هزاران سال قدمت تاریخی نشتیفان و تمدن کهن آن

هزاران سال قدمت تاریخی نشتیفان و تمدن کهن آن

۱۳۸۸ آبان ۱۱, دوشنبه

خبر

هفت سرباز در شمال غربی پاکستان کشته شدند

مقامات در پاکستان می گویند در انفجار یک بمب در شمال غربی کشور در روز شنبه، هفت سرباز جان سپردند و یازده نفر دیگر مجروح شدند.

این حادثه در منطقه خیبر، گذرگاه اصلی حمل تدارکات برای نیروهای بین المللی در افغانستان، و یک روز پس از آن روی داد که هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا به دیداری سه روزه از پاکستان پایان داد.

کلینتون در آنجا پرسید چرا پاکستان رهبران القاعده را دستگیر نکرده است، و گفت در پاکستان "کسی، در جایی " باید بداند آنها کجا هستند.

او همچنین در سخنانی در جمع پاکستانی هایی که از افزایش خشونت در منطقه، از جمله حملات هواپیماهای بدون سرنشین به مخفی گاه های مظنون ستیزه گران در شمال غربی کشور به ستوه آمده اند، دفاع کرد.



جرج بوش حضور آمریکا در افغانستان را برای صلح لازم می داند

جرج بوش رییس جمهوری سابق آمریکا می گوید ماموریت در افغانستان "برای صلح و ثبات لازم" است.

جرج بوش روز شنبه در سخنانی در یک کنفرانس رهبری در دهلی نو، پایتخت هند، هشدار داد که اگر طالبان و القاعده بر افغانستان مسلط شوند، مردم در آنجا با "بازگشت یک حکومت استبدادی بی رحم" روبرو خواهند شد.

آقای بوش در اواخر سال ۲۰۰۱، پس از حملات یازده سپتامبر، دستور داد سربازان آمریکایی برای حمله به ستیزه گران به افغانستان اعزام شوند. آن حمله بسرعت به برکناری دولت افراطی طالبان منجر شد.


دو روزنامه نگار یمنی به زندان محکوم شدند

دادگاهی در یمن دو روزنامه نگار را به اتهام وارد آوردن افترا به علی عبداله صالح، رییس جمهوری، به زندان محکوم کرده است.

دادگاه روز شنبه حکم دو سال زندان برای منیر المروان، صادر کرد. او که برای روزنامه " المدار" کار می کند، مقاله ای درباره رییس جمهوری نوشت که افترا آمیز تلقی شد. دادگاه مروان را همچنین ممنوع القلم ساخت.

سمیر جبران، سردبیر روزنامه بدلیل موافقت با انتشار مقاله به یک سال زندان محکوم شد.

در تصمیمی جداگانه، یک دادگاه یمن در صنعا هشت شورشی شیعه را به جرم جنگ با نیروهای دولتی در استان سعاده در جنوب کشور به مرگ محکوم کرده است.

سربازان یمنی در پنج سال گذشته با شورشیان شیعه – اعضای فرقه یزیدی – در جنگ بوده اند. زدوخوردهای گسترده در ماه های اخیر بخش هایی از استان را ویران کرده است.


کلینتون با مقامات فلسطینی و اسراییلی گفت وگو می کند

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا در باره آغاز دوباره روند صلح خاورمیانه با مقامات اسراییلی و فلسطینی گفت وگو می کند.

خانم کلینتون، همراه با جرج میچل فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه، روز شنبه در ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی، با محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی ملاقات کرد. او قرار بود با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل نیز گفت وگو کند.

رهبر اسراییل روز جمعه ، در پی دیداری با جرج میچل در اورشلیم گفت او در انتظار است "در زودترین زمان ممکن" درباره از سرگیری مذاکرات صلح با فلسطینیان گفت و گو کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا می گوید دیدارهای کلینتون نشان می دهد دولت اوباما به برطرف ساختن چالش هایی که مذاکره کنندگان آمریکایی در دنبال کردن برقراری صلحی فراگیر در خاورمیانه با آنها روبرو بوده اند، متعهد است.


قانونگذاران ایران معامله اتمی را رد می کنند

قانونگذاران ارشد ایران توافق برای معامله غنی سازی اورانیوم را رد کرده اند. این توافق که سازمان ملل متحد از آن پشتیبانی می کند برای کاستن از نگرانی های بین المللی از برنامه اتمی ایران طرح شده است.

علاء الدین بروجردی، رییس کمیته امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، روز شنبه به رسانه های دولتی گفت کمیته با حمل اورانیوم ایران به خارج برای غنی سازی بیشتر مخالف است.
بروجردی افزود تضمینی وجود ندارد که ایران، آنگونه که در توافق آمده است، در مقابل، سوخت اورانیوم دریافت کند.

گزارش می رسد تهران به آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته است پیش از فرستادن اورانیوم غنی شده به خارج، می خواهد سوخت برای رآکتور پژوهشی خود داشته باشد.
هدف طرح آژانس این است که ایران از غنی سازی اورانیوم به نقطه ای که بتواند برای ساختن اسلحه بکار رود بازداشته شود.

تا کنون دیگر طرف های درگیر در مذاکرات - آمریکا، روسیه و فرانسه- توافق را تصویب کرده اند.

سخنگوی کاخ سفید می گوید فرصت رییس جمهوری در مذاکرات اتمی با ایران " نامحدود" نیست.


چهار گوشه جهان: ترکيه در ميدان گاز پارس جنوبی ايران سرمايه گذاری ميکند

سرمايه گذاری ترکيه در ميدان گاز پارس جنوبی

شرکت ملی سوخت ترکيه «تی پی اِی اُو» می گويد چند قرارداد برای سرمايه گذاری در ميدان گاز پارس جنوبی امضاء کرده است. پارس جنوبی از بزرگترين ميدان های گاز در جهان محسوب می شود. بر اساس اين قراردادها آنکارا قادر خواهد بود هر ساله يک تريليون و ٢٠٠ ميليارد فوت مکعب گاز از ايران دريافت کند. ترکيه می گويد ، اين گاز می تواند هم برای تأمين نيازهای داخلی و هم برای فروش به کشورهای اروپايی مورد استفاده قرار گيرد. با اين حال رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه در مصاحبه ای با يک روزنامه ترک زبان اعلام کرده است که به خاطر شدت گرفتن تحريم های اعمال شده بر ايران اين قراردادها با چالش هايی روبرو هستند. در همين حال روزنامه حُرّيت، چاپ ترکيه روابط دوجانبه ترکيه و ايران را مورد بررسی قرار داده و می نويسد: ايران و ترکيه در تلاش برای افزايش همکاريهای دوجانبه به ويژه در زمينه انرژی و امنيت هستند. روزنامه حُرّيت می افزايد دو بازيگر رقيب در حوزه خاورميانه پيرامون همکاريهای بيشتر در زمينه منافع مشترک و مورد علاقه دوکشور به توافق رسيده اند. از اين رو قرار است حجم بازرگانی دو کشور از يازده ميليارد دلار به سی ميليارد دلار در سال افزايش يابد. روزنامه «زمان» چاپ ترکيه، نيز در اين باره نوشته است سفر اردوغان به ايران زمينه را برای انتقال گاز پارس جنوبی از طريق ترکيه به اروپا فراهم می آورد. همکاری ايران با ترکيه، در زمينه تامين گاز اروپا به کاهش وابستگی اروپا به گاز روسيه منجر می شود که اين خود عاملی برای نزديکی ايران به جهان غرب نيز هست.


روزنامه کيهان از سياست خارجی دولت محمود احمدی نژاد تقدير کرد

روزنامه کيهان چاپ تهران در سرمقاله خود با عنوان «بر باد رفته» به سياست خارجی ايران در دوره رياست جمهوری محمد خاتمی حمله کرده و نوشته است دولت اصلاحات همان كارهايی را می كرد كه غربی ها از ايران توقع داشتند در نتيجه لازم نبود طرف غربی برای مجبور كردن ايران به انجام اين يا آن كار فشار چندانی به خود بياورد و حتی لازم نبود امتيازی هم به ايران بدهد. کيهان سپس با تقدير از دولت محمود احمدی نژاد مدعی شده آنچه اكنون در محيط سياست خارجی ايران ديده می شود شايد تا حدود زيادی محصول اين باشد كه غربی ها فهميده اند همه چيز را باخته اند و ديگر بهتر است كوتاه بيايند.


کريستين ساينس مانيتور: اسراييل منتظر روزی مانده که گفتگوها به شکست منجر شوند

روزنامه کريستين ساينس مانيتور چاپ آمريکا عنوان «اسراييل خواهان شکست گفتگوهاست» را برای گزارش خود برگزيده و می نويسد از ماه گذشته که قدرتهای جهانی گفتگو با ايران بر سر غنی سازی اورانيوم را آغاز کردند اسراييل منتظر روزی مانده که گفتگوها به شکست منجر شوند. مقامات اسراييلی با انتقاد از سياست پرزيدنت اوباما در برابر ايران معتقدند اين سياست دستاوردی جز وقت کُشی ايران نخواهد داشت و از سويی ديگر می گويند: هرگونه توافق آمريکا با ايران به تقويت دولت احمدی نژاد منجر خواهد شد. اين روزنامه می نويسد چنين ديدگاهی در ميان وب لاگ نويسان ايرانی نيز طرفدار دارد. در همين حال روزنامه لس آنجلس تايمز چاپ آمريکا درباره پاسخ ايران به توافق هسته ای وين می نويسد ايران می خواهد از ارسال يکباره همه اورانيوم غنی شده خودداری کند اما هنوز رسماً به توافق پيرامون دريافت اورانيوم غنی شده ی بيست درصدی برای خدمات پزشکی پاسخ نداده است. روزنامه لس آنجلس تايمز می نويسد ايران می گويد: همه اورانيوم غنی شده در طول سالها را به يکباره به غرب نخواهد داد. اما به گفتگو برای تغيير در پيمان ادامه خواهد داد. در چنين وضعيتی سخنگوی وزرات امورخارجه آمريکا گفته است آمريکا منتظر دريافت پاسخ ايران به توافق وين خواهد ماند اما يک کارشناس اسراييلی گفته است: شکست در توافق نشانگر چيزی نيست مگر اين که ايران بمب می خواهد. در خبری ديگر رابرت گيبز، سخنگوی کاخ سفيد می گويد فرصت پرزيدنت اوباما در مورد مذاکرات اتمی با ايران نامحدود نيست. گيبز اظهار داشت مذاکرات فقط به خاطر اين که حرفی گفته شده باشد انجام نمی گيرد هدف اين است که توافقی بدست آيد.


ايران به مقام های سفارت سويس اجازه داد با سه کوهنورد آمريکايی بازداشت شده در ايران ملاقات کنند

خانواده اين سه آمريکايی روز جمعه با انتشار بيانيه ای اعلام کردند، ديپلمات های سويس حافظ منافع آمريکا در ايران اين هفته برای بار دوم از زمان بازداشت آنها با اين آمريکاييان ديدار داشتند. خانوانده شِين بور، سارا شورد و جاش فِتَل می گويند آنها در وضعيت جسمانی مناسبی هستند و ديپلمات های سوييسی اجازه يافتند برای آنها مقداری لباس به زندان اوين ببرند. اين سه آمريکايی حدود سه ماه پيش به اتهام عبور غير قانونی از مرزهای ايران بازداشت شدند. آنها می گويند به اشتباه و هنگام کوهنوردی ناخواسته در مناطق شمالی عراق از مرز ايران گذشتند.


دو خبر کوتاه از هنرمندان ايرانی در خارج

روزنامه نشنال چاپ آمريکا به فروش آثار هنرمندان ايرانی در حراجهای بزرگ و معتبر جهانی اشاره کرده و می نويسد: در حالی که آثار هنری در حراج دبی از هزاروپانصد دلارِ آمريکا شروع می شد قيمت پايه آثار محمد احصايی، هنرمند ايرانی از يک صد و ده هزار دلار شروع شد. اين روزنامه می نويسد اين خود پيام نويد بخشی برای هنرمندان ايرانی خواهد بود. در خبری ديگر حافظ ناظری پسر شهرام ناظری، موسيقيدان ايرانی به زودی بر صحنه تالارکارنِگی نيويورک ظاهر خواهد شد تا موسيقی نوين خود را به محکِ آزمايش گذارد. در همين حال اين هنرمند جوان ايرانی هنوز در انتظار اجازه دولت جمهوری اسلامی است تا، بتواند موسيقی خود را در ايران به گوش شنوندگان برساند.


ميخائيل گورباچف، هلموت کُهل و جرج بوش پدر، رهبران پيشين

اتحاد شوروی، آلمان و آمريکا به مناسبت بيستمين سالگرد فروريزی ديوار برلين در اين شهر گردآمدند تا ياد روز تاريخی ای را گرامی بدارند که نماد پايان جنگ سرد بشمار می آيد. بيستمين سالگرد فروپاشی ديوار برلين با حضور رهبران سه کشور کليدی در اين بحران: هلموت کهل، رهبر آلمان غربی پيشين، ميخائيل گورباچف، رهبر اتحاد جماهير شوروی پيشين و جرج بوش رئيس جمهوری پيشين ايالات متحده آمريکا روز جمعه برگزار شد تا ياد روز و مکانی را گرامی بدارند که جهان را از وحشت جنگ سرد و تهديدات اتمی رهاند. در تاريخ ٩ نوامبر ١٩٨٩ بود که ديوار برلين فروريخت و برلينی ها همراه با ٧ ميليون توريست ديوار قطعه قطعه شده برلين را به موزه ها و مجموعه های شخصی بکشانند. پس از آن تاريخ، پيمان ورشو منحل شد، اتحادشوروی به چندين جمهوری مستقل تجزيه شد و آلمان غربی نيز با الحاق بخش شرقی، به جمهوری فدرال آلمان تبديل شد. روزنامه دست راستی «بيلد» چاپ آلمان، اين سه مرد را پدران وحدت دوباره آلمان ناميده است؛ اما به گفته کارشناسان اروپايی نادرست است اگر همه امتيازات پايان بخشيدن به جدايی مردم اروپا را به اين سه نفر بدهيم زيرا بايد تلاش کليدی رهبرانی را موثر دانست که زمينه را برای کنارزدن پرده آهنين فراهم آوردند: کسانی همچون لخ واله سا، رهبر جنبش همبستگی لهستان، واسلاو هاول، از رهبران جنبش آزادی چک اسلواکی پيشين و بويژه «ميکلوس نمت» نخست وزير اصلاح طلب مجارستان. فروپاشی ديوار برلين با استقبال مردم دوسوی آن روبرو شد، اما بخشهای بزرگی از بدنه حکومتها در اروپای شرقی، بويژه سازمانهای امنيتی اين کشورها، اين رويداد را توطئه سازمانهای اطلاعاتی غرب برآورد کرده بودند. اسناد و مدارک بدست آمده از بايگانی اشتازی، سازمان اطلاعاتی آلمان شرقی، مؤيد غلبه چنين ديدگاهی بوده است. اما همانطور که هاول گفته است: فروپاشی ديوار برلين و پايان جنگ سرد، پوشالی بودن ستيزهای جهانی را دست کم برای اروپاييان آشکار کرد.


گفتگوهای غيررسمی کره شمالی و آمريکا

دومين دور گفتگوهای غيررسمی نمايندگان کره شمالی و ايالات متحده در زمينه خلع سلاح اتمی کره شمالی، در ازای دريافت کمکهای اقتصادی ايالات متحده در منهتن نيويورک آغاز شد. دور نخست گفتگوهای غيررسمی ميان نمايندگان دولت کره شمالی و ايالات متحده چند روز پيش در دانشگاه سن ديه گو کاليفرنيا برگزار شد .شب گذشته نيز نيويورک ميزبان چنين گفتگوهايی بود. مقامات هردوکشور ابراز اميدواری کرده اند فرجام اين گفتگوها به نزديکی ديدگاههای دوکشور برای ادامه مذاکرات رسمی ميان گروه شش با کره شمالی منجر شود. گروه شش ناظر برخلع سلاح اتمی کره شمالی شامل نمايندگان ايالات متحده، روسيه، ژاپن، چين و دو کره شمالی و جنوبی است که سال گذشته پس از دريافت اخطار نماينده کره شمالی نتوانسته بود به مذاکرات خود با اين کشور ادامه دهد. خانم سوزان شيرک، مدير بخش همکاريها جهانی دانشگاه سن ديه گو کاليفرنيا که برگزارکننده دور نخست گفتگوها بود در اين باره گفت: ديدار دو روزه سونگ کيم نماينده آمريکا و ری گون نماينده کره شمالی سازنده و مثبت بوده است. ماسافومی ايشی، نماينده ژاپن نيز که ناظر براين گفتگوها بود با ابراز خشنودی از پيشرفت در گفتگوها افزود: اين توافق به معنای پيشرفت در گفتگوهای رسمی گروه شش ناظر بر خلع سلاح اتمی کره شمالی نيست. دومين دور گفتگوها ميان سونگ کيم به نمايندگی از آمريکا و ری گون نماينده کره شمالی نيز که در منهتن برگزار شد اين اميد را پديد آورده است که هردو دولت کره جنوبی و شمالی دست از جنگ تبليغاتی عليه يکديگر کشيده و راه برای توافق نهايی ای فراهم آيد که برمبنای راهکار اساسی سياست خارجی دولت ايالات متحده استوار شده است.


تلفات درگيری های نيروهای دولتی و شورشيان شيعه در يمن

سازمان پناهندگان وابسته به سازمان ملل متحد می گويد، چند تن از غير نظاميان ساکن يک اردوگاه آوارگان در شمال يمن در درگيرهای نيروهای دولتی اين کشور و شورشيان شيعه کشته شده اند. کميساريای عالی پناهندگانِ سازمان ملل متحد روز جمعه با انتشار بيانيه ای اعلام کرد پرتاب موشک و خمپاره منجر به کشته شدن اين غير نظاميان شده است . بنا به آمار سازمان ملل متحد حدود ٥٠٠ نفر در اين اردوگاهِ آوارگان، در شهر شمالی صعدا مستقر هستند. کميساريای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در بيانيه خود می گويد کشته شدن غير نظاميان يمنی ای که مجبور به فرار از خانه های خود شده اند برای اين سازمان غير قابل انتظار و ناراحت کننده بوده است. در ٥ سال اخير ١٥٠ هزار نفر در جريان درگيری شبه نظاميان شيعه و نيروهای دولتی يمن آواره شده اند.


نقض گسترده حقوق شهروندانِ چچن

کميسيون حقوق بشر سازمان ملل متحد از روسيه خواست در مورد نقض گسترده حقوق شهروندانِ چچن و ديگر مناطق قفقاز شمالی تحقيق کند. در گزارشی که روز جمعه منتشر شد هيئت مستقل کميسيون حقوق بشر که از ١٨ کارشناس مستقل تشکيل شده است به بازداشت های خودسرانه و اعدام های فراقانونی و قتل و شکنجه شهروندان اشاره شده است . کميسيون همچنين روسيه را مسئول حمله ی گروه های مسلح به غير نظاميان در اوستيای جنوبی خوانده که بعد از جنگ سال گذشته، با گرجستان صورت گرفت. کميسيون حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارش خود در مورد آنچه شمار نگران کننده تهديدها، ضرب و شتم و قتل خبرنگاران و مدافعان حقوق بشر خوانده ابراز نگرانی کرده است.


يک دوشيزه ونزوئلايی برنده مسابقات دختر شايسته منطقه امريکای جنوبی شد

آدريانا وسينی دوشيزه مو مشکی ٢٢ ساله در شهر سنتاکروز بولوی به عنوان ملکه آمريکای هيسپنيک شناخته شد. دوشيزگان ونزوئلايی معمولاً در مسابقات زيبايی منطقه ای محبوب هستند. يک دختر ونزوئلايی امسال توانست اين کشور را برای ششمين بار پيروز مسابقات دختر شايسته جهان کند. اما اين اولين باری بود که يک دوشيزه ونزوئلايی در مسابقه ملکه زيبايی آمريکای جنوبی پيروز می شد. سال گذشته لارا زونيگا دوشيزه مکزيکی ای که اين لقب را از آن خود کرد جنجال هايی را به همراه داشت. او همراه با مردان مسلحی که مظنون به قاچاق مواد مخدر بودند بازداشت و در نهايت از سمت ملکه هيسپانيک تباران آمريکا برکنار شد.





وقايع روز: محمود احمدی نژاد ميگويد انتصاب استاندار زن فاقد اشکال است

محمود احمدی نژاد ميگويد انتصاب استاندار زن فاقد اشکال است

در حالی که برخی از مراجع تقليد شيعيان در قم از احتمال انتصاب استاندارانِ زن به شدت انتقاد کرده اند روز جمعه محمود احمدی نژاد چنين انتصابی را فاقد اشکال دانست. آقای احمدی نژاد که به مشهد رفته است گفت، اشکالی ندارد دو يا سه استان، از مجموع ٣٠ استان در ايران استاندار زن داشته باشند. محمود احمدی نژاد سپس، خواهان تعريف دوباره برخی از مفاهيم مانند توسعه يافتگی و نخبه علمی شد و گفت چطور ممکن است کسی نُخبه باشد اما مرز دوست و دشمنان جمهوری اسلامی را نشناسد. در همين حال روزنامه حيات نو در گزارشی از احتمال انشعاب در ميان اصولگرايان خبر داده و نوشته است افراطی گری نارضايتی بخشی از اصولگرايان را در پی داشته است. حيات نو می افزايد در حال حاضر اين شکاف تا جايى پيش رفته که کار بخشى از اصولگرايان که به دنبال وحدت و جلوگيرى از انشعاب در اين جناح هستند بسيار دشوار شده است.


مرضيه وحيد دستجردی: موج شيوع انفولانزای خوکی قابل پيشگيری نيست

وزير بهداری ايران همچنين به خبرنگاران گفته است موج شيوع بيماری ٨ هفته ای است و نمی توان از آن جلوگيری کرد و تقريباً ٥٥ درصد مبتلايان به اين بيماری گروه سنی زير ٢٤ سال هستند. مرضيه وحيد دستجردی وزير بهداری جمهوری اسلامی درعين حال تعطيلی مدارس را راه حل مناسب ندانسته و افزوده است که دانش آموزان از اين فرصت استفاده کرده و در پارکها و مراکز تفريحی حضور پيدا ميکنند و بيماری را گسترش می دهند. اين در حالی است که مدارس برخی شهرهای ايران ازجمله کاشان و سيرجان به دليل سرايت آنفلوآنزا تعطيل شده است. وحشت از شيوع بيماری آنفلوآنزای خوکی درجهان به چالش جدی دولتها تبديل شده است. بويژه آن که هنوز درمان قطعی برای آن يافت نشده است. موج در حال گسترش از کشوری به کشوری ديگر سرايت می کند و خبرساز و خطرآفرين می شود. بويژه در کشورهايی که طبقه جوان بيشتری دارند و طبعاً مدارس و دانش آموزان و حتی دانشجويان در معرض سرايت هستند. ايران يکی از اين کشورهاست. وزير بهداری جمهوری اسلامی می گويد نمی توان با موج شيوع اين بيماری مقابله کرد و حتی تعطيلی مدارس هم چاره کار نيست. دکتر مرضيه وحيد دستجردی نمی گويد که تدبير وزارتخانه تحت مسئوليت او برای مقابله با اين بيماری چيست درحالی که در برخی شهرهای ايران آنفلوآنزا، مقامات محلی را ناگزير کرده است تا مدارس را برای مقابله با شيوع بيماری تعطيل کنند. فرماندار کاشان مدارس اين شهر را تا ١٥ آبان تعطيل کرده است. تعطيلی ٢٣٥ مدرسه موجب خانه نشينی ٣٠ هزار دانش آموز در اين شهر شده است. امّا دامنه آنفلوآنزا تنها به کاشان محدود نشده و سيرجان در استان کرمان هم وضعيت مشابهی دارد. سايت خبری تابناک گزارش داده است که هرچند همه مدارس تعطيل نشده اند ولی مدارس تقريباً به مرز تعطيلی رسيده اند. يک مقام وزارت آموزش و پرورش در ايران اعلام کرد ملاک در اين موارد اگر ٢٠ تا ٣٠ درصد دانش آموزان يک کلاس دچار آنفلوآنزا شده و يا علائم آان را داشته باشند بايد آن کلاس تعطيل شود و اگر بيش از ٣ کلاس در مدرسه دچار اين بيماری شود، بايد کل مدرسه را تعطيل کرد. ايران نزيک به ١٨ ميليون دانش آموز و دانشجو دارد. اين در حالی است که برخی منابع بيشترين گروه مبتلايان به انفوالنزای نوع "آ"را ١٥ تا ٢٤ سال برخی منابع ديگر ١٥ تا ٣٤ سال ذکر می کنند.


درخواست مجوز برای راهپيمايی در روز ١٣ آبان

خبرگزاری دانشجويان ايران ايسنا به نقل از صفرعلی براتلو معاون استانداری تهران اعلام کرد تاکنون برای برگزاری و راهپيمايی تجمع در روز ١٣ آبان از سوی هيچ گروهی درخواستِ مجوز نشده است. اين در حالی است، که انجمن اسلامی مدرسين دانشگاه ها که يک تشکل اصلاح طلب محسوب می شود می گويد، برای برگزاری راهپيمايی روز سيزده آبان درخواست مجوز کرده است. معاون استانداری تهران افزود که برای هر تجمعی بايد درخواست مجوز کرد تا چنين تجمعی قانونی باشد. وی هشدار داده است که در غير اين صورت، پليس با تجمعات برخورد خواهد کرد. در همين حال دو روز پس از انتقادهای گسترده و صريح محمود وحيدنيا دانشجوی دانشگاه شريف از شخص آيت الله خامنه ای دانشجويان ساکن خوابگاه طرشت دانشگاه شريف با سردادن الله اکبر حمايت خود را از هم دانشگاهی شان اعلام کردند. در خبری ديگر بر اساس گزارش ها محمد قوچانی، روزنامه نگار با سپردن وثيقه ی ١٠٠ ميليون تومانی پس از ١٣١ روز بازداشت سرانجام اجازه يافت به خانه بازگردد. به گزارش خبرگزاری ايلنا تعدادی از کارگران کارخانه لوله سازی اهواز که هفته گذشته و در جريان يک تجمع اعتراض آميز در اهواز بازداشت شده بودند نيز آزاد شده اند. يکی از مقامات شورای اسلامی کارخانه لوله سازی اهواز به ايلنا گفت مقامات از کارگران برای عدم اعتراض دوباره به حقوق و مزايای پرداخت نشده خود تعهد گرفته اند. ايلنا می افزايد در جريان بازداشت کارگران معترض اهوازی ٣٦ نفر دستگير شدند.


٤٦ سينماگر: سالن های سينما فيلم های ما را نمايش نمی دهند

جريانی ميان ما و شما فاصله انداخته است. اين جمله ای است از يک نامه سرگشاده که ٤٦ سينماگر معروف ايرانی خطاب به مردم منتشر کرده و گفته اند سالن های سينما فيلم های ما را نمايش نمی دهند و بسياری از فيلم ها با محدويت به نمايش در می ايند و هيچ قانونی از ما حمايت نمی کند .جريانی بين ما و شما فاصله انداخته است .اين جريان خواستار حاکميت پول و سرمايه است و هر کس برای آن حاکميت فيلم نسازد، در نمايش عمومی با شگردهای بازاری تنبيه می شود. اين بيانيه که به امضای هنرمندانی نظير بهرام بيضايی، رخشان بنی اعتماد، ناصر تقوايی، منيژه حکمت، کيومرث پوراحمد و احمد رضا درويش رسيده، تأکيد کرده که اگر روند کنونی ادامه يابد بايد منتظر حذف سينمای مستقل ايران باشيم. سالهای پس از انقلاب اسلامی برای بسياری از هنرمندان ايرانی سالهای محدودويت، مهاجرت و خانه نشينی بوده است.هرچند جامعه ٧٠ ميليون نفری به فضاهای فرهنگی نياز دارد و حق خود می داند تا در عرصه فرهنگی آثار بيشتری برای رفع نيازش توليد شود اما سينمای ايران در اوج شکوفايی در دوران رياست جمهوری خاتمی موفق نشد بيش از ٥٠ فيلم را در کارنامه يک ساله اش ثبت کند. در حالی که موج نو اين سينما در خارج از مرزهای ايران و در جشنواره جهانی با موفقيت و تحسين روبروست در داخل امّا محدويت را تجربه می کند. اکنون جمعی از سينماگران با انتشار نامه ای سر گشاده خطاب به ملت ايران تأکيد کرده اند که سينمای مستقل ايران در حال حذف است. در اين نامه که از سوی ٤٦ هنرمند امضاء شده، آمده است ما اين فيلم ها را به عشق شما می سازيم ولی سالن های سينما آنها را نمايش نمی دهند. رودر رويی مستقيم با مردم حق هر سينما گری است و نيز حق مردم است که فيلم های متفاوت ببينند، امّا انحصار طلبی راه را بسته است. اين نامه تأکيد کرده که اگر اين سازو کار اصلاح نشود و اگر در نمايش فيلم ها عدالت اقتصادی و فرهنگی اعمال نشود، بايد بزودی شاهد حذف سينمای مستقل باشيم و يا اين که لطف کنند و آن را در گلخانه نگه دارند. اين نامه هنگامی منتشر می شود که از ماه چند تن از سينما گران و بازيگران سرشناس به دلايلی که تاکنون اعلام نشده ممنوع الخروج شده اند.


افزايش مصرف سيگار در ايران

اما در حالی که هر روز رسانه ها و از جمله روزنامه ها نسبت به مضرات مصرف سيگار هشدار می دهند روزنامه ابتکار در گزارشی از افزايش فروش اين کالا در ايران خبر داده و به نقل از مدير عامل شرکتِ دخانيات نوشته ميزان فروش سيگار در کشور در نيمه نخست سال جاری در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته حدود ١٤٦ درصد افزايش يافته است. به نوشته ابتکار همچنين امسال نسبت به سال قبل تهرانی ها ٢٢ درصد بيشتر از سال قبل سيگار مصرف کرده اند.



عبدالله عبدالله ممکن است از شرکت در انتخابات دور دوم افغانستان در هفته آينده امتناع کند

مذاکرات حامد کرزی رييس جمهوری افغانستان و عبدالله عبدالله رقيب اصلی وی در انتخابات رياست جمهوری متوقف شده است و منابع آگاه ميگويند که وزير امور خارجه پيشين افغانستان ممکن است از شرکت در انتخابات دور دوم در هفته آينده امتناع کند.

رسانه های خبری به نقل از يک منبع غربی (که نمی خواست شناخته شود) در روز جمعه گفتند که اطلاعيه آقای عبدالله در اين رابطه ميتواند اوائل امروز، شنبه، انتشار يابد.

عبدالله عبدالله در ارتباط با اعتبار انتخابات دور دوم شکايت کرده و خواستار برکناری عزيزالله لودين رئيس کميسون انتخابات افغانستان شده بود امّا حامد کرزی با تقاضای آقای عبدالله مخالفت کرد.

دو کانديدای انتخابات رياست جمهوری افغانستان همچنين گزينه تشکيل دولت مشترک را رد کرده اند.

موعد انتخابات دور دوم برای هفتم ماه نوامبر در پی اعلام نتايج تحقيقات سازمان ملل متحد که تقلب گسترده در انتخابات بيستم ماه اوت گزارش کرده بود، تعيين شد.

مقامات آمريکا می گويند پرزيدنت اوباما تا پس از دور دوم انتخابات در هفته آينده برای اتخاذ تصميم مناسب در رابطه با اعزام نيروهای بيشتر آمريکا به افغانستان، منتظر خواهد ماند.




گزارش اجتماعی: لغو ممنوعیت ورود افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی به ایالات متحده

به دستور پرزیدنت باراک اوباما، ممنوعیت سفر افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی به ایالات متحده برچیده شد.

ایالات متحده یکی از چند کشوری است که هنوز از ورود مسافران مبتلا به ویروس اچ آی وی ممانعت به عمل می آورد.

پرزیدنت باراک اوباما در این مورد می گوید:« زمان آن فرا رسیده که این ممنوعیت 22 ساله برداشته شود. اگر هدف ما ایفای نقش راهبردی و جهانی در مبارزه با اچ آی وی باشد، باید عمل و گفتار ما نیز از این امر پیروی کند.»

وی می گوید :« این ممنوعیت به جای مواجهه با واقعیت، در هراس ما (از ایدز) ریشه داشته است. ما باید تعصبات خود پیرامون این بیماری را کاهش دهیم ولی در عوض یک مسافر مبتلا به ایدز را به عنوان یک تهدید تلقی کرده ایم. ما در مسیر کمک به ریشه کن کردن این بیماری فراگیر، نقشی راهبردی در جهان بازی کرده ایم اما هنوز یکی از معدود کشورهایی هستیم که افراد مبتلا به اچ آی وی را از ورود به کشورمان باز می داریم.»

در سال 1987 وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده، اچ آی وی – ایدز را در فهرست بیماری های مسری قرار داد و از ورود مبتلایان به کشور ممانعت به عمل می آورد.

در سال 1991، این وزارت خانه در صدد لغو این ممنوعیت برآمد اما کنگره ایالات متحده در سال 1993، ابتلا به اچ آی وی را تنها عامل ممنوعیت مهاجرت به ایالات متحده اعلام کرد.

آقای اوباما می گوید :« لغو این ممنوعیت قدمی در تداوم سیاستی است که جرج دبلیو بوش در صدد پیگیری آن بود واین امر به پیشبرد پیشگیری و درمان اچ آی وی - ایدز- کمک خواهد کرد. رفع این ممنوعیت گامی است که افراد را به مراجعه برای آزمایش و درمان تشویق و خانواده ها را به هم نزدیکتر می کند و در نهایت جان بسیاری از افراد را نجات خواهد داد.»


تهران موافقت مذاکره کنندگانش را با معامله اورانيوم نمی پذيرد


واشنگتن پست زير عنوان "ايران با سازمان ملل متحد در مورد برنامه اورانيوم به مخالفت برخاست" می نويسد بنظر ميرسد ايران روز پنجشنبه با ارائه يک پيشنهاد شفاهی و غير رسمی متقابل، که ديپلمات ها ميگويند دور از توافقی مقدماتی است که اوايل اين ماه حاصل شده بود، عاملی کليدی از يک پيشنهاد مورد حمايت سازمان ملل متحد را رد کرد، که هدف آن کاهشی فوری در موجودی اورانيوم غنی شده آن کشور است.

واشنگتن پست می نويسد محمد البرادعی مدير کل آژانس بين المللی انرژی اتمی به نماينده ايران در اين آژانس سازمان ملل متحد گفت پيشنهاد متقابل، آنگونه که تنظيم شده است، نمی تواند برای طرف های ديگر در توافق، شامل روسيه، فرانسه و آلمان قابل قبول باشد، و از وی خواست در اين مورداز دولت خود خواستار رفع ابهام وتوضيحاتی روشن کننده تربشود.

واشنگتن پست می نويسد بنظر ميرسد پاسخ توام با تاخير ايران اين اميد را که تهران آماده است در مورد برنامه اتمی اش با غرب وارد تماس و گفتگو شود بشدت تضعيف ميکند.

واشنگتن پست می نويسد مقامات دولت اوباما اکنون لازم است ارزيابی کنند که آيا اين شروع بخشی از روند تماس و گفتگوست ، يا اينکه بايد سراغ فشار برای تحريم هائی سخت تر عليه جمهوری اسلامی بروند.

* آمريکا رسيدن به توافقی گسترده تر با تهران و از بين بردن احتمال حمله اسرائيل را مد نظر دارد

نيويورک تايمز زير عنوان "به گزارش مقامات، ايران معامله فرستادن اورانيوم به خارج را رد کرده است" می نويسد ديپلمات ها در اروپا و مقامات آمريکائی آگاه از پاسخ ايران ميگويند آن کشور روز پنجشنبه به آژانس نظارتی اتمی سازمان ملل متحد گفته است برنامه ای را که مذاکره کنندگانش هفته گذشته برای فرستادن موجودی اورانيوم به خارج تائيد کرده بودند، نمی پذيرد.

نيويورک تايمز می نويسد رد معامله، آنگونه آشکار شده است، می تواند تلاش های پرزيدنت اوباما در مورد فراهم ساختن زمان برای حل و فصل اختلاف اتمی را سست کند.

نيويورک تايمز می نويسد مقامات آمريکائی ميگويند تصور ميکردند اين معامله به آنان حدود يک سال و يا بيشتر وقت ميدهد تا سراغ توافق اتمی گسترده تری با ايران بروند و ضمن آن اين احتمال را که اسرائيل ممکن است پيش از دسترسی ايران به سوخت و تخصص هائی بيشتر به تاسيسات اتمی اش حمله کند، از بين ببرند.

* پاسخ تهران ممکن است با هدف ايجاد شکاف ميان واشنگتن و طرفهای ديگر تنظيم شده باشد

وال استريت جرنال زير عنوان "ايران خواستار تغييرات در توافق است" می نويسد اين خواست معرف پس رفتی عمده در تلاش های جامعه بين المللی برای مذاکره با ايران در باره جاه طلبی های اتمی اش محسوب ميشود. درست يک هفته پيش مذاکره کنندگان آمريکا، فرانسه و روسيه از سر ميز مذاکرات با همقطاران ايرانی در وين با اين خوش بينی برخاستند که زمينه در مورد معامله ای قابل قبول برای تمامی طرفها آماده شده است.

وال استريت جرنال می نويسد مقامات آمريکائی که روی پرونده ايران کار ميکنند در اظهار نظرهای خصوصی ميگويند حدس ميزنند حرکت اخير با هدف تغيير مسير در مذاکرات و يا ايجاد شکاف ميان واشنگتن و ديگر اعضای سازمان ملل متحد در مورد تحريم های تنبيهی انجام گرفته باشد. يک مقام آمريکائی گفت فرض ما بر اين است که آنها سعی ميکنند چنين کاری را انجام دهند. اين عادت معمول و رايج آنهاست.

هیچ نظری موجود نیست: