این پنجمین راهنمای خرید لپ تاپ منتشر شده در عصر نوشتن است در این راهنما نیز به مانند چهار مقاله قبلی با معرفی بهترین مدل ها در کلاس های مختلف قیمتی و متناسب با نیازهای گوناگون کاربران سعی خواهیم کرد خریداران پر شمار این رده را در انتخاب دستگاهی مناسب یاری دهیم. با ما همراه شوید.
laptop_buying_guide_the_best_choice_01.jpg
بازار کامپیوترهای همراه یا نوت بوک ها یکی از شلوغ ترین و داغ ترین بازارهای سخت افزار به شمار می رود که علاوه بر حضور پر رنگ برندهای بالا نشین همیشگی که در رده دسک تاپ نیز همواره مطرح بوده اند روزی نیست که نام جدید و اغلب نا آشنائی به این کلاس اضافه نشود تا جائیکه در حال حاضر حتی یکی دو برند کاملا ایرانی نیز به این رده پر طرفدار پیوسته اند. از نگاهی دیگر علیرغم فضای مثبتی که حضور این برندهای گوناگون و رنگارنگ در ایجاد رقابت و کاهش قیمت ها ایجاد کرده اند، مشخصات مشابه و قیمت های متفاوتی که بعضا از سوی این برندها ارائه می شود، خریداران نا آشنا با بازار را با مشکل تمام عیاری در انتخاب میان این همه نام مختلف روبرو ساخته است مسئله زمانی حادتر می شود که علاوه بر تشابه مشخصات سخت افزاری در برندهای مختلف، تشابه بسیار زیادی را نیز اغلب در میان کلاس های مختلف یک برند در سری های گوناگون آن می بینیم و این دقیقا همان جائی ست که خریداران نچندان پر حوصله که علاقه و وقتی برای جستجوی بازار برای مدل مناسب خود ندارند را ناگزیر به پذیرفتن گفته های اغلب نچندان حرفه ای فروشندگانی می نماید که به یکباره خریدار کم تجربه را در دریائی از اطلاعات فراوان و کلمات نا آشنا غرق کرده و در انتها نیز با مهارتی مثال زدنی خریدار را به انتخاب کالای خود متقاعد می کنند که نگفته پیداست که چنین انتخابی تا چه اندازه به مولفه های یک خرید حرفه ای نزدیک است. از همین رو و قبل از معرفی مدل های برتر بازار بهتر است در ابتدا به تشریح کلاس های گوناگون در برندهای مختلف و نوع استفاده ای که از پس این نام های متفاوت انتظار می رود بپردازیم که بدین ترتیب به راحتی می توان کلاس مد نظر خود را در برندهای گوناگون مشخص کرده و سپس به مقایسه مدل های مشابه در برندهای مختلف پرداخت. لازم به یادآوری که لیست زیر بر اساس میزان استقبال کاربران داخلی نسبت به برندهای گوناگون تنظیم شده و ترتیب جایگذاری این نام ها با رده جهانی آنها به هیچ عنوان منطبق نیست.
laptop_buying_guide_the_best_choice_02.jpg
1-سونی: شکی نیست که برای بسیاری از کاربران ایرانی در تمامی سطوح از خانگی تا حرفه ای، نوت بوک با این برند شناخته می شود و سایر برندها از دید کاربران وطنی اصولا در سطح نازل تری از کیفیت جای دارند. یکی از دلائل اصلی ایجاد این طرز فکر که البته با واقعیت و میزان گستردگی و فروش برندها در سطح جهانی تفاوت دارد، به محبوبیت و کیفیت برند سونی در رده صوتی تصویری باز می گردد و این شاید محکم ترین دلیلی ست که کاربر ایرانی همواره محتاط و زخم خورده از کالاهای بی کیفیت، هیچ برند دیگری را بر سونی ترجیح ندهد. دسته بندی های حال حاضر این سازنده شامل رده های Performance، Ultra Portable، رده Basic، کلاس Desktop Replacement و بلاخره کلاس نت بوکی سری Travel می گردد که در پائین به تفکیک به جایگزین حروفی هرکدام اشاره می کنیم نکته مهم در این بررسی پرداختن به مدل های جدیدتر هر رده است و در هر مورد تنها کلاس های فعلی و حاضر در بازار معرفی می گردند.
الف- Performance Series: این سری یکی از محبوب ترین کلاس های نوت بوکی سونی در تمامی زمان ها به حساب می آید در این سری در حال حاضر مدل های کلاس BZ، CS و از همه محبوب تر FW وجود دارد که به ترتیب دارای صفحه نمایش های 14.1 اینچی 15.4 و 16.4 اینچی می باشند. از دلائلی که این مدل ها را در این کلاس جای داده است مشخصات سخت افزاری بالا در رده پردازشی، حافظه جانبی و در اغلب موارد استفاده از کارت گرافیک جداگانه است. قیمت مدل های متفاوت این کلاس در طیف وسیعی از قیمت ها از حداقل 1.100 میلیون تومان در کلاس CS تا بالای 1.700 در مدل های پیشرفته سری FW گسترده گردیده است.
ب- Ultra Portable : این رده همانطور که از نام آن می توان حدس زد شامل های مدل های سبک وزن و کاملا قابل حملی ست که سه سری از گرانقیمت ترین محصولات سونی را در خود جای داده است. این سه سری شامل کلاس های Z، TT و بلاخره SR می گردد که به ترتیب 11.1، 13.1 و 13.3 اینچ ابعاد داشته و قیمت آنها با ابعادشان رابطه معکوس دارد. سبک وزن ترین دستگاه در این کلاس به نوت بوک های سری TT باز می گردد که تنها 1.310 کیلوگرم وزن دارد.
ج- Basic: این گروه که یکی دیگر پر استقبال ترین رده های سونی را تشکیل می دهد شامل دو سری NS و NW می گردد که هر دو با مشخصات نسبتا مناسب، اما نچندان فوق العاده از قیمت متعادلی نیز برخوردارند و درست به همین علت انتخاب اول کاربرانی را تشکیل می دهند که قصد خرید از برند سونی اما با قیمت مناسب را دارند. این دو سری مطمئنا ارزان ترین محصولات سونی هستند که درایو Blu-ray را در آنها می توان پیدا کرد. رده قیمتی این دو مدل بین 1.0 تا 1.100 میلیون تومان است.
د- Multimedia: این سری شامل نوت بوک های بزرگ و اصطلاحا Desktop Replacement می گردد که دارای صفحه نمایش های بزرگ بالای 17 اینچ با مشخصات گرافیکی قوی ست دو مدل مطرح حال حاضر این کلاس شامل سری AW و سری AR می گردد که از لحاظ مقایسه سری AW کاملا جدیدتر به حساب می آید. صفحه نمایش سری AW از نوع 18.4 اینچی و AR از نوع 17 اینچی. کارت گرافیک های جیفورس سری 9 در AW و سری 8 در AR بکار گرفته شده اند. این دسته با وزن سنگین خود امکان جابجائی فراوان را از کاربر می گیرند. حوزه قیمتی مدل های این کلاس بجز نمونه های نسبتا قدیمی تر AR بالای 1.5 میلیون تومان است و برای یافتن یک AW مناسب حداقل می بایست 1.8 میلیون تومان هزینه کرد.
ه- Travel: این کلاس که در پاسخ به بازار کاملا داغ نت بوک ها (Netbooks) معرفی گردیده است شامل دو سری P و W می گردد که به ترتیب دارای صفحه نمایش های کوچک 8 و 10 اینچی و پردازنده های کم مصرف و ضعیفی در کلاس پردازندهای Atom هستند. از میان این دو گروه، سری P نمونه های قوی تری بوده و با مشخصات نسبتا بالاتر و تجهیز به GPS و اتصال 3G از قیمت های بسیار بالاتری نیز برخوردارند. قیمت این کلاس مابین 800 تا 1.500 دلار است. اما سری W با قیمت های مناسب بلاخره سونی را نیز وارد بازی نت بوکی کرد این گروه که از لحاظ مشخصات در حد دیگر نت بوک های معمول است از قیمتی حول و حوش 500 هزار تومان برخوردارند.
laptop_buying_guide_the_best_choice_03.jpg
2-Dell: بدون شک این دومین نام و شاید هم اولین نام پر فروش در میان کاربران داخلی باشد. نوت بوک های پر شمار این شرکت در پنج دسته کلی قابل تقسیم بندی هستند که شامل سری Inspiron، Vostro، XPS، Studio و Latitude می گردند البته سری دیگری نیز از نوت بوک های این شرکت با نام Precision از کلاس Workstation نیز تولید می گردید که در حال حاضر حضور چندانی در بازار نداشته و به آنها نمی پردازیم.
الف- Inspiron: این کلاس برای کاربران با بودجه محدود و افرادی که به پردازش های نچندان سنگین و البته غیر گرافیکی احتیاج دارند ساخته شده است. Inspiron ها را لپ تاپ های اصطلاحا Entry-Level می نامند و هدف از ساخت آنها فروش هرچه بیشتر به واسطه قیمت و مشخصات نسبتا مناسب آنهاست. قیمت کاملا پائین این گروه شرکت Dell را بر آن داشت که حتی Netbook های جدید خود یعنی سری Mini را نیز تحت این کلاس معرفی نماید. البته باید به این نکته توجه کرد که تا قبل از ظهور کلاسی به نام Studio، سری Inspiron به رده میانی قیمت که از مشخصات گرافیکی بالاتری برخوردار بودند نیز راه پیدا می کرد اما از آن پس یعنی از میانه سال 2008 به این سو این خانواده تنها به تولید نوت بوک های ساده و ارزان قیمت و البته بسیار پر فروش می پردازد. ابعاد صفحه نمایش Inspiron ها بجز (نت بوک های 10 اینچی) عمدتا 14.1 و 15.4 اینچ می باشد. حوزه قیمتی این خانواده از حداقل 650 هزار تومان تا حداکثر 1.100 میلیون تومان گسترده شده است.
ب- Vostro: همگان Vostro را به نام نوت بوک مخصوص کار با قیمت مناسب می دانند. از مشخصات این سری می توان به ظاهر ساده با رنگ بندی کاملا معمولی و بدنه پلاستیکی اشاره کرد که در قیاس با مدل های رنگارنگ دیگر مدل ها کاملا ساده به نظر می رسد. مشخصات سخت افزاری Vostro ها اما برخلاف ظاهرشان اغلب بسیار پیشرفته است تا جائیکه در برخی موارد می توان آنها را با سری گرانقیمت XPS نیز مقایسه کرد. تنها نکته ای که Vostro ها را در این رقابت در مکان پائین تری جای می دهد قابلیت های گرافیکی آنهاست که در بهترین حالت به یک کارت گرافیک معمولی و نچندان مرغوب بسنده کرده اند. Vostro ها در سه سایز 13.3، 14.1 و 15.4 اینچی تولید می گردند. حوزه قیمتی محصولات این کلاس از حدود 700 هزار تومان تا نزدیک به 1.300 میلیون تومان گسترده شده است.
ج- Studio: این گروه جدیدترین عضو خانواده نوت بوک های Dell است جائیکه از به بازار آمدن اولین عضو این خانواده به زحمت یک سال می گذرد. Studio ها در حقیقت سری گرافیکی و میان قیمت شرکت Dell هستند که جای خالی میان گروه ارزان قیمت Inspiron و گرانقیمت XPS را پر می کنند این نوت بوک ها دارای ظاهری بسیار زیباتر از Inspiron ها و دارای رنگ بندی بسیار کامل و جذابی هستند. مشخصات گرافیکی این رده کاملا بهبود یافته است و استفاده از کارت های گرافیک ATI در آنها یک رویه معمول است. از مشخصات سخت افزاری Studio ها می توان به کلیدهای مولتی مدیائی، درایوهای نوری مکشی و پورتهای پر کاربردی مثل HDMI eSATA اشاره کرد. Studio ها در دو سایز 15 و 17 به بازار ارائه می شوند. حوزه قیمتی این محصولات از یک تا 1.3 میلیون تومان است.
د- XPS: نوت بوک های گرافیکی شرکت Dell از سال 2005 به این سو با این نام خوانده
می شوند. نام XPS که مخفف Xtreme Performance System است به خوبی رده ای که این نوت بوک ها در آن جای می گیرند را به نمایش می گذارد. ظاهر زیبا، طراحی جذاب، مشخصات پردازشی و گرافیکی بالا و البته قیمت نسبتا بالا از مشخصات اصلی نوت بوک های این سری است. هدف از طراحی XPS ها دستیابی به حداکثر توان در پردازش های گرافیکی ست. سایز صفحه نمایش در XPS ها 13.3 و 15.4 اینچ است. پس از ارائه سری Studio شرکت Dell تصمیم گرفت تا با ترکیب این سری با رده XPS نوت بوک های جدیدی را به بازار ارائه کند که این بار Studio XPS خوانده می شدند این سری از نوت بوک ها که به سایز 16.4 اینچ نیز مجهزند از لحاظ قدرت گرافیکی و پردازشی و همچنین حجم ذخیره سازی هارد در کلاس بالاتری از هر دو گروه Studio و XPS قرار می گیرند. حوزه قیمتی این گروه که در دو سایز 13.3 و 16.4 به بازار ارائه می شود مابین 1.500 تا 1.600 میلیون تومان است.
ه- Latitude : کلاس نوت بوک های حرفه ای و صنعنی Dell با این نام خوانده می شود جائیکه علاوه بر استحکام بدنه و استفاده از شاسی آلومینیوم-منیزیوم در ساخت دستگاه، به موارد دیگری همچون پورت های ورودی و خروجی متعدد و کامل و مدت بسیار طولانی گارانتی بر می خوریم که در دیگر مدل ها هیچگاه با هم دیده نمی شود. از دیگر مواردی که در مورد این سری باید به آن اشاره کرد استقامت و پایداری مناسب آنها در کارکرد در شرایط سخت آب و هوائی و طراحی ویژه برخی قسمت ها برای مقاومت در برابر ضربه و سقوط از ارتفاع است که استفاده از هارد دیسک های مبتنی بر حافظه فلش موسوم به SSD در مدل های جدید این کلاس از جمله این قسمت های مقاوم به حساب می آید . این موارد البته همگی باعث افزایش قیمت محصولات این خانواده می شود تا جائیکه در شرایط مساوی با دیگر نمونه ها از لحاظ سخت افزاری، Latitude ها تقریبا همیشه از قیمت بالاتری برخوردارند. مدل های گوناگون این سری هر سه سایز 13.3، 14.1 و 15.4 را در میان خود می بینند و در نمونه های جدید از 1.100 تا 1.600 میلیون تومان قیمت دارند.
laptop_buying_guide_the_best_choice_04.jpg
3-HP: غول شماره یک دنیای نوت بوک در خارج از مرزهای ایران، در میان کاربران داخلی به مانند دو برند قبلی از اقبال چندانی روبرو نیست البته این معادله نابرابر با ورود مدل های جدید و پیشرفته و در عین حال خوش قیمت این برند اندک اندک در حال تغییر است. دسته بندی محصولات HP البته به مانند نمونه های یاد شده تا این اندازه کلاسیک و مشخص نمی باشد اما با یک نگاه به لیست تولیدات این شرکت می توان ردپای چهار گروه متفاوت را در لیست تولیدات این برند یافت. این چهار گروه شامل خانواده DV که پسوند Pavilion را همواره با خود می بینند، محصولات اقتصادی همراه با پسوند Compaq، تبلت های خانواده TX و بلاخره اعضای نوظهور نت بوکی این شرکت است که البته این آخری را به همراه دیگر نت بوک های سایر برندها در مقاله جداگانه ای بررسی کرده ایم.
الف- خانواده DV: Pavilion ها را به نوعی می توان پر فروش ترین اعضای خانواده HP در میان تمامی کاربران دانست این گروه که حوزه فعالیت آن از ارزان قیمت های مبتنی بر پردازنده های AMD تا گرانقیمت های گرافیکی گسترش دارد همواره از اولین انتخاب های دوستداران HP محسوب می شود. در خود این گروه و بعنوان یک زیر گروه می توان به DV هائی اشاره کرد که پس از این دو حرف یک عدد دارند مثلا DV4 و یا DV6 که البته از زمانی که HP این شیوه نامگذاری را بطور رسمی در محصولات خود بکار گرفت مدت چندان زیادی نمی گذرد. قیمت مدل های مختلف این کلاس از حوالی یک میلیون تا بالای 1.700 میلیون تومان ادامه دارد.
ب- Compaq ها: این خانواده که تعداد اعضای حاضر در بازار آن بسیار کمتر از سری قبل است بطور کامل به محصولات ارزان قیمت و دانشجوئی HP اختصاص دارد. اعضای کم شمار این گروه در بسیاری از مشخصات ساختاری با یکدیگر تشابه دارند که از آن میان می توان به حداکثر حافظه RAM دو گیگابایتی و پردازنده های نچندان پیشرفته در غیاب کارت گرافیک اشاره کرد. قیمت این دسته در مدل های جدید مابین 600 تا 800 هزار تومان است.
ج- تبلت های سری TX: این گروه از دیرپاترین تبلت های حال حاضر بازار به حساب می آید که مدتهاست در این رده تا حدود زیادی بی رقیب باقی مانده است. از خصوصیات مشترک تبلت ها می توان به صفحه نمایش لمسی و گردانی اشاره کرد که با چرخش 180 درجه می تواند بروی صفحه کلید بطور معکوس بسته شده و فرم یک Tablet (لوح، صفحه تخت) را به خود بگیرد. اما تبلت های سری TX از HP خصوصیات مشترک دیگری هم دارند که از آن میان می توان به استفاده تقریبا همیشگی از پردازنده های AMD، صفحه نمایش های 12 اینچی و کارت گرافیک های سری 6 از Nvidia (که البته در مدل های حدید جای خود را با مدل های نچندان پیشرفته ATI داده است) اشاره کرد. قیمت مدل های مختلف این کلاس بین 1 تا 1.3 میلیون تومان متغیر است.
laptop_buying_guide_the_best_choice_05.jpg
4-Lenovo: این همان برندی ست که نه تنها شرکت مادر بلکه کاربران ایرانی هم کاملا علاقه دارند آن را IBM بنامند اما حقیقت قضیه همانطور که بارها و بارها گفته شده است این است که شرکت چینی Lenovo موفق شد بخش کامپیوتر شرکت IBM را چندین سال پیش خریداری کرده و با این خرید حق استفاده از برند IBM را نیز برای مدت محدودی بدست آورد اینک اما با سپری شدن این مدت دیگر نامی از IBM به لحاظ قانونی نمی تواند در میان باشد و نوت بوک های این شرکت با همان نام Lenovo خوانده می شوند. محصولات متفاوت این برند را به سه دسته کلی می توان تقسیم کرد نخست نوت بوک های موسوم به ThinkPad که در حقیقت بدنه اصلی بوت بوک های این شرکت و محل حضور مدل های گوناگون است، دوم سری جدید Value Line که نوت بوک های کم شمار ارزان قیمت با ظاهر و مشخصات معمولی ارائه می کند و در نهایت سری IdeaPad که سری پرتابل در کنار اعضای نت بوکی این شرکت است. البته یک نکته نگفته در رابطه با نوت بوک های این برند وجود دارد که به سری متوقف شده 3000 این شرکت باز می گردد. این سری که هم اکنون با مدل معروف N500 یکی از پر فروش ترین های Lenovo در بازار داخلی محسوب می شود در سال 2008 و با معرفی سری IdeaPad بطور کامل از چرخه تولید این شرکت خارج گردید.
الف- ThinkPad ها: اعضای پر شماره این خانواده در 6 گروه شامل سری SL، سری R، سری T، سری X به همراه تبلت های آن و بلاخره سری W دسته بندی می گردند. لنوو بجز نامگذاری های فوق برای هر دسته یک تعریف کوچک نیز ارائه داده که از روی آن می توان نوع کاربری در نظر گرفته شده برای هر دسته را تعیین کرد:
-سری SL: لنوو این سری را Essential Small Business Tool یا ابزار تجاری کوچک و ضروری نامیده است. اعضای این گروه از مدل های ساده ارزان قیمت تا نمونه پیشرفته و گران قیمت گسترش یافته اند. سایز صفحه نمایش در این گروه 14.1 یا 15.4 اینچ است.
-سری R: در توضیح این مدل به عبارت Cost-effective enterprise productivity و یا محصول توسعه یافته ارزشمند اشاره شده است. رده قیمتی و سخت افزاری این گروه اندکی بالاتر است و سایز صفحه نمایش آن نیز همچنان 14.1 یا 15.4 اینچ است.
-سری T: در توضیح این مدل آمده است: Portable business Powerhouse که همانطور که از نام آن می توان حدس زد وزن پائین اصلی ترین نکته در رابطه با این سری قدرتمند است. در عمل نیز سری T یکی از سبک ترین ها در میان 15.4 و 14.1 اینچی هاست.
-سری X : این سری با نام Extreme Mobility خوانده شده و با صفحه نمایش 12.1 یا 13.3 اینچی و مشخصات مطلوب برای کاربران پرتابل طراحی شده است.
-تبلت های سری X : عنوان این گروه Versatility to go می باشد که به خوبی وظیفه یک تبلت را توصیف می کند. این گروه گرانقیمت ترین نوت بوک های لنوو ست و دارای صفحه نمایش 12.1 اینچی و پردازنده های کم مصرف LV اینتل در آن بکار گرفته شده است.
-سری W: این گروه با عنوان Ultimate mobile Workstation خوانده شده و از پردازنده های سری Extreme و صفحه نمایش های 15.4 یا 17 اینچی دو گانه بهره می برد. W ها هم از انواع گرانقیمت این خانواده هستند.
ب- Value Line: این گروه که از ارزان ترین های بازار برای این برند به حساب می آید در حال حاضر سه محصول در سری جدید G معرفی کرده است که از سه سایز 14.1، 15.4 و 15.6 اینچ در صفحه نمایش برخوردار می باشند. یک نکته مشترک در رابطه با محصولات این گروه به پردازنده های سری T اینتل آنها باز می گردد که در بالاترین حالت به فرکانس 2.1 گیگاهرتز و 2 مگابایت حافظه L2 مجهز گردیده اند.
ج- IdeaPad: اعضای این خانواده به سه دسته کلی تقسیم بندی شده اند که شامل سری U، سری Y و سری S می گردند که بجز این آخری که به دسته نت بوک های این شرکت تعلق داشته و به دو سه مدل محدود گردیده است دو دسته دیگر مدل های متعددی را شامل می گردند:
-سری U: این سری که لنوو آن را Affordable Ultraportable نامیده است شامل نمونه هائی با صفحه نمایش های 11.1 تا 14 اینچی ست که پردازنده های آنها یا نمونه های نسبتا ضعیف C2D با سرعت حداکثر 2 گیگاهرتر و یا نمونه های کم مصرف ULV با سرعت حداکثر 1.4 گیگاهرتز می باشد. قیمت این مدل ها البته نسبتا بالاست و آنچه از ظواهر امر به نظر می رسد هنوز خبری از چهار مدل حاضر در این کلاس (یعنی U350، U110، U330 و U450p) در بازارهای داخلی نیست.
-سری Y: اعضای این گروه که به عنوان Maximum multimedia مفتخر شده اند شامل نمونه های با صفحه نمایش های 14، 15.6، 16 و بلاخره 17 اینچی هستند که از مشخصات بالنسبه بالائی همچون پردازنده های Extreme در مدل 17 اینچی، صفحه نمایش های LED و مشخصات گرافیکی بالا برخوردار گردیده اند. جستجو برای اعضای پنج گانه این کلاس (شامل Y550، Y550HD، Y650، Y450 و بلاخره Y730) در بازارهای داخلی احتمالا نتیجه چندانی در بر نخواهد داشت.
laptop_buying_guide_the_best_choice_06.jpg
5-Acer: قرار گرفتن در جایگاهی که این برند پر آوازه در میان کاربران ایرانی اینک به آن دست یافته است بدون شک شایسته نام ایسر نیست. برخلاف نظر کاربران ایرانی که همواره از ایسر بعنوان یک برند جایگزین یاد می کنند و معمولا بجز در خریدهای دانشجوئی جائی برای این برند در سبد خرید کاربر ایرانی وجود ندارد، این نام تجاری در دنیای مدرن در رده دوم از لحاظ میزان فروش جهانی لپ تاپ پس از HP قرار دارد. برگ برنده محصولات ایسر در قیمت فوق العاده آنها نهفته است جائیکه فاکتور تعیین کننده مشخصات ارائه شده در مقابل قیمت پرداختی سرسخت ترین رقبا را نیز در مقابل Acer وادار به تسلیم کرده است. محصولات متفاوت Acer تحت شش نام ارائه می شوند: Aspire، Extensa، EMachine، Ferrari، TimeLine و Travelmate که البته نگفته پیداست که همه این موارد را نمی توان در بازارهای داخلی پیدا کرد:
الف- Aspire: این سری بدون شک پر افبال ترین گروه در اعضای خانواده Acer را تشکیل می دهد. این گروه خود شامل چندین زیر گروه است از آن میان Aspire One به دسته نت بوک های این شرکت و دو گروه GEMSTONE و GEMSTON Blue یکی در کلاس 12 تا 17 اینچ و دیگری در کلاس نمونه های Desktop Replacement و در در دسته 16.4 و 18.4 اینچی قرار دارند. در اعضای پیشرفته دسته دوم موارد فوق العاده ای همچون TV Tuner، درایو Blu-ray در کنار کارت گرافیک های قدرتمند و صفحه نمایش های Full HD یافت می شود.
ب- Extensa: این سری با تمرکز بر کاربری تجاری و کاملا سبک به نوت بوک های ارزان قیمتی اشاره دارد که از لحاظ مشخصات پردازشی در سطح چندان بالائی قرار ندارند اما در عوض از امکانات ارتباطی مطلوبی بر خوردارند.
ج- Travelmate: این دسته نیز به مانند Extensa ها بر مشخصات پردازشی تمرکز نداشته و از قیمت مناسبی برخوردارند.
د- TimeLine: این دسته نوت بوک های مدرن که در سه سایز 13.3، 14 و 15.6 به بازار ارائه گردیده اند در یک خصوصیت مشترکند و آنهم تغییر در میزان عمر باتری ست که در شرایط ایده آل در این گروه حتی به 8 ساعت هم می رسد.
ه- Ferrari: این دسته که البته تعداد اعضای آن از چند نمونه کاملا معدود فراتر نمی رود حاصل همکاری ایسر با تیم Ferrari F1 است که ظاهری بسیار زیبا با بدنه فیبر کربن و البته قیمت بسیار بالا مشخصات اصلی آن را تشکیل می دهد.
و- EMachine: این رده نوظهور در حقیقت ارزان ترین نوت بوک های ایسر هستند که با اینکه از لحاظ پردازشی حرفی برای گفتن ندارند اما قیمت بسیار پائین آنها باعث شده است تا بخش وسیعی از کاربران این مدل ها را بر نت بوک های هم قیمت آنها ترجیح بدهند.
laptop_buying_guide_the_best_choice_07.jpg
6-Asus: این شرکت خوشنام در زمینه تجهیزات سخت افزاری که بیشترین اعتبار خود را در بازار قطعات کامپیوتری و در مواردی همچون مادربورد و کارت گرافیک کسب کرده مدتهاست بازار نوت بوک را نیز مورد هدف قرار داده است. محصولات این شرکت در شش دسته تقسیم شده اند که شامل رده Business، Gaming Powerhouse، Multimedia Entertainment، Special edition، Superior Mobility و بلاخره Versatile Performance می گردد که تقریبا تمامی آنها در قیمت نسبتا بالا با هم مشترکند.
laptop_buying_guide_the_best_choice_08.jpg
7-Fujitsu-Siemens این برند نیز از داستان مشابه ای همچون Lenovo برخوردار است و با اینکه تقریبا در تمامی تبلیغات داخلی آن سعی شده است تا با تکیه بر نام حالا نچندان محبوب Siemens این دستگاه را ساخت آلمان معرفی کنند اما واقعیت این است که Fujitsu برندی کاملا چینی ست و بجز نام، ارتباطی با زیمنس ندارد. محصولات این برند در چهار دسته شامل تبلت های Lifebook، مدل های ESPRIMO، نوت بوک های AMILO و بلاخره سری نت بوکی این شرکت می گردد. مدل های این برند نیز یا کاملا گران و یا کاملا ارزان هستند و در این میان معمولا حد میانه ای وجود ندارد.
laptop_buying_guide_the_best_choice_09.jpg
8-Apple : شاید اگر اینجا جائی غیر از ایران بود جایگاه اپل بسیار بالاتر از این رقمی بود که حالا در میان کاربران ایرانی وجود دارد. کیفیت فوق العاده و جذابیت های فراوان پیرامون Apple چیزی نیست که بتوان آن را کتمان کرد اما آنچه به روشنی در بازار این کالا در میان کاربران داخلی به چشم می خورد نوعی عدم اطمینان از کارکرد نرم افزاری بدون اشکال دستگاه، عدم توجیه قیمت نسبتا بالای آن و شاید از همه مهمتر عدم وجود یک توزیع کننده و گارانتی رسمی و بزرگ برای آن است که بسیاری را از خرید این جواهر درخشان باز داشته است. MacBook های این شرکت در سه کلاس معمولی، Pro و Air تقسیم بندی می شوند. که در این میان حداقل قیمت به MacBook های معمولی و گرانقیمت ترین نمونه به بالاترین سایز در MacBook های Pro تعلق دارد. MacBook معمولی 15.4 اینچی، MacBook Pro در سه سایز 13.3، 15.4 و 17 اینچی و بلاخره MacBook Air نیز 13.3 اینچی ست. از نکات مشترک اصلی MacBook ها بجز حضور همیشگی کارت های گرافیکی و تاچ پد های مولتی تاچ می بایست به طراحی بی نظیر و فوق زیبای آنها اشاره کرد. حوزه قیمتی این مدل ها از 1000 تا 2500 دلار است که با اینکه Apple بار دیگر قیمت های خود را کاهش داده است اما هنوز هم این قیمت ها اندکی بالا به نظر رسیده و از آن مهمتر مطمئنا این کاهش قیمت ها، به این زودی ها با بازار داخلی راه پیدا نخواهد کرد.
laptop_buying_guide_the_best_choice_10.jpg
9-Toshiba: نام توشیبا برای بسیاری از کاربران بجز رده حرفه ای تلویزیون های پلاسما در عرصه لپ تاپ ها هم آشنا به نظر می رسد و با اینکه عدم توزیع گسترده، این برند خوش نام را در جایگاه نچندان راضی کننده فعلی قرار داده است اما هنوز هم هستند کسانی که برند دلخواه خودشان را با هیچ نام دیگری تعویض نمی کنند. مدل های مختلف توشیبا در شش گروه تقسیم شده اند که شامل Satellite Pro، Tecra، Qosmio، Mini، Satellite و بلاخره Portégé می گردند که تنها نام جدید در این میان رده نت بوکی Mini این شرکت است و سایرین همان دسته بندی های کلاسیک همیشگی توشیبا به حساب می آیند.
laptop_buying_guide_the_best_choice_11.jpg
10- آخرین برندی که در این بخش به بررسی آن می نشینیم را شاید کمتر کسی از کاربران ایرانی بشناسد این برند که صادقانه اعتراف می کنم خودم هم از ارتباطش با ایران تا همین یکی دو هفته اخیر بی اطلاع بودم Juniper نام دارد این نام که در اولین برخورد یک نام لاتین به نظر می رسد در حقیقت یک برند کاملا ایرانی ست و جونیپر که یک نام ایرانی ست به معنای درخت همیشه سبز است. داستان جونیپر مطمئنا برای کاربران ایرانی جذابیت ویژه و خاصی دارد چرا که برخلاف دیگر نمونه های وطنی (مثل فراسو) محصولات ارائه شده توسط این برند تنها یک remark ساده از یک کارخانه چینی نیست بلکه جونیپر خود یک تولید کننده واقعی ست و بر طبق اطلاعات حاضر در سایت رسمی این شرکت، جونیپر اولین و تنها برند ایرانی ست که سفارش ساخت نوت بوک را به کارخانه مادر Quanta (که تولید کننده قطعات داخلی غول های این صنعت یعنی HP، Apple، Dell و... می باشد)، داده است. این موضوع غرورانگیز یک مزیت فوق العاده دیگر نیز برای کاربران ایرانی به همراه دارد و بعلت تماس مستقیم جونیپر با کارخانه مادر با اینکه قطعات در قیاس با Dell و HP برای این برند گرانتر تمام می شود اما در عوض هزینه های معمول برای انتقال دستگاه و موارد پر هزینه ای که برای نمونه های خارجی در انتقال به کشورهای دیگر وجود دارد در اینجا حذف شده و در نهایت قیمت تمام شده دستگاه به طرز محسوسی در مقابل رقبای خارجی پائین می آید. جونیپر در حال حاضر 9 محصول را در سایت خود به معرض نمایش و فروش گذاشته است که همگی آنها 14.1 اینچی و بر طبق یک پلتفرم مشترک و با وزن 2.3 کیلوگرم ساخته شده اند و همگی آنها بلااستثنا به کارت گرافیک GF 9300GS مجهز شده اند که با اینکه برای مدل های گران مزیت چندانی به حساب نمی آید اما برای مدل های ارزان قیمت قطعه نسبتا نادری محسوب می شود. از دیگر نکات جالب در رابطه با جونیپر ها تجهیز مدل های بالای آنها به پردازنده جدید 3.06 گیگاهرتزی 45 نانومتری اینتل است که رقیب دومی در این حوزه قیمتی نمی توان برای آن یافت. فروش اقساطی دانشجوئی و امکان ساخت سفارشی دستگاه از دیگر مواردی ست که برند جونیپر ارائه می کند.
مشخص است که لیست 10 گانه فوق تمامی نام های موجود در بازار را در بر نگرفته و برندهای دیگری مثل MSI، Gigabyte، سوزوکی، فراسو و چندین نمونه دیگر نیز بخش کوچکی از فروش نوت بوک در بازارهای داخلی را تشکیل می دهند اما آنچه مسلم و بدیهی ست میزان فروش و اقبال کاربران به برندهای ده گانه فوق به مراتب بیش از سایر نمونه هائی ست که در اینجا به آنها اشاره ای نکرده ایم.
پس از آشنائی با برندهائی که در این راهنما از آنها سخن خواهیم راند بهتر است به مبحث اصلی یعنی انتخاب صحیح نوت بوک باز گردیم. همانطور که پیشتر هم در راهنماهای قبلی به این نکته اشاره کردیم انتخاب صحیح یک نوت بوک بجر مسئله قیمت به موارد دیگری همچون نوع و میزان استفاده از دستگاه، سطح گرافیکی مد نظر کاربر، اهمیت وزن و جابجائی و مواردی این چنینی نیز باز می گردد و از این رو این بار قصد داریم کاربران مختلف و گوناگون نوت بوک را از لحاظ نیازها و موارد مد نظر آنها به چندین دسته تقسیم کرده و برای هر دسته از پائین ترین سطح قیمت تا بالاترین رده قیمتی چندین پیشنهاد از برندهای مختلف ارائه کنیم. در این دسته بندی کاربران را به شش دسته تقسیم می کنیم:
1-دسته نخست به دانشجویان با مشخصاتی همیشگی همچون بودجه مشخص، کاربری گرافیکی (=بازی) محدود، قدرت پردازش متوسط رو به بالا، جابجائی فراوان و بلاخره قدرت مناسب باتری تعلق دارد
2-خرید بهینه ترین نمونه با بودجه مشخص. کاربران این دسته که تعداشان ظاهرا از تمامی دیگر رده ها بالاتر است با تعیین یک سقف قیمت به دنبال بهترین نمونه از لحاظ گرافیکی، پردازش، وزن، صفحه نمایش و ... در این قیمت هستند. نمونه های معرفی شده در این کلاس تقریبا همه چیز را بطور متوسط با خود دارند و با اینکه مشخصات شان فوق العاده نیست اما به نوعی همه کاره به حساب می آیند.
3-کاربران خانگی با کاربری غیر گرافیکی و با تکیه بیشتر بروی مشخصات پردازشی
4-کاربران خانگی با کاربری ویژه بازی با تکیه بر گرافیک و پردازش بالا
5-کاربران حرفه ای در کارکرد با نرم افزارهای سه بعدی گرافیکی (همچون مهندسان طراح و معماران)
6-عاشقان فیلم با تکیه بر صفحه نمایش با کیفیت، هارد دیسک پر ظرفیت و درایو های نوری پیشرفته و پورتهای خروجی تصویر
الف- ارزان قیمت ترین ها: در این دسته مدل های متفاوت و البته نچندان پر امکاناتی وجود دارد که حداکثر قیمت آنها 600 هزار تومان است حضور پر رنگ برند Acer در کنار نمونه های جدیدی از Dell، Lenovo و Fujitsu عمده محصولات حاضر در این رده را تشکیل می دهند. بدلیل محدودیت قیمت و سخت افزار در این گروه، متاسفانه نمی توان گروه های 6 گانه فوق را در آن اعمال نمائیم و تنها به معرفی بهترین نمونه ها بسنده می کنیم.
laptop_buying_guide_the_best_choice_12.jpg
1-Acer eMachine E725: پیدا کردن نمونه دومی برای این مدل در این قیمت تقریبا غیرممکن است. پردازنده این نوت بوک از نوع CoreDuo با فرکانس 2 گیگاهرتز بوده و با 2 گیگابایت RAM هارد 250 گیگاهرتزی، با صفحه نمایش 15.4 اینچی، بدون بلوتوث و با وزن 2.7 کیلوگرم قیمتی در حدود 520 هزار تومان دارد
2-Acer eMachine E525-2140: این یکی نیز در رده قیمتی خود کاملا بی رقیب است. مشخصات این مدل البته چندان رویائی نیست اما با در نظر گرفتن این نکته که با این قیمت حتی یک نت بوک ساده هم نمی توان خرید ارزش این دستگاه کاملا مشخص می شود. پردازنده این دستگاه Celeron با فرکانس 2.2 گیگاهرتز است که با اینکه چندان قوی نیست اما مطمئنا بسیارقوی تر از پردازنده Atom حاضر در نمونه های نت بوکی ست. 2 گیگابایت RAM، هارد 160 گیگابایتی، صفحه نمایش 15.6 اینچی در کنار Wi-Fi، وب کم و کارت خوان دیگر مشخصات این مدل 440 هزار تومانی را تشکیل می دهند.
3-Dell Inspiron 1545: این پائین ترین چینش یکی از محبوب ترین مدل های Dell به حساب می آید مشخصات این مدل شامل پردازنده Celeron با فرکانس 2.16 گیگاهرتز، 2 گیگابایت RAM، هارد 160 گیگابایتی، صفحه نمایش 15.6 اینچی، بدون سیستم عامل و قیمتی در حدود 550 هزار تومان می شود.
4-Fujitsu-Siemens Esprimo Mobile V-6535: این مدل که پیش از این نیز یکی از منتخب های ما در راهنماهای قبلی بود مشخصاتی تقریبا مطابق با 1545 دارد با تنها این تفاوت که صفحه نمایش این مدل به 15.4 تقلیل یافته و ویندوز ویستا نیز بطور پیش فرض در آن دیده می شود. قیمت این مدل 545 هزار تومان است.
لیست مدل های ارزان قیمت البته به این موارد ختم نمی شود و می توان از این نمونه ها نیز در این رده بعنوان مدل های خوب یاد کرد: Dell Vostro A840، Acer 4230، Acer 5630 و بلاخره Acer 5230.
ب- رده قیمتی تا 800 هزار تومان: این گروه از اولین دسته هائی ست که پردازنده ها بطور استاندارد به رده C2D ارتقا یافته، RAM ها به 4 گیگابایت نزدیک می شوند و کارت گرافیک جداگانه به دستگاه راه پیدا می کند. از این رده به بعد دسته بندی های شش گانه خود را برای یافتن نمونه های مشخص اعمال می کنیم:
laptop_buying_guide_the_best_choice_13.jpg
ب-1 خرید دانشجوئی تا 800 هزار تومان: در این قسمت به دنبال نمونه هائی با قدرت پردازشی بالا، جابجائی بالا و وزن پائین و البته قیمت مناسب هستیم. بهترین نمونه ها در این رده شامل موارد زیر می گردند:
-Acer Aspire 4736: این یک انتخاب بی نظیر برای این رده است. پردازنده C2D T6400 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و 2 مگابایت حافظه L2، حافظه RAM سه گیگابایتی از نوع DDR3 (بله درست خواندید DDR3!!)، هارد 320 گیگابایتی، صفحه نمایش 14.1 اینچی و وزن 2.4 کیلوگرمی دیگر مشخصات این نوت بوک تنها 720 هزار تومانی را تشکیل می دهد.
-Acer 5738: این مدل را همه دوستداران ایسر در همه رده ها می شناسند. مشخصات فوق العاده این دستگاه تا اندازه ای ست که به زحمت می توان برخی از آنها را در این رده قیمتی باور کرد. پردازنده 5738 از نوع C2D T6400 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و 2 مگابایت حافظه L2 بوده و حافظه RAM این مدل نیز به مانند مدل قبلی 3 گیگابایت از نوع DDR3 است هارد دستگاه 320 گیگابایتی بوده و صفحه نمایش 15.6 اینچی دارد. از جمله دیگر موارد بسیار مهم در رابطه این مدل خروجی HDMI و صدای دالبی آن است که در این رده کاملا بی رقیب است. قیمت این مدل با گارانتی معتبر 720 هزار تومان است.
laptop_buying_guide_the_best_choice_14.jpg
ب-2 بهینه ترین تا 800 هزار تومان: در این گروه به دنبال یافتن متعادل ترین مدلی هستیم که اکثر مشخصات مهم را بطور متوسط و تا حداکثر 800 هزار تومان با هم داشته باشد.
-Acer 5738G: باور کنید اصراری بر این برند ندارم اما تقریبا محال است بتوانید مدلی را پیدا کنید که به این مدل حالا کمیاب حتی نزدیک شود. مشخصات این مدل دقیقا همانهائی ست که در بالا در مورد مدل بدون پسوند آن بعنی 5738 نوشته شده تنها تفاوت های حاضر در این مدل ارتقا RAM به چهار گیگابایت DDR3 و افزوده شدن یک کارت گرافیک Nvidia G105 به آن است که قیمت دستگاه را تا حدود 829 هزار تومان بالا برده است. قیمت این مدل اندکی از بودجه در نظر گرفته شده برای این گروه بالاتر است اما مطمئنا این اختلاف ارزشش را دارد.
-Sony Vaio VGN-NS230: این یکی از معدود مدل های سونی ست که با مشخصات نسبتا مناسب به این رده قیمتی پا گذاشته است. پردازنده این نوت بوک Core2Duo P8400 با فرکانس 2.16 گیگاهرتز و 3 گیگابایت RAM در کنار هارد 250 گیگابایتی، بدون پردازنده گرافیکی جداگانه و با صفحه نمایش 15.4 اینچی ست. وزن این نوت بوک 2.8 کیلوگرم بوده و قیمت آن 830 هزار تومان است.
laptop_buying_guide_the_best_choice_15.jpg
ب-3 کاربر خانگی با تکیه بر مشخصات پردازشی تا 800 هزار تومان: هدف در این قسمت دستیابی به بالاترین فرکانس پردازنده و حافظه L2 در رده قیمتی 800 هزار تومان است. کوچک نبودن صفحه نمایش در این بخش از دیگر هدف های مهم به حساب می آید.
-Dell Vostro 1520: وسترو های Dell را در ردیف بهترین و خوش قیمت ترین های بازار نوت بوک دسته بندی می کنند. یکی از چینش های این مدل دارای پردازنده 2.1 گیگاهرتزی C2D است که جستجو برای یافتن مدلی با فرکانس بالاتر در این رده قیمتی و با همین نوع پردازنده به مدل خاصی ختم نمی شود، RAM دو گیگابایتی، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS همراه با صفحه نمایش 15.4 اینچی و در عدم حضور سیستم عامل مشخصات این مدل 820 هزار تومانی را تشکیل می دهند.
-Dell Inspiron 1545 با پردازنده 2 گیگاهرتزی C2D با 2 گیگابایت RAM و هارد 250 گیگابایتی، بدون کارت گرافیک جداگانه و با صفحه نمایش 15.4 اینچی دارای قیمتی در حدود 730 هزار تومان است.
laptop_buying_guide_the_best_choice_16.jpg
ب-4 کاربر گرافیکی خانگی تا 800 هزار تومان با تاکید بر کارت گرافیک و صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت.
-Acer 5738G شک نکنید که این مدل فوق العاده با مشخصات باور نکردنی بازهم انتخاب اول در این زمینه است.
- Lenovo N500 6QC: این یکی از پر فروش ترین های لنوو در بازارهای داخلی ست که با قیمت و مشخصات مطلوب برای رده گرافیکی نمونه مناسبی ست. پردازنده این مدل از نوع C2D T5800 با فرکانس 2 گیگاهرتز، همراه با 2 گیگابایت RAM هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS، صفحه نمایش 15.4 اینچی، وزن 2.8 کیلوگرمی و بلاخره قیمت 790 هزار تومانی ست. از دیگر مشخصات مطلوب این مدل برای کاربران این دسته می توان به خروجی HDMI در آن اشاره کرد.
laptop_buying_guide_the_best_choice_17.jpg
ب-5 کاربران حرفه ای سه بعدی تا حوالی 800 هزار تومان. در این رده به دنبال مدل های با بدنه مقاوم با پورتهای ورودی و خروجی کامل و مشخصات پردازشی مناسب هستیم.
-Toshiba A300-204 این مدل 850 هزار تومانی دارای پردازنده C2D T5800 با فرکانس 2 گیگاهرتز و 2 مگابایت حافظه L2 همراه با 3 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD3470 مونیتور 15.4 اینچی و با وزن 2.8 کیلوگرم است
-Asus X59SR: پردازنده این مدل C2D T5900 با فرکانس 2.26 گیگاهرتز همراه با 2 گیگابایت RAM، هارد 250 گیگابایتی، کارت گرافیکی ATI HD3470 با مونیتور 15.4 اینچی با قیمتی در حدود 830 هزار تومان.
laptop_buying_guide_the_best_choice_18.jpg
ب-6 کاربران فیلم با بودجه ای در حوالی 800 هزار تومان. صفحه نمایش با کیفیت، هارد پر ظرفیت و خروجی تصویر از مهمترین المان های این دسته است.
-Dell Studio 1537: این یکی از خوش قیمت ترین چینش های این مدل پر طرفدار است در این مدل از پردازنده 2 گیگاهرتری C2D T6400 با دو مگابایت حافظه L2 در کنار 2 گیگابایت RAM هارد 320 گیگابایتی در غیاب کارت گرافیک جداگانه و همراه با صفحه نمایش 15.4 اینچی و با قیمتی در حدود 850 هزار تومان
-Asus X59GL: انتخاب این مدل نه به خاطر پردازنده CoreDuo دو گیگاهرتزی، RAM دو گیگابایتی و هارد 250 گیگابایتی آن است بلکه کارت گرافیک GF 8200 و خروجی HDMI از اصلی ترین دلائل این انتخاب 760 هزار تومانی ست.
ج- رده قیمتی تا یک میلیون تومان.
laptop_buying_guide_the_best_choice_19.jpg
ح-1 خرید دانشجوئی تا یک میلیون تومان:
-Dell Vostro 1520: مشخصات این مدل در حد ستاره های گرانقیمت سایر برندها و حتی خود Dell در کلاس های دیگر است. پردازنده این مدل از نوع C2D P8700 با فرکانس 2.53 گیگاهرتز با 3 مگابایت حافظه L2 بوده و از 4 گیگابایت حافظه RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS صفحه نمایش 15.4 اینچی بهره می برد. قیمت این مدل در حدود 980 هزار تومان است.
-HP Pavilion Dv6-1103 این مدل خوش قیمت دارای پردازنده AMD Turion با فرکانس 2.3 گیگاهرتز است که 3 گیگابایت RAM، هارد 250 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4530، صفحه نمایش 15.6، وزن 2.9 کیلوگرمی و قیمتی در حدود 980 هزار تومان دارد. البته برای کسانی که به پردازنده های AMD علاقه ای ندارند می توان 1105 را با تغییراتی اندک از جمله پردازنده 2 گیگاهرتزی C2D T6400 و قیمت 950 هزار تومانی پیشنهاد داد.
laptop_buying_guide_the_best_choice_20.jpg
ج-2 بهینه ترین تا یک میلیون تومان:
-Sony Vaio VGN-NW130J/S: مشخصات این مدل عبارت است از پردازنده 2.1 گیگاهرتزی C2D T6500 با 2 مگابایت حافظه L2، همراه با 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4570 با صفحه نمایش 15.5 اینچی و قیمتی در حدود 980 هزار تومان.
-HP Pavilion DV6-1205: این مدل دارای پردازنده 2.16 گیگاهرتزی C2D با 3 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4530 با صفحه نمایش 15.6 اینچی و قیمتی در حدود 980 هزار تومان.
laptop_buying_guide_the_best_choice_21.jpg
ج-3 کاربر خانگی با کاربری غیر گرافیکی تا یک میلیون تومان:
-Sony Vaio VGN-FW248J(B/H): این مدل با اینکه در حضور سری 3 و 4 رده FW اندکی قدیمی به نظر می رسد اما از لحاظ مشخصاتسخت افزاری کاملا مناسب و قوی و در عین حال بسیار خوش قیمت است. پردازنده این مدل C2D P8400 با فرکانس 2.26 گیگاهرتز و 3 مگابایت حافظه L2 است. حافظه 4 گیگابایتی RAM، هارد 250 گیگابایتی، با صفحه نمایش واید 16.4 اینچی و در عدم حضور کارت گرافیک جداگانه دیگر مشخصات این مدل را تشکیل می دهند.، قیمت این مدل در حدود یک 1.040 میلیون تومان است.
-Dell Studio 1537: این چینش 1537 با رده قیمتی خود در جایگاه مطلوبی برای بسیاری از کاربران قرار دارد. پردازنده این مدل C2D T6400 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز است و 2 گیگابایت RAM، هارد 250 گیگابایتی، صفحه نمایش 15.4 اینچی و کارت گرافیکی ATI HD3450 دیگر مشخصات آن را تشکیل می دهند. قیمت این مدل در حدود 960 هزار تومان است.
laptop_buying_guide_the_best_choice_22.jpg
ج-4 کاربران گرافیکی تا یک میلیون تومان:
-Sony Vaio VGN-NW130J/S: این مدل که قبلا معرفی شده با کارت گرافیک ATI HD4570 خود تقریبا در رده یک میلیون تومان بی رقیب است. دیگر مشخصات این مدل شامل پردازنده 2 گیگاهرتزی C2D T6500 با 2 مگابایت حافظه L2، همراه با 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، صفحه نمایش 15.5 اینچی و قیمتی در حدود 980 هزار تومان است.
-HP Pavilion DV6-1105: این مدل که پیش نیز آن را معرفی کردیم با کارت گرافیک ATI HD4530 و صفحه نمایش 15.6 اینچی در کنار پردازنده 2 گیگاهرتزی C2D و سه گیگابایت RAM از مدل های موفق به حساب می آید.
laptop_buying_guide_the_best_choice_23.jpg
ج-5 کاربران حرفه ای سه بعدی تا یک میلیون تومان.
-Dell Latitude E5500 این نوت بوک علیرغم نداشتن کارت گرافیک جداگانه اما بسیاری از مشخصات مدل های برتر این کلاس همچون بدنه مستحکم، پورتهای ورودی و خروجی فراوان و گارانتی سه ساله را داراست. این نوت بوک دارای پردازنده C2D P8600 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 3 مگابایت حافظه L2 ست و به 4 گیگابایت RAM، هارد 250 گیگابایتی، صفحه نمایش 15.4 اینچی مجهز شده است وزن این مدل 2.8 کیوگرم و قیمت آن 1.040 هزار تومان است.
-Asus X85SE: این مدل دارای پردازنده C2D T6500 با فرکانس 2.1 گیگاهرتز و 2 مگابایت حافظه L2 است. RAM چهار گیگابایتی، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4570، صفحه نمایش 14 اینچی و وزن 2.39 کیلوگرمی دیگر مشخصات این نوت بوک 1.030 میلیون تومانی را تشکیل می دهد.
laptop_buying_guide_the_best_choice_24.jpg
ج-6 کاربران فیلم با بودجه ای حوالی یک میلیون تومان.
-Sony Vaio VGN-FW350J/H این مدل دارای پردازنده C2D T6400 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز با 4 گیگابایت RAM هارد 320 گیگابابتی، بدون کارت گرافیک جداگانه و با صفحه نمایش 16.4 اینچی است. قیمت این مدل در حدود 1.040 هزار تومان است.
-Sony Vaio VGN-FW390J/B: کلیه مشخصات مدل پیشین از جمله پردازنده، RAM و سایز صفحه نمایش در این مدل تکرار شده است. تنها تفاوت در اینجا کاهش هارد به 250 گیگابایت و کاهش قیمت به 1.020 میلیون تومان است.
د- رده قیمتی تا 1.300 میلیون تومان.
laptop_buying_guide_the_best_choice_25.jpg
د-1: خرید دانشجوئی تا 1.300: با بالا رفتن تدریجی قیمت شاخصه های خرید دانشجوئی از قیمت پائین به قابلیت های سخت افزاری مناسب و قابلیت های جابجائی بالا متمایل می گردد. بهترین مدل های این رده از دید من عبارتند از:
-Dell Studio XPS 1340: این مدل پر فروش دارای پردازنده C2D P8600 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز همراه با 4 گیگابایت RAM از نوع DDR3 1066، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9500GS و صفحه نمایش 13.3 اینچی ست. قیمت این مدل در حدود 1.280 میلیون تومان است.
-Dell Vostro 1520: این چینش دارای مشخصاتی شامل پردازنده C2D T9550 با فرکانس 2.66 گیگاهرتز، 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS و صفحه نمایش 15.4 اینچی دارد و قیمت آن معادل 1.180 میلیون تومان است.
-Sony Vaio VGN-CS290NFB این مدل دارای پردازنده C2D P8600 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز همراه با 3 گیگابایت RAM از نوع DDR2 800، هارد 250 گیگابایتی، بدون کارت گرافیک جداگانه با صفحه نمایش 14.1 اینچی با وزن 2.580 کیلوگرم بوده و قیمتی معادل 1.220 میلیون تومان دارد.
laptop_buying_guide_the_best_choice_26.jpg
د-2: بهینه ترین مشخصات تا 1.300:
-Asus N50VC: این مدل دارای پردازنده C2D P8600 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز، همراه با 3 گیگابایت حافظه RAM است. هارد 250 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS، صفحه نمایش 15.4 اینچی با ارائه خروجی های HDMI، IEEE 1394 و eSATA دیگر موارد مهم در ارتباط با این مدل را تشکیل می دهند. قیمت این مدل در حدود 1.250 میلیون تومان است.
-Dell Studio 1537: این چیشن که بالاترین چینش این کلاس نیز محسوب می شود دارای پردازنده C2D T9400 با فرکانس 2.66 با 4 گیگابایت RAM، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD3400 با صفحه نمایش 15.4 اینچی با قیمتی در حدود 1.290 میلیون تومان است.
-Juniper SW8-X7: این مدل پر افتخار دارای پردازنده C2D با فرکانس 2.53 گیگاهرتز و با 6 مگابایت حافظه کش L2 ست. حافظه RAM این مدل 4 گیگابایت از نوع DDR2 800 و هارد آن 320 گیگابایتی ست. کارت گرافیک این مدل به مانند دیگر جونیپرها GF 9300GS است و صفحه نمایش آن نیز همچون همیشه 14.1 اینچی ست خروجی های HDMI، eSATA و PCMCIA (!) از دیگر موارد قابل اشاره در رابطه با این نوت بوک 2.3 کیلوگرمی و 1.190 میلیون تومانی ست.
laptop_buying_guide_the_best_choice_27.jpg
د-3 کاربر خانگی با کاربری غیر گرافیکی:
-Sony Vaio VGN-FW390JKH: این مدل دارای پردازنده 2.4 گیگاهرتری P8600 با 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD3650 با مونیتور 16.4 اینچی با قیمت 1.250 میلیون تومان.
-Toshiba Tecra A10: این مدل دارای پردازنده P8700 با فرکانس 2.5 گیگاهرتز به همراه 3 گیگابایت RAM، هارد 250 گیگ، کارت گرافیک Quadro NVS150 با صفحه نمایش 15.4 اینچی و قیمتی در حدود 1.260 میلیون تومان است.
laptop_buying_guide_the_best_choice_28.jpg
د-4 کاربر گرافیکی تا 1.300 میلیون تومان:
-Sony Vaio VGN-FW490JCB: این مدل دارای پردازنده C2D P8700 با فرکانس 2.53 گیگاهرتز همراه با 3 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4650 با صفحه نمایش 16.4 اینچی و قیمتی در حدود 1.350 میلیون تومان است.
-HP HDX 16-1140 پردازنده این مدل 2.4 گیگاهرتزی و از نوع C2D P8600 است، 4 گیگ RAM، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9600GT، صفحه نمایش 16 اینچی و خروجی HDMI مشخصات این مدل 1.300 میلیون تومانی را تکمیل می کند.
laptop_buying_guide_the_best_choice_29.jpg
د-5 کاربر حرفه ای سه بعدی:
-Dell latitude E6500: این مدل هم همچون دیگر مدل های Dell از چینش های مختلفی با همین نام بهره می برد اما منظور ما در اینجا یک نمونه خاص است. پردازنده این مدل P8400 با فرکانس 2.26 گیگاهرتز با 2 گیگابایت RAM است اما نکته مهم در حافظه سخت آن نهفته است جائیکه این بار بجای هارد دیسک از درایو جامد SSD با ظرفیت 64 گیگابایت استفاده شده و در آن هیچ قطعه گردنده ای نبوده و از تکنولوژی فلش برای ساخت آن بهره گرفته شده است. این درایوها بسیار گرانقیمت و مدرن می باشند و نه تنها از وزن و سر و صدای هاردهای معمول بطرز چشمگیری می کاهند بلکه یکی از اصلی ترین مشکلات نوت بوک از لحظه تولد تاکنون یعنی ضربه پذیر بودن هارد دیسک را نیز کاملا به فراموشی سپرده اند. دیگر مشخصات این مدل شامل کارت گرافیک Quadro NVS160، صفحه نمایش 15.4 و قیمت 1.220 میلیون تومانی ست.
-Dell Latitude E6400 این مدل دارای پردازنده C2D P9400 با فرکانس 2.53 گیگاهرتز، RAM چهار گیگابایتی، هارد 160 گیگابایتی، کارت گرافیک Quadro NVS160، صفحه نمایش 14.1 اینچی با قیمتی در حدود 1.350 میلیون تومان است.
-Apple MacBook 13.3": این مدل دارای پردازنده 2.13 مگاهرتزی C2D با 3 مگابایت حافظه L2 ست و 2 گیگابایت RAM، هارد 160 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9400GS و صفحه نمایشی 13.3 اینچی داشته و با وزن 2.0 کیلوگرمی خود قیمتی در حدود 1.270 میلیون تومان دارد.
laptop_buying_guide_the_best_choice_30.jpg
د-6 کاربر فیلم تا 1.300 میلون تومان
-Sony Vaio VGN-AW220: این مدل 18.4 اینچی دارای پردازنده C2D T6400 با فرکانس 2 گیگاهرتز است و میزان RAM آن نیز 4 گیگابایت در نظر گرفته شده است، هارد 400 گیگابایتی و درایو Blu-ray از جمله مواردی ست که برای کاربران این رده از اهمیت فراوانی برخوردار است. کارت گرافیک این دستگاه GF 9300GS است و صفحه نمابش آن نیز همانطور که گفته شد 18.4 اینچی ست. قیمت این مدل 3.1 کیلوگرمی در حدود 1.315 میلون تومان می باشد.
-Sony Vaio VGN-AR850: این مدل دارای پردازنده P8300 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 4 گیگابایت RAM است. هارد دستگاه 400 گیگابایت و کارت گرافیک آن GF 8400GS است. صفحه نمایش این مدل 17.1 اینچی ست و قیمت آن 1.150 میلیون تومان است.
ه- رده قیمتی تا 1.500 میلون تومان:
laptop_buying_guide_the_best_choice_31.jpg
ه-1 خرید دانشجوئی تا 1.500 میلون تومان. این آخرین نقطه ای ست که از این رده صحبت به میان می آید چون مدل های بالاتر از این قیمت مطمئنا در سبد خرید دانشجوئی جائی ندارند.
-Juniper SW8-X8: این نوت بوک دارای پردازنده قوی C2D با فرکانس 2.8 گیگاهرتز و 6 مگابایت حافظه L2 می باشند حافظه RAM این مدل 4 گیگابایت و هارد دیسک آن 500 گیگابایت است. کارت گرافیک GF 9300GS بوده و صفحه نمایش آن 14.1 اینچی می باشد. دیگر مشخصات این دستگاه با دیگر جونیپرها مشابه است. قیمت این مدل 1.480 میلون تومان است.
-HP Pavilion DV5-1299: این دارای پردازنده C2D P9550 با فرکانس 2.66 گیگاهرتز همراه با 4 گیگابایت RAM هارد 320 گیگابایت پردازنده گرافیکی GF 9600GT با صفحه نمایش 15.4 اینچی و قیمتی در حدود 1.480 میلیون تومان.
laptop_buying_guide_the_best_choice_32.jpg
ه-2 بهینه ترین مشخصات تا 1.500 میلیون تومان:
-Sony Vaio VGN-FW390JFB: این مدل دارای پردازنده 2.4 گیگاهرتزی P8400 با 6 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD3650 با صفحه نمایش 16.4 اینچی با ویندوز 64 بیتی بوده و قیمتی در حدود 1.360 میلیون تومان دارد.
-Dell XPS m1530: این مدل با اینکه اندکی قدیمی شده است اما هنوز از مشخصات بالائی برخوردار است. پردازنده 2.5 گیگاهرتزی T9300 همراه با 4 گیگابایت RAM، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 8600GT با صفحه نمایش 15.4 اینچی و قیمتی در حدود 1.410 میلیون تومان.
laptop_buying_guide_the_best_choice_33.jpg
ه-3 و ه-4 کاربر خانگی گرافیکی و غیر گرافیکی:
-Dell Studio XPS1640: این مدل فوق العاده دارای پردازنده C2D T9400 با فرکانس 2.53 گیگاهرتز، 4 گیگابایت حافظه RAM، هارد 500 گیگابایتی، صفحه نمایش 16.4 اینچی و کارت گرافیک ATI HD3670 بوده و قیمتی در حدود 1.520میلیون تومان دارد.
-HP Pavilion DV6-1199: این مدل دارای پردازنده C2D T9550 با فرکانس 2.66 گیگاهرتز با 4 گیگابایت حافظه RAM، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4650 با صفحه نمایش 15.6 اینچی و قیمتی در حدود 1.480 میلیون تومان است.
-Sony Vaio VGN-FW490DDB: این مدل دارای پردازنده P8700 با فرکانس 2.53 با 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4650 با صفحه نمایش 16.4 اینچی و قیمتی در حدود 1.350 میلیون تومان است.
-HP Pavilion DV6-1225ee: این مدل زیبا دارای پردازنده C2D T9600 با فرکانس 2.8 گیگاهرتز با 4 گیگابایت RAM، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4650 با صفحه نمایش 15.6 اینچی، درایو Blu-ray با وزن 2.9 کیلوگرم بوده و قیمتی معادل 1.550 میلیون تومان دارد.
laptop_buying_guide_the_best_choice_34.jpg
ه-5 کاربر حرفه ای سه بعدی تا 1.500 میلیون تومان:
-Dell Latitude E6500 با پردازنده P9550 با فرکانس 2.66 گیگاهرتز، همراه با 4 گیگ RAM، هارد 250 گیگابایتی، گرافیک Quadro NVS160 با صفحه نمایش 15.4 اینچی، قیمتی در حدود 1.490 میلیون تومان دارد.
-Asus F6VE با پردازنده T9400 با فرکانس 2.53 گیگاهرتز با 3 گیگابایت RAM، هارد 500 گیگابایت، کارت گرافیک ATI HD4570، صفحه نمایش 13.3 اینچی و با قیمتی در حدود 1.400 میلیون تومان
-HP Pavilion DV3655: این مدل پر طرفدار دارای پردازنده T9550 با فرکانس 2.66 گیگاهرتز با 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS با صفحه نمایش 13.3 اینچی با قیمتی در حدود 1.480 میلیون تومان.
laptop_buying_guide_the_best_choice_35.jpg
ه-6 کاربر فیلم تا 1.500 میلیون تومان:
- Vaio VGN-FW490JDB: این مدل دارای پردازنده P8700 با فرکانس 2.53 گیگاهرتز همراه با 6 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4650 با صفحه نمایش 16.4 اینچی بوده و قیمتی در حدود 1.500 میلیون تومان دارد.
-Vaio VGN-AW110JH این مدل 18.4 اینچی دارای پردازنده P8400 با فرکانس 2.26 گیگاهرتز با 4 گیگابایت RAM هارد 320 گیگابایتی و کارت گرافیکی GF 9600GT است قیمت این مدل 1.380 میلیون تومان است.
و- رده قیمتی تا 1.800 میلیون تومان.
laptop_buying_guide_the_best_choice_36.jpg
و-1: بهینه ترین مشخصات:
-HP Pavilion DV6-1225 : این مدل دارای پردازنده C2D T9600 با فرکانس 2.8 گیگاهرتز، 4 گیگابایت RAM، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4650، صفحه نمایش 15.6 اینچی و قیمتی در حدود 1.600 میلیون تومان است.
-Vaio VGN-SR490DEB : مشخصات این مدل شامل پردازنده P8800 با فرکانس 2.66 گیگاهرتز، 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک ATI HD4570 و صفحه نمایش 13.3 اینچی ست قیمت این دستگاه 1.580 میلیون تومان است.
-Juniper SW8-X9: این مدل یکی از تنها نوت بوک های بازار داخلی ست که به پردازنده C2D Extreme با فرکانس 3.06 گیگاهرتز با FSB معادل 1066 مگاهرتز و 6 مگابایت حافظه کش L2 مجهز می باشد. حافظه RAM دستگاه 4 گیگابایت و هارد آن 320 گیگابایتی ست. کارت گرافیک GF 9300GS و صفحه نمایش 14.1 اینچی از نکات مشترک نوت بوک های جونیپر است که در این مدل نیز تکرار شده است. قیمت این مدل 1.790 میلیون تومان است که برای دستگاهی با این مشخصات کاملا ایده آل و منصفانه به نظر می رسد.
laptop_buying_guide_the_best_choice_37.jpg
و-2: کاربر خانگی گرافیکی و غیر گرافیکی:
-HP HDX X16-1155: این مدل دارای پردازنده P8600 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز با 4 گیگابایت حافظه RAM، هارد 320 گیگابایتی، درایو Blu-ray، کارت گرافیک GF 9600GT با صفحه نمایش 16 اینچی از نوع Full HD با وزن 5.100 کیلوگرم و قیمتی در حدود 1.700 میلیون تومان.
-Vaio VGN-Z21MNB: این مدل کوچک دارای پردازنده 2.4 گیگاهرتزی P8600 همراه با 4 گیگابایت RAM DDR3، هارد 200 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS با صفحه نمایش 13.3 اینچی وزن 1.8 کیلوگرمی، و قیمتی در 1.680 میلون تومان.
laptop_buying_guide_the_best_choice_38.jpg
و-3: کاربر گرافیک سه بعدی:
-Dell Latitude D830 این مدل دارای پردازنده 2.5 گیگاهرتزی T9300 با شش مگابایت حافظه L2 و 4 گیگابایت RAM، هارد 200 گیگابایتی، کارت گرافیک NVS160 با صفحه نمایش 15.4 اینچی ست. قیمت این مدل در حدود 1.600 میلیون تومان می باشد.
-AsusM60VP: این مدل دارای پردازنده C2D T9550 با فرکانس 2.66 گیگاهرتز با FSB معادل 1066 مگاهرتز و 6 مگابایت حافظه L2، در کنار 3 گیگابایت حافظه RAM است، هارد 500 گیگابابتی، درایو Blu-ray، کارت گرافیک ATI HD4650 با صفحه نمایش 16 اینچی با وزنی در حدود 3.250 کیلوگرم دیگر مشخصات این مدل را تشکیل می دهند. قیمت این مدل معادل 1.800 میلیون تومان است.
laptop_buying_guide_the_best_choice_39.jpg
و-4: کاربر فیلم با بودجه 1.800 میلیون تومان:
-Vaio VGN-AW390JCH: این مدل دارای پردازنده 2.66 گیگاهرتزی P8800 با 4 گیگابایت RAM، هارد 320 گیگابایتی با سرعت 7200RPM، کارت گرافیک GF 9600GT با صفحه نمایش 18.4 اینچی Full HD با درایو Blu-ray، ویندوز 64 بیتی ویستا Home Premium Edition و وزنی در حدود 3.700 کیلوگرم و قیمتی معادل 1.800 میلیون تومان است.
-HP Touch Smart IQ500: این مدل دارای پردازنده C2D T5850 با فرکانس 2.16 گیگاهرتز با 4 گیگابایت RAM، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9600GS با صفحه نمایش 22 اینچی و تیونر TV است و قیمتی در حدود 1.700 میلیون تومان دارد.
ز- رده قیمتی 2 میلیون و بالاتر:
در این رده نمونه های فراوانی در بازار داخلی موجود نیست و عمده مواردی که در این کلاس قیمتی باعث بالا رفتن قیمت می گردند بجز نمونه های اصطلاحا Desktop Replacement (که از پردازنده های چهار هسته ای و یا دو کارت گرافیک بهره می برند و اصولا از دایره نوت بوک خارج می شوند) مواردی ست که ارتباط چندانی با سخت افزار نداشته و بیشتر به بدنه دستگاه و طراحی مدرن آن باز می گردد. در این رده نیز به مانند رده اول نمی توان دسته بندی های شش گانه مورد نظر فوق را اعمال نموده و به همین خاطر بهتر است در این قسمت نیز تنها به چند نمونه از بهترین نمونه ها بسنده کنیم.
laptop_buying_guide_the_best_choice_40.jpg
-Apple MacBook Pro 15": این مدل فوق العاده دارای سه چینش با قطعات سخت افزاری مختلف است. پردازنده این مدل از میان سه گزینه با سرعت های 2.53، 2.66 و 2.8 گیگاهرتز قابل انتخاب است و حافظه RAM آن نیز 4 گیگابایت است، هارد دستگاه در سه حالت 250، 320 و 500 گیگابایتی در نظر گرفته شده و کارت گرافیک آن هم در نمونه ارزان تر GF 9300GS و در دو نمونه بالاتر GF 9600GT است. صفحه نمایش 15.4 اینچی، بدنه آلومینیومی و سیستم عامل فوق العاده Mac OS که به زودی به ورژن هیجان انگیز Snow Leopard نیز ارتقا پیدا می کند دیگر مواردی هستند که این دستگاه را از تمامی نمونه ها متمایز می کند. قیمت این مدل بدلیل نبود یک توزیع کننده مشترک کاملا متغیر است و حداقل از 1.800 میلیون تومان در پائین ترین چینش آغاز می شود.
-Apple MacBook Pro 17": این مدل نیز یکی از رویائی ترین انتخاب ها در این رده است این مدل دارای پردازنده 2.8 گیگاهرتزی، RAM چهارگیگابایتی، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9600GT، صفحه نمایش 17.0 اینچی Full HD، بدنه آلومینیومی و وزنی نزدیک به 3.0 کیلوگرم است. قیمت این مدل نیز متغیر بوده و در بهترین حالت بالای 2.100 میلیون تومان است.
-Vaio VGN-Z750NB: این مدل که از ماده سبک و مقاوم فیبر کربن در بدنه آن استفاده شده است دارای پردازنده 2.6 مگاهرتزی C2D با 4 گیگابایت RAM از نوع DDR3، هارد 320 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS، صفحه نمایش 13.1 اینچی با وزنی تنها معادل 1.8 کیلوگرم بوده و قیمتی نزدیک به 2.170 میلیون تومان دارد. این مدل ساخت ژاپن است
-Vaio VGN-Z790DHB: این مدل دارای پردازنده 2.53 گیگاهرتزی، 4 گیگابایت RAM از نوع DDR3، هارد 500 گیگابایتی، کارت گرافیک GF 9300GS، صفحه نمایش 13.1 اینچی و وزنی معادل 1.8 کیلوگرم بوده و قیمتی در حدود 1.950 میلیون تومان دارد. این مدل ساخت آمریکاست.
مدل های معرفی شده در این راهنما البته به هیچ عنوان همگی عناوین مناسب و مطلوب موجود در بازار به حساب نیامده و تنها تلاش دارد بخشی از بازار بشدت متنوع و پر محصول نوت بوک را به نمایش بگذارد. امید آن است که با بهره گیری از نظرات سازنده شما دوستان بتوانیم گام کوچکی در جهت آشنائی کاربران با این بازار کاملا حرفه ای برداشته باشیم.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر