با TED نمیدونم آشنا هستید یا نه، همایشی که با شعار “Ideas Worth Spreading” یا «ایدههای ارزشمند» هر سال برگزار میشود تا ایدههای جدید ارزشمند در زمینههای مختلف مثل تکنولوژی، پزشکی، روانشناسی و خیلی از موضوعات دیگه به مردم و سایر فعالان در این زمینهها معرفی شود. در سایت خوب TED میتوانید تمام این ویدیوها را ببینید یا دانلود کنید. همچنین میتوانید فقط صدای این پرزنتیشنها را جداگانه دانلود کنید و روی MP3 پلیرتان داشته باشید تا در راه و ترافیک گوش کنید. اگر اینترنت پرسرعت دارید حتمآ به TED سر بزنید و ویدیوهای آن را نگاه کنید.
TED
و اما چیزی که امروز میخواهم راجع به آن صحبت کنم ویدیو پروجکتور جدیدی است که Pattie Maes محقق دانشگاه MIT در همایش TED 2009 معرفی کرد.
اول از همه، به طور کلی تعریف کردن این مدل تکنولوژیها زیاد جذاب نیست یعنی من باید دو صفحه متن بنویسم تا چیزی را توضیح دهم که در چند ثانیه ویدیو قابل فهمیدن است و از خواندنش هم خیلی لذت بخش تر. من برای کسانی که به خواندن علاقه دارند و یا به هر دلیلی نمیتوانند ویدیو را ببینند توضیح هم نوشته ام و عکس هم گذاشته ام اما اگر میتوانید بی دردسر ویدیو را ببینید فقط ویدیو را در سایت ببینید و نگاه مختصری به متن داشته باشید چون چیز بیشتری از آنچه در ویدیو گفته میشود در آن نیست.
مشاهده ویدیو در سایت TED
دانلود ویدیو از TED با حجم ۲۸ مگابایت از سایت تد
دستگاه بسیار جالب و کاربردیه، مثلآ با فرض اینکه شما یک موبایل جدید و خوب دارید و به اینترنت پرسرعت هم روی موبایل دسترسی دارید (؟!) که در کشورهای پیشرفته زیاد آرزوی بزرگی نیست، هزاران مدل برنامه و سایت مختلف هست که میتوانید برای خرید از آنها کمک بگیرید و قیمتها را مقایسه کنید و نظر مصرف کنندگان را بخوانید و… اما وقتی تو مغازه ایستاده اید واقعآ موبایل تان را در نمیآورید مقایسه کنید که مثلآ این را اینجا بخرم بهتره یا فلان جا… (البته این هم با فرض اینه که شما در کشورهای خارجی در سوپر مارکتهای بزرگ باشید که خودتان خرید میکنید و با حوصله و آرامش میتوانید محصولات مختلف را بررسی کنید…)
این دستگاه یک ویدیو پروژکتور کوچک هست که در آیندهای نه چندان دور در تلفنهای همراه جاسازی میشه و توسط یک دوربین میتونه کارهای خارق العادهای انجام بده. مثلآ شما در مغازه یک بسته ده تایی دستمال کاغذی بر میدارید (و دستگاه مورد نظر هم دقیقآ مثل یک موبایل به گردنتان است) دوربین دستگاه محصول را شناسایی میکند و بلافاصله لیستی از قیمت همان محصول در سایر فروشگاهها روی دیوار روبروی شما ، خود محصول یا مثلآ کف دستتان نمایش میدهد. مثلآ میبینید همین بسته را در فلان فروشگاه ۲۰% تخفیف زدهاند.
TED-Projection-Book-Rating
یا مثلآ فرض کنید در کتابفروشی یک کتاب از قفسه بر میدارید، دستگاه بلافاصله کتاب را شناسایی کرده و نظر کسانی که کتاب را خوانده اند از سایت آمازون را گرفته و روی کف دست تان یا دیوار روبرو نمایش میدهد.
حالا اینها فقط یک نمونه از کابردهای بینهایت این دستگاه است، دوربین دستگاه تصویر روبروی شما را در نظر دارد و از شما فرمان میگیرد. مثلآ فرض کنید روبروی یک دیوار ایستادهاید. میتوانید نقشه گوگل را روی دیوار بتابانید و فقط دستتان را روی هوا تکان دهید (مثل اسکرول کردن روی صفحههای لمسی) تا نقشه جا به جا شود. یا مثلآ عکسهایتان را روی دیوار ببینید و روی آنها زوم کنید و…
TED-Projection-Images
نمیدونم شاید این دستگاه شما را یاد Microsoft Surface انداخته باشد. در اصل خیلی شبیه است فقط surface دست شما دیوار یا هر جای دیگه میتواند باشد و شما فقط روی هوا حرکات را انجام میدهید.
با این تکنولوژی نیاز به صفحههای نمایشگر برای کارهای ابتدایی خیلی کم میشود. مثلآ میتوانید شمارههای موبایل را روی کف دستتان داشته باشید و در اصل با کف دستتان شماره گیری کنید.
TED-Projection-Flight-DelayTED-Projection-Phone-ScreenTED-Projection-Video-Newspaper
یا فقط کافیست دو دستتان را به حالت یک قاب در بیاورید، دستگاه این حرکت را شناسایی کرده و هر آنچه در قاب دست شما دیده میشود را عکس میگیرد. یعنی فریم عکس را با دست خودتان میسازید و عکس به طور خودکار گرفته میشود!
با فراگیر شدن این تکنولوژی اتفاقهای بسیار بسیار جالبی میافتد و هر انسان بیشتر از امروز به یک موجود هوشمند و قدرتمند تبدیل میشود. فرض کنید مثلآ طرف روبروی شما ایستاده و دارید باهاش صحبت میکنید. میتوانید توییتهای ۲۴ ساعت گذشتهاش را روی لباسش ببینید!
نکته جالب توجه اینجاست که تولید این دستگاه تنها ۳۵۰ دلار در هر واحد خواهد بود. در حال حاضر حامیان شرکتی لابراتوار MIT، یعنی شرکتهای سامسونگ و الجی به این طرح علاقه نشان دادهاند. اما هنوز مشخص نیست دستگاه نهایی جهت عرضه به بازار چه زمانی آماده خواهد شد.
شرکت مایکروسافت نیز روی تکنولوژی مشابهی موسوم به Natal کار میکند. با کمک این دستگاه که مجهز به یک دوربین است نیازی به استفاده از ابزارهای کنترل بازی وجود ندارد. قرار است این تکنولوژی در مدل جدید Xbox که سال آینده عرضه خواهد شد، به کار گرفته شود.
یک نظر برای ”حس ششم“
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر