هزاران سال قدمت تاریخی نشتیفان و تمدن کهن آن

هزاران سال قدمت تاریخی نشتیفان و تمدن کهن آن

۱۳۸۸ آذر ۶, جمعه

همه رازهای جی میل

Gmail

حتما شما هم مثل خیلی از مردم دنیا و خصوصا ایرانی های عزیز، چندین و چند ایمیل مختلف دارید. درسته؟ خب در این صورت احتمالا یکی از این ایمیل ها ایمیل اصلی شماست و بقیه از اهمیت کمتری برخوردارند. شما ایمیل اصلیتان را زود به زود چک می کنید اما برای چک کردن ایمیل های فرعی چه کار می کنید؟ مسلما با این سرعت های پایین اینترنت مجبورید آنها را دیر به دیر چک کنید (اگر اصلا چک کنید!). از آنجایی که ایمیل چیز مهمی در زندگی هر انسانی است (هست؟) ممکن است این دیر به دیر چک کردن گاهی ،به قیمت از دست دادن یک پیغام مهم تمام شود. در این نوشته به شما راه چک کردن همه ایمیل هایتان را به ساده ترین روش ممکن خواهم آموخت(البته به جز یاهو). لطفا ادامه مطلب را بخوانید.

شاید ساده ترین راهی که به ذهن شما برسد استفاده از برنامه های ایمیل خوان مانند Outlook و نظایر اینها باشد. ،شخصا از این برنامه ها دل خوشی ندارم چون دنگ و فنگ خیلی زیادی دارند مثلا ، شما مجبورید با هر بار نصب ویندوز تعداد زیادی ایمیل های قدیمی خودتان را مجددا دانلود کنید (اگر نسخه پشتیبان نگرفته باشید) و در ضمن این برنامه ها چون کل محتویات یک ایمیل را دانلود می کنند برای دانلود ضمیمه های یک نامه (که ممکن است اصلا به دردتان هم نخورد) زمان زیادی تلف می کنند. همچنین شما تنها می توانید در کامپیوتر خودتان از این برنامه ها استفاده کنید و در مسافرت و غیره باز هم باید یکی یکی ایمیل هایتان را چک کنید. همچنین مشکل دیگر این خبرخوانها این است که فقط با POP3 کار می کنند.
حالا بیایید کمی مدرن تر فکر کنیم. احتمالا اگر فقط کمی پا به پای اینترنت در دنیای مجازی حرکت کرده باشید تا الان یک اکانت جی میل برای خودتان دست و پا کرده اید. جی میل، همان ایمیل رایگان گوگل است که دو سه سالی است دنیای ایمیل ها را متحول کرده.
با داشتن یک اکانت جی میل می توانید همه ایمیل هایتان را با یک بار چک کردن آن اکانت چک کنید(به جز یاهو) . حتی از این بهتر می توانید از ایمیل گوگلیتان برای دیگران نامه بنویسید منتها به صورتی که گیرنده فکر کند شما از آدرس ایمیل دیگرتان استفاده کرده اید. زیاد گیجتان نمی کنم.فعلا قسمت اول ماجرا:

۱- شما چند ایمیل جی میل و چند ایمیل POP3 دارید:

(ایمیل POP3 ایمیلی است که معمولا همراه با خرید فضای اینترنتی برای درست کردن سایتهای شخصی ارائه می شوند، مثلا وقتی شما سایتی به نامwww.example.com برای خودتان می خرید می توانید ایمیلی مثل webmaster@example.com برای خودتان درست کنید که POP3 است. همچنین سرویس دهنده هایی مثل جی میل به شما POP3 رایگان و یا مانند یاهو POP3 پولی می دهند).
خب فرض می کنیم ایمیل اصلی شما main@gmail.com است و شما دو ایمیل دیگر در جی میل دارید مثل email2@gmail.com و email3@gmail.com .
- به ایمیل ermail2@gmail.com وارد شوید. در گوشه بالا سمت راست روی گزینهSetting کلیک کنید.
- حالا گزینه Forwarding and POP را انتخاب کنید.
- در قسمت Forwarding گزینه Forward a copy of incoming mail to ،را انتخاب کنید و آدرس ایمیل اصلیتان (main@gmail.com) را وارد کنید.
روی Save Changes که کلیک کنید کار تمام است. حالا هر ایمیلی که به آدرس email2@gmail.com ارسال شود یک کپی از آن به main@gmail.com می رسد.
این کار را برای تمام ایمل های دیگر هم تکرار کنید.(در یاهو متاسفانه نمی توان چنین کاری کرد چون گزینه Autoforwarding در یاهو تنها با پرداخت پول و ارتقاء ایمیل امکان پذیر است.).
در ایمیل های POP3 هم مشابه اینکار امکان پذیر است. اما از آنجایی که میزبانهای وب با هم تفاوت زیادی دارند (لینوکس، ویندوز، یونیکس،...) من تنها به ذکر نحوه انجام کار در سرور لینوکس (بهترین و ساده ترین سرور دنیا) بسنده می کنم.
- داخل کنترل پنل سایت خودتان شوید.
- در قسمت Mail روی گزینه Forwarders کلیک کنید.
- حالا روی Add Forwarder کلیک کنید.
- آدرس ایمیلی را که می خواهید از آن به ایمیل اصلیتان (main@gmail.com) فوروارد شود وارد کنید. همینطور آدرس ایمیل اصلی.
- تمام شد. اگر اینترنت پرسرعت دارید در این صفحه می توانید تمام این مراحل را به صورت فلاش ببینید.

خب تا حالا توانستید همه ایمیل هایتان را به یک اکانت جی میل فوروارد کنید. خب با این حساب حتما جی میل شلوغ و درهم و برهمی خواهید داشت که گیجتان می کند. حالا که اینطور است بیایید با هم جی میلمان را مرتب کنیم البته به صورت کاملا اتوماتیک:

۲- جی میل خودتان را به صورت اتوماتیک مرتب کنید:

اگر با سرویس های ایمیل قدیمی زیاد کار کرده باشید حتما با واژه فولدر (یا همان پوشه خودمان) برخورد کرده اید. شما در ایمیل های قدیمی (مثل یاهو) می توانستید پوشه های گوناگونی برای ایمیل های مختلفتان درست کنید و بعد از اینکه ایمیلی خوانده شد آن را به پوشه مورد نظر منتقل کنید تا برای استفاده های بعدی آسان تر آن را بیابید.
در جی میل به چند دلیل عالی از ، برچسب (Label) به جای پوشه استفاده می شود که این دلایل به شرح زیرند:
- شما نمی توانید یک نامه را در چند پوشه ذخیره کنید ولی یک نامه می تواند در آن واحد چند تا برچسب داشته باشد.
- شما باید حتما یادتان باشد نامه را در کدام پوشه ذخیره کرده اید وگرنه یافتن آن دشوار می شود ولی در صورت برچسب گذاری نامه سرجای خودش باقی می ماند و فقط یک برچسب به آن اضافه می شود.

حالا که با خصوصیات خوب برچسب گذاری گوگلی آشنا شدید یک خصوصیت بسیار مفید دیگر این برچسبها را هم به شما می گویم: شما می توانید کاری کنید که نامه های ورودی به طور اتوماتیک برچسب بخورند (انگار که آنها را به طور اتوماتیک به پوشه جدیدی منتقل کرده باشید).
با این خصوصیت می توانید مثلا ایمیل های فرعی تان را طوری تنظیم کنید که وقتی به آدرس ایمیل اصلیتان فوروارد می شوند به طور اتوماتیک برچسبی نشان دهنده این موضوع ،روی پیشانی ایمیل بخورد!
برای این کار ابتدا باید برچسب های لازم را آماده کنید. پس بعد از ورود به جیمیل اصلیتان (main@gmail.com) روی Settings کلیک کنید و به قسمت Labels بروید.
حالا برچسب مورد نظر را ایجاد کنید (من برای هر ایمیل فرعی برچسبی معادل آدرس ایمل درست می کنم مثلا برای email2@gmail.com برچسبی به صورت email2@gmail.com درست می کنم).
حالا روی قسمت Filters کلیک کنید.
آن پایین روی Create a new filter کلیک کنید.
حالا ،در قسمت (To) آدرس ایمیل فرعی -دقت کنید فرعی یعنی email2@gmail.com - را وارد کنید و روی Next Step کلیک کنید.
حالا Apply the label را تیک بزنید و برچسب معادل فیلتر را انتخاب کنید (یعنی email2@gmail.com ).
خب تمام شد. حالا یک نسخه از هر ایمیلی که برای email2@gmail.com ، ارسال می شود به طور اتوماتیک برای main@gmail.com هم فرستاده خواهد شد و به طور اتوماتیک بر پیشانیش برچسب email2@gmail.com خواهد خورد.

حالا اگر خواستید تمام ایمیل های دارای برچسب email2@gmail.com را با هم ببینید کافی است در قسمت سمت چپ پایین جی میل روی لیبل مربوطه کلیک کنید.

خب حالا می رسیم به مهمترین قسمت این آموزش. چگونه از جی میل اصلیمان ایمیلی برای دیگران بفرستیم به طوریکه آنها فکر کنند این ایمیل از اکانت دیگری برایشان فرستاده شده است. قبل از هر چیز توضیح بدهم که این کار به چه دردی می خورد. فرض کنید شما یک ایمیل دانشگاهی دارید و یا هر ایمیل دیگری که بعضی مواقع دسترسی به آن غیر ممکن می شود مثلا صفحه ورودی ایمیل مورد نظر بالا نمی آید و یا اصلا حوصله ندارید برای فرستادن یک ایمیل از یک اکانت دیگر Log in کنید. در این جور مواقع می توانید از جی میلتان کمک بگیرید. اما چطور:

۳- ارسال ایمیل از اکانت اصلی به نام اکانت فرعی:

در این مثال ایمیل اصلی شما همان main@gmail.com و ایمیل فرعیتان مثلا email2@site.com است.
- وارد اکانت جی میلتان شوید.
- در قسمت Settings روی گزینه Accounts کلیک کنید.
- در مقابل گزینه Send mail as آدرس ایمیل فعلی شما نوشته شده. یعنی main@gmail.com
- در زیر آن روی Add another email address کلیک کنید.
حالا نام و ایمیل فرعیتان را وارد کنید( در این مثال:email2@site.com ).
- جی میل به شما می گوید برای این که ، مشخص شود صاحب آن ایمیل هم خود شمایید باید به آدرسی که وارد کردید یک کد شناسایی ارسال کند. در صورتی که روی Send Verification کلیک کنید این کد به ایمیل دومتان ارسال می شود. پنجره را نبندید.
- حالا بروید سراغ ایمیل دومتان. از طرف جی میل یک ایمیل جدید برایتان آمده که حاوی کد شناسایی است.این کد را در پنجره ای که از مرحله قبل باز مانده وارد کنید یا روی لینکی که داخل ایمیل آمده کلیک کنید. (دقت کنید که چون یاهو از گوگل بدش می آید اگر در مرحله قبل آدرس یک اکانت یاهو را وارد کرده باشید احتمالا ایمیلی که از طرف جی میل برایتان ارسال شده به جای رفتن به Inbox سر از Bulk Mail در آورده پس آنجا را چک کنید!).
- تبریک می گویم. اگر مراحل بالا را درست انجام داده باشد حالا در قسمت Accounts ایمیل اصلیتان (main@gmail.com) یک اکانت جدید دارید به صورت email2@site.com
- حالا هر وقت که می خواهید از این اکانت فرعی از طریق اکانت اصلی جی میلتان ایمیلی بفرستید فقط کافی است در قسمت Compose Mail از لیست کشویی بالای ایمیل که فرستنده را مشخص می کند(From) اکانت فرعیتان را به عنوان فرستنده نامه مشخص کنید.

امیدوارم از این نوشته استفاده ببرید. در صورتی که سوالی دارید لطفا آن را به صورت کامنت در زیر همین مطلب بنویسید تا در اسرع وقت جواب دهم.
این مطلب به درخواست دوست بسیار عزیزم دکتر عابدی نوشته شده ،که آن را به ایشان تقدیم می کنم.

خوش باشید.

هیچ نظری موجود نیست: