هزاران سال قدمت تاریخی نشتیفان و تمدن کهن آن

هزاران سال قدمت تاریخی نشتیفان و تمدن کهن آن

۱۳۸۸ آبان ۱۲, سه‌شنبه

خبر

متن کامل اخبار
بان کی مون، آمریکا و بریتانیا به حامد کرزی تبریک گفتند
در پی اعلام خبر لغو برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری افغانستان و اعلام نام حامد کرزی به عنوان رئیس جمهور بعدی این کشور، مقام های بین المللی به آقای کرزی تبریک گفته اند.

دبیرکل سازمان ملل، بریتانیا و آمریکا به دنبال این تصمیم کمیسیون انتخابات افغانستان به آقای کرزی تبریک گفته اند.

آمریکا آقای کرزی را "رهبر قانونی و مشروع" افغانستان خوانده است. سخنگوی کاخ سفید گفته است که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا با آقای کرزی تماس تلفنی برقرار خواهد کرد.

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد که برای گفتگو با حامد کرزی و عبدالله عبدالله (رقیب آقای کرزی) و فراهم کردن شرایط برگزاری دور دوم انتخابات بطور غیر منتظره به کابل سفر کرده بود، اولین فردی بود که به آقای کرزی تبریک گفت.

آقای بان گفت: "من از تصمیم کمیسیون مستقل انتخاباتی افغانستان برای لغو دور دوم انتخابات و اعلام نام حامد کرزی به عنوان برنده انتخابات ریاست جمهوری سال 2009 استقبال می کنم."

گوردون براون نخست وزیر بریتانیا که کشورش بیش از 900 سرباز در افغانستان دارد نیز با برقراری تماسی تلفنی به او تبریک گفت و آقای کرزی را فراخواند تا مسئله دستیابی به وحدت ملی را پیگیری کند.

یک سخنگوی گوردون براون درباره این تماس تلفنی گفت: "آنها درباره اهمیت اقدام فوری آقای کرزی برای طرح ریزی یک برنامه ایجاد وحدت برای آینده افغانستان گفتگو کردند."

سفارت آمریکا در کابل نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد: "ما به آقای کرزی به خاطر پیروزی در این انتخابات تاریخی تبریک می گوییم و منتظر آغاز همکاری با او هستیم."

دولت آمریکا که منتظر بود وضعیت رئیس جمهور آتی افغانستان مشخص شود تا درباره افزایش احتمالی شمار سربازان خود در این کشور تصمیم گیری کند، همچنین خطاب به آقای عبدالله نوشته است: "ما همچنین به آقای عبدالله و دیگر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بخاطر تلاش هایشان برای تقویت آینده دموکراتیک افغانستان تبریک می گوییم."

آقای عبدالله که در گذشته وزیر خارجه افغانستان بود، روز یکشنبه اول نوامبر (10 عقرب/آبان) در اعتراض به فقدان موازینی که مانع بروز مجدد تخلفات انتخاباتی شوند از حضور در دور دوم انتخابات انصراف داد.

آقای عبدالله از جمله خواستار برکناری مقامات ارشد کمیسیون انتخابات به دلیل جانبداری از حامد کرزی در انتخابات بود.

پس از آن کمیسیون انتخابات برگزاری دور دوم رای گیری را لغو کرد و سپس نام آقای کرزی را به عنوان پیروز انتخابات اعلام نمود.

فاضل سنگچارکی مسئول ستاد انتخاباتی عبدالله عبدالله به بی بی سی گفت: "انتظار ما از کمیسیون انتخابات چیزی بیش از این نبود، آقای عبدالله موضع رسمی اش را فردا اعلام خواهد کرد اما آنچه را الان می توانم بگویم این است که اعلام نانتیجه انتخابات به این شکل اوضاع سیاسی افغانستان را بهبود نمی بخشد بلکه آنرا پیچیده تر می کند."

آقای کرزی که اصرار داشت تخلفات دور اول انتخابات بزرگنمایی شده تنها تحت فشار گسترده دیپلماتیک بین المللی حاضر به پذیرش برگزاری دور دوم انتخابات شده بود.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2009/11/091102_ba-afghanistan-karzai-reaction.shtml

بالا ^^

میلیبند: البرادعی به ایران دو روز فرصت داده است
دیوید میلیبند، وزیر خارجه بریتانیا از اعلام ضرب الاجلی از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران جهت اعلام پاسخ نهایی به پیشنهاد سوخت هسته ای خبر داد.

آقای میلیبند این مسئله را پس از دیدار با همتای روس خود مطرح کرد و همچنین دو طرف خواستار پاسخ سریع ایران به پیشنهاد معامله سوخت شدند.

وزیر خارجه بریتانیا در مسکو گفت:"محمد البرادعی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی 48 ساعت دیگر به ایران مهلت داده است تا پاسخی جدی در این باره ارائه کند و این چیزی است که همه ما می خواهیم شاهد رخ دادنش باشیم."

او افزود: "ما در ماه مه سال 2008 درباره مفاد معامله با ایران توافق کردیم و حقیقت این است که اگر ایران مانند یک کشور عادی در قبال مسئولیت هایش رفتار کند، می توان با آن مانند یک کشور عادی در قبال مسائل هسته ای رفتار کرد."

آقای میلیبند که اولین وزیر خارجه بریتانیا در پنج سال گذشته است که به روسیه سفر می کند، با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه دیدار کرد و گفت: "ما هر دو می خواهیم پاسخی فوری از ایران درباره پیشنهاد [تامین سوخت] رآکتور تحقیقاتی تهران دریافت کنیم."

آقای لاوروف نیز ابراز امیدواری کرد که ایران پیشنهاد آژانس بین المللی انرژی اتمی را بپذیرد.

او با یادآوری حاصل مذاکرات ماه گذشته میلادی در وین ( از روزهای 19 تا 21 اکتبر - 27 تا 29 مهر) گفت: "دیدار امروز ما با این توافق به پایان رسید که ما بر روی همه طرف های درگیر در این مسئله، بدون استثنا و از جمله ایران برای تصویب [این پیشنهاد] حساب می کنیم."

نظر این دو مقام در باره پیشنهاد معامله سوخت هسته ای با ایران پس از آن منتشر شد که منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران، این پیشنهاد را نیازمند مذاکره و بررسی بیشتر دانست و گفت: "ایران در باره این پیشنهاد ملاحظاتی فنی و اقتصادی دارد."

علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز آمادگی ایران برای برگزاری نشست بعدی برای تامین سوخت رآکتور هسته ای ایران را اعلام کرد.

هدف این پیشنهاد، تامین سوخت برای رآکتور تحقیقاتی تهران است که محصول آن ایزوتوپ های پزشکی برای درمان سرطان است.

آقای متکی تاکید کرد که هنوز ایران این پیشنهاد را رد نکرده است، اما برخی دیپلمات های غربی با اشاره به جزئیات فاش شده از تغییرات مورد نظر ایران که در روز پنجشنبه 29 امتبر (هفت آبان) به آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام شد، درباره امکان اجرای موارد مورد نظر ایران ابراز تردید کرده اند.

از آنجا که پاسخ ایران، "پاسخ ابتدایی" توصیف شده، آمریکا نیز خواستار اعلام هر چه سریعتر پاسخ نهایی و قطعی ایران به این پبشنهاد شده است.

بر اساس این پیشنهاد، ایران حدود 1200 کیلوگرم از اورانیوم غنی شده با خلوص پایین (3.5 درصد) خود را به روسیه انتقال می دهد تا پس از غنی سازی بیشتر به حدود 20 درصد، در فرانسه تبدیل به میله سوخت شده و به ایران تحویل داده شود.

اما در اظهار نظری تازه که برخی کارشناسان معتقدند می توان آن را نماینده نظر سیاستمداران ایرانی قلمداد کرد، حشمت الله فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران گفته است با انتقال اورانیوم 3.5 درصدی ایران به خارج "اتفاقی که عملا رخ می دهد این است که ما اورانیومی نداریم که چرخه سوخت هسته ای خود را با آن بگردانیم و این به معنای تعلیق فعالیت هسته ای ایران است."

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه همچنین پس از دیدار با دیوید میلیبند خواستار دیداری تازه میان نمایندگان ایران و گروه 5+1 (بریتانیا، چین، روسیه، آمریکا و فرانسه، اعضاء دائم شورای امنیت و آلمان) شد و گفت: "این دیدار نباید فقط دیداری برای سوال های مربوط به دستور کار جلسه باشد بلکه باید گفتگویی واقعی درباره پیشنهادهای مطرح شده به ایران ایجاد شود و نظرات ایران درباره پیشنهاد نیز مد نظر قرار گیرد."

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2009/11/091102_ba-miliband-russia-iran.shtml

بالا ^^

بیانیه سپاه پاسداران در مورد نحوه راهپیمایی 13 آبان
سپاه پاسداران ایران در مورد نحوه مناسب برگزاری راهپیمایی روز 13 آبان بیانیه ای صادر کرده است.

در این بیانیه که در سایت خبری سپاه پاسداران انتشار یافته ضمن بازگویی سوابق مراسم روز 13 آبان، که جمهوری اسلامی آن را روز دانش آموز و روز ملی مبارزه با استکبار نامگذاری کرده، از مردم دعوت شده است تا به طور گسترده در این راهپیمایی شرکت کنند و تنها علیه آمریکا شعار بدهند.

در این بیانیه آمده است که آمریکا در خلال سی سال گذشته در رابطه با ایران پی در پی شکست خورده و در نتیجه، جمهوری اسلامی به "موتور محرکه و الگوی نافذ و جامعی برای شکل گیری نهضت بیداری جهانی" مبدل شده است.

سپاه پاسداران در بیانیه خود تاکید می کند که سیاست ایالات متحده نسبت به جمهوری اسلامی مانند گذشته است و اظهارات مقامات آمریکایی در مورد تغییر سیاست این کشور را "در سطح ادبیات رایج و فریبنده سیاسی و گفتمان های بدون پشتوانه و صداقت رسانه ای" توصیف کرده است.


این بیانیه نتیجه می گیرد که آمریکا همچنان "دشمن شماره یک ایران اسلامی" به شمار می رود و از مردم می خواهد تا، با پیروی از دستورات آیت الله روح الله خمینی و آیت الله علی خامنه ای، آمریکا را همچنان دشمن خود بدانند.

سپاه پاسداران در پایان بیانیه خود ضمن دعوت از قشرهای مختلف مردم، به خصوص جوانان، برای شرکت گسترده در مراسم روز 13 آبان به منظور تجدید میثاق با آرمان های آیت الله خمینی و بیعت مجدد با آیت الله خامنه ای، بر "هشیاری آنان نسبت به احتمال شیطنت و فتنه انگیزی ایادی دشمن و عده ای غافل و فریب خورده در این همایش عظیم استکبار ستیزی" تاکید می نهد.

بیانیه سپاه پاسداران با متهم ساختن آمریکا به راه اندازی "جنگ نرم علیه ایران" ابراز اطمینان می کند که این جنگ نیز مانند جنگ هشت ساله علیه عراق با پیروزی جمهوری اسلامی خاتمه خواهد یافت.

هشدار علیه تجمع معترضان

سپاه پاسداران در پایان بیانیه خود هشدار می دهد که مردم ایران "به هیچ جریانی اجازه نخواهد داد با طرح شعارها و مسایل انحرافی و دروغین، به اراده راسخ و عزم پولادین آنان خدشه ای وارد سازد."

همچنین، گزارش شده است که سرتیپ پاسدار احمد رضا رادان، جانشین فرمانده نیروی انتظامی، گفته است افرادی که مردم را به تجمع غیرقانونی تشویق می کنند باید پاسخگو باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای رادان گفته است "رسما اعلام می کنیم کسانی که قصد تجمع غیرقانونی دارند و افرادی که مردم و جوانان را با فریب، دعوت و تشویق به تجمع غیرقانونی کنند باید پاسخگو باشند.

در خبری دیگر در همین مورد، سرلشکر پاسدار یحیی رحیم صفوی، فرمانده پیشین سپاه پاسداران و مشاور آیت الله خامنه ای نیز در مورد تظاهرات روز 13 آبان هشدار داده و گفته است که ممکن است کسانی بخواهند در این روز "فتنه گری کنند" و از مردم خواسته است تا "صف خود را از فتنه گران جدا کنند."

این فرمانده سابق سپاه در اشاره ای تلویحی به مقامات ارشد سابق جمهوری اسلامی که به نتیجه انتخابات اخیر ریاست جمهوری معترض هستند گفته است "عده که بعضا در زمان امام [روح الله خمینی] مسئولیت هایی داشتند ولی امروز در مقابل قانون، انقلاب، دولت و رهبری ایستاده اند جایگاهی در بین ملت ما ندارند."

بیانیه سپاه پاسداران و هشدار برخی از مقامات و نهادهای امنیتی در حالی انتشار می یابد که برخی وبسایت ها به نقل از معترضان به نتیجه مناقشه برانگیز انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری و نحوه برخورد خشونت آمیز دولت با اعتراضات گفته اند که از راهپیمایی 13 آبان، که تجمعی قانونی است، به منظور ابراز نظر خود استفاده خواهند کرد.

از زمان اعلام نتیجه انتخابات، دولت از صدور مجوز تجمع به معترضان خودداری ورزیده اند و در نتیجه، آنان برای این منظور، از اجتماعاتی که توسط حکومت بر پا می شود استفاده کرده اند.

شعارهای اعتراضی در تظاهرات دولتی

در این زمینه می توان به یک مورد مراسم نماز جمعه و راهپیمایی جمعه آخر ماه رمضان، موسوم به روز قدس، اشاره کرد که اگرچه توسط حکومت راه اندازی شده بود اما در جریان آن، دهها هزارتن از مخالفان دولت در تظاهراتی موازی، شعارهای رایج حکومتی را نادیده گرفتند و به دادن شعارهای مورد نظر خود پرداختند.

از جمله شعارهای روز قدس ابراز مخالفت با دولت های روسیه و چین به دلیل حمایت از دولت محمود احمدی نژاد و تاکید بر اولویت مسایل ایران بود که با ابراز نارضایتی و خشم برخی از مقامات و رسانه های طرفدار دولت مواجه شد و حتی آیت الله خامنه ای مواجه شد.

در آستانه روز قدس سپاه پاسداران با صدور بیانیه ای، به تظاهرکنندگان مخالف دولت علیه حضور در آن راهپیمایی هشدار داده و معترضان را به خشونت تهدید کرده بود هرچند این اقدام مانع از حضور گروهی از معترضان در تظاهرات مخالف دولت نشد.

در خلال هفته های اخیر نیز برخی مقامات حکومتی نیز در این مورد اظهار نظر کرده اند و از جمله احمد جنتی، یکی از امامان جمعه موقت تهران، در خطبه های نماز جمعه روز 16 اکتبر در مورد شرکت مخالفان دولت در راهپیمایی 13 آبان هشدار داد و اخیرا فرمانده سپاه سیدالشهدای استان تهران نیز گفت که "کانون فتنه اعلام کرده که در روز 13 آبان شیطنت هایی خواهد داشت."

همزمان، میرحسین موسوی مهدی کروبی و همچنین مجمع روحانیون مبارز با صدور بیانیه هایی خواستار حضور مردم در راهپیمایی 13 آبان شده اند.

آقای موسوی در بیانیه خود نسبت به خدشه دار شدن مصالح ملی ابراز نگرانی کرده و وبسایت تغییر - متعلق به حزب اعتماد ملی، گفته است که آقای کروبی در راهپیمایی روز 13 آبان شرکت می کند.

همچنین آیت الله یوسف صانعی، از مراجع تقلید شیعه در قم، با صدور بیانیه ای ضمن بزرگداشت روز 13 آبان، استبداد حکومت ها را زمینه ساز بهره برداری قدرت های استعماری دانسته و استعمار و استبداد را دو روی یک سکه توصیف کرده است.


از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2009/11/091102_he_ir88_aban_pasdar.shtml

بالا ^^

مرگ 22 نفر در ایران بر اثر ابتلا به آنفلوآنزای خوکی

وزارت بهداشت ایران اعلام کرده که 1638 نفر در این کشور به آنفلوآنزای نوع "آ" (خوکی) مبتلا شده و 22 نفر نیز در اثر ابتلا به این بیماری، جان باخته اند.

محمود نبوی معاون مدیریت مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت به خبرگزاری مهر گفته که این وزارتخانه برای مقابله با این بیماری، طرحی را در مدارس کشور در دست اجرا دارد که هدف آن تشخیص و شناسایی مبتلایان به بیماری آنفلوآنزای نوع "آ" است.

به گفته آقای نبوی، این طرح برای آن انجام می شود که دانش آموزان مبتلا پیش از شدت بیماری شناسایی شوند.

برای اجرای این طرح، 200 گروی پزشکی به مدارس شهر تهران اعزام شده اند تا دانش آموزان مدارس راهنمایی و دبیرستان را زیر نظر بگیرند.

زکریا یازرلو رئیس آموزش و پرورش شهر تهران، گفته است که تا به حال هیچ مدرسه ای در شهر تهران که شش هزار مدرسه دارد، به خاطر آنفلوآنزا تعطیل نشده اما کمیته هایی در آموزش و پرورش تشکیل شده که به صورت موردی تعطیلی موردی کلاس های درس تصمیم گیری خواهند کرد.

وزارت بهداشت به مدیران مدارس توصیه کرده "به دانش آموزان سرما خورده تا بهبودی کامل اجازه استراحت در منزل دهند تا ویروس این بیماری به دیگر دانش آموزان سرایت نکند."

این وازتخانه از دانش آموزان خواسته است که از وسایل شخصی از جمله لیوان و دستمال استفاده کنند و والدین صابون شخصی را در کیف دانش آموزان بگذارند.

در هفته های اخیر در رسانه ها و در مدارس به دانش آموزان مدام تاکید می شود که توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.

همزمان مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت مجلس نسبت به اقداماتی که برای مقابله با این بیماری شده انتقاد کرده و گفته "مسئولان باید هر چه زودتر نسبت به تعیین استراتژی های مقابله با این بیماری اقدام کنند."

آقای پزشکیان که قبلا وزیر بهداشت بوده، گفته است که اطلاعات درستی در باره این بیماری داده نمی شود و "به نظر می رسد این مسئله (شیوع بیماری آنفلوآنزا) شدید تر از شرایط فعلی است."

به گفته این نماینده مجلس این بیماری در اروپا و آمریکا شکل گرفته ولی آنجا چنین مشکلاتی را ایجاد نکرده اما مسئولان باید توضیح بدهند که چرا "چنین مشکلات بزرگی در کشور به دلیل وجود بیماری آنفلوآنزا نوع "آ" ایجاد شده" و در صورت توضیح مسئولان می توان راهکاری برای مقابله پیدا کرد و تعطیلی مدارس یکی از راههاست.

مقام های ایرانی در چند ماه گذشته بارها نسبت به شیوع گسترده این بیماری ابراز نگرانی کرده و در اقدامی پیشگیرانه سفرهای زیارتی به مکه را در طول ماه رمضان منع کردند.

اما با شروع موسم حج تمتع دوباره نگرانیها افزایش پیدا کرده به خصوص که از دهم آبان سفر زائران برای برگزاری حج تمتع به عربستان آغاز شده است.

سازمان جهانی بهداشت می گوید ویروس آنفلوآنزای خوکی به 160 کشور رسیده است و هنوز در مراحل ابتدایی است.

این سازمان می گوید تعداد مبتلایان به این بیماری در طی دو سال آینده ممکن است به 2 میلیارد نفر برسد.

سازمان بهداشت جهانی می گوید که اکثر موارد ابتلای به آنفلوآنزای خوکی ملایم است و بسیاری از بیماران بدون کمک پزشکی بهبود می یابند. به گفته این سازمان، دیگر متوقف کردن روند گسترش این ویروس در جهان ممکن نیست.

کارشناسان بهداشتی از جمله راه های پیشگیری را دست ندادن، روبوسی نکردن و اجتناب از صرف وقت دراز مدت در مکان های عمومی شلوغ دانسته اند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2009/11/091102_ka_swineflu_iran_school.shtml

بالا ^^

تجمع اعتراضی خانواده های زندانیان سیاسی در بهارستان
خانواده های جمعی از بازداشت شدگان وقایع پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در میدان بهارستان تجمع می کنند.

خانواده زندانیان سیاسی با صدور بیانیه ای اعلام کرده اند که روز دوشنبه، 2 نوامبر (11 آبان)، به منظور اعتراض نسبت به ادامه بازداشت بستگان خود، در یک تجمع آرام در میدان بهارستان تهران شرکت می کنند تا خواسته های خود را به گوش نمایندگان مجلس برسانند.

بعد از ظهر روز چهارشنبه گذشته نیز خانواده های زندانیان سیاسی، در حالیکه تصاویری از بستگان زندانی خود را در دست داشتند، در برابر ساختمان دادستانی تهران تجمع کردند و خواستار رسیدگی به وضع بازداشت شدگان شدند.

در تجمع روز چهارشنبه، همسران، مادران و فرزندان گروهی از افرادی که در ارتباط با وقایع بعد از انتخابات زندانی شده اند، از جمله شماری از مقامات ارشد سابق جمهوری اسلامی و روزنامه نگاران بازداشتی حضور داشتند.

خانواده های زندانیان سیاسی در بیانیه جدید خود گفته اند که با تجمع آرام در مقابل ساختمان مجلس "صدای اعتراضمان به وضعیت موجود را به نمایندگان مردم می رسانیم با این امید که استقلال قوا بهانه ای برای عدم پاسخگویی مسئولین قوه قضائیه به سئوالات پی در پی ما نباشد."

در این بیانیه آنچه که بلاتکلیفی بازداشت شدگان و بی عدالتی نسبت به آنان خوانده شده مورد اعتراض قرار گرفته و آمده است که "منتظر بیداری و اقدامات فوری مدعیان حقوق بشر اسلامی هستیم تا عذر خطاها را بخواهند و جبران مافات کنند."

خانواده های معتض گفته اند که با وجود گذشت بیش از چهار ماه از بازداشت برخی از زندانیان، هنوز وکلای تعیینی متهمان موفق به دیدار با موکلان خود و قرائت پرونده های آنان نشده اند و افزوده اند که "نوعی بازدارندگی مرموز و غیرشفاف این حق قانونی و ابزار حقوقی را از بی گناهان دربند سلب کرده است."

در این بیانه آمده است که شرایط کنونی زندانیان باعث شده است تا برخی از آنان برای جلب توجه به وضعیت خود به شیوه های نامتعارف مانند اعتصاب غذا روی بیاورند.

خانواده های معترض خواستار رسیدگی فوری به وضعیت بستگان بازداشتی خود و آزادی آنان شده اند.

این خانواده ها در بیانیه ای که هفته گذشته خطاب به روحانیون صادر کردند گفتند که به منظور دستیابی به خواست خود، به برگزاری تجمع های آرام مبادرت می کنند اما در صورتیکه که این روش موثر واقع نشود، اقدامات دیگری را مورد توجه قرار می دهند.

دست زدن به تحصن، اعتصاب غذای دستجمعی و مراجعه به نهادهای قضایی و حقوق بشری بین المللی برای رسیدگی به وضعیت بازداشت شدگان از جمله اقداماتی است که در این زمینه به آنها اشاره شده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2009/11/091102_he_ir88_prisoners_majlis.shtml

بالا ^^

متکی: پیشنهاد معامله سوخت را رد نکرده‌ایم
ایران اعلام کرد خواستار آن است که آژانس بین المللی انرژی اتمی کمیته ای را برای بازبینی پیشنهاد معامله سوخت تشکیل دهد.

این موضوع از سوی منوچهر متکی وزیر خارجه ایران اعلام شد که برای شرکت در اجلاس وزرای خارجه هشت کشور اسلامی به مالزی سفر کرده است.

آقای متکی همچنین صراحتا اعلام کرد که ایران پیشنهاد معامله سوخت که توسط روسیه، فرانسه و آمریکا تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران داده شد را رد نکرده است.

اين سه كشور پيشنهاد داده بودند كه حدود ۱۲۰۰ كيلوگرم (۷۰ درصد) از اورانيوم غنى شده %۳.۵ خود را به روسيه انتقال دهد تا پس از غنى سازى بيشتر تا حدود %۲۰ و سپس تبديل شدن به ميله هاى سوخت توسط فرانسه به ايران باز گردانده شود.

اما برخى منابع ديپلماتيك به رسانه هاى غربى گفته اند كه ايران در پاسخ روز پنجشنبه ۲۹ اكتبر (هفت آبان) خود به آژانس بين المللى انرژى اتمى خواستار آن شده كه تحويل اولين محموله ميله سوخت پيش از تحويل اورانيوم غنى شده صورت گيرد و همچنين اورانيوم ايران بصورت تدريجى از اين كشور خارج شود.

وزیر خارجه سوئد که کشورش ریاست ادواری اتحادیه اروپا را به عهده دارد در و.اکنش به پیشنهاد ایران آن را "حقه ای قدیمی" خوانده بود و برخی دیپلمات ها درباره پذیرفته شدن تغییرات مورد نظر ایران از سوی غرب ابراز تردید کرده بودند.

با این حال آقای متکی درباره پیشنهاد غرب گفت: "ما این پیشنهاد را بررسی کردیم. ما ملاحظاتی فنی و اقتصادی درباره آن داریم."

او همچنین گفت ایران دو روز قبل نظرات خود را به آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرده است و "ایجاد یک کمیته فنی برای بازبینی و بررسی مجدد همه این موارد کاملا امکان پذیر است."

خبرگزاری ایلنا از وزیر خارجه ایران نقل کرده است که: "برخی از اعضای شرکت کننده در کمیته فنی در تماسی که با ما داشته اند اعلام کرده اند که ملاحظات و نکات مطرح شده از سوی ایران نیازمند این است که دور جدید از گفتگوهای فنی را داشته باشیم."

این خبرگزاری همچنین از آقای متکی نقل کرده است: "زمان دور جدید مذاکرات نیز در صورتی که توافق کامل صورت گیرد، مورد بحث قرار خواهد گرفت."

منوچهر متکی همچنین تاکید کرد که مذاکرات انجام شده تنها برای تامین سوخت رآکتور تهران انجام شده است و "غنی‌سازي اورانيوم برای راكتورهای ديگر و تامين سوخت مورد نياز متوقف نشده و ادامه دارد."

آقای متکی همچنین بار دیگر هشداری را که پیشتر از سوی دیگر مقام های ایرانی عنوان شده بود تکرار کرد که "در صورتی كه بر سر اين موضوع (خرید سوخت) به توافق نرسيم بحث ديگر توليد سوخت با اورانيوم غني شده ‪ ۲۰‬درصد در داخل ايران نيز مطرح است."

اظهارات آقای متکی یک روز پس از آن مطرح شد که آلکساندر سادونیکوف، سفیر روسیه در تهران، ایران را به پذیرفتن پیشنهاد معامله سوخت فراخواند و با گفتن اینکه برنامه هسته ای ایران از "شفافیت کامل" برخوردار نیست، عنوان کرد که هدف این پیشنهاد "فریب دادن ایران برای گرفتن اورانیوم با خلوص پایین آن نیست."

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا نیز هشدار داده است که صبر قدرت های جهان برای دریافت پاسخ قاطع ایران به پیشنهاد معامله سوخت محدود است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2009/11/091102_ba-mottaki-nuclear.shtml

بالا ^^

امتیاز روزنامه سرمایه لغو شد
هیات نظارت بر مطبوعات ایران امتیاز روزنامه اقتصادی سرمایه را لغو کرده است.

معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار اطلاعیه اعلام کرده که هیات نظارت بر مطبوعات با استناد به ماده 11 قانون مطبوعات امتیاز روزنامه سرمایه را لغو کرده است.

علت لغو امتیاز "تخلفات مکرر از مفاد ماده 9 قانون مطبوعات" اعلام شده است.

تبصره ماده 9 مربوط به شرایطی است که صاحب امتیاز نشریه باید برای گرفتن امتیاز داشته باشد و در تبصره ماده یازده نیز آمده "در صورتی که صاحب پروانه یکی از شرایط مقرر در ماده 9 را فاقد شود به تشخیص هیات نظارت بر مطبوعات در ماده 10 و با رعایت تبصره های آن پروانه نشریه لغو می شود."


معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین اعلام کرده که روزنامه سرمایه علاه بر این در زمینه ای خارج از زمینه مصوب خود (به عنوان نشریه ای تخصصی با زمینه علوم انسانی و روش آموزشی و پژوهشی) منتشر می شد و این روزنامه بدون دریافت مجوز از هیات نظارت "قطع و روش نشریه" را تغییر داده بود.

صاحب امتیاز و مدیر مسئول روزنامه سرمایه حسین عبده تبریزی دبیرکل سابق بورس است.

در سالهای گذشته امتیاز بیشتر نشریات از سوی دادگاه مطبوعات به خصوص سعید مرتضوی دادستان سابق تهران لغو شد اما در چهار سال گذشته این کار از قوه قضائیه به هیات نظارت بر مطبوعات منتقل شده و این هیات امتیاز نشریات را لغو می کند.

در هیات نظارت بر مطبوعات نمایندگانی از وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد و علوم، مجلس، حوزه علمیه، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مدیران مسئول مطبوعات عضویت دارند.

یک ماه پیش نیز هیات نظارت بر مطبوعات امتیاز روزنامه های فرهنگی آشتی و آرمان را لغو کرده بود.

توقیف روزنامه سرمایه در حالی اتفاق افتاده است که مدتی پیش انجمن دفاع از آزادی مطبوعات با انتشار بیانیه ای با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت روزنامه نگاران ایرانی نسبت به" ادامه‌ بازداشت و تهدید روزنامه‌نگاران و اعمال فشارهای گوناگون بر مطبوعات منتقد " اعتراض کرده بود.

در این بیانیه به احضارها و تهدیدهای مستقیم و غیر مستقیم اهالی مطبوعات توسط نهادهای امنیتی اشاره و از مسئولان خواسته شده بود از اعمال این گونه فشارها بپرهیزند و همه روزنامه نگاران و صاحب نظران بازداشت شده را بدون قید و شرط آزاد کنند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/iran/2009/11/091102_ka_sarmaye_banned.shtml

بالا ^^

سرنوشت نامعلوم فروش سهام مخابرات به سپاه پاسداران
کمیسیون ویژه پیگیری و نظارت بر اصل 44 قانون اساسی مجلس اعلام کرده از توضیحات وزارت اقتصاد در باره نحوه واگذاری شرکت مخابرات ایران به چند شرکت وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قانع نشده است.

علی اصغر یوسف نژاد مخبر کمیسیون صنایع مجلس به خبرگزاری مهر گفته است که معاون وزیر اقتصاد توضیحاتی در زمینه چگونگی واگذاری سهام مخابرات و شرایط قانونی واگذاری این سهام به کمیسیون ویژه پیگیری و نظارت بر اصل 44 مجلس ارائه داده اما اعضای این کمیسیون "همچنان در این مورد دچار تردید هستند."

قرار است که موضوع واگذاری سهام مخابرات به مجموعه ای از شرکت های وابسته به سپاه دوباره در کمیسیون ویژه پیگیری و نظارت بر اصل 44 مطرح شود و به گفته آقای یوسف نژاد"نتایج آن به صورت رسمی و در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اعلام می شود."

بعد از واگذاری نیمی از سهام شرکت مخابرات به شرکت هایی وابسته به سپاه پاسداران انتقادات گسترده ای نسبت به این معامله صورت گرفت. منتقدان عقیده دارند که سهام یکی از بزرگترین شرکت های دولتی به یک مجموعه نیمه دولتی فروخته شده و این کار مغایر اصل خصوصی سازی است.

به گفته آقای یوسف نژاد، اگر نمایندگان مجلس در باره نحوه واگذاری سهام مخابرات قانع نشوند و باید قانون اصل 44 باید اصلاح شود و در آن بخش واگذاری از "اقتصاد دولتی به شبه دولتی" بازنگری شود.

این در حالی است که علی صالح آبادی رییس سازمان بورس تهران، واگذاری سهام مخابرات را به شرکت های وابسته به سپاه قانونی دانسته و گفته است بر اساس قانون، موسسات غیر دولتی و بخش عمومی مجوز سرمایه گذاری تا 40 درصد شرکت ها را دارا هستند، ولی اگر این قانون مشکل دارد باید اصلاح شود.


بزرگترین معامله تاریخ بورس

در روز پنجم مهر در بزرگترین معامله تاریخ بورس ایران، پنجاه درصد شرکت مخابرات ایران به ارزش حدود هشت میلیارد دلار به چند شرکت وابسته به سپاه پاسداران فروخته شد.

کنسرسیوم "توسعه اعتماد مبین" خریدار سهام شرکت مخابرات، از سه شرکت تشکیل شده است. شرکت های سرمایه گذاری "توسعه اعتماد" و "شهریار مهستان" که از شرکت های زیر مجموعه بنیاد تعاون سپاه هستند و شرکت "گسترش الکترونیک مبین ایران" که از شرکت های زیر مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام است.


کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین در حالی توانست سهام شرکت مخابرات را از آن خود بکند که ساعاتی پیش از انجام معامله رقیبش گروه"پیشگامان کویر یزد" به دلیل نداشتن "صلاحیت امنیتی" از سوی سازمان خصوصی سازی از رقابت کنار گذاشته شده بود.

با کنار گذاشته شدن این رقیب، دو گروه بر سر خرید مخابرات رقابت می کردند که هر دو وابسته به سپاه پاسداران بودند؛"کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین" و گروه "مهر اقتصاد ایرانیان."

مهر اقتصاد ایرانیان یک شرکت سرمایه گذاری است که در بورس فعالیت می کند و یکی از شرکت های زیر مجموعه موسسه مالی و اعتباری مهر است که صاحب آن بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.

ارزش سهام مخابرات حدود هشت هزار میلیارد تومان (هشت میلیارد دلار) است و خریدار این سهام باید 20 درصد از قیمت را به صورت نقدی و بقیه را نیز در 16 قسط و هر شش ماه یک بار بپردازد.

خریدار سهام مخابرات باید 20 درصد قیمت سهام را به مبلغ یک هزار و 560 میلیارد تومان (یک میلیارد و 560 میلیون دلار) را به صورت نقدی به حساب خزانه دولت واریز کند.

علاوه بر مبلغ نقدی، خریدار سهام مخابرات باید در 16 قسط و هر شش ماه یکبار 484 میلیارد تومان (484 میلیون دلار) به دولت بپردازد.

سازمان بورس می گوید که کنسرسیوم خریدار تا روز 18 آبان فرصت دارد بیست درصد قیمت یعنی یک هزار و 560 میلیارد تومان را بپردازد تا معامله قطعی شود.

اما هنوز وضعیت فروش این سهام مبهم است و برخی منتقدان می گویند که شورای رقابت که به تازگی تشکیل شده و در زمینه رقابت و جلوگیری از انحصار مسئولیت دارد می تواند در صورتی که تشخیص دهد معامله اشکال داشته آن را باطل کند.

با آنکه یک هفته به پایان مهلت برای قانونی شدن معامله باقی مانده اما مشخص نیست که سرانجام این معامله به کجا خواهد رسید چون هنوز شورای رقابت در این زمینه جلسه ای برگزار نکرده و سازمان بازرسی نیز گزارشی از این معامله منتشر نکرده است.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/business/2009/11/091102_ka_irantelecom_majlis.shtml

بالا ^^

لغو دور دوم انتخاب چه تاثیری بر افغانستان خواهد گذاشت

برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان لغو و شماری از رهبران جهان به حامد کرزی تبریک گفته اند که بار دیگر رئیس جمهوری این کشور شده است.

این وضعیت از بسیاری جهات بدترین نتیجه ممکن برای آمریکا و متحدانش در افغانستان بوده است.

قرار بود برگزاری این انتخابات فرصتی فراهم کند تا دولت افغانستان که به طور فزاینده اعتبار خود را از دست داده است، وجهه ای قانونی یابد.

دستاورد رای گیری که صورت گرفت محدود به انتخاب یک رئیس جمهوری جدید برای افغانستان نبود؛ اگر رای گیری آزادانه و منصفانه انجام می گرفت، اعتبار نه فقط فرد پیروز بلکه کل نظام سیاسی افغانستان را افزایش می داد.

اما پس از برگزاری انتخاباتی که شاهد تقلب های گسترده بود - به ویژه در نواحی که آقای کرزی ادعا کرده بزرگترین شمار آرا را از آن خود کرده است - اکنون حامد کرزی باز بر مسند قدرت در افغانستان نشسته است.

تمام نشانه ها حاکی بود که باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، منتظر نتیجه دومین دور انتخابات بوده است تا استراتژی نظامی کشورش در افغانستان را اعلام کند.

اکنون بحث و گفتگوها در این باره در آمریکا فوریت افزون تری یافته است.

یک موضوع روشن است، در ساختار قدرت افغانستان تغییر فاحشی رخ نخواهد داد و اگر قرار باشد شاهد پیشرفتی مشهود علیه شورشیان در این کشور باشیم، ایجاد دولتی معتبر سخت تر شده است.

اما از میان این وضعیت آشفته چیزی قابل نجات دادن، است؟ ممکن است که از این میان دولتی فراگیر ظهور کند؟ آیا حامد کرزی را می توان قانع کرد بخشی از قدرت خود را تقسیم کند یا دست کم از پیشرفت های سیاسی در سطوح محلی جلوگیری نکند؟

بیش از هر زمان دیگر دولت آمریکا باید تصمیم بگیرد که منافع واقعی اش در افغانستان چیست و همچنین سطح نیروهای نظامی و منابع خود را منطبق با آنچه در افغانستان قابل به دست آوردن است، تنظیم کند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/afghanistan/2009/11/091102_shr_afghan_marcus.shtml

بالا ^^

اوجالان از زندان انفرادی بیرون می آید
رسانه های ترکیه می گویند عبدالله اوجالان، رهبر جدایی‌طلبان کرد برای اولین بار از زمان زندانی شدن، اجازه خروج از زندان انفرادی را یافته است.

طبق گزارش ها، آقای اوجالان اجازه خواهد داشت از این هفته در زندان جدیدی با سایر اعضای پ ک ک (حزب کارگران کردستان ترکیه) در زمان ورزش، دیدار کند.

عبدالله اوجالان در زندانی امنیتی در یک جزیره در نزدیکی استانبول به سر می برد. او طی این سال ها، تنها زندانی در این جزیره بوده است.

سی ان ان ترک گفته است که هشت عضو زندانی پ ک ک به عبدالله اوجالان در زمان ورزش ملحق خواهند شد. آقای اوجالان کماکان در سایر مواقع در سلول انفرادی به سر خواهد برد.

آقای اوجالان ده سال پیش به اتهام خیانت مورد محاکمه قرار گرفت. عبدالله اوجالان رهبری جنبشی را به عهده داشت که هدفش تشکیل یک کشور مستقل کرد بود.

دولت ترکیه به دنبال آن است تا به چند دهه مناقشه با کردها که به کشته شدن هزاران نفر منجر شده، پایان دهد. دولت رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه خواهان افزایش حقوق کردها در این کشور است که طی دهه های اخیر عمدتا نادیده گرفته شده است.

بحران کردهای ترکیه از سال های دهه 80 میلادی و به دنبال تلاش برخی گروه های کرد برای تشکیل یک کردستان مستقل آغاز شد.

ترکیه تا کنون از مذاکره با حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک) امتناع ورزیده است. این گروه در بیست و پنج سال گذشته مبارزات مسلحانه ای با دولت ترکیه داشته است.

نزدیک به چهل هزار نفر تا کنون در این درگیری ها کشته شده اند. صدها نفر از کردهای ترکیه در اوج درگیری ها با نیروهای دولتی این کشور در آن سال ها ناپدید شدند.

اقلیت کردها که عمدتا در شرق ترکیه مستقر هستند، حدود بیست درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/world/2009/11/091102_an_turkey_ocalan.shtml

بالا ^^

سه مدال طلا؛ سهم ایران در بازی‌های داخل سالن
بازی های داخل سالن آسیا در ویتنام، با ۳ مدل طلا برای دو و میدانی کاران ایرانی به پایان رسید.

این ورزش طی چند سال اخیر پیشرفت محسوسی در ایران داشته است؛ نقطه آغاز حرکت صعودی دو و میدانی ایران را می توان مدال طلای احسان حدادی در ماده پرتاب دیسک سال ۲۰۰۴ جوانان جهان دانست.

البته موفقیت های پنج سال گذاشته دونده ها، پرنده ها و پرتابگران ایرانی با حاشیه هایی نیز همراه بوده است؛ قبل از اعزام تیم ملی به ویتنام، محمد ارزنده رکورددار پرش طول ایران به روزنامه خبر ورزشی گفته بود: "در ایران جای مسوول با ورزشکار تغییر کرده. ۶ روز است كه از صبح تا شب دنبال مجوز خروجی ام می دوم. اصلا قول مدال نمی دهم. جای تمرکز روی تمرین و اجرای تکنیک، روی نظام وظیفه و گذرنامه تمرکز کرده ام. حالا می توانم بگویم کدام سرهنگ در کدام قسمت کار می کند!"

ارزنده اگر رکورد خود را تکرار می کرد نایب قهرمان می شد اما چنانچه پیش بینی کرده بود مدال نگرفت.

انصراف اعضای تیم ۴ در ۴۰۰ متر امدادی نیز اتفاق مهمی در آستانه بازی ها بود؛ محمد عاکفیان یکی از نفرات این تیم گفته است "وقتی اردو ندارم، وقتی حقوق نمی گیرم، وقتی کسی نمی پرسد کجا تمرین می کنی ترجیح دادم انصراف بدهم."

انتقادات عاکفیان از آن چه او "بی برنامگی فدراسیون" عنوان کرده در رسانه های ورزشی ایران منعکس شد.

به دنبال آن مصطفی کریمی رییس فدراسیون دو و میدانی گفت: "می توانستیم آن ها را به زور ببریم اما بهشان فرصت دادیم. شانس مدال گرفتن شان هم قطعی‌ نبود."

در ویتنام، متن رقابت ها نیز با اتفاقات پیش بینی ناپذیری برای تیم ایران همراه بود.

رضا بوعذار دونده خوزستانی ۴۰۰ متر در فینال این ماده با برخورد به دونده اماراتی، زمین خورد و حذف شد.

روح الله عسگری هم قبل از آغاز مسابقات ۶۰ متر با مانع مصدوم شد تا بدون مسابقه حذف شود.

نمایندگان ایران در پرش با نیزه نیز نتوانستند رکوردهای شخصی خود را تکرار کنند.

همچنین لیلا ابراهیمی پر امیدترین دونده زن ایران اگر چه توانست رکورد های ملی را ۱۱ ثانیه در ۱۵۰۰ متر و ۱۸ ثانیه در ۳۰۰۰ متر بهبود بخشد، اما او هم از دستیابی به مدال بازماند. ابراهیمی ترسیدن از مصدومیت را دلیل اصلی مدال نگرفتن در ۱۵۰۰ متر عنوان کرد.

سجاد مرادي پرچمدار کاروان اعزامی در مراسم افتتاحیه، در 800 متر به مدال طلا رسيد. در پرتاب وزنه هم امين نيكفر كه مقیم امریکاست، با ركورد 19 متر و 66 سانتي‌متر، ضمن شكستن ركورد داخل سالن ايران قهرمان شد.

اما درخشش لیلا رجبی در پرتاب وزنه دور از انتظار بود. زیرا او چند ماه اخیر را بدون مربی تمرین کرده و در مسابقات جهانی برلین نیز با نتیجه ای ضعیف حذف شده بود.

لیلا رجبی کیست؟


نام قبلی لیلا رجبی "تاتسيانا ايليوش چانكا" است؛ نايب قهرمان سال 2005 پرتاب وزنه‌ باشگاه‌هاي اروپا در پرتغال و نفر چهارم جوانان جهان در جامائیکا.

زادگاهش بلاروس است؛ جایی كه میزبان اردوهای متعددی برای تیم ملی دو و میدانی ایران بوده و در یکی از همین اردوها، با پیمان رجبی دونده بوشهری دوهای سرعت ایران آشنا شده است.

آن ها با یکدیگر ازدواج کرده اند. او تابعيت ايران را پذيرفته، مقیم بوشهر شده و نام ليلا رجبي را براي خود برگزيده است.

لیلا با سفر به ایران، بلافاصله رکورد ملی این ماده كه در اختیار پریسا بهزادی بود را با ۳ متر اختلاف شکست و چند بار دیگر نیز آن را اارتقاء داد.

او در ویتنام، در همان پرتاب اول توانست حد نصاب ۱۷:۰۷ را ثبت کند.

حریفان اصلی او كه از کره جنوبی و تایلند بودند نتوانستند به این رکورد نزدیک شوند، چون رقابتی وجود نداشت؛ لیلا با فاصله یک متری نسبت به نفر دوم، روی سکوی برتر آسیا قرار گرفت.

هنگام نواخته شدن سرود ملی ایران می گریست و در پاسخ به خبرنگاران ایرانی كه در ویتنام حضور دارند، دلیل این مساله را سختی های فراوانی عنوان کرده كه قبل از مسابقات، در تمرینات بدون مربی اش متحمل شده است.

او پرتابگر تیم دووميداني مخابرات بوشهر هم هست. ۲۶ سال دارد و تا مقطع ديپلم و در رشته تربيت بدني درس خوانده است. زبان فارسی را اگر چه با لهجه اما به خوبی تکلم می کند.

می گوید دوری از خانواده و سرزمین مادری برایش زیاد سخت نیست زیرا "من از 14 سالگي برای درس و ورزش از خانواده دور بوده ام و اين دوری ها را تحمل می کنم" البته تاکید می کند هفته ای دو سه بار با آن ها تماس دارد.

لیلا هنوز نتوانسته به رکورد ۱۸:۱۳ متر كه در بلاروس ثبت کرده نزدیک شود.

او دلیل این امر را پوشش اسلامی نمی داند و به هفته نامه محلی نسیم جنوب در بوشهر گفته است در بلاروس نیز لباس های بلند مي پوشيده و فقط پوشش سر نداشته. لیلا طی مراسمی در حضور حجت السلام ایماني خطیب جمعه بوشهر به دین اسلام رو آورده است.

او در مصاحبه هایش همواره به بد قولی مسوولین در اعطای منزل مسکونی اشاره می کند.

لیلا حالا با کمترین استراحت باید عازم گوانگجو شود تا در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کند؛ مسابقاتی به مراتب سخت تر از بازی های داخل سالن در ویتنام، زیرا حریفان نامدار چینی او كه در ویتنام غایب بودند، حالا چشم انتظار او هستند.

۳ بانوی چینی با پرتاب های بالای ۱۸ متر. سر آمد آن ها لی جیائو ژونگ است كه در مسابقات جهانی برلین با پرتاب ۱۹:۸۹ سانتی متری اش سوم شد. در حالی كه لیلا رجبی به نتیجه ای بهتر از بیست پنجمی دست نیافت.

از دست ندهیدhttp://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/ft/-/persian/sport/2009/11/091102_ba-mr-iran-athletics.shtml

بالا ^^

نگاهی دیگر: 30 سال جنگ قدرت در ایران- بخش نخست
انشقاق و حذف مداوم

اشاره: تاریخ سه دهه گذشته رژیم جمهوری اسلامی، تاریخ انشقاق و حذف های مداوم در بالاترین سطح سیاسی بوده است. آیت الله خمینی به عنوان رهبر انقلاب، شخصیتی کاریزماتیک بود که در عین حال از مشروعیت سنتی (مرجع تقلید اعلم زمان خود) برخوردار بود.

پس از درگذشت او، آیت الله علی خامنه ای به رهبری منصوب شد که فاقد مشروعیت سنتی( مرجع تقلید نبود) و مشروعیت کاریزماتیک بود.

وقتی رهبرکاریزماتیک می رود، دوره ای از فترت فرا می رسد تا جانشین او میان مشروعیت سنتی و مشروعیت قانونی- عقلایی دست به انتخاب زند. هر دو دوره نظام ولایت فقیه (رهبری آقای خمینی و آقای خامنه ای)، همراه با افتراق و حذف بوده است.

زمامداران جمهوری اسلامی همیشه نظام های غیراسلامی را از جهات گوناگون- خصوصاً اخلاقی- نقد و رد کرده اند. یکی از معیارهای تمایز آنان این است که نظام های غیراسلامی محصول مبارزه بر سر هواهای دنیوی(قدرت، ثروت، شهرت و...) است، اما نظام اسلامی محصول عمل به تکلیف الهی و خدمت به بندگان خداوند است.

آیت الله خامنه ای در آخرین سخنرانی خود گفته است:"همه ناظران سیاسی جهان وجودشان انباشته از پلیدی و خباثت است"[1]. وی در همین سخنرانی از یک سو می گوید:"ما كه نگفتيم از ما كسى انتقاد نكند؛ ما كه حرفى نداريم. من از انتقاد استقبال می كنم؛ از انتقاد استقبال می كنم. البته انتقاد هم می كنند، انتقاد هم هست، فراوان هست، كم هم نيست؛ بنده هم می گيرم، دريافت می كنم و انتقادها را می فهمم."

و از سوی دیگر می گوید:"زير سؤال بردن اصل انتخابات بزرگترين جرمى بود كه انجام گرفت. چرا شما نسبت به اين جرم چشمتان را می بنديد؟!..يک عده مفت و مسلّم بيايند بدون استدلال، بدون دليل، همان فرداى انتخابات بگويند: انتخابات دروغ است! اين كار كوچكى است؟! اين جرم كمى است."

البته روشن است که مردم ایران و رهبران جنبش سبز، اصل انتخابات را زیر سئوال نبرده و نمی برند، آنان به تقلب در انتخابات اعتراض دارند و شعارشان این بود و هست:رأی من کجاست؟

آیت الله خامنه ای تمامی رهبران سیاسی جهان را مشتی انسان خائن قدرت طلب معرفی می کند که برای رسیدن به قدرت مرتکب هر نوع جنایتی می شوند، اما خود را آدمی معرفی می کند که فقط و فقط از سر تکلیف الهی، و به دلیل آنکه اگر رهبری نظام را نمی پذیرفت هیچ کس دیگری برای این مسئولیت وجود نداشت، و برای اینکه این بار بر زمین نماند،رهبری جمهوری اسلامی را با اکراه تمام قبول کرده است.[2]

اینک سه دهه از عمر جمهوری اسلامی گذشته است. بدین ترتیب، آن مدعا را می توان به محک تجربه سپرد. تاریخ جمهوری اسلامی، تاریخ نزاع بر سر قدرت و ثروت با توسل به قوه قهریه و زیر پا نهادن فضائل اخلاقی بوده است.

گام اول- استعفای بازرگان: پس از پیروزی انقلاب، مهندس مهدی بازرگان به عنوان "نخست وزیر امام زمان" از سوی آیت الله خمینی به نخست وزیری منصوب شد. اما در کمترین زمان ممکن میان دولت آقای بازرگان و شورای انقلاب اختلاف در گرفت.

نکته جالب توجه این بود که اکثریت گروه های مارکسیست در آن زمان با آیت الله خمینی برای حذف مهدی بازرگان، به عنوان نماد لیبرالیسم، در یک جبهه قرار گرفتند.

حتی برخی از افراد و گروه های مذهبی که اینک خود را هم خط با آقای بازرگان نشان می دهند، در آن زمان مخالف جدی او بودند و حتی تا درخواست محاکمه مهدی بازرگان به اتهام لیبرال و آمریکایی بودن پیش رفتند.

با استعفای مهندس بازرگان در 16 آبان 1358، قوه مجریه از دست نهضت آزادی خارج گردید و در مرحله بعد آنها از شورای انقلاب و مجلس هم کنار نهاده شدند.

مهدی بازرگان و یدالله سحابی دو چهره اخلاقی روزگار بودند. بازرگانی که به دنبال دادگاه عادلانه برای هویدا با حضور وکلای فرانسوی بود، صدایش در زمانه غرب ستیزی و نابودی زمامداران پیشین، لیبرالی به شمار آمد.

یکی از مهمترین چالش های پیش رو، تهیه قانون اساسی رژیم جدید بود. آیت الله خمینی از محبوبیت خود برای پیشبرد کار استفاده می کرد.

نزاع بر سر تصویب قانون اساسی، در این دوران بسیار مهم بود. پیش نویس قانون اساسی که در پاریس به وسیله حسن حبیبی تهیه شده و به تايید آقای خمینی رسیده بود، فاقد ولایت فقیه بود.

آیت الله خمینی در پاریس وعده می داد که یک جمهوری درست شبیه جمهوری فرانسه در ایران تأسیس خواهد کرد. جز تعداد اندکی از صنف روحانیت، هیچ کس نمی دانست ولایت فقیه چه معنایی دارد.

با طرح این موضوع، پرسش های زیادی در اذهان شکل گرفت. در فروردین سال 1358 در گفت و گویی تلویزیونی وقتی از مرتضی مطهری در باره اصل ولایت فقیه سئوال شد، او به صراحت گفت که ولایت فقیه بدین معنا نیست که فقیه حکومت تشکیل دهد و خود در رأس حکومت قرار گیرد. ولایت فقیه محدود به نظارت ایدئولوژیک است. مردم دوران انقلاب مشروطیت و انقلاب اسلامی تصورشان این نبود و نیست که فقها حکومت کنند.[3]

البته آقای مطهری توسط نیروهای مخالف جمهوری اسلامی کشته شد و آن قدر زنده نماند تا شاهد تصویب ولایت فقیه در مجلس خبرگان قانون اساسی باشد.

آیت الله خمینی در تهران پیش نویس قانون اساسی را به دولت موقت سپرد تا مجدداً آن را بررسی کنند. آنها پس از تغییرات مورد نظر، پیش نویس را مجدداً نزد او فرستادند. آیت الله خمینی سپس پیش نویس را به شورای انقلاب فرستاد. پیش نویس قانون اساسی با تغییرات اندکی به تصویب شورای انقلاب رسید. شورای انقلابی که آیت الله طالقانی، بهشتی، مهدوی کنی، هاشمی رفسنجانی، موسوی اردبیلی، محمد جواد باهنر عضو آن بودند.

همه افراد و گروه ها بعدها شهادت داده اند که آیت الله خمینی هیچ گاه خواستار اضافه شدن ولایت فقیه به پیش نویس قانون اساسی نشد. متن پیش نویس در 26 خرداد 1358 منتشر شد. روز بعد آیت الله خمینی در دیدار با اعضای جامعه وعاظ، پیش نویس منتشر شده فاقد ولایت فقیه را تايید کرد و به آنها گفت:"طرح فعلی دولت صحیح است و همه تايید می کنند". و در روز بعد هم به پاسدران گفت:"همین طرحی را که دولت داده است صحیح است."

تا اینجای کار هیچ سخنی از ولایت فقیه و حکومت روحانیت وجود ندارد. اما در میانه راه، مجلس موسسان به مجلس خبرگان تغییر یافت. وقتی مجلس خبرگان آغاز به کار کرد، پیش نویس قانون اساسی کنار نهاده شد و ولایت فقیه از کنج حوزه علمیه نجف و قم بیرون کشیده شد و پرچمش را در مجلس خبرگان قانون اساسی برافراشت.

آیت الله منتظری، رئیس مجلس خبرگان قانون اساسی، در کتاب خاطرات در این خصوص توضیح داده و به صراحت گفته است که آیت الله طالقانی هم با ولایت فقیه مخالف بود.

دولت موقت هم اصرار داشت که ظرف یک ماه پیش نویس تهیه شده به وسیله حسن حبیبی به تصویب رسد. آقای منتظری در خاطرات توضیح داده است که چه نقش مهمی در ورود و تصویب این اصل داشته است.

قبل از آنکه مجلس خبرگان قانون اساسی تشکیل شود، آیت الله منتظری در جزوه ای پیش نویس را نقد کرده بود.[4] در سخنرانی 23 آبان 1376 که پس از آن با فرمان آیت الله خامنه ای به بیت ایشان حمله و می خواستند فقیه اعلم و افقه را به قتل برسانند، اما نتوانستند و لذا این چهره استثنایی تاریخ معاصر را به مدت 5 سال(تا بهمن 1381) در منزلش زندانی کردند، گفته اند که ولایت فقیه را ایشان مطرح و وارد قانون اساسی کرده است.[5]

در جلسات خبرگان قانون اساسی آیت الله منتظری خطاب به نمایندگان اعلام کرد:"آقایان مطمئن باشند ما آن قانون اساسی را که در آن مسأله ولایت فقیه و مسأله اینکه تمام قوانین براساس کتاب و سنت نباشد، اصلاً تصویب نخواهیم کرد، بلکه ما یک قانون اساسی تصویب خواهیم کرد که ملاک آن مسأله ولایت فقیه باشد و همچنین اساس حکومت و ولایت، به دست فقیه مجتهد عادل اعلم اتقی باشد و زیر بنای تمام قوانین هم کتاب و سنت پیغمبر خواهد بود. اصلاً اگر پایه یک طرح قانون اساسی این مسائل نباشد، از نظر ما ساقط و بی اعتبار است. این را آقایان مطمئن باشند...اگر هم بر فرض کسی بگوید چنین قانون اساسی آخوندی است، بله ما آخوندیم، آخوندی باشد، ولی ما می خواهیم صد در صد اسلامی و براساس ولایت فقیه باشد."[6]

دولت موقت در جلسه ای با حضور تعدادی از اعضای شورای انقلاب با اکثریت آرای وزیران تصمیم به انحلال مجلس خبرگان گرفت. دو دلیل برای این اقدام وجود داشت: اولی، تجاوز از مهلت یک ماهه ای که از پیش تعیین شده بود و دومی، انحراف از پیش نویس.

اعضای دولت موقت شبانه راهی قم شدند و این موضوع را با آیت الله خمینی در میان نهادند، او هم به شدت و عصبانیت مخالفت خود را بیان می کند. در اول آبان 1358 آیت الله خمینی بدون ذکر نام، اعلام کرد که گروهی به دنبال انحلال مجلس خبرگان قانون اساسی هستند. وی به شدت به آنها تاخت و گفت:"ولایت فقیه چیزی نیست که مجلس خبرگان ایجاد کرده باشد. ولایت فقیه همان ولایت رسول است."

قبل از همه پرسی قانون اساسی، نهضت آزادی با صدور بیانیه ای در تاریخ 5 آذر 1358 مردم را به شرکت در انتخابات و دادن رأی مثبت به آن دعوت کرد. حبیب الله پیمان، رهبر جنبش مسلمانان مبارز، در 24 آبان 58 اعلام کرد:"ولایت فقیه که به تصویب نمایندگان رسیده است، اکنون ایرادی ندارد."

چند روز قبل از همه پرسی آقای پیمان اعلام کرد به دلیل اولویت مبارزه با امپریالیسم و تعدیل تضادهای داخلی به قانون اساسی جدید رأی خواهد داد. همین مواضع به طور رسمی از سوی جنبش مسلمانان مبارز اعلام گردید. حزب توده ایران هم مردم را به شرکت در همه پرسی و رأی مثبت دادن به آن دعوت کرد.

همه پرسی قانون اساسی در آذر ماه 1358 برگزار شد ونزدیک 16 میلیون نفر در آن شرکت کردند. با این همه، این رقم 5 میلیون کمتر از تعداد شرکت کنندگان در رفراندم جمهوری اسلامی بود.

گام دوم- برکناری بنی صدر: گروه های مذهبی چندین فرد را کاندیدای اولین دوره ریاست جمهوری کردند. اما بنی صدر ريیس جمهوری شد. در اولین گام او نتوانست برای نخست وزیر پیشنهادی خود از مجلس رأی اعتماد بگیرد.

در سازشی که راه گریزی از آن وجود نداشت، محمدعلی رجایی به عنوان نخست وزیر انتخاب شد. مذاکرات شورای انقلاب در این دوران نشان دهنده آن است که تقریباً همه اعضأ با تعطیلی دانشگاه ها و برخورد با گروه های چپ که در دانشگاه ها مسلط بودند، وحدت نظر داشتند.

نخست وزیر و رئیس جمهوری از همان ابتدأ روبه روی هم قرار گرفتند. اختلاف ها به سرعت افزایش یافت: مسائل مربوط به جنگ ایران و عراق، و ده ها مسأله دیگر، ابوالحسن بنی صدر را در مقابل اکثریت روحانیت قرار داد.

نخست وزیر در جبهه مخالفان آقای بنی صدر بود، آقای بنی صدر هم با سازمان مجاهدین خلق و گروه هایی مانند آن در یک جبهه قرار گرفت. این مسائل در نهایت به برکناری ابوالحسن بنی صدر و فرار او به اتفاق مسعود رجوی منتهی شد.

به دنبال این حوادث، سازمان مجاهدین خلق، که به هر حال گروهی مسلمان بود، وارد فاز نظامی شد. انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی - که منجر به کشته شدن 72 تن از سران نظام شد- و دفتر نخست وزیری- که به کشته شدن رئیس جمهوری(محمد علی رجایی) و نخست وزیر(محمدجواد باهنر) انجامید- از یک سو، و اعدام صدها تن از مجاهدین و گروه های مارکسیست از سوی دیگر، برخی از پیامدهای جا به جایی قدرت در این دوره بود.

نظام جدید که از آغاز در مناطق مختلف کشور با گروه های مارکسیست درگیر مبارزه بود، همه گروه های یاد شده را سرکوب کرد تا حاکمیت خود را تثبیت کند.

در تمام این دوران، آیت الله منتظری با اینکه مخالف عملیات تروریستی بود و فرزندش (محمد منتظری) توسط مخالفان جمهوری اسلامی کشته شد، از همان ابتدا تنها کسی بود که در مقابل شکنجه زندانیان و اعدام آنان که مرتکب قتل و جنایت نشده بودند، ایستاد.

همین تفاوت ها، رفته رفته میان آيت الله منتظری و آیت الله خمینی آن چنان شقاقی ایجاد کرد که تنها راه پیش روی آيت الله خمینی، برکناری آیت الله منتظری از جانشینی خودش بود.

بخش دوم این مقاله روز سه شنبه 3 نوامبر (12 آبان) منتشر می شود



--------------------------------------------------------------------------------


پاورقی ها:

1- رجوع شود به لینک :

http://www.sanyehnews.com/sanyeh/website/index.php?option=com_content&task=view&id=13780&Itemid=9

2- سخنان وی در این خصوص به شرح زیر است:

"اينها خودشان برای در دست گرفتن يک قدرت کوچک در کشورهای اروپايی، در آمريکا و در ديگر جاهايی که با تمدن مادّی اداره می ‏شود - مثلاً برای شهردار شدن در فلان ايالت يا فلان شهر، يا برای گرفتن فلان کرسی نمايندگی - حاضرند همه مقدّسات را زير پا بگذارند تا به آن مقام برسند. خودشان اين‏گونه‏اند.بدانيد که چقدر سطح دنيا در مقام پرستی و جاه‏طلبی نازل است. همين شخصيت هايی که در دنيا می ‏بينيد با چهره‏های مرتّب و منظّم، اتو کشيده، کراوات بسته و با لبخندهای مصنوعی جلو دوربين های تلويزيون ظاهر می ‏شوند، حاضر بوده‏اند برای گرفتن اين مقام، به همه جنايت های ممکن دست بزنند! اغلب اين‏گونه‏اند.راديوها را پرکردند که: آقا، [در ایران]جنگ قدرت است! چه جنگ قدرتی... آن روزی که در مجلس خبرگان، بعد از رحلت امام رضوان‏الله‏عليه - آن روز اوّل که بنده هم عضو مجلس خبرگان بودم - بحث کردند چه کسی را انتخاب کنيم و بالاخره اسم اين بنده حقير به ميان آمد و اتّفاق کردند بر اينکه اين موجود حقير ضعيف را به اين منصب خطير انتخاب کنند، من مخالفت کردم؛ مخالفت جدّی کردم. نه اين‏که می‏ خواستم تعارف کنم؛ نه. او خودش می‏ داند که در آن لحظات در دل من چه می ‏گذشت. رفتم آنجا ايستادم و گفتم آقايان! صبر کنيد، اجازه بدهيد. اينها هم ضبط شده، موجود است. هم تصويرش هست، هم صدايش هست. شروع کردم به استدلال کردن که مرا برای اين مقام انتخاب نکنيد. گفتم نکنيد؛ هر چه اصرار کردم، قبول نکردند. هر چه من استدلال کردم، آقايان، مجتهدين و فضلايی که آنجا بودند، جواب دادند. من قاطع بودم که قبول نکنم؛ ولی بعد ديدم چاره‏ای نيست. چرا چاره‏ای نيست؟ زيرا به گفته افرادی که من به آنها اطمينان دارم، اين "واجب" در من "متعيّن" شده است. يعنی اگر من اين بار را برندارم، اين بار بر زمين خواهد ماند. اينجا بود که گفتم قبول می ‏کنم. چرا؟ چون ديدم بار بر زمين می ‏ماند. برای اينکه بار بر زمين نماند، آن را برداشتم. اگر کس ديگری آنجا بود، يا من می ‏شناختم که ممکن بود اين بار را بردارد و ديگران هم او را قبول می ‏کردند، يقيناً من قبول نمی ‏کردم. بعد هم گفتم پروردگارا! توکل بر تو. خدا هم تا امروز کمک کرد. قبل از آن هم همين‏طور بود. من دو دوره به رياست جمهوری انتخاب شدم و در هر دو دوره هم قبول نمی‏ کردم. دوره اوّل - که تازه از بيمارستان آمده بودم - دوستان گفتند اگر تو قبول نکنی، اين بار بر زمين می ‏ماند؛ کسی نيست. ناچار شدم. دوره دوم، خود امام به من فرمودند که بر تو متعيّن است. خدمت ايشان رفتم و گفتم: آقا؛ من قبول نمی ‏کنم. من ديگر اين دفعه به ميدان نمی‏آيم. گفتند: بر شما متعيّن است. يعنی واجب، واجب کفايی نيست؛ متعيّناً بر شما واجب است؛ واجب عينی است. عزيزانم! اگر واجب عينی باشد، من از زير هيچ باری دوش خودم را خالی نمی‏ کنم"(سخنرانی 23/ 9/ 1373، رجوع شود به سایت وی).

3- مرتضی مطهری در این خصوص گفته است:

"ولایت فقیه به این معنا نیست که فقیه خود در رأس دولت قرار بگیرد و عملاً حکومت کند، نقش فقیه در یک کشور اسلامی، یعنی کشوری که در آن مردم، اسلام را به عنوان یک ایدئولوژی پذیرفته و به آن ملتزم و متعهد هستند نقش یک ایدئولوگ است نه نقش یک حاکم، وظیفه ایدئولوگ این است که بر اجرای درست و صحیح ایدئولوژی نظارت داشته باشد، او صلاحیت مجری قانون و کسی را که می خواهد رئیس دولت بشود و کارها را در کادر ایدئولوژی اسلام به انجام برساند، مورد نظارت و بررسی قرار می دهد. تصور مردم آن دوره- دوره مشروطیت- و نیز مردم ما از ولایت فقیه این نبود و نیست که فقها حکومت کنند و اداره مملکت را به دست گیرند"(مرتضی مطهری، پیرامون انقلاب اسلامی، انتشارات صدرا،صص 86- 85).

4- آیت الله منتظری،خاطرات،صص 258- 251.

5- عبارات ایشان به قرار زیر است:

"آقایان تا چیزی می شود به ما می گویند "ضد ولایت فقیه"، ضد ولایت فقیه؟! خدا پدرت را بیامرزد، اصلاً ولایت فقیه را ما گفتیم، ما علم کردیم، ما کتاب درباره اش نوشتیم، حالا ما شدیم ضد ولایت فقیه؟! یک عده بچه که اصلاً وقتی که ما بودیم و این کارها را می کریدم اصلاً نطفه شان هم منعقد نشده بود، حالا راه می افتند: ضد ولایت فقیه! خجالت بکشید، این چه کارهایی است؟! ولایت فقیه مثل امیرالمومنین(ع) باید نظارت بر کشور داشته باشدف نظارت بر احزاب داشته باشد، نظارت بر دولت داشته باشد، اما نه اینکه در همه جا دخالت کند"(خاطرات، صص786- 778).

آیت الله منتظری در این سخنرانی "ولایت فقیه" را به "نظارت فقیه" فرو می کاهد، "سلطنت فقیه" را رد می کند، و در عین حال می گوید فقط "مجتهد اعلم" می تواند ولی فقیه باشد، اما آقای خامنه ای مجتهد اعلم نیست و لذا نمی تواند ولی فقیه باشد.

6- صورت مشروح مذاکرات مجلس بررسی نهایی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، جلد 1 ، ص 107،جلسه ی پنجم، 30/ 5/ 1358.

آیت الله ناصر مکارم شیرازی در زمان تصویب اصل 110 قانون اساسی در خصوص اختیارات ولی فقیه گفت، این اصل به این صورت غیر عملی است و آینده انقلاب را به خطر می اندازد. وی در ادامه افزود:

"دشمن در داخل و خارج ما را متهم به استبداد می کند... این بهترین دست آویز برای دشمن است. آنها با همین سند خواهند گفت عده ای از علمای دینی در مجلس خبرگان نستند و یک قانون اساسی که پایه های حکومت خودشان را تثبیت می کرد نوشتند و رفتند... [خدا را به شهادت می گیرم که اگر مردم امروز چیزی نگویند] فردا این قانون را کنار خواهند گذارد".

از دست ندهید

هیچ نظری موجود نیست: