مصرف ويتامين C باعث كاهش استرسهاي روحي و رواني ميشود
يك متخصص تغذيه گفت: در استرسهاي روحي و رواني مصرف ويتامين C ميتواند، مفيد باشد.
مريم مرادوف گفت : ويتامين C يكي از ويتامين هاي محلول در آب است و قابليت ذخيره سازي آن در بدن كم است.
وي گفت: ويتامين C به سوخت و ساز بافت ها كمك مي كند، باعث افزايش جذب آهن مي شود، سيستم ايمني را تقويت و باعث پيشگيري از عفونت مي شود، اين ويتامين باعث سلامت لثه ها، در بهبود زخم ها و سوختگي ها مي شود، در استرس هاي روحي و رواني مصرف ويتامين C مي تواند، مفيد باشد.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: يكي از قوي ترين آنتي اكسيدان ها ويتامين C است كه با راديكال هاي آزاد مقابله مي كند. منابع ويتامين C را مي توان به مركبات به خصوص آب پرتقال اشاره كرد. انگور و گيلاس نيز سرشار از اين ويتامين است.
مراداف افزود: از ميان سبزي ها فلفل دلمه اي، گوجه فرنگي و سبزي هايي كه برگ سبز دارند، سرشار از ويتامين C است. تنها منبع حيواني كه حاوي ويتامين C است، جگر است.
وي گفت: كمبود ويتامين C باعث مي شود كه زخم ها دير بهبود پيدا كند، خونريزي لثه ها اتفاق مي افتد، خونريزي هاي زير پوستي، خستگي، ضعف و بي حالي به وجود مي آيد.
مراداف افزود: ويتامين C باعث جذب كامل آهن مي شود و در كنار مصرف قرص هاي آهن مي توان از يك منبع ويتامين C نيز استفاده كرد.
وي اضافه كرد: ويتامين C به راحتي اكسيد مي شود و بر اثر حرارت دادن و خرد كردن به راحتي از بين مي رود.
بيماران قلبي گردو بخورند
از گذشته تا بهحال در مورد فوايد گردو صحبتهاي بسياري کردهاند و تحقيقات هم نشان داده که مصرف 45 گرم گردو بـه عـنوان بخشي از رژيم کم کلسترول به شرط اينکه کالري دريافتي افزايش پيدا نکند، باعث کاهش خطر بيماريهاي قلبي- عروقي ميشود.
ببین نیوز، مطالعات انجام گرفتـه در دانشگاه هاروارد بيانگر اين مطلب است که مصرف رژيم حاوي مقادير بـــالاي مغزها خطر مرگ قـلبي ناگهاني را کاهش مي دهد. علاوه بر اين، بســياري از مطالعات بيان مي کنـند که مصرف مقادير زياد اين مواد (مواد حاوي اســيدهاي چرب امگا 3) خطر حمله قلبي و انسداد سرخرگ ها را تا 70 درصـد كاهــــش مي دهد.
اثرات جلوگيري کننده و درماني گردو ثابت شده است. پژوهشگران تاکيد دارند که گردو به دليل داشتن مقادير معتنابهي از اسيدهاي چرب با چند پيوند غيراشباع چربي هاي خون را بهبود مي بخشد و در کاهش ديگر عوامل خطرساز درخصوص قلب و عروق نقش دارد. نتايج اين تحقيق همچنين گردو را منبع مهم فيبر، منيزيم، ويتامين B و E و ديگر آنتي اکسيدان ها معرفي مي کند. پژوهشگران با انجام تحقيق روي 365 داوطلب که 10 تا 25 درصد از کالري روزانه مورد نياز خود را طي 24 هفته از گردو به دست مي آوردند به اين نتيجه رسيدند که هر چه افراد مقادير بيشتري از گردو را در رژيم غذايي خود مصرف کنند به همان ميزان کلسترول بد خون آنها کاهش پيدا مي کند.
اين گروه از محققين تاکيد دارند که اگرچه گردو خود از منابع مهم چربي به حساب مي آيد، اما در عين حال کاهش دهنده عوامل موثر در بيماري هاي قلبي- عروقي است. پيش از اين نتايج پژوهش هاي مختلف نشان داده بود که مصرف گردو خطر ابتلا به سندروم متابوليک، مجموعه اي از نشانه هاي ابتلا به بيماري هاي قلبي-عروقي را کاهش مي دهد. گردو طبيعتي گرم داشته، تصفيه کننده خون است و سبب تحريک جريان صفرا مي شود.
مصرف ميوههای رنگی و سبزيجات برگ پهن، بينايی را تقويت ميكند
محققان توصیه می کنند که مصرف میوه های رنگی و سبزیجات برگ پهن برای بهبود قدرت بینایی مفید و سودمند است.
به گزارش ببین نیوز، پژوهشگران و متخصصان تغذيه خاطرنشان مي كنند: كاروتنوئيد موجود در سبزيجاتي كه داراي برگهاي پهن و سبز رنگ هستند و همچنين ميوه هاي رنگي ديد را تقويت مي كند و در پيشگيري از بيماريهاي چشمي ناشي از افزايش سن موثر است.
شرح اين تحقيق در مجله «دانش غذا» به چاپ رسيده است.
در اين تحقيق، پژوهشگران دانشگاه جورجيا نتايج حاصل از چندين پژوهش را كه روي تاثيرات كاروتنوئيدهاي لوتئين و زئاكسانتين بر توان بينايي انجام شده بودند، با هم تركيب كرده و مورد تجزيه و تحليل قرار دادند. سپس معلوم شد كه اين كاروتنوئيدها نقش مهمي در بينايي انسان ايفا مي كنند و از جمله اينكه روي شبكيه چشم انسان تاثير مثبت دارند.
پس از بازبيني مطالعات مختلف، محققان نتيجه گيري كردند كه رنگدانه هاي ماكولار مانند لوتئين و زئاكسانتين روي توان بينايي تاثير دارند و مي توانند كيفيت بينايي را بهبود بخشند.
از خواص شگفتانگيز فلفل چه ميدانيد؟
تمام انواع فلفل از گروه سبزيجات هستند و اين دسته از سبزيها از فلفل سبز دلمهاي گرفته تا فلفل تند قرمز همگي در يک گروه غذايي جاي ميگيرند و تقريباً داراي خواص مفيد بسياري براي بدن هستند.
ببین نیوز، تحقيقات ارائه شده در نشريه بيريتيش مديكال نشان مي دهد كه هفت هزار سال قبل از ميلاد مسيح، در آمريکاي جنوبي و مرکزي از اين سبزي به عنوان چاشني در غذاها استفاده مي شد.
پژوهشگران مي گويند؛ اين ماده غذايي يکي از منابع سرشار ويتامين ث و کاروتن ها است.
متخصصان از مدتها پيش معتقدند که از اين سبزي خوراكي مي توان براي افزايش جريان خون، تحريک سيستم عصبي، افزايش اشتها و رهايي از سوءهاضمه استفاده کرد. حتي بسياري از محققان و متخصصان طب سنتي در چين توصيه مي كنند که زنان براي تسكين دردهاي ناشي از دوره عادت ماهانه مي توانند از فلفل استفاده کنند. نوعي از اين سبزي به نام فلفل دلمه اي به رنگ هاي سبز، نارنجي، زرد و قرمز وجود دارند كه اصلا تند نيستند و ما اغلب آنها را با غذا يا در سالاد استفاده مي کنيم.
مطالعات نشان مي دهد؛ كاپسيسين ماده اي در فلفل است که سبب گرم بودن اين گياه مي شود. هر چند که فلفل گياهي گرم است، اما كاپسيسين موجود در آن سبب کاهش درجه حرارت بدن شده که يکي از دلايل اصلي تمايل مردم مناطق آب و هواي گرم به مصرف زياد فلفل محسوب مي شود.
تحقيقات نشان داده است که كاپسيسين به عنوان فعال ترين عنصر موجود در فلفل، سبب کاهش ميزان کلسترول خون و کاهش شدت سيگنال هاي درد در بدن مي شود. اين ماده همچنين خاصيت آنتي اکسيداني دارد که سلول هاي شما را از آسيب مولكول هاي راديکال آزاد محافظت مي کند و درعين حال خاصيت ضد باکتريايي نيز دارد.
اين ماده به بسياري از خواص درماني فلفل کمک مي کند و سيستم قلبي عروقي را تحريک و سيستم هاضمه را تقويت كرده و درد موجود روي پوست يا مفاصل بدن را تسکين بخشيده و براي مثانه به عنوان داروي ضد احتقان و ضد باکتري موثر است.
به گفته محققان، فلفل ميزان کلسترول خون را پايين مي آورد که اين امر باعث کاهش فشارخون نيز مي شود. اين گياه همچنين از انعقاد خون در رگ ها جلوگيري مي کند و اين خواص فلفل به پيشگيري از بيماري هاي قلبي نظير آرترواسکلروز (سخت شدن رگ ها) کمک فراواني مي كند.
هر چند فلفل سبب سوزش زبان مي شود، اما اين گياه واقعاً مسکني قوي است. اين گياه ابتدا سبب تحريک درد مي شود، اما بعد از مدتي شدت علايم درد را در بدن کاهش مي دهد.
كاپسيسين موجود در فلفل نه تنها درد آرتروز و آرتريت روماتوئيد را تسکين مي دهد، بلکه هنگام استفاده به شکل موضعي، ميزان ورم ناشي از اين بيماري ها را کاهش مي دهد.
فلفل با تحريک ترشح آنزيم هاي گوارشي در معده و نابودي باکتريهايي که مي توانند عامل عفونت باشند، قدرت هضم را تقويت مي کند. خاصيت ضد باکتري فلفل همچنين از بروز اسهال ناشي از عفونت جلوگيري مي کند.
پژوهشگران تاكيد مي كنند؛ اين گياه به عنوان داروي ضد احتقان سبب رقيق و نازک شدن خلط و خارج شدن آن از ريه ها مي شود. از آنجا که اين گياه بافت ريه را تقويت مي کند در نتيجه براي بيماران مبتلا به آمفيزم (بيماري اتساع و بزرگ شدن ريه ها) نيز مفيد است.
آب انگور حافظه را تقويت میکند
پژوهشگران آمريکايي در تحقيقات خود نشان دادند که آب انگور مي تواند حافظه را تقويت کرده و کاهش قدرت حافظه را ترميم کند.
ببین نیوز، محققان دانشگاه سينسيناتي که نتايج بررسي هاي خود را در «کنفرانس بين المللي پلي فنول و سلامت» در هاروگيت انگليس ارائه کرده اند نشان دادند که آنتي اکسيدان هاي حاضر در پوست و آب انگور مي توانند توانايي مغزي را تقويت کرده و اثرات کاهش حافظه را کم کنند.
اين محققان در اين خصوص اظهار داشتند:«ما اثرات آب انگور را روي گروهي متشکل از 12 بيمار بين 75 تا 80 سال بررسي کرديم. اين افراد از کاهش حافظه کوتاه مدت رنج مي بردند.
اين شرکت کنندگان به دو گروه تقسيم شدند ، يکي از اين گروهها به مدت 12 هفته آب انگور خالص 100 طبيعي مي خورد و گروه دوم، گروه کنترل بود».
در پايان اين دوره، دانشمندان با اندازه گيري توانايي حافظه دو گروه تائيد کردند گروهي که آب انگور مي خورد نتايج بهتري در حفظ حافظه فضايي نشان داد به طوري که قدرت حافظه اين افراد حداکثر به ميزان 75 درصد بهبود يافت.
براساس گزارش تلگراف ، اين محققان توضيح دادند:«نتايج اين تحقيق نشان مي دهد که يک رژيم غذايي به خصوص رژيم غذايي غني از ميوه و سبزي تازه مي تواند به حفظ حافظه خوب به ويژه در افراد با سن بالا کمک کند»
مصرف نارنگی باعث دفع سموم بدن ميشود
نارنگي سرشار از ويتامين A، اسيد فوليك، پتاسيم، منيزيم، فسفر، كلسيم و گروه ويتامين B است و در ايجاد تعادل آب و الكتروليت بدن كمك ميكند.
ببین نیوز، يك متخصص تغذيه گفت: مصرف نارنگي مي تواند باعث دفع سموم بدن شود.
مريم مرادف افزود: نارنگی سرشار از ويتامين A، اسيد فوليك، پتاسيم، منيزيم، فسفر، كلسيم و گروه ويتامين B است و در ايجاد تعادل آب و الكتروليت بدن كمك مي كند.
وي گفت: ويتامين A براي بينايي، رشد و نگهداري بافت هاي مخاطي و فعاليت سيستم ايمني بدن ضروري است و منابع غذايي غني اين ويتامين سبزي هاي زرد و نارنجي مانند هويج، ميوه هاي زرد و نارنجي مانند انبه، هلو و سبزي هاي برگ سبز تيره مانند اسفناج است.
اين متخصص تغذيه افزود: هر 100 گرم نارنگي 88 گرم آب دارد. اين ميوه بسيار كم كالري است و براي كساني كه از رژيم هاي غذايي خاصي پيروي مي كنند، بسيار مفيد است.
مرادف گفت: مصرف نارنگي باعث خارج شدن گرماي دروني بدن مي شود. اين ميوه ادرارآور است و مي تواند باعث دفع سموم بدن شود و به دليل داشتن ويتامين هاي گروه B باعث تنظيم سيستم عصبي مي شود.
وي اضافه كرد: مصرف لايه هاي سفيد رنگ نارنگي مي تواند از بروز سرطان كولون جلوگيري كند.
مصرف ميوههای رنگی و سبزيجات برگ پهن، بينايی را تقويت ميكند
محققان توصیه می کنند که مصرف میوه های رنگی و سبزیجات برگ پهن برای بهبود قدرت بینایی مفید و سودمند است.
به گزارش ببین نیوز، پژوهشگران و متخصصان تغذيه خاطرنشان مي كنند: كاروتنوئيد موجود در سبزيجاتي كه داراي برگهاي پهن و سبز رنگ هستند و همچنين ميوه هاي رنگي ديد را تقويت مي كند و در پيشگيري از بيماريهاي چشمي ناشي از افزايش سن موثر است.
شرح اين تحقيق در مجله «دانش غذا» به چاپ رسيده است.
در اين تحقيق، پژوهشگران دانشگاه جورجيا نتايج حاصل از چندين پژوهش را كه روي تاثيرات كاروتنوئيدهاي لوتئين و زئاكسانتين بر توان بينايي انجام شده بودند، با هم تركيب كرده و مورد تجزيه و تحليل قرار دادند. سپس معلوم شد كه اين كاروتنوئيدها نقش مهمي در بينايي انسان ايفا مي كنند و از جمله اينكه روي شبكيه چشم انسان تاثير مثبت دارند.
پس از بازبيني مطالعات مختلف، محققان نتيجه گيري كردند كه رنگدانه هاي ماكولار مانند لوتئين و زئاكسانتين روي توان بينايي تاثير دارند و مي توانند كيفيت بينايي را بهبود بخشند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر