمانی که اوباما با دیمتری مدودف، رئیسجمهور روسیه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در اواخر ماه سپتامبر ملاقات کرد، به روسها تاکید کرد که نکته اصلی در این قرارداد این است که ایران این سوخت را تامین کند. مقامات امریکایی اعلام کردند که مدودف این مساله را پذیرفت.
پس از آن اوباما در یک تماس تلفنی در اواخز ماه سپتامبر جزئیات این توافق را با او در میان گذاشت که در نهایت در اول اکتبر در مذاکرات بین ایران و قدرتهای غربی، روسیه و چین در ژنو مطرح شد. در این گفتوگوها، ویلیام برنز، مذاکره کننده امریکایی، با نماینده ایران گفتوگوی شخصی داشت و در این گفتوگو در ارتباط با میزان اورانیوم در این توافق صحبت کردند و توافق کردند تا جزئیات انتقال این اورانیوم را در تاریخ 19 اکتبر بررسی کنند.
با وجود مذاکرات در سطح بالای دیپلماتیک، مقامات امریکایی چندان نسبت به مذاکرات روز دوشنبه در وین خوشبین نیستند. پس از سالها مذاکرات بینتیجه، آنها منتظر عقبنشینی ایران و یک شکست مذاکرات برسر جزئیات هستند. بسیاری در تهرات امریکا را مسبب انفجار انتحاری روز یکشنبه که باعث کشته شدن تعدادی از مقامات ارشد سپاه شد میدانند و همین امر میتواند بر مذاکرات سایه بیاندازد. اما هر دو طرف دلایل کافی برای ادامه این پروسه دارند: اگر مذاکرات به سمت جلو حرکت کند، امریکا میتواند بدون نیاز به فشار سازمان ملل مانع از هستهای شدن ایران شود. ایران نیز میتواند از این روش به راهی قانونی برای غنیسازی اورانیوم خود دست پیدا کند و از فشارهای سازمان ملل در امان باشد. مقامات میگویند که در بهترین شرایط، رسیدن به یک توافق در جزئیات رآکتورها میتواند به مسیر آینده کمک کند.
فرمول چپاول مردم توسط آخوندها جایگزین شعار سی ساله عدالت حکومت !؟
جدول تعرفه برق سختتر از جدول مندليف !
چگونگي محاسبه مبلغ قبض آب و برق، به يکي از دغدغه هاي اساسي مشتريان خدمات وزارت نيرو تبديل شده است و نکته حايز اهميت اين است که محاسبه يک قبض، جزئيات بسياري دارد. حتي کبيسه بودن يک سال نيز مي تواند بر روي نحوه محاسبه مصرف يک مشترک و صدور قبض براي آن، تاثيرگذار باشد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۳ ۱۳۸۸/۸/۱
کد خبر: 12706
منبع: مهر
نسخه چاپی
شايد شما هم از آن دسته مشترکان وزارت نيرو باشيد که وقتي به قبض برق منزلتان نگاه ميکنيد، به سادگي نميتوانيد سردرآوريد که براساس چه عملياتي، بايد رقم درج شده در قبض را به خزانه واريز کنيد.
اما تا به حال از خود پرسيده ايد که صادرکنندگان اين قبوض که نقش آفرينان اصلي فرآيند محاسبه قيمت برق هر مشترک هستند، براساس چه مکانيزمي قيمت برق منزل شما را محاسبه ميکنند؟ چرتکه آنها براي محاسبه اين قيمت چيست؟ و يک قبض براي اينکه به درب منزل شما برسد، چه فرآيندي را بايد طي کند؟
اين روزها که لايحه هدفمند کردن يارانه ها در مجلس در حال بررسي و تصويب نهايي است، چگونگي محاسبه مبلغ قبض آب و برق، به يکي از دغدغه هاي اساسي مشتريان خدمات وزارت نيرو تبديل شده است.
در اين ميان به جرات مي توان گفت که "جدول تعرفه هاي برق، از جدول مندليف هم سخت تر است"، مصداق همان جمله معروف پرويز فتاح، وزير نيروي دولت نهم که در خلال گلايه هاي خود از واقعي نبودن قيمت برق در کشور، بارها اين گلايه را به گوش مسئولان و مردم رسانده است.
واقعيت اين است که نحوه محاسبه قبض برق هر مشترک با مشترک ديگر يکي نيست، اگرچه ممکن است هر دو مصارف يکساني داشته باشند، اما نوع کنتور محاسبه کننده ميزان مصرف، منطقه اي که مشترک در آن زندگي مي کند، ميزان و چگونگي مصرف و آب و هواي منطقه، ممکن است فاصله معناداري ميان رقم درج شده به عنوان "سهم پرداختي توسط مشترک" ايجاد کند.
به هرحال، از روزي که فروش برق در کشور آغاز شده است، صدور قبض براي مشترکان نيز به مرور و با شيوه هاي مختلف، رشد و تکامل يافت تا به شکل امروزي که متشکل از فاکتورهاي متعدد چاپ شده بر روي آن است، برسد.
مکانيزم صدور قبض فرآيند ساده اي نيست. در اين فرآيند، دو ورودي و يک خروجي وجود دارد. ورودي اول آن، تعرفه هاي برق است که توسط دولت و طبق فرمولهاي خاص توانير، تعيين مي شود و ورودي بعدي، قرائت کنتور است.
اين فرمولها که مصوبه قانوني دارد، پيچيدگي هاي خاصي دارد. به همين دليل است که پيچيدگي تعرفه ها، مهمترين چالش پيش روي صنعت برق به شمار مي رود؛ چراکه وزارت نيرو مي بايد براي رعايت اين مصوبات ، جدول پيچيده اي را براي تعرفه هاي برق تدوين کند.
اما وجود اين پيچيدگي ها دليل بر بروز خطا در فرآيند صدور قبض ها و محاسبه اشتباه قيمت تمام شده برق براي مشترکان نيست. هر قبض قبل از صدور، چندين بار چک مي شود و پس از حصول اطمينان از صحت اطلاعات مربوط به آن، اطلاعات در فايل هاي محاسباتي کامپيوترهاي مخصوص قرار مي گيرد و خطاگيري مي شود. هر چند که احتمال بروزخطا در قرائت کنترها به علت خطاي انساني به صورت محدود وجود دارد وليکن احتمال بروز خطا در پردازش اطلاعات به شدت پايين ودر حد صفر است.
خبرنگار ما براي پرسش به سئوالات احتمالي که در اين ميان وجود دارد، به سراغ يکي از شرکتهايي رفته است که کار صدور قبوض برق براي 5/3 ميليون مشترک تهراني را به عهده دارد.
اين شرکت بيش از 40 سال است که تاسيس شده و از اولين روزي که فرآيند قبض گيري در کشور انجام شده است، مشغول به فعاليت بوده است. در آن زمان تهران تنها 300 هزار مشترک برق داشت و اکنون اين ميزان، به 3 ميليون و 500 هزار مشترک رسيده است. در اين ميان براي مشترکان کل استان تهران و قم، روزانه بالغ بر 150 هزار قبض صادر مي شود.
نکته قابل توجه اين است که به دليل پايين بودن قيمت تمام شده در ايران، هزينه صدور يک قبض براي يک مشترک کم مصرف، ممکن است بسيار بسيار بالاتر از رقمي باشد که آن مشترک بايد به عنوان قيمت برق يارانه اي خود، به دولت بپردازد. اينجاست که ضرورت واقعي شدن قيمتهاي برق، بيش از پيش، نمايان مي شود.
در اين ميان وزارت نيرو براي صدور هر قبض برق، به طور متوسط 100 تومان به شرکتهاي پيمانکار ميپردازد که اين رقم، بدون احتساب هزينه نيروي انساني و قرائت کنتور است.
اما نکته حايز اهميت اين است که محاسبه يک قبض، جزئيات بسياري دارد. حتي کبيسه بودن يک سال نيز مي تواند بر روي نحوه محاسبه مصرف يک مشترک و صدور قبض براي آن، تاثيرگذار باشد.
اين پيچيدگي از آن جهت وجود دارد که دولت براي ملاحظه حال مردم، تعرفه هاي مختلفي را در نظر گرفته است که بسته به نوع مناطق محروم و غيرمحروم، برخوردار و غيربرخوردار، با آب و هواي گرم و سرد و در فصول مختلف سال،متفاوت است.
به دليل همين پيچيدگي ها همواره ابهاماتي در ذهن مردم نسبت به قيمت درج شده در قبض خود وجود دارد و چون يک مشترک نمي تواند به شيوه محاسبه به راحتي تسلط يابد، دچار شک و ترديد مي شود.
حال به تشريح نحوه محاسبه قيمت برق قبض يکي از مشترکان تهراني پرداخته و جداول مربوط به شيوه محاسبه اين رقم را نيز منتشر مي کنیم.
هر يک از مشترکان با پياده سازي اين روش به صورت تقريبي مي توانند به قيمت درج شده در قبض خود دسترسي يابند.
گام اول در شيوه محاسبه يک قبض، توجه به نوع کنتور آن مشترک است که ممکن است ساده يا چند تعرفه اي (اوج بار، ميان باري، کم باري) باشد. پي بردن به اين نکته از آيتم هاي درج شده در ستون دوم قبض برق ميسر است.
نگاهي به قبض فوق نشانگر اين است اين قبض براي يک کنتور يک تعرفه اي صادر شده است. (تنها آيتم اوج بار) براي آن درنظر گرفته شده است.
البته يکي از منفعتهاي نصب کنتورهاي چندتعرفه براي مشترکان اين است که قيمت برق آنها در سه مقطع زماني روزانه، به صورت جداگانه محاسبه مي شود و اگر مشترکي، مصارف خود را به ساعات غيراوج مصرف منتقل کند، به طور قطع بايد مبلغ کمتري را نيز بپردازد.
براساس قبض اين مشترک، کل مصرف اين دوره 809 مگاوات است که به دليل صدور قبض در تاريخ 19/7/88، مصرف در دو دوره تابستان و پاييز صورت گرفته است، بنابراين بايد مصارف هر دوره را به صورت جداگانه و با استناد به جدول خاص خود، محاسبه کرد.
بر اساس زمان قرائت کنتور اين مشترک که در گوشه پايين سمت راست قبض درج شده است، 41 روز از دوره 60 روزه مصرف اين مشترک در تابستان و 18 روز آن در پاييز بوده است. بنابراين تعرفه ها متفاوت است.
نحوه محاسبه مصرف تابستان= کل مصرف دوره * روزهاي مصرف در تابستان، تقسيم بر کل روزهاي دوره صدور قبض
ميزان مصرف دوره تابستان اين مشترک: kw562 = 59/41*809
نحوه محاسبه مصرف پاييز= کل مصرف دوره منهاي مصرف تابستان
نحوه محاسبه مصرف پاييز اين مشترک= Kw 247= 562- 809
براي تعيين پله مصرف يک مشترک در محاسبات قيمت برق بايد ابتدا ميزان متوسط مصرف برق يک مشترک را محاسبه کرد.
متوسط مصرف= مصرف يک مشترک * 30 تقسيم بر کل روزها
متوسط مصرف اين مشترک: 411 = 59/ 30*809 ( * علامت ضرب و / علامت تقسيم است)
براساس جدول زير که مربوط به مصارف غيرتابستان است، مشاهده مي شود که مصرف اين مشترک در تابستان، در پله (500-401) قرار مي گيرد که عدد مربوط به آن در ستون ميان باري،( 5/81644- ) است. اين عدد را بايد به 411 که متوسط مصرف اين مشترک (C) است، تقسيم کرد.
مبلغ ميان باري اين مشترک در پاييز: 35035= 64/198 * 46/176
در مرحله بعد، براي به دست آوردن تعرفه برق اين مشترک در ايام پاييز بايد، عدد 64/198 را از عدد ستون آخر در آيتم ميان باري پله مصرف اين مشترک، کم کرد تا بتوان ميزان دقيق نرخ برق را براي اين مشترک در ايام پاييز به دست آورد.
مبلغ ميان باري اين مشترک در پاييز: 35035= 64/198 * 46/176
براساس جدول زير که مربوط به مصارف تابستان است، مشاهده مي شود که مصرف اين مشترک در 41 روز تابستان، در پله ( 450-376) قرار مي گيرد. بنابراين بر اساس اين جدول، عددي که در پله مذکور براي اين مشترک در نظر گرفته مي شود، ( 53/81644- )است. اين عدد را طبق فرمول جدول، بايد بر 411 که متوسط مصرف يا همان C نشان داده شده در جدول است، تقسيم کرد.
در مرحله بعد، براي به دست آوردن تعرفه برق اين مشترک در ايام تابستان بايد، عدد 64/198 را از عدد ستون آخر در آيتم ميان باري پله مصرف اين مشترک، کم کرد تا بتوان ميزان دقيق نرخ برق را براي اين مشترک در ايام تابستان به دست آورد.
تعرفه برق اين مشترک به ازاي هر کيلووات ساعت:
1- 64/198 = 411/( 53/81644) ( علامت / نشانگر تقسيم است)
2- 46/176= 64/198 – 375
مشاهده رقم مذکور نشانگر اين است که يک مشترک به جاي پرداخت 773 ريال که بهاي واقعي هر کيلووات ساعت برق است، تنها در حدود 176 ريال به دولت مي پردازد.
بر اين اساس، براي يافتن مبلغ ميان بار تابستان براي مشترک مذکور بايد ميزان مصرف را در 45/176 که تعرفه برق اين مشترک به ازاي هر کيلووات ساعت است، ضرب کرد تا مبلغ پرداختي توسط اين مشترک در تابستان به دست آيد.
مبلغ پرداختي اين مشترک در تابستان( به ريال): 99170= 562 * 46/176 (* علامت ضرب است)
حال براي به دست آوردن مبلغ کل پرداختي توسط اين مشترک در اين دوره از قرائت کنتور، بايد هر دو مبلغ به دست آمده در تابستان و غيرتابستان را با هم جمع کرد:
مبلغ ميان باري کل دوره(تابستان و غيرتابستان): 134223= 99170+ 35035
البته اين اعداد به دليل اينکه براساس گردشده اعداد مندرج در جداول فوق محاسبه شده است، ممکن است درصدي خطا داشته باشد.
به عنوان مثال رقم مندرج در قبض اين مشترک به عنوان مبلغ ميان باري، 142888 است که در محاسبات خبرنگار ما به صورت تقريبي، 134223 به دست آمده است. اما محاسبات دقيق ماشين حساب هاي تعرفه، اين خطا را نخواهد داشت.
در همين حال، نکته اي که در قبض اين مشترک به چشم مي خورد، 280 کيلووات ساعتي است که مازاد بر الگو، مصرف شده است.
طبق مصوبه هيئت وزيران، مصارف بالاتر از الگو براساس جداول تعيين شده، مشمول جرايم مي شود. اين مشترک نيز از اين مصوبه در امان نمانده است.
ميزان عوارض= مبلغ ميان بار کل دوره ضرب در 3 درصد ماليات بر ارزش افزوده
ميزان عوارض اين مشترک: 69/4026= 3% * 134223
حال براي محاسبه جريمه عدم رعايت الگوي مصرف بايد به پله جرايم، مراجعه کرد. اين محاسبه فرمولي خاص دارد که شامل عدد جريمه مندرج در پله مربوط به مشترک تقسيم بر (متوسط مصرف ماهانه به توان دو) است.
جريمه عدم رعايت الگوي مصرف اين مشترک براساس جدول مربوطه: 25/65= 2&~#@&(411)/ 11022011
مبلغ جريمه تابستان= جريمه تابستان* مصرف تابستان
مبلغ جريمه غيرتابستان= جريمه غيرتابستان* مصرف غيرتابستان
جريمه عدم رعايت الگوي مصرف= مبلغ جريمه تابستان+ مبلغ جريمه غيرتابستان
روش مذکور، تنها يکي از ده ها شيوه محاسبه نرخ برق مشترکان در مناطق مختلف کشور است که مشاهده مي شود، پيچيدگي هاي خاصي دارد. بنابراين اگر نرخ برق واقعي شود، به طور قطع اين پيچيدگي ها نيز وجود نخواهد داشت و مشترکان مصارف خود را کنترل خواهند کرد و قبضي با شيوه محاسبه آسان را دريافت خواهند داشت.
اين در حالي است که رقمهاي مذکور با احتساب يارانه هايي است که دولت به مشترکان ارايه مي دهد. در غير اين صورت، اين مشترک اگر مي خواست بهاي واقعي برق را بپردازد، به طور قطع بايد رقم 625 هزار و 357 ريال را به جاي رقم 173 هزار و 606 ريال مي پرداخت. بنابراين دولت براي وي، 451 هزار و 751 ريال يارانه پرداخت کرده است.
چگونگي محاسبه مبلغ قبض آب و برق، به يکي از دغدغه هاي اساسي مشتريان خدمات وزارت نيرو تبديل شده است و نکته حايز اهميت اين است که محاسبه يک قبض، جزئيات بسياري دارد. حتي کبيسه بودن يک سال نيز مي تواند بر روي نحوه محاسبه مصرف يک مشترک و صدور قبض براي آن، تاثيرگذار باشد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۳ ۱۳۸۸/۸/۱
کد خبر: 12706
منبع: مهر
نسخه چاپی
شايد شما هم از آن دسته مشترکان وزارت نيرو باشيد که وقتي به قبض برق منزلتان نگاه ميکنيد، به سادگي نميتوانيد سردرآوريد که براساس چه عملياتي، بايد رقم درج شده در قبض را به خزانه واريز کنيد.
اما تا به حال از خود پرسيده ايد که صادرکنندگان اين قبوض که نقش آفرينان اصلي فرآيند محاسبه قيمت برق هر مشترک هستند، براساس چه مکانيزمي قيمت برق منزل شما را محاسبه ميکنند؟ چرتکه آنها براي محاسبه اين قيمت چيست؟ و يک قبض براي اينکه به درب منزل شما برسد، چه فرآيندي را بايد طي کند؟
اين روزها که لايحه هدفمند کردن يارانه ها در مجلس در حال بررسي و تصويب نهايي است، چگونگي محاسبه مبلغ قبض آب و برق، به يکي از دغدغه هاي اساسي مشتريان خدمات وزارت نيرو تبديل شده است.
در اين ميان به جرات مي توان گفت که "جدول تعرفه هاي برق، از جدول مندليف هم سخت تر است"، مصداق همان جمله معروف پرويز فتاح، وزير نيروي دولت نهم که در خلال گلايه هاي خود از واقعي نبودن قيمت برق در کشور، بارها اين گلايه را به گوش مسئولان و مردم رسانده است.
واقعيت اين است که نحوه محاسبه قبض برق هر مشترک با مشترک ديگر يکي نيست، اگرچه ممکن است هر دو مصارف يکساني داشته باشند، اما نوع کنتور محاسبه کننده ميزان مصرف، منطقه اي که مشترک در آن زندگي مي کند، ميزان و چگونگي مصرف و آب و هواي منطقه، ممکن است فاصله معناداري ميان رقم درج شده به عنوان "سهم پرداختي توسط مشترک" ايجاد کند.
به هرحال، از روزي که فروش برق در کشور آغاز شده است، صدور قبض براي مشترکان نيز به مرور و با شيوه هاي مختلف، رشد و تکامل يافت تا به شکل امروزي که متشکل از فاکتورهاي متعدد چاپ شده بر روي آن است، برسد.
مکانيزم صدور قبض فرآيند ساده اي نيست. در اين فرآيند، دو ورودي و يک خروجي وجود دارد. ورودي اول آن، تعرفه هاي برق است که توسط دولت و طبق فرمولهاي خاص توانير، تعيين مي شود و ورودي بعدي، قرائت کنتور است.
اين فرمولها که مصوبه قانوني دارد، پيچيدگي هاي خاصي دارد. به همين دليل است که پيچيدگي تعرفه ها، مهمترين چالش پيش روي صنعت برق به شمار مي رود؛ چراکه وزارت نيرو مي بايد براي رعايت اين مصوبات ، جدول پيچيده اي را براي تعرفه هاي برق تدوين کند.
اما وجود اين پيچيدگي ها دليل بر بروز خطا در فرآيند صدور قبض ها و محاسبه اشتباه قيمت تمام شده برق براي مشترکان نيست. هر قبض قبل از صدور، چندين بار چک مي شود و پس از حصول اطمينان از صحت اطلاعات مربوط به آن، اطلاعات در فايل هاي محاسباتي کامپيوترهاي مخصوص قرار مي گيرد و خطاگيري مي شود. هر چند که احتمال بروزخطا در قرائت کنترها به علت خطاي انساني به صورت محدود وجود دارد وليکن احتمال بروز خطا در پردازش اطلاعات به شدت پايين ودر حد صفر است.
خبرنگار ما براي پرسش به سئوالات احتمالي که در اين ميان وجود دارد، به سراغ يکي از شرکتهايي رفته است که کار صدور قبوض برق براي 5/3 ميليون مشترک تهراني را به عهده دارد.
اين شرکت بيش از 40 سال است که تاسيس شده و از اولين روزي که فرآيند قبض گيري در کشور انجام شده است، مشغول به فعاليت بوده است. در آن زمان تهران تنها 300 هزار مشترک برق داشت و اکنون اين ميزان، به 3 ميليون و 500 هزار مشترک رسيده است. در اين ميان براي مشترکان کل استان تهران و قم، روزانه بالغ بر 150 هزار قبض صادر مي شود.
نکته قابل توجه اين است که به دليل پايين بودن قيمت تمام شده در ايران، هزينه صدور يک قبض براي يک مشترک کم مصرف، ممکن است بسيار بسيار بالاتر از رقمي باشد که آن مشترک بايد به عنوان قيمت برق يارانه اي خود، به دولت بپردازد. اينجاست که ضرورت واقعي شدن قيمتهاي برق، بيش از پيش، نمايان مي شود.
در اين ميان وزارت نيرو براي صدور هر قبض برق، به طور متوسط 100 تومان به شرکتهاي پيمانکار ميپردازد که اين رقم، بدون احتساب هزينه نيروي انساني و قرائت کنتور است.
اما نکته حايز اهميت اين است که محاسبه يک قبض، جزئيات بسياري دارد. حتي کبيسه بودن يک سال نيز مي تواند بر روي نحوه محاسبه مصرف يک مشترک و صدور قبض براي آن، تاثيرگذار باشد.
اين پيچيدگي از آن جهت وجود دارد که دولت براي ملاحظه حال مردم، تعرفه هاي مختلفي را در نظر گرفته است که بسته به نوع مناطق محروم و غيرمحروم، برخوردار و غيربرخوردار، با آب و هواي گرم و سرد و در فصول مختلف سال،متفاوت است.
به دليل همين پيچيدگي ها همواره ابهاماتي در ذهن مردم نسبت به قيمت درج شده در قبض خود وجود دارد و چون يک مشترک نمي تواند به شيوه محاسبه به راحتي تسلط يابد، دچار شک و ترديد مي شود.
حال به تشريح نحوه محاسبه قيمت برق قبض يکي از مشترکان تهراني پرداخته و جداول مربوط به شيوه محاسبه اين رقم را نيز منتشر مي کنیم.
هر يک از مشترکان با پياده سازي اين روش به صورت تقريبي مي توانند به قيمت درج شده در قبض خود دسترسي يابند.
گام اول در شيوه محاسبه يک قبض، توجه به نوع کنتور آن مشترک است که ممکن است ساده يا چند تعرفه اي (اوج بار، ميان باري، کم باري) باشد. پي بردن به اين نکته از آيتم هاي درج شده در ستون دوم قبض برق ميسر است.
نگاهي به قبض فوق نشانگر اين است اين قبض براي يک کنتور يک تعرفه اي صادر شده است. (تنها آيتم اوج بار) براي آن درنظر گرفته شده است.
البته يکي از منفعتهاي نصب کنتورهاي چندتعرفه براي مشترکان اين است که قيمت برق آنها در سه مقطع زماني روزانه، به صورت جداگانه محاسبه مي شود و اگر مشترکي، مصارف خود را به ساعات غيراوج مصرف منتقل کند، به طور قطع بايد مبلغ کمتري را نيز بپردازد.
براساس قبض اين مشترک، کل مصرف اين دوره 809 مگاوات است که به دليل صدور قبض در تاريخ 19/7/88، مصرف در دو دوره تابستان و پاييز صورت گرفته است، بنابراين بايد مصارف هر دوره را به صورت جداگانه و با استناد به جدول خاص خود، محاسبه کرد.
بر اساس زمان قرائت کنتور اين مشترک که در گوشه پايين سمت راست قبض درج شده است، 41 روز از دوره 60 روزه مصرف اين مشترک در تابستان و 18 روز آن در پاييز بوده است. بنابراين تعرفه ها متفاوت است.
نحوه محاسبه مصرف تابستان= کل مصرف دوره * روزهاي مصرف در تابستان، تقسيم بر کل روزهاي دوره صدور قبض
ميزان مصرف دوره تابستان اين مشترک: kw562 = 59/41*809
نحوه محاسبه مصرف پاييز= کل مصرف دوره منهاي مصرف تابستان
نحوه محاسبه مصرف پاييز اين مشترک= Kw 247= 562- 809
براي تعيين پله مصرف يک مشترک در محاسبات قيمت برق بايد ابتدا ميزان متوسط مصرف برق يک مشترک را محاسبه کرد.
متوسط مصرف= مصرف يک مشترک * 30 تقسيم بر کل روزها
متوسط مصرف اين مشترک: 411 = 59/ 30*809 ( * علامت ضرب و / علامت تقسيم است)
براساس جدول زير که مربوط به مصارف غيرتابستان است، مشاهده مي شود که مصرف اين مشترک در تابستان، در پله (500-401) قرار مي گيرد که عدد مربوط به آن در ستون ميان باري،( 5/81644- ) است. اين عدد را بايد به 411 که متوسط مصرف اين مشترک (C) است، تقسيم کرد.
مبلغ ميان باري اين مشترک در پاييز: 35035= 64/198 * 46/176
در مرحله بعد، براي به دست آوردن تعرفه برق اين مشترک در ايام پاييز بايد، عدد 64/198 را از عدد ستون آخر در آيتم ميان باري پله مصرف اين مشترک، کم کرد تا بتوان ميزان دقيق نرخ برق را براي اين مشترک در ايام پاييز به دست آورد.
مبلغ ميان باري اين مشترک در پاييز: 35035= 64/198 * 46/176
براساس جدول زير که مربوط به مصارف تابستان است، مشاهده مي شود که مصرف اين مشترک در 41 روز تابستان، در پله ( 450-376) قرار مي گيرد. بنابراين بر اساس اين جدول، عددي که در پله مذکور براي اين مشترک در نظر گرفته مي شود، ( 53/81644- )است. اين عدد را طبق فرمول جدول، بايد بر 411 که متوسط مصرف يا همان C نشان داده شده در جدول است، تقسيم کرد.
در مرحله بعد، براي به دست آوردن تعرفه برق اين مشترک در ايام تابستان بايد، عدد 64/198 را از عدد ستون آخر در آيتم ميان باري پله مصرف اين مشترک، کم کرد تا بتوان ميزان دقيق نرخ برق را براي اين مشترک در ايام تابستان به دست آورد.
تعرفه برق اين مشترک به ازاي هر کيلووات ساعت:
1- 64/198 = 411/( 53/81644) ( علامت / نشانگر تقسيم است)
2- 46/176= 64/198 – 375
مشاهده رقم مذکور نشانگر اين است که يک مشترک به جاي پرداخت 773 ريال که بهاي واقعي هر کيلووات ساعت برق است، تنها در حدود 176 ريال به دولت مي پردازد.
بر اين اساس، براي يافتن مبلغ ميان بار تابستان براي مشترک مذکور بايد ميزان مصرف را در 45/176 که تعرفه برق اين مشترک به ازاي هر کيلووات ساعت است، ضرب کرد تا مبلغ پرداختي توسط اين مشترک در تابستان به دست آيد.
مبلغ پرداختي اين مشترک در تابستان( به ريال): 99170= 562 * 46/176 (* علامت ضرب است)
حال براي به دست آوردن مبلغ کل پرداختي توسط اين مشترک در اين دوره از قرائت کنتور، بايد هر دو مبلغ به دست آمده در تابستان و غيرتابستان را با هم جمع کرد:
مبلغ ميان باري کل دوره(تابستان و غيرتابستان): 134223= 99170+ 35035
البته اين اعداد به دليل اينکه براساس گردشده اعداد مندرج در جداول فوق محاسبه شده است، ممکن است درصدي خطا داشته باشد.
به عنوان مثال رقم مندرج در قبض اين مشترک به عنوان مبلغ ميان باري، 142888 است که در محاسبات خبرنگار ما به صورت تقريبي، 134223 به دست آمده است. اما محاسبات دقيق ماشين حساب هاي تعرفه، اين خطا را نخواهد داشت.
در همين حال، نکته اي که در قبض اين مشترک به چشم مي خورد، 280 کيلووات ساعتي است که مازاد بر الگو، مصرف شده است.
طبق مصوبه هيئت وزيران، مصارف بالاتر از الگو براساس جداول تعيين شده، مشمول جرايم مي شود. اين مشترک نيز از اين مصوبه در امان نمانده است.
ميزان عوارض= مبلغ ميان بار کل دوره ضرب در 3 درصد ماليات بر ارزش افزوده
ميزان عوارض اين مشترک: 69/4026= 3% * 134223
حال براي محاسبه جريمه عدم رعايت الگوي مصرف بايد به پله جرايم، مراجعه کرد. اين محاسبه فرمولي خاص دارد که شامل عدد جريمه مندرج در پله مربوط به مشترک تقسيم بر (متوسط مصرف ماهانه به توان دو) است.
جريمه عدم رعايت الگوي مصرف اين مشترک براساس جدول مربوطه: 25/65= 2&~#@&(411)/ 11022011
مبلغ جريمه تابستان= جريمه تابستان* مصرف تابستان
مبلغ جريمه غيرتابستان= جريمه غيرتابستان* مصرف غيرتابستان
جريمه عدم رعايت الگوي مصرف= مبلغ جريمه تابستان+ مبلغ جريمه غيرتابستان
روش مذکور، تنها يکي از ده ها شيوه محاسبه نرخ برق مشترکان در مناطق مختلف کشور است که مشاهده مي شود، پيچيدگي هاي خاصي دارد. بنابراين اگر نرخ برق واقعي شود، به طور قطع اين پيچيدگي ها نيز وجود نخواهد داشت و مشترکان مصارف خود را کنترل خواهند کرد و قبضي با شيوه محاسبه آسان را دريافت خواهند داشت.
اين در حالي است که رقمهاي مذکور با احتساب يارانه هايي است که دولت به مشترکان ارايه مي دهد. در غير اين صورت، اين مشترک اگر مي خواست بهاي واقعي برق را بپردازد، به طور قطع بايد رقم 625 هزار و 357 ريال را به جاي رقم 173 هزار و 606 ريال مي پرداخت. بنابراين دولت براي وي، 451 هزار و 751 ريال يارانه پرداخت کرده است.
10 ترس رایج در میان انسانها
فوبیا هراس یا ترس شدید پدیده ای است که به صورت آگاهانه یا ناخود آگاهانه زندگی بسیاری از انسانهای جهان را مختل می کند. این پدیده بیشتر ناشی از ترس از قرار گرفتن در موقعیتی خطرناک است و معمولا کنترل آن برای فرد مبتلا سخت و گاهی غیر ممکن است.
به گزارش خبرگزاری مهر، در حدود 19.2 میلیون نفر انسان در سن 18 سالگی در آمریکا به گونه های مختلفی از این اختلال روحی مبتلا هستند که در ادامه نشریه لایو ساینس به مشهورترین آنها اشاره کرده است.
ترس از مار (Ophidiophobia): یکی از رایج ترین فوبیاها در میان بسیاری از مردم ترس از مار است که به احتمال زیاد ریشه ای تکاملی دارد. در گذشته های دور تشخیص دادن مارها و عنکبوتها برای بقای انسان نقشی حیاتی داشته است. توانایی تشخیص مارها در یک چشم به همم زدن یکی از رفتارهای تکاملی است که به اجداد انسان در جهان وحشی ما قبل تاریخ امکان بقا داده است.
ترس از خزندگان عجیب (Entomophobia): شاید برخی از افراد با دیدن برخی از حشرات تنها احساس چندش آوری پیدا کنند، اما این جانداران کوچک در واقع این توانایی را دارند که برخی از انسانها را به شدت بترسانند که این شدت در زنان نسبت به مردان چهار برابر است. مطالعه دانشمندان دانشگاه کارنگی ملون نشان می دهد دختر بچه های 11 ماهه به سرعت قادرند در برابر تصاویری از مارها با عنکبوتها نشانه های ترس را در صورت خود انعکاس دهند در حالی که این خصوصیت در پسربچه هایی با همین سن وجود ندارد. دیدگاه تکاملی این فوبیا بر این اساس است که زنان در دوران باستانی حیات بشر در هنگام جمع آوری غذا با چنین جاندارانی مواجه می شده اند و انقباض ماهیچه های بدن و صورت در برابر چنین منظره ای به عنوان ابزار محافظت مادر و فرزند در برابر جاندار شناخته شده است.
ترس از مکان (Agoraphobia): در حدود 1.8 میلیون جوان 18 ساله در آمریکا از قرار گیری در اماکنی که فرار کردن از آن مشکل باشد هراس دارند. مکانها و فعالیتهایی که شامل این فوبیا می شوند آسانسور، حضور در رقابتهای ورزشی، پلها، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، رانندگی، فروشگاه های بزرگ و فرودگاه ها بر شمرده شده اند. این هراس می تواند باعث شود افراد هرگز خانه های خود را ترک نکنند، به سفر نروند و در مناطق شلوغ قرار نگیرند.
ترس از دیگران (Xenophobia): در صورتی که صحبت کردن در برابر دیگران رنگ چهره شما را دگرگون ساخته، صدای شمار را گرفته کرده و عرق از سر و روی شما جاری می کند، بدانید که نشانه های این فوبیا در شما وجود دارد. بیگانه ترسی پدیده ای است که 15 میلیون جوان آمریکایی از آن در عذابند و تنها صحبت کردن آنها را در جمع تحت تاثیر قرار نمی دهد بلکه خوردن و آشامیدن این افراد نیز در برابر جمع دچار اختلال خواهد شد. این فوبیا از سن 13 سالگی در نوجوانان آغاز می شود.
ترس از بلندی(Acrophobia): یکی از رایج ترین ترسها در میان افراد است که در حدود 3 تا 5 درصد از آمریکایی ها را تحت تاثیر خود قرار داده است. برخلاف تصور پیشین دانشمندان که این فوبیا را ناشی از ترسی غیر واقعی می دانستند مطالعات جدید نشان می دهد مبتلایان به این ترس، ارتفاع ساختمانها را بسیار بیشتر از ارتفاع واقعی می بینند و همین امر بر ترس آنها می افزاید.
ترس از تاریکی (Lygophobia): برای بسیاری از کودکان، خاموش شدن چراغ اتاق همراه با بروز ترسی شدید ناشی از بیرون آمدن هیولایی از زیر تختخواب و یا از داخل کمد دیواری است. در واقع ترسیدن از تاریکی یکی از رایجترین ترسها در میان کودکان است که در پس آن تفکرات و توهمات جالب توجهی نهفته است. کودکان در تاریکی به هر پدیده ممکنی فکر می کنند و معتقدند در تاریکی دزدی خواهد آمد و آنها را خواهد ربود و یا اسباب بازی های آنها را به سرقت خواهد برد. ریشه این ترس کودکان از ناشناخته های آنان سرچشمه می گیرد و در صورت درمان نشدن تا زمان بزرگسالی نیز ادامه پیدا خواهد کرد.
ترس از صاعقه (Astraphobia): صدای مهیب رعد و برق می تواند علائمی مانند تپش شدید قلب را برای افرادی که از فوبیای رعد و برق رنج می برند در برداشته باشد و به همین دلیل بسیاری از افراد مبتلا زندگی خود را به مناطقی منتقل می کنند که از شرایط جوی آرامی برخوردار است. نکته جالب درباره این فوبیا این است که مبتلایان از ترس خود احساس خجالت داشته و آن را مخفی نگاه می دارند.
ترس از پرواز (Aviophobia): ترسی است که در حدود 25 میلیون انسان تنها در آمریکا به آن مبتلا هستند. این افراد در دو گروه ترس، ترس از سقوط هواپیما و ترس از کابین کوچک هواپیما تقسیم می شوند. جالب است بدانید نسبت مرگ انسانها در سقوط هواپیما یک در 20 هزار است در حالی که این نسبت در مرگهای ناشی از سوانح رانندگی یک در 100 و در مرگ ناشی از حملات قلبی یک در پنج است.
ترس از سگ (Cynophobia): حتی کوچک ترین و بامزه ترین سگهای نژاد ژرمن شپرد می توانند ترسی مهیب را در مبتلایان به این نوع از فوبیا ایجاد کنند. این ترس معمولا از احتمال گاز گرفته شدن خود فرد و یا افرادی دیگر توسط سگها ناشی می شود البته برخی تنها نسبت به سگهای شکاری و یا تازی هراسناک هستند.
ترس از دندانپزشک (Odontophobia): در حدود 9 تا 20 درصد از آمریکاییها به دلیل ترس و واهمه از رفتن به دندانپزشکی خودداری می کنند. در صورت ابتلا به این فوبیا فرد به هیچ قیمتی حاضر به مراجعه به یک دندانپزشک نبوده و تنها در صورتی که درد امان آنها را ببرد به مطب دندانپزشکی خواهند رفت. از دلایل ریشه ای ارائه شده برای ابتلا این ترس، تجربیات بد گذشته از دندانپزشک، ترس از تزریق لثه و ترس از صندلی و مته دندانپزشکی عنوان شده اند که معمولا می توان آن را با همکاری دندانپزشک از میان برداشت.
به گزارش خبرگزاری مهر، در حدود 19.2 میلیون نفر انسان در سن 18 سالگی در آمریکا به گونه های مختلفی از این اختلال روحی مبتلا هستند که در ادامه نشریه لایو ساینس به مشهورترین آنها اشاره کرده است.
ترس از مار (Ophidiophobia): یکی از رایج ترین فوبیاها در میان بسیاری از مردم ترس از مار است که به احتمال زیاد ریشه ای تکاملی دارد. در گذشته های دور تشخیص دادن مارها و عنکبوتها برای بقای انسان نقشی حیاتی داشته است. توانایی تشخیص مارها در یک چشم به همم زدن یکی از رفتارهای تکاملی است که به اجداد انسان در جهان وحشی ما قبل تاریخ امکان بقا داده است.
ترس از خزندگان عجیب (Entomophobia): شاید برخی از افراد با دیدن برخی از حشرات تنها احساس چندش آوری پیدا کنند، اما این جانداران کوچک در واقع این توانایی را دارند که برخی از انسانها را به شدت بترسانند که این شدت در زنان نسبت به مردان چهار برابر است. مطالعه دانشمندان دانشگاه کارنگی ملون نشان می دهد دختر بچه های 11 ماهه به سرعت قادرند در برابر تصاویری از مارها با عنکبوتها نشانه های ترس را در صورت خود انعکاس دهند در حالی که این خصوصیت در پسربچه هایی با همین سن وجود ندارد. دیدگاه تکاملی این فوبیا بر این اساس است که زنان در دوران باستانی حیات بشر در هنگام جمع آوری غذا با چنین جاندارانی مواجه می شده اند و انقباض ماهیچه های بدن و صورت در برابر چنین منظره ای به عنوان ابزار محافظت مادر و فرزند در برابر جاندار شناخته شده است.
ترس از مکان (Agoraphobia): در حدود 1.8 میلیون جوان 18 ساله در آمریکا از قرار گیری در اماکنی که فرار کردن از آن مشکل باشد هراس دارند. مکانها و فعالیتهایی که شامل این فوبیا می شوند آسانسور، حضور در رقابتهای ورزشی، پلها، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، رانندگی، فروشگاه های بزرگ و فرودگاه ها بر شمرده شده اند. این هراس می تواند باعث شود افراد هرگز خانه های خود را ترک نکنند، به سفر نروند و در مناطق شلوغ قرار نگیرند.
ترس از دیگران (Xenophobia): در صورتی که صحبت کردن در برابر دیگران رنگ چهره شما را دگرگون ساخته، صدای شمار را گرفته کرده و عرق از سر و روی شما جاری می کند، بدانید که نشانه های این فوبیا در شما وجود دارد. بیگانه ترسی پدیده ای است که 15 میلیون جوان آمریکایی از آن در عذابند و تنها صحبت کردن آنها را در جمع تحت تاثیر قرار نمی دهد بلکه خوردن و آشامیدن این افراد نیز در برابر جمع دچار اختلال خواهد شد. این فوبیا از سن 13 سالگی در نوجوانان آغاز می شود.
ترس از بلندی(Acrophobia): یکی از رایج ترین ترسها در میان افراد است که در حدود 3 تا 5 درصد از آمریکایی ها را تحت تاثیر خود قرار داده است. برخلاف تصور پیشین دانشمندان که این فوبیا را ناشی از ترسی غیر واقعی می دانستند مطالعات جدید نشان می دهد مبتلایان به این ترس، ارتفاع ساختمانها را بسیار بیشتر از ارتفاع واقعی می بینند و همین امر بر ترس آنها می افزاید.
ترس از تاریکی (Lygophobia): برای بسیاری از کودکان، خاموش شدن چراغ اتاق همراه با بروز ترسی شدید ناشی از بیرون آمدن هیولایی از زیر تختخواب و یا از داخل کمد دیواری است. در واقع ترسیدن از تاریکی یکی از رایجترین ترسها در میان کودکان است که در پس آن تفکرات و توهمات جالب توجهی نهفته است. کودکان در تاریکی به هر پدیده ممکنی فکر می کنند و معتقدند در تاریکی دزدی خواهد آمد و آنها را خواهد ربود و یا اسباب بازی های آنها را به سرقت خواهد برد. ریشه این ترس کودکان از ناشناخته های آنان سرچشمه می گیرد و در صورت درمان نشدن تا زمان بزرگسالی نیز ادامه پیدا خواهد کرد.
ترس از صاعقه (Astraphobia): صدای مهیب رعد و برق می تواند علائمی مانند تپش شدید قلب را برای افرادی که از فوبیای رعد و برق رنج می برند در برداشته باشد و به همین دلیل بسیاری از افراد مبتلا زندگی خود را به مناطقی منتقل می کنند که از شرایط جوی آرامی برخوردار است. نکته جالب درباره این فوبیا این است که مبتلایان از ترس خود احساس خجالت داشته و آن را مخفی نگاه می دارند.
ترس از پرواز (Aviophobia): ترسی است که در حدود 25 میلیون انسان تنها در آمریکا به آن مبتلا هستند. این افراد در دو گروه ترس، ترس از سقوط هواپیما و ترس از کابین کوچک هواپیما تقسیم می شوند. جالب است بدانید نسبت مرگ انسانها در سقوط هواپیما یک در 20 هزار است در حالی که این نسبت در مرگهای ناشی از سوانح رانندگی یک در 100 و در مرگ ناشی از حملات قلبی یک در پنج است.
ترس از سگ (Cynophobia): حتی کوچک ترین و بامزه ترین سگهای نژاد ژرمن شپرد می توانند ترسی مهیب را در مبتلایان به این نوع از فوبیا ایجاد کنند. این ترس معمولا از احتمال گاز گرفته شدن خود فرد و یا افرادی دیگر توسط سگها ناشی می شود البته برخی تنها نسبت به سگهای شکاری و یا تازی هراسناک هستند.
ترس از دندانپزشک (Odontophobia): در حدود 9 تا 20 درصد از آمریکاییها به دلیل ترس و واهمه از رفتن به دندانپزشکی خودداری می کنند. در صورت ابتلا به این فوبیا فرد به هیچ قیمتی حاضر به مراجعه به یک دندانپزشک نبوده و تنها در صورتی که درد امان آنها را ببرد به مطب دندانپزشکی خواهند رفت. از دلایل ریشه ای ارائه شده برای ابتلا این ترس، تجربیات بد گذشته از دندانپزشک، ترس از تزریق لثه و ترس از صندلی و مته دندانپزشکی عنوان شده اند که معمولا می توان آن را با همکاری دندانپزشک از میان برداشت.
بیست نفر كه قواعد بازی را به هم زدند
موفقیت و ثروت، به ندرت با پیروی از قواعد مرسوم و خطر نکردن به دست میآید. برعکس، بزرگترین موفقیتها نصیب کسانی شده است که حاضر بودند بیرون از مرزبندیها حرکت کنند و شیوههای اجرای بازی را تغییر دهند. در اینجا بیست نفر از نوآوران کسبوکار از گذشته و حال معرفی میشوند كه داستانهای زندگيشان از جهات بسياري متفاوت است، اما همگي به يك حقيقت واحد اشاره دارند «اینکه ابتکار عمل، خلاقیت و جسارت، بسيار مهمتر از پیروی از قواعد هستند» (اگر چه احتمال دارد هر از گاهی خود را در مسیر خلاف قانون بيابید)
1) جك ولش
نشريه فورچون در سال 1999 وي را «مدير قرن» ناميد. عمده شهرت خود را مدیون بازسازي و سازماندهي شرکت جنرال الكتريك است كه سطوح مديريتی را از 29 سطح به 6 سطح كاهش داده، برخی حوزههای كسبوكار را تعطيل كرده و درصد زيادي از زيردستان خويش را اخراج نمود. بهرغم تاكتيكهاي قوي و بيپرواي وي (به خاطر اخراج تعداد زيادي از كاركنان شرکت، به او «جك نوتروني» مشابه با بمب نوتروني لقب داده بودند)، توانست ارزش جنرال الكتريك را از 12ميليارد دلار به 280ميليارد دلار رساند كه بزرگترين افزايش ارزش در هر شركتي در زمان هر مديرعاملي بوده است.
2) استيو جابز
از بنيانگذاران شركت اپل و رييس پيكسار كه به عنوان ياغي و هنرمند و به همان اندازه مدير تجاري، توانست يك سر و گردن بالاتر از سيليكون ولي قرار گيرد. مجله فورچون او را «مرشد فرهنگي جهاني» ناميد كه مسوول تغيير شيوه کار و اجرای موسیقی در جهان بوده است. با اينحال او را به خاطر کارهایی از این قبیل هدف انتقاد قرار دادهاند: گرايشات برتريجويانه، اعتبار زيردستان را براي خود خرج كردن، مديريت خرد كسبوكار، اخراج كاركنان از روي خشم و هر تعداد خلافهاي اندك مثل پارك كردن مرسدس بنز خود در مكان مخصوص معلولان. ارزش خالص دارايي وي بيش از 20ميليارد دلار برآورد ميشود.
3) سر ريچارد برانسون
ريچارد برانسون در سال 1972 و در سن 22 سالگي، نخستين فروشگاه صفحه موسيقي خويش به نام ويرجين را در لندن افتتاح کرد و نخستين قراردادش را با مايك الدفيلد براي صفحات موسيقي ويرجين امضا كرد. سال بعد يكي از صفحات موسيقي الدفيلد روانه بازار شد و در تعداد ميليوني به فروش رفت كه متنی كلاسيك از موسيقي آزمايشي الكترونيكي شد. پنج سال بعد، برانسون قراردادي با يك گروه موسيقي راك امضا كرد كه ساير موسسات آنها را رد کرده بودند. برانسون علاوهبر فروشگاههاي صفحه موسيقي و شركت هواپيمايي، به خاطر تلاشهاي ركوردگذار جهاني مشهور است و به اندازه سلطان تجاري بودن به خاطر بيباك بودنش مورد احترام است. او كه شخصيت پرجذبه و قابلي پيدا كرده است در تعدادي از پرطرفدارترين نمايشهاي تلويزيوني ظاهر ميشود. او يك سفينه فضايي نيز دارد. حداقل اين که برانسون ثابت كرده است يك نفر ميتواند در عين حال که یکی از ثروتمندترين و موفقترين مردم جهان است، گرم و دوستداشتني نیز باشد.
4) سام والتون
سام والتون در سطرهای پايانی کتاب خود با عنوان «ساخت آمريكا» نوشت مهمترين قانون در تجارت، شكستن همه قوانين است. او همچنين گفته است، «من هميشه به خودم، به خاطر زیرپاگذاشتن قوانين کسان ديگر، افتخار ميكردم و هميشه طرفدار انسانهاي سركش و تكرويي بودم كه قواعد من را به چالش ميكشيدند.» رويكرد نوآورانه و جسارتآميز وي به كسبوكار، تاسيس فروشگاههاي زنجيرهاي جهاني وال مارت بود كه در سال 2002 توانست جاي شركت نفتي اگزان را به عنوان بزرگترين شركت جهان بگيرد.
5) بيل گيتس
اين را ديگر همه ميدانند كه ثروتمندترين مرد جهان كسي است كه از دانشگاه اخراج شد. بيل گيتس به جاي اتمام تحصيلات در دانشگاه معتبرهاروارد، تصميم گرفت به یک فعالیت پرريسك اشتغال ورزد و تمام وقت خويش را به كسبوكار كوچكی به نام «مايكرو سافت» اختصاص داد كه با كمك همكلاسي خود پل آلن تاسيس كردند. گيتس كه از رویههای موجود منبع دسترسی باز توسعه نرمافزار رضايت نداشت، تصميم به پولي كردن سيستم گرفت و درخواست اخلاقی برای منبع بسته کرد. او با تغيير قواعد توسعه نرمافزار،صنعت نرمافزار را به نحوي كه امروزه ميشناسيم تثبيت نمود.
6) دونالد ترامپ
ميلياردر خودساخته، سلطان املاك و مستغلات و به عنوان كسي كه قواعد را به وجود ميآورد شناخته ميشود. در بين قواعد ترامپ براي موفقيت، اين واژهها را پيدا نخواهيد كرد: شرم، بخشندگي، همدردي يا مهرباني. دونالد ترامپ، رییس اصالتا قلدر ضعیفکُش، یک نماد فرهنگی و یکی از مشهورترین مردان جهان است. از مقایسه عکسهای تبلیغاتی وی در سالهای اولیه شهرت يافتن وی با تسلط اخیر وی در صحنه جهانی، روشن میشود که ترامپ چهره مشخصا رذیلانهای پیدا کرده است. در حالی که هیچ کس رهبری ترامپ را در کسبوکار زیرسوال نمیبرد، شهرت وی، اگر نه ثروت وی، بیش از آنکه ناشی از معاملات تجاری خاص يا تصمیمات حرفهای باشد به خاطر تصویر «رییس پست فطرت» و زندگی شخصی پرسرو صدای وی بوده است.
7) هنري فورد
پدر خودروهاي امروزي، بنيانگذار شركت خودروسازي فورد و مخترع خط مونتاژ متحرك خودرو، رهبر تجاري كاملا غيرمتعارفی بود. هنري فورد با پافشاري بر توليد انبوه خودروهاي ارزان براي يك بازار گسترده، زمانه خويش و نيز سرمايهگذاران را به چالش كشاند. او دستمزدی بسيار بيشتر از آنچه مرسوم بود به كاركنان شركت پرداخت كه اين كار را «مشوق دستمزد» ناميد و بدين وسيله توانست نيروي كار قوي را جذب و نگه دارد. فورد از «سرمايهداري رفاهی» حمایت ميكرد و علاقه غيرمعمولي به وضعيت زندگي كاركنان نشان داد و آنها را ملزم به زندگي طبق قوانين تعيين شده در «واحد جامعهشناختي» خود ميكرد، به طوري كه چگونگي گذراندن ساعات فراغت آنها را مشخص و محدود ميساخت. ريسكهاي وي نتيجه داد و شركت فورد به ترسيم چشمانداز مدرن شهري كمك كرد.
8) ري كراك
ري كراك نخستين رستوران مك دونالد را باز نكرد. او صرفا يك شركت كوچك خانوادگي را به حق امتياز جهاني چندميليارد دلاري تبديل نمود. استعداد كراك مثل هنری فورد و قبل از او اين بود كه راهي پيدا كرد تا كالاهاي با كيفيت را به يك بازار انبوه وارد كند. او با معرفي خط مشيهاي اكيد براي چگونگي توليد و فروش اقلام غذايي، انقلابي در صنعت رستوران به وجود آورد. او فروش همبرگر را به يك علم تبديل كرد و حتي صاحبان حق امتياز خود را مجبور به گذراندن ليسانس همبرگرشناسي در موسسه آموزشي مك دونالد كرد. اما كراك بر خلاف فورد، به خاطر پرداخت دستمزد تا حد امکان اندك به كاركنانش مورد انتقاد واقع شد و متهم گرديد كه سعي در دور زدن قوانين حداقل دستمزد را داشت.
9) لي كا شينگ
ماجراي لي كا شينگ، ماجراي آمريكايي واقعي است: سختکوشی، عزم استوار و انتخابهاي هوشمندانه كه او را از فقر خارج ساخت و به محیط زیست اهمیت میدهد. تنها تفاوت اين است كه شينگ از چين است. ثروتمندترين مرد در هنگ كنگ، مجله فوربس ارزش خالص داراييهاي شينگ را 5/26ميليارد دلار گزارش كرده است. براي مردي كه ديپلم دبيرستان ندارد چنين ثروتي بد نيست. او هنوز به گذشته معمولي خويش وفادار مانده است (خانوادهاش هنگامي كه ژاپن چين را اشغال كرد از كشور فرار كردند) و ترجيح نميدهد ثروت خويش را به رخ بكشد. او به آرامي و مطبوع سخن ميگويد و از كفش و ساعت ارزان قيمت استفاده ميكند. در عين حال نظم و انضباط وي و جهتگيري روشن در كسبوكار باعث شده كه لقب سوپرمن به وي بدهند. با اينكه تركيبي منحصربهفرد از شرق و غرب جهان است كاملا به هيچ قالبي در نميآيد.
10) روپرت مورداك
سلطان رسانههاي خبري و يكي از قدرتمندترين مردان جهان با مالكيت شركتهاي بسياري از قبيل نيوز كورپرويشن، فاكس نيوز و نيويورك پست، روپرت مورداك 109مين مرد ثروتمند جهان است و مقام اعظم در رتبه كاتوليكي سنت گريگوري كبير (لقبي كه پاپ جان پل دوم به اين استراليايي – آمريكايي اعطا کرد هر چند كه مورداك پروتستان است) وي به خاطر قدرت بسيار زيادي كه در رسانهها كسب كرده و استفاده غيراخلاقي از اموال خود در مسير ديدگاههاي سياسي دست راستي خويش، مورد انتقاد وسيعي واقع شده است. او در سراسر فعاليت كارآفريني خويش، منافع رسانهاي و سياسي خويش را با ترسيم دقيق یک خط متوازن ساخته است، اما هميشه بدون حادثه نبوده است.
11) كري پاكر
وقتي كه در سال 2005 كري پاكر از دنيا رفت ثروتمندترين مرد در استراليا و سهامدار اصلي شركت نشر و پخش بود. وقتي پدر وي فرانك پاكر، سلطان رسانه از دنيا رفت، كري امپراتوري خانوادگي را به ارث برد كه اگر به خاطر اختلاف خانوادگي نبود به برادر بزرگترش كلايد ميرسيد كه با عزيمت او به آمريكا اختلاف خاتمه يافت. كري پاكر كه رقيب قسمخورده غول رسانهاي روپرت مورداك بود اغلب با اتهامات مختلف روبهرو میشد تا جايي كه متهم به فرار مالياتي، جنايت سازمان يافته و قاچاق مواد مخدر شد، اگر چه پاكر سرانجام از تمام اتهامات تبرئه شد هنوز در استراليا به عنوان كسي كه در جنايات سازمان يافته نقش داشته است به ياد آورده ميشود.
12) آندرو كارنگي
مهاجر فقير اسكاتلندي كه با تشخیص نياز به تغيير، توانست به ثروتمندترين مرد در آمريكا تبديل شود. او خود را با بازارهاي در حال توسعه تطبيق داد، سرمايهگذاري سنگيني در فناوريهاي نو كرد و هراسي نداشت كه توصيههاي خويش را زير سوال ببرد.
در سن 33 سالگي، بيمناك از اينكه عمر خود را وقف ثروتاندوزی كردن، راحتي و آسايش را از وي سلب كرده است، نامهاي به خودش نوشت و توصيه نمود كه دنياي كسبوكار را در عرض دو سال براي هميشه ترك كند. نيازي به گفتن نيست كه او به اين توصيه عمل نكرد. اين تنها باري نبود كه حرف و عملش با هم همخواني نداشت. براي مثال، كارنگي در توجه صريح به برابرطلبي سياسي و حقوق كارگران در تشكيل اتحاديه نظير نداشت؛ اما او تاكتيكهاي ضد اتحاديهاي هنري فريك را تاييد كرد كه منجر به مرگ تعداد نامعلومي در جنگ هومستيد شد. كارنگي تلاش كرد به اين شعار خود كه «انساني كه ثروتمند ميميرد بدنام شده ميميرد»، عمل كند: او در زمان مرگش، 350ميليون دلار عمدتا براي ايجاد كتابخانههاي عمومي و پشتيباني از نهادهاي علمي اهدا كرد.
13) بوريس برزويسكي
نسبت به اكثر بخشهاي جهان، فساد بخش شناختهشدهای از تجارت و سياست در روسيه است، البته تجار و سياستمداران معمولا از اشاره به جنبه شرارتبار جاهطلبيهاي خود خودداري ميورزند، اما بوريس برزويسكي يك استثنا است. در حالي كه این ميلياردر همه اتهامات در رابطه با ارتباطات خود با فعاليتهاي جنايي را رد ميكند، او علنا تهديد كرده است جاي ولاديمير پوتين را «با زور» ميگيرد. برزوسكي كمك كرد تا پوتين به قدرت برسد و اكنون او را متهم به جنایت ميكند.
تعجبي ندارد كه برزويسكي هدف عمليات ترور قرار گيرد. او عضو برجسته آكادمي علوم روسيه بود. قبل از اينكه از خريد و فروش خودرو به ثروت هنگفتي دست يابد كتابها و مقالات بيشماري درباره رياضيات كاربردي منتشر ساخت. او در حال حاضر به نام پلاتون النين و با پناهندگي سياسي در لندن زندگي ميكند.
14) اركادي كوهلمان
او خود را «از نوع بچه بدهای» تشكيلات بانكداري مينامد. اركادي كوهلمان كه بنيانگذار و رييس اجرايي اي ان جي دايركت يكي از بانكهاي با رشد بالا در آمريكا است ميگويد او حتي بانكها را دوست ندارد و از كارتهاي اعتباري متنفر است. كوهلمان جداي از «انرژيبخشي» به صنعت بانكداري، يك شورشي با ذهن قوي است كه بانك خود را بدون دستگاههاي خودپرداز يا شعبات رنگ و وارنگ اداره ميكند. همه معاملات به صورت الكترونيكي بدون نياز به حداقل سپرده يا كارمزد از مشتري انجام ميشوند. كوهلمان ميگويد كه وي برخلاف اكثر مديران مالي قصد دارد به مردم كمك نماید تا پولشان را پسانداز كنند نه اينكه خرج كنند. او ميخواهد پساندازكردن پول را «مطلوب سازد.»
15) میکائیل دل
میکائیل دل یکی از مهمترین نوآوران صنعت رايانه شناخته میشود که با کاهش واسطه و فروش مستقیم رايانه شخصی به مصرفکننده، به مصرفکنندگان اجازه داد تا با تلفن يا نامه، دستگاهها و تجهیزات را سفارش دهند. او که از دانشگاه اخراج شد یکی از سه تولیدکننده اصلی رايانه شخصی و یکی از مردان ثروتمند جهان است. (اگر ارزش ویژه داراییهای وی را مقایسه کنید به نظر میآید که دل میتواند 6 تا 7 دونالد ترامپ را بخرد.) برخی از رقبای دل، به مدل تجاری منحصربهفرد وی طمع کردند، اما بدون اینکه موفقیتی بهدست آورند. او القابی مثل «مرد سال» را از مجله PC، «مدیر عالی در کسبوکار آمریکا» از نشریه Worth و «کارآفرین سال» از مجله Inc دريافت کرده است. تارنمای دل کام، یکی از بزرگترین سایتهای تجارت الکترونیکی مصرفی در فضای مجازی است.
16) رومن آبراموویچ
برخی زمانها او را «الیگارشی آرام» مینامند، پانزدهمین مرد ثروتمند جهان همیشه چشم خود را روی روابط پنهانی بسته است. رومن آبراموویچ که وزنهای در صنعت نفت روسیه و مالک باشگاه فوتبال چلسی است با تصمیمات تجاری متهورانه و اغلب حیرت انگیز خود جهان را تحتتاثیر قرار داده است. با وجود اتهامات وارده به وی که ثروتش را از راه بدبخت کردن دیگران به دست آورده است، مجله اکسپرت، آبراموویچ را مرد سال روسیه معرفی کرد و جایزه مرتبه افتخار را به خاطر کارهای نیکوکارانه برای توسعه منطقه چوکتکا دريافت کرد که نماینده و فرماندار آن منطقه نیز هست. آبراموویچ قبل از رسیدن به چهل سالگی معاملات تجاری چند میليارد دلاری انجام میداد. او تایید کرده است که میلياردها دلار بابت زد و بندهای سياسی پرداخته است.
17) جف بزوس
آمازون کام، یکی از پیشتازان تجارت الکترونیکی است که ابتدا برای کتاب استفاده میشد. اینک یکی از پیشتازان در توسعه وب شده است که چگونگی خرید و فروش هر چیزی از فیلم و موسیقی و لوازم آرایش و وسایل منزل را تغییر داده است. آمازون با اکتشاف و کاربرد فناوریهایی از قبیل آمازون کیندل و آمازون مکانیکال ترک، چگونگی مطالعه کتاب و تعامل مصرفکنندگان با رهبران بازار را تغییر داده است. جف بزوس، مردی که در پشت این پدیده است میگوید بیشتر موفقیت خود را مدیون شانس و اقبال و کشف شهودی بوده است. بزوس همیشه یک چشم به مشتری داشته است و ریسکهای زيادی را پذیرفته که برخی اوقات به نفع آمازون نبوده است. با این حال او موفق به هدایت آمازون از ميان بحران دات کام در دهه 1990 شد که توانست یکی از معدود ستونهای بادوام وب شود. بر خلاف مدیران سایر سایتهای پیشتاز وب مثل eBay، ياهو و گوگل، جف بزوس پست اجرایی خود را از آغاز یعنی زمانی که فقط کتاب میفروخت، حفظ کرده است.
18) سرگئي برین و لری پیج
این دو با هم دوره دکترا را در استنفورد دنبال میکردند که موتور جستوجوی گوگل را توسعه دادند و شرکت سهامی گوگل را تاسیس نمودند و دو مرد ثروتمند جهان شدند. در سال 2007 در کنار اریک اشمیت، کسی را که استخدام کردند تا به آنها در مدیریت گوگل کمک کند طبق فهرست جهانی مجله PC مهمترین افراد در وب هستند. آنها سرمایهگذاران شرکت تسلا موتورز شدهاند که قصد تولید خودروهای پیشرفته الکترونیکی را دارد. آنها یک بوئینگ 767 نیز خریدهاند که به یک هواپیمای مدیریتی بسيار بزرگ مبله شده لوکس تبدیل شده است. آنها هنوز به طور رسمی در دوره مرخصی از تحصیل دکتراي خود در استنفورد بهسر میبرند.
19) اینگوار کامپارد و خانواده
بسياری از میلیونها نفری که از صدها فروشگاه IKEA در سطح جهان خرید میکنند نمیدانند که دو حرف اول این فروشگاه زنجیرهای اثاثیه منزل از حروف نخست اسامی «اینگوار» و «کامپارد» گرفته شده است. (دو حرف آخر نیز از مزرعه الماتارید و دهکده آگونارید که او به دنيا آمده بود، گرفته شده است) یکی از نوآوریهای اساسی در پشت موفقیت IKEA شیوه کامپارد در يافتن راههایی برای کاهش دادن هزینهها است، در حالی که طرحهای اصیل و صاحب سبک ارائه میکند که به راحتی به منزل برده شده و قابل پياده کردن است. کامپارد به خاطر خست و صرفهجویی معروف است. با اینکه ثروتمندترين مرد اروپایی در جهان شناخته میشود (البته ثروت وی از لحاظ قانونی متعلق به کل خانواده است) او ترجیح میدهد با یک ولووی قدیمی رانندگی کرده و در قسمت اکونومی کلاس سفر کند.
20) جورج سوروس
جورج سوروس ادعا میکند که از طریق تحلیلگری مالی در وال استریت شروع به پول درآوردن کرد تا بتواند ثروت کافی برای پرداختن به علایق خویش که نویسندگی و فلسفه بود پسانداز نماید. او از اندیشههای فیلسوف بزرگ انگلیسی سر کارل پوپر تاثیر فراوانی پذیرفت که کتاب «جامعه باز و دشمنان آن» پوپر باعث شد تا سوروس موسسه جامعه باز را تاسیس کند نهادی که هدفش «شکلدهی به سياست عمومی برای ترویج حکمرانی دموکراتیک، حقوق بشر و اصلاحات اقتصادی، حقوقی و اجتماعی» اعلام شده است. سوروس به خاطر عمل نکردن به ایدهآلهای شفافیت خود مورد انتقاد قرار گرفته است، چون موسسه جامعه باز، بیش از آنچه قانون تکلیف کرده است از فعالیتهای خود را افشا نکرده و اهداف مطلقا سياسی را دنبال میکند. البته اکثر آن انتقادات از جانب کسانی میآید که هوادار دموکراتها نیستند.
1) جك ولش
نشريه فورچون در سال 1999 وي را «مدير قرن» ناميد. عمده شهرت خود را مدیون بازسازي و سازماندهي شرکت جنرال الكتريك است كه سطوح مديريتی را از 29 سطح به 6 سطح كاهش داده، برخی حوزههای كسبوكار را تعطيل كرده و درصد زيادي از زيردستان خويش را اخراج نمود. بهرغم تاكتيكهاي قوي و بيپرواي وي (به خاطر اخراج تعداد زيادي از كاركنان شرکت، به او «جك نوتروني» مشابه با بمب نوتروني لقب داده بودند)، توانست ارزش جنرال الكتريك را از 12ميليارد دلار به 280ميليارد دلار رساند كه بزرگترين افزايش ارزش در هر شركتي در زمان هر مديرعاملي بوده است.
2) استيو جابز
از بنيانگذاران شركت اپل و رييس پيكسار كه به عنوان ياغي و هنرمند و به همان اندازه مدير تجاري، توانست يك سر و گردن بالاتر از سيليكون ولي قرار گيرد. مجله فورچون او را «مرشد فرهنگي جهاني» ناميد كه مسوول تغيير شيوه کار و اجرای موسیقی در جهان بوده است. با اينحال او را به خاطر کارهایی از این قبیل هدف انتقاد قرار دادهاند: گرايشات برتريجويانه، اعتبار زيردستان را براي خود خرج كردن، مديريت خرد كسبوكار، اخراج كاركنان از روي خشم و هر تعداد خلافهاي اندك مثل پارك كردن مرسدس بنز خود در مكان مخصوص معلولان. ارزش خالص دارايي وي بيش از 20ميليارد دلار برآورد ميشود.
3) سر ريچارد برانسون
ريچارد برانسون در سال 1972 و در سن 22 سالگي، نخستين فروشگاه صفحه موسيقي خويش به نام ويرجين را در لندن افتتاح کرد و نخستين قراردادش را با مايك الدفيلد براي صفحات موسيقي ويرجين امضا كرد. سال بعد يكي از صفحات موسيقي الدفيلد روانه بازار شد و در تعداد ميليوني به فروش رفت كه متنی كلاسيك از موسيقي آزمايشي الكترونيكي شد. پنج سال بعد، برانسون قراردادي با يك گروه موسيقي راك امضا كرد كه ساير موسسات آنها را رد کرده بودند. برانسون علاوهبر فروشگاههاي صفحه موسيقي و شركت هواپيمايي، به خاطر تلاشهاي ركوردگذار جهاني مشهور است و به اندازه سلطان تجاري بودن به خاطر بيباك بودنش مورد احترام است. او كه شخصيت پرجذبه و قابلي پيدا كرده است در تعدادي از پرطرفدارترين نمايشهاي تلويزيوني ظاهر ميشود. او يك سفينه فضايي نيز دارد. حداقل اين که برانسون ثابت كرده است يك نفر ميتواند در عين حال که یکی از ثروتمندترين و موفقترين مردم جهان است، گرم و دوستداشتني نیز باشد.
4) سام والتون
سام والتون در سطرهای پايانی کتاب خود با عنوان «ساخت آمريكا» نوشت مهمترين قانون در تجارت، شكستن همه قوانين است. او همچنين گفته است، «من هميشه به خودم، به خاطر زیرپاگذاشتن قوانين کسان ديگر، افتخار ميكردم و هميشه طرفدار انسانهاي سركش و تكرويي بودم كه قواعد من را به چالش ميكشيدند.» رويكرد نوآورانه و جسارتآميز وي به كسبوكار، تاسيس فروشگاههاي زنجيرهاي جهاني وال مارت بود كه در سال 2002 توانست جاي شركت نفتي اگزان را به عنوان بزرگترين شركت جهان بگيرد.
5) بيل گيتس
اين را ديگر همه ميدانند كه ثروتمندترين مرد جهان كسي است كه از دانشگاه اخراج شد. بيل گيتس به جاي اتمام تحصيلات در دانشگاه معتبرهاروارد، تصميم گرفت به یک فعالیت پرريسك اشتغال ورزد و تمام وقت خويش را به كسبوكار كوچكی به نام «مايكرو سافت» اختصاص داد كه با كمك همكلاسي خود پل آلن تاسيس كردند. گيتس كه از رویههای موجود منبع دسترسی باز توسعه نرمافزار رضايت نداشت، تصميم به پولي كردن سيستم گرفت و درخواست اخلاقی برای منبع بسته کرد. او با تغيير قواعد توسعه نرمافزار،صنعت نرمافزار را به نحوي كه امروزه ميشناسيم تثبيت نمود.
6) دونالد ترامپ
ميلياردر خودساخته، سلطان املاك و مستغلات و به عنوان كسي كه قواعد را به وجود ميآورد شناخته ميشود. در بين قواعد ترامپ براي موفقيت، اين واژهها را پيدا نخواهيد كرد: شرم، بخشندگي، همدردي يا مهرباني. دونالد ترامپ، رییس اصالتا قلدر ضعیفکُش، یک نماد فرهنگی و یکی از مشهورترین مردان جهان است. از مقایسه عکسهای تبلیغاتی وی در سالهای اولیه شهرت يافتن وی با تسلط اخیر وی در صحنه جهانی، روشن میشود که ترامپ چهره مشخصا رذیلانهای پیدا کرده است. در حالی که هیچ کس رهبری ترامپ را در کسبوکار زیرسوال نمیبرد، شهرت وی، اگر نه ثروت وی، بیش از آنکه ناشی از معاملات تجاری خاص يا تصمیمات حرفهای باشد به خاطر تصویر «رییس پست فطرت» و زندگی شخصی پرسرو صدای وی بوده است.
7) هنري فورد
پدر خودروهاي امروزي، بنيانگذار شركت خودروسازي فورد و مخترع خط مونتاژ متحرك خودرو، رهبر تجاري كاملا غيرمتعارفی بود. هنري فورد با پافشاري بر توليد انبوه خودروهاي ارزان براي يك بازار گسترده، زمانه خويش و نيز سرمايهگذاران را به چالش كشاند. او دستمزدی بسيار بيشتر از آنچه مرسوم بود به كاركنان شركت پرداخت كه اين كار را «مشوق دستمزد» ناميد و بدين وسيله توانست نيروي كار قوي را جذب و نگه دارد. فورد از «سرمايهداري رفاهی» حمایت ميكرد و علاقه غيرمعمولي به وضعيت زندگي كاركنان نشان داد و آنها را ملزم به زندگي طبق قوانين تعيين شده در «واحد جامعهشناختي» خود ميكرد، به طوري كه چگونگي گذراندن ساعات فراغت آنها را مشخص و محدود ميساخت. ريسكهاي وي نتيجه داد و شركت فورد به ترسيم چشمانداز مدرن شهري كمك كرد.
8) ري كراك
ري كراك نخستين رستوران مك دونالد را باز نكرد. او صرفا يك شركت كوچك خانوادگي را به حق امتياز جهاني چندميليارد دلاري تبديل نمود. استعداد كراك مثل هنری فورد و قبل از او اين بود كه راهي پيدا كرد تا كالاهاي با كيفيت را به يك بازار انبوه وارد كند. او با معرفي خط مشيهاي اكيد براي چگونگي توليد و فروش اقلام غذايي، انقلابي در صنعت رستوران به وجود آورد. او فروش همبرگر را به يك علم تبديل كرد و حتي صاحبان حق امتياز خود را مجبور به گذراندن ليسانس همبرگرشناسي در موسسه آموزشي مك دونالد كرد. اما كراك بر خلاف فورد، به خاطر پرداخت دستمزد تا حد امکان اندك به كاركنانش مورد انتقاد واقع شد و متهم گرديد كه سعي در دور زدن قوانين حداقل دستمزد را داشت.
9) لي كا شينگ
ماجراي لي كا شينگ، ماجراي آمريكايي واقعي است: سختکوشی، عزم استوار و انتخابهاي هوشمندانه كه او را از فقر خارج ساخت و به محیط زیست اهمیت میدهد. تنها تفاوت اين است كه شينگ از چين است. ثروتمندترين مرد در هنگ كنگ، مجله فوربس ارزش خالص داراييهاي شينگ را 5/26ميليارد دلار گزارش كرده است. براي مردي كه ديپلم دبيرستان ندارد چنين ثروتي بد نيست. او هنوز به گذشته معمولي خويش وفادار مانده است (خانوادهاش هنگامي كه ژاپن چين را اشغال كرد از كشور فرار كردند) و ترجيح نميدهد ثروت خويش را به رخ بكشد. او به آرامي و مطبوع سخن ميگويد و از كفش و ساعت ارزان قيمت استفاده ميكند. در عين حال نظم و انضباط وي و جهتگيري روشن در كسبوكار باعث شده كه لقب سوپرمن به وي بدهند. با اينكه تركيبي منحصربهفرد از شرق و غرب جهان است كاملا به هيچ قالبي در نميآيد.
10) روپرت مورداك
سلطان رسانههاي خبري و يكي از قدرتمندترين مردان جهان با مالكيت شركتهاي بسياري از قبيل نيوز كورپرويشن، فاكس نيوز و نيويورك پست، روپرت مورداك 109مين مرد ثروتمند جهان است و مقام اعظم در رتبه كاتوليكي سنت گريگوري كبير (لقبي كه پاپ جان پل دوم به اين استراليايي – آمريكايي اعطا کرد هر چند كه مورداك پروتستان است) وي به خاطر قدرت بسيار زيادي كه در رسانهها كسب كرده و استفاده غيراخلاقي از اموال خود در مسير ديدگاههاي سياسي دست راستي خويش، مورد انتقاد وسيعي واقع شده است. او در سراسر فعاليت كارآفريني خويش، منافع رسانهاي و سياسي خويش را با ترسيم دقيق یک خط متوازن ساخته است، اما هميشه بدون حادثه نبوده است.
11) كري پاكر
وقتي كه در سال 2005 كري پاكر از دنيا رفت ثروتمندترين مرد در استراليا و سهامدار اصلي شركت نشر و پخش بود. وقتي پدر وي فرانك پاكر، سلطان رسانه از دنيا رفت، كري امپراتوري خانوادگي را به ارث برد كه اگر به خاطر اختلاف خانوادگي نبود به برادر بزرگترش كلايد ميرسيد كه با عزيمت او به آمريكا اختلاف خاتمه يافت. كري پاكر كه رقيب قسمخورده غول رسانهاي روپرت مورداك بود اغلب با اتهامات مختلف روبهرو میشد تا جايي كه متهم به فرار مالياتي، جنايت سازمان يافته و قاچاق مواد مخدر شد، اگر چه پاكر سرانجام از تمام اتهامات تبرئه شد هنوز در استراليا به عنوان كسي كه در جنايات سازمان يافته نقش داشته است به ياد آورده ميشود.
12) آندرو كارنگي
مهاجر فقير اسكاتلندي كه با تشخیص نياز به تغيير، توانست به ثروتمندترين مرد در آمريكا تبديل شود. او خود را با بازارهاي در حال توسعه تطبيق داد، سرمايهگذاري سنگيني در فناوريهاي نو كرد و هراسي نداشت كه توصيههاي خويش را زير سوال ببرد.
در سن 33 سالگي، بيمناك از اينكه عمر خود را وقف ثروتاندوزی كردن، راحتي و آسايش را از وي سلب كرده است، نامهاي به خودش نوشت و توصيه نمود كه دنياي كسبوكار را در عرض دو سال براي هميشه ترك كند. نيازي به گفتن نيست كه او به اين توصيه عمل نكرد. اين تنها باري نبود كه حرف و عملش با هم همخواني نداشت. براي مثال، كارنگي در توجه صريح به برابرطلبي سياسي و حقوق كارگران در تشكيل اتحاديه نظير نداشت؛ اما او تاكتيكهاي ضد اتحاديهاي هنري فريك را تاييد كرد كه منجر به مرگ تعداد نامعلومي در جنگ هومستيد شد. كارنگي تلاش كرد به اين شعار خود كه «انساني كه ثروتمند ميميرد بدنام شده ميميرد»، عمل كند: او در زمان مرگش، 350ميليون دلار عمدتا براي ايجاد كتابخانههاي عمومي و پشتيباني از نهادهاي علمي اهدا كرد.
13) بوريس برزويسكي
نسبت به اكثر بخشهاي جهان، فساد بخش شناختهشدهای از تجارت و سياست در روسيه است، البته تجار و سياستمداران معمولا از اشاره به جنبه شرارتبار جاهطلبيهاي خود خودداري ميورزند، اما بوريس برزويسكي يك استثنا است. در حالي كه این ميلياردر همه اتهامات در رابطه با ارتباطات خود با فعاليتهاي جنايي را رد ميكند، او علنا تهديد كرده است جاي ولاديمير پوتين را «با زور» ميگيرد. برزوسكي كمك كرد تا پوتين به قدرت برسد و اكنون او را متهم به جنایت ميكند.
تعجبي ندارد كه برزويسكي هدف عمليات ترور قرار گيرد. او عضو برجسته آكادمي علوم روسيه بود. قبل از اينكه از خريد و فروش خودرو به ثروت هنگفتي دست يابد كتابها و مقالات بيشماري درباره رياضيات كاربردي منتشر ساخت. او در حال حاضر به نام پلاتون النين و با پناهندگي سياسي در لندن زندگي ميكند.
14) اركادي كوهلمان
او خود را «از نوع بچه بدهای» تشكيلات بانكداري مينامد. اركادي كوهلمان كه بنيانگذار و رييس اجرايي اي ان جي دايركت يكي از بانكهاي با رشد بالا در آمريكا است ميگويد او حتي بانكها را دوست ندارد و از كارتهاي اعتباري متنفر است. كوهلمان جداي از «انرژيبخشي» به صنعت بانكداري، يك شورشي با ذهن قوي است كه بانك خود را بدون دستگاههاي خودپرداز يا شعبات رنگ و وارنگ اداره ميكند. همه معاملات به صورت الكترونيكي بدون نياز به حداقل سپرده يا كارمزد از مشتري انجام ميشوند. كوهلمان ميگويد كه وي برخلاف اكثر مديران مالي قصد دارد به مردم كمك نماید تا پولشان را پسانداز كنند نه اينكه خرج كنند. او ميخواهد پساندازكردن پول را «مطلوب سازد.»
15) میکائیل دل
میکائیل دل یکی از مهمترین نوآوران صنعت رايانه شناخته میشود که با کاهش واسطه و فروش مستقیم رايانه شخصی به مصرفکننده، به مصرفکنندگان اجازه داد تا با تلفن يا نامه، دستگاهها و تجهیزات را سفارش دهند. او که از دانشگاه اخراج شد یکی از سه تولیدکننده اصلی رايانه شخصی و یکی از مردان ثروتمند جهان است. (اگر ارزش ویژه داراییهای وی را مقایسه کنید به نظر میآید که دل میتواند 6 تا 7 دونالد ترامپ را بخرد.) برخی از رقبای دل، به مدل تجاری منحصربهفرد وی طمع کردند، اما بدون اینکه موفقیتی بهدست آورند. او القابی مثل «مرد سال» را از مجله PC، «مدیر عالی در کسبوکار آمریکا» از نشریه Worth و «کارآفرین سال» از مجله Inc دريافت کرده است. تارنمای دل کام، یکی از بزرگترین سایتهای تجارت الکترونیکی مصرفی در فضای مجازی است.
16) رومن آبراموویچ
برخی زمانها او را «الیگارشی آرام» مینامند، پانزدهمین مرد ثروتمند جهان همیشه چشم خود را روی روابط پنهانی بسته است. رومن آبراموویچ که وزنهای در صنعت نفت روسیه و مالک باشگاه فوتبال چلسی است با تصمیمات تجاری متهورانه و اغلب حیرت انگیز خود جهان را تحتتاثیر قرار داده است. با وجود اتهامات وارده به وی که ثروتش را از راه بدبخت کردن دیگران به دست آورده است، مجله اکسپرت، آبراموویچ را مرد سال روسیه معرفی کرد و جایزه مرتبه افتخار را به خاطر کارهای نیکوکارانه برای توسعه منطقه چوکتکا دريافت کرد که نماینده و فرماندار آن منطقه نیز هست. آبراموویچ قبل از رسیدن به چهل سالگی معاملات تجاری چند میليارد دلاری انجام میداد. او تایید کرده است که میلياردها دلار بابت زد و بندهای سياسی پرداخته است.
17) جف بزوس
آمازون کام، یکی از پیشتازان تجارت الکترونیکی است که ابتدا برای کتاب استفاده میشد. اینک یکی از پیشتازان در توسعه وب شده است که چگونگی خرید و فروش هر چیزی از فیلم و موسیقی و لوازم آرایش و وسایل منزل را تغییر داده است. آمازون با اکتشاف و کاربرد فناوریهایی از قبیل آمازون کیندل و آمازون مکانیکال ترک، چگونگی مطالعه کتاب و تعامل مصرفکنندگان با رهبران بازار را تغییر داده است. جف بزوس، مردی که در پشت این پدیده است میگوید بیشتر موفقیت خود را مدیون شانس و اقبال و کشف شهودی بوده است. بزوس همیشه یک چشم به مشتری داشته است و ریسکهای زيادی را پذیرفته که برخی اوقات به نفع آمازون نبوده است. با این حال او موفق به هدایت آمازون از ميان بحران دات کام در دهه 1990 شد که توانست یکی از معدود ستونهای بادوام وب شود. بر خلاف مدیران سایر سایتهای پیشتاز وب مثل eBay، ياهو و گوگل، جف بزوس پست اجرایی خود را از آغاز یعنی زمانی که فقط کتاب میفروخت، حفظ کرده است.
18) سرگئي برین و لری پیج
این دو با هم دوره دکترا را در استنفورد دنبال میکردند که موتور جستوجوی گوگل را توسعه دادند و شرکت سهامی گوگل را تاسیس نمودند و دو مرد ثروتمند جهان شدند. در سال 2007 در کنار اریک اشمیت، کسی را که استخدام کردند تا به آنها در مدیریت گوگل کمک کند طبق فهرست جهانی مجله PC مهمترین افراد در وب هستند. آنها سرمایهگذاران شرکت تسلا موتورز شدهاند که قصد تولید خودروهای پیشرفته الکترونیکی را دارد. آنها یک بوئینگ 767 نیز خریدهاند که به یک هواپیمای مدیریتی بسيار بزرگ مبله شده لوکس تبدیل شده است. آنها هنوز به طور رسمی در دوره مرخصی از تحصیل دکتراي خود در استنفورد بهسر میبرند.
19) اینگوار کامپارد و خانواده
بسياری از میلیونها نفری که از صدها فروشگاه IKEA در سطح جهان خرید میکنند نمیدانند که دو حرف اول این فروشگاه زنجیرهای اثاثیه منزل از حروف نخست اسامی «اینگوار» و «کامپارد» گرفته شده است. (دو حرف آخر نیز از مزرعه الماتارید و دهکده آگونارید که او به دنيا آمده بود، گرفته شده است) یکی از نوآوریهای اساسی در پشت موفقیت IKEA شیوه کامپارد در يافتن راههایی برای کاهش دادن هزینهها است، در حالی که طرحهای اصیل و صاحب سبک ارائه میکند که به راحتی به منزل برده شده و قابل پياده کردن است. کامپارد به خاطر خست و صرفهجویی معروف است. با اینکه ثروتمندترين مرد اروپایی در جهان شناخته میشود (البته ثروت وی از لحاظ قانونی متعلق به کل خانواده است) او ترجیح میدهد با یک ولووی قدیمی رانندگی کرده و در قسمت اکونومی کلاس سفر کند.
20) جورج سوروس
جورج سوروس ادعا میکند که از طریق تحلیلگری مالی در وال استریت شروع به پول درآوردن کرد تا بتواند ثروت کافی برای پرداختن به علایق خویش که نویسندگی و فلسفه بود پسانداز نماید. او از اندیشههای فیلسوف بزرگ انگلیسی سر کارل پوپر تاثیر فراوانی پذیرفت که کتاب «جامعه باز و دشمنان آن» پوپر باعث شد تا سوروس موسسه جامعه باز را تاسیس کند نهادی که هدفش «شکلدهی به سياست عمومی برای ترویج حکمرانی دموکراتیک، حقوق بشر و اصلاحات اقتصادی، حقوقی و اجتماعی» اعلام شده است. سوروس به خاطر عمل نکردن به ایدهآلهای شفافیت خود مورد انتقاد قرار گرفته است، چون موسسه جامعه باز، بیش از آنچه قانون تکلیف کرده است از فعالیتهای خود را افشا نکرده و اهداف مطلقا سياسی را دنبال میکند. البته اکثر آن انتقادات از جانب کسانی میآید که هوادار دموکراتها نیستند.
اشتراک در:
پستها (Atom)