نیروهای آمریکا، افغان و بریتانیا بسوی منطقه زیر کنترل طالبان پیش می روند
تکاوران دریایی آمریکا روز شنبه عمیق تر بداخل یک قرارگاه عمده طالبان در جنوب افغانستان پیشروی کردند.
این عملیات که خشم کبرا نام دارد، روز جمعه با هدف قطع خطوط تدارکاتی شورشیان در دره «نوزاد» در ایالت هلمند آغاز شد.
از هنگامی که پرزیدنت اوباما استراتژی جدید آمریکا برای جنگ در افغانستان را اعلام کرد، این نخستین هجوم عمده ای است که به رهبری آمریکا انجام می گیرد.
در عملیات حدود یک هزار تکاور دریایی آمریکا، ۱۵۰ سرباز افغان و تعداد نامعینی سربازان بریتانیایی شرکت دارند.
مقامات می گویند نیروها در نخستین روز عملیات دست کم چهار ستیزه گر طالبان را کشتند و صدها قبضه اسلحه و مقادیر زیادی مواد منفجره ضبط کردند. در مورد وارد آمدن تلفات به سربازان گزارشی نرسیده است.
نوزاد دومین شهر بزرگ در هلمند بود، اما پس از آنکه ساکنان آن برای فرار از خشونت های جاری گریختند، اینک تقریبا خالی است. نیروهای طالبان از آنجا بعنوان مرکزی برای انتقال مواد مخدر، اسلحه و رزمنده استفاده می کنند.
جنرال دیوید پتریوس رییس فرماندهی مرکزی آمریکا به خبرگزاری آسوسیتد پرس گفت هجوم جاری زمینه را برای ورود حدود ۳۰ هزار سرباز اضافی آمریکایی آماده می کند. بسیاری از آنها در جنوب مستقر خواهند شد.
جنرال پتریویس می گوید ارتش ماه ها برای تامین امنیت در اطراف شهرهای اصلی در جنوب افغانستان، منطقه ای که نفوذ طالبان در آن نیرومند است، کار کرده است.
ایالت هلمند بزرگترین سهم را در تولید تریاک، که ۹۰ درصد هرویین جهان را تامین می کند، دارد.
پلیس و معترضین در کشمیر هند درگیر شدند
پلیس در سرینگر، پایتخت تابستانی کشمیر، روز شنبه با صدها نفر که به حمله به یک رهبر جدایی خواه اعتراض می کردند، درگیر شد.
در حالی که پلیس برای متفرق ساختن معترضین گلوله های گاز اشک آور پرتاب کرد، چندین نفر زخمی شدند.
جدایی خواهان همچنین خواهان یک اعتصاب سراسری در شهر شده اند.
مقامات می گویند فضل الحق قریشی، در حمله روز جمعه در نزدیکی خانه اش از ناحیه سر زخمی شد. و گزارش می رسد وضعش وخیم است.
عمر عبدالله سر وزیر کشمیر تیراندازی را محکوم کرد و آنرا کوششی برای «منحرف ساختن روند صلح» نامید.
قریشی بخشی از یک جناح میانه رو اتحادیه اصلی جدایی خواه است. مقامات هند می گویند آنها به آرامی سرگرم گفت و گو با اتحادیه بوده اند.
مسئولیت حمله را کسی بر عهده نگرفته است، اما مقامات ستیزه گران جدایی خواه را، که با گفت و گو با هند برای حل مناقشه دیرینه کشمیر مخالف هستند، مسئول می دانند.
جدایی خواهان مسلمان در کشمیر هند بیست سال است که برای استقلال از هند یا ادغام در پاکستان می جنگند، و در جریان آن تا کنون بیش از ۴۷ هزار تن کشته شده اند.
هند دو سوم کشمیر را کنترل می کند و پاکستان بقیه آنرا در کنترل خود دارد. هر دو کشور مدعی تمامی منطقه هستند و تاکنون نتوانسته اند در مورد یک طرح صلح به توافق برسند.
علی اکبر صالحی: ایران به ۲۰ مرکز برای غنی سازی اورانیوم نیاز دارد
رییس سازمان انرژی اتمی ایران می گوید کشور او برای تولید سوخت نیروگاه های اتمی خود به ۲۰ واحد غنی سازی اورانیوم احتیاج دارد.
علی اکبر صالحی روز شنبه گفت ایران به ۲۰ هزار مگاوات برق نیاز دارد، که ۲۰ برابر سوخت اتمی را که می تواند در تاسیسات نطنز تولید شود ایجاب می کند.
اظهارات صالحی، دومین بیانیه ای است که ایران ظرف یک هفته برای توسعه برنامه اتمی خود صادر می کند، و درخواست های سازمان ملل متحد برای متوقف ساختن غنی سازی اورانیوم را نادیده می گیرد.
صالحی همچنین گفت ایران قصد ندارد از پیمان ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی خارج شود و اظهار نظر کرد کشورهای غربی سعی دارند تهران را به چنین کاری مجبور کنند.
ایران قبلا گفته است در عضویت در پیمان نفعی نمی بیند.
یک شنبه پیش، پس از آن که آژانس بین المللی انرژی اتمی با تصویب قطعامنه ای از ایران به دلیل ساختن دومین تاسیسات غنی سازی اورانیوم انتقاد کرد، مقامات جمهوری اسلامی اعلام کردند قصد دارند ۱۰ واحد جدید غنی سازی اورانیوم بسازند.
روز جمعه، یک مقام اتمی ایران گفت تهران فقط حداقل اطلاعات مربوط به تاسیسات طرح شده را به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه خواهد داد.
رسانه های ایران به نقل از ابوالفضل زهره وند گفتند ایران آژانس را تا شش ماه پیش از آغاز تولید در تاسیسات آگاه نخواهد ساخت.
در آتش سوزی در یک نایت کلاب در مسکو، بالغ بر ۱۰۰ تن کشته شدند
پلیس روسیه مالک و مدیر باشگاه شبانه ای را که در آن دست کم ۱۰۹ نفر در آتش سوزی کشته شدند، بازداشت کرده است.
مقامات می گویند آنها به اتهام نقض مقررات ایمنی در نایت کلاب «لیم هورس» در پرم بازداشت شدند.
حریق زمانی آغاز شد که سقف پلاستیکی یا به اصطلاح «مواد آتش بازی سرد»، که حرارت آنها معمولا از مواد عادی کمتر است، مشتعل شد.
در آتش سوزی دست کم ۱۳۴ نفر نیز زخمی شدند.
مقامات می گویند مدیران کلاب بارها هشدار های مسئولین را برای رهایت معیارهای ایمنی نادیده گرفتند.
دمیتری مدودف رییس جمهوری روسیه در واکنشی تند به این حادثه، مسئولان را افرادی «بی عقل و بی وجدان» نامید.
وزیران امور اضطراری، کشور و توسعه اجتماعی روسیه برای هماهنگ ساختن کوشش های امدادی به پرم، در منطقه اورال در شرق مسکو، رفته اند.
هواپیماهای وزارت امور اضطراری برخی از زخمی شدگان را به بیمارستان ها در مسکو منتقل می کنند.
یک سخنگوی اداره مرکزی تحقیقات روسیه گفت گمان نمی رود حریق از یک حمله تروریستی ناشی شده باشد.
او گفت اکثر قربانیان در اثر مسمومیت از مونوکسید کربن، در حالی که جمعیت سعی داشتند خارج شوند، جانسپردند.
پرم در ۱۲۰۰ کیلومتری شمال شرقی مسکو قرار گرفته است و حدود یک میلیون جمعیت دارد.
کلینتون از ایران خواسته است اطلاعاتی درباره یک آمریکایی مفقود شده ارائه دهد
آمریکا از دولت ایران خواسته است هر اطلاعی را که درباره محل اقامت رابرت لوینسون شهروند آمریکایی دارد ارائه دهد. او در سال ۲۰۰۷ در جریان سفری به جزیره کیش در ایران مفقود شد.
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا این درخواست را روز پنجشنبه، در هزارمین روز ناپدید شدن لوینسون، مامور سابق اف بی آی، در بیانیه ای عنوان کرد و گفت مقامات ایران هنوز به قول خود برای ارائه اطلاعاتی که در جریان تحقیق درباره ناپدید شدن لوینسون جمع آوری شده، عمل نکرده اند.
ایران قبلا داشتن هرگونه اطلاعی درباره محل اقامت لوینسون را تکذیب کرده است.
کلینتون گفت مساله لوینسون همچنان ارجحیتی برای ایالات متحده است. او همچنین ادامه بازداشت سه کوهنوزد آمریکایی، کیان تاجبخش، پژوهشگر آمریکایی - ایرانی تبار، و رضا تقوی بازرگان آمریکایی - ایرانی را یاد آور شد.
در همين حال روز جمعه کريستين لوينسون، همسر رابرت لوينسون، در تلويزيون بخش فارسی صدای آمريکا مستقيماً از مردم ايران تقاضای کمک کرد و درخواست کرد که اگر اطلاعاتی راجع به شوهر او دارند آن را در اختيار مقامات آمريکا، قرار دهند. خانم لوينسون گفت «ايرانيان خانواده را درک ميکنند و ميدانند که چقدر مهم است.»
جمهوری اسلامی ميگويد طبق مقررات قديمیِ آژانس اتمی سازمان ملل عمل خواهد کرد
يک مقام ايرانی می گويد جمهوری اسلامی تنها حداقلی از اطلاعات مربوط به تأسيسات غنی سازی اورانيوم را که قرار است ساخته شود با آژانس بين المللی انرژی اتمی، در ميان خواهد گذاشت.
رسانه های ايران روز جمعه به نقل از ابوالفضل زُهره وَند اعلام کردند، ايران آژانس بين المللی انرژی اتمی را تنها شش ماه پيش از آن که تاسيسأت تازه واردِ مرحله توليد شود، از چگونگی کار اين تأسيسات آگاه خواهد کرد. اين مدت زمانی است که مقررات قديمی آژانس تعيين می کرد.
اما آژانس دستور العمل خود را گسترش داده و دستور العمل تازه ايجاب می کند، کشورها تأسيسات اتمی جديد را به مجرد اين که نقشه های آنها طراحی شد، اعلام کنند. اما ايران می گويد مقررات اصلاح شده را در سال ٢٠٠٧، رد کرده است.
اعضاء آژانس دو هفته پيش به قطعنامه ای رأی دادند که از ايران به دليل ساختن دومين تأسيسات غنی سازی اورانيوم، افزون بر تاسيسأتی که هم اينک سرگرم کار است، انتقاد می کند.
پرزيدنت اوباما روز ١٨ دسامبر در نشست کپنهاگ شرکت خواهد کرد
نشست سران کشورهای جهان برای تدوین پیمان کاهش گازهای گلخانه ای روز دوشنبه در کپنهاگ، پایتخت دانمارک آغاز به کار خواهد کرد.
کشورهای در حال توسعه امیدوارند بتوانند از کمکهای فناوری سبز کشورهای صنعتی از جمله ایالات متحده بهره مند شوند.
پرزيدنت اوباما و رهبران ديگر کشورهای جهان قرار است در جلسه پايانی کنفرانس در روز ١٨ دسامبر برای به تصويب رساندن قرارداد مؤثری در نشست کپنهاگ برای مقابله با خطر گلوبال تغييرات آب و هوايی، در اين کنفرانس حضور پيدا کنند.
اما وضعيت آب و هوايی در قاره آفريقا در اين هنگام چگونه است.
***
رشته کوه کلمانجارو، بلندترین رشته کوه آفریقا با قله های سفیدپوش و حضور پرتنوع حیات وحش در دامنه آن، نماد آمیختگی زیبایی، شکوه، و عظمت در سراسر قاره بشمار می آید. با این همه و بنا به پیش بینی ها، تا ٢٠ سال آینده و براثر گرمایش زمین این رشته کوهها بدون برف و تهی از حیات وحش خواهد شد.
در همین زمان نیز پیش بینی می شود یخچالهای قدیمی این نواحی آب شوند که از پی این دگرگونی ها، اثری از حیات وحش و جوامع انسانی نیز نخواهد ماند.
یکی از کارشناسان محیط زیست و تلاشگران حیات وحش آفریقا می گوید: اگر یخهای کلمانجارو آب شوند، حیوانات حفاظت شده توسط اداره حفظ محیط زیست سازمان ملل متحد، دچار شرایط زیستی غیرقابل تحمل شده که کوچ دسته جمعی یا مرگ آنان را در پی خواهد داشت؛ اما اگر حیوانات کوچ کنند به کجا می توانند بروند؟
یولیوس کیپنگ مدیر خدمات حیات وحش کنیا با اشاره به زیستگاه حفاظت شده حیوانات می گوید: اگر برفها آب شود، این زیستگاه نابود می شود.
مانگاری ماآتای، که به پاس یک عمر خدمت به حیات وحش آفریقا شایسته دریافت صلح نوبل شده با اشاره به نشست آب و هوایی کپنهاگ می گوید: در این دم موقعیت خوبی برای کنیا فراهم شده که به کشورهای صنعتی بگوید: «نابودی حیات وحش در آفریقا، نسلهای آینده در همه کشورهای جهان را از میراث بزرگ طبیعی محروم می کند.»
نمونه دیگر دگرگونی های آب و هوایی ناشی از گرمایش زمین، وضعیت رودخانه سیملیکی در اوگانداست که براثر آب شدن یکباره برفها دچار طغیان شده، با گسترش پهنای خود زمین های پیرامون به زیر آب برده است.
اما در نقطه مقابل آن، خشکسالی بخشهای بزرگی از آفریقا را در برگرفته که براساس بررسی کارشناسان سازمان ملل ناشی از شرایط گلخانه ای جو زمین است. شرق آفریقا که هم اینک با خشکسالی و گرمای شدید روبروست، مرگ هزاران حیوان از جمله حیوانات کمیاب تحت حفاظت را در پی داشته است. حکومت کنیا در این حال اعلام کرده هم اینک گرفتار یکی از بدترین خشکسالیهای تاریخ شده است که ده میلیون انسان و میلیونها حیوان با گرسنگی و تشنگی فزاینده روبرو هستند.
وقايع روز: دعوت فعالين دانشجويی از مأموران انتظامی برای ملحق شدن به مخالفان در روز ۱۶ آذر
دعوت فعالين دانشجويی از مأموران انتظامی برای ملحق شدن به مخالفان در روز ۱۶ آذر
پس از انتخاباتِ بحث برانگيز رياست جمهوری و بحران های پس از آن، جمهوری اسلامی با مشکلاتی در برگزاری مناسبت های رسمی مانند روزقدس و ۱۳ آبان روبرو شده است، به طوری که مخالفانِ نتيجه انتخابات از اين فرصت ها، برای اعلام اعتراض خود استفاده کرده اند. شانزدهم آذر نيز به عنوان روز دانشجو يکی از مناسبتهای رسمی در تقويم جمهوری اسلامی است. جمعی از فعالين دانشجويی دانشگاه پلی تکنيک با انتشار نامه ای خطاب به مأموران انتظامات اين دانشگاه ضمن تشريح شرايطِ حاکم بر ايران و يادآوری اعمالِ به گفته آنها غيرقانونی و غير اخلاقی مديريت دانشگاه، از مأموران انتظامات دعوت کرده اند در روز ۱۶ آذر به مخالفان بپيوندند. در همين حال در آستانه ی شانزدهم آذر، روز دانشجو، پايگاه اطلاع رسانی پرچم از حاميان دولت محمود احمدی نژاد خبر داده است که اعترافاتی از عبدالله مؤمنی، سخنگوی زندانی سازمانِ ادوارِ تحکيم وحدت، پخش خواهد شد. اين وبسايت مدعی شده است که عبدالله مومنی در اعترافات چند ساعته ی خود مطالب بسيار تکان دهنده ای بيان کرده و از برنامه ريزی گسترده برای سوء استفاده از جنبش دانشجويی پرده برداشته است.
گفته ميشود دولت محمود احمدی نژاد می خواهد مجلس فرصت زيادی برای بررسی و تغيير بودجه نداشته باشد
تدوين به هنگام بودجه سالانه کشور و ارسال آن به مجلس برای تصويب، همواره در اين فصل از سال در نطق های نمايندگان به چشم می خورد و وزرای مسؤل هم می کوشند تا دغدغه نمايندگان را برطرف کنند. در دوران رياست جمهوری احمدی نژاد که سازمان برنامه و بودجه به عنوان نهاد تدوين کننده بودجه منحل شد، بودجه ها نيز اغلب دير به مجلس رسيده اند. علی لاريجانی رييس مجلس می گويد که چندی پيش نامه ای به رييس جمهوری نوشته و درخواست کرده است که بودجه سال آينده سريع تر به مجلس ارسال شود. سازمان برنامه و بودجه چند سالی است که منحل شده و اين وظيفه را جمعی از وزيران و معاونتی در رياست جمهوری، به عهده گرفته اند. سال گذشته نمايندگان مجلس شورای اسلامی بارها تذکر دادند که بررسی لايحه بودجه را نبايد با عجله انجام دهند و ارسال ديرهنگام از سوی دولت سبب شده است که آنان ناگزير به شتاب شوند. برخی کارشناسان اين وضعيت را نوعی سياستگذاری از سوی دولت محمود احمدی نژاد تلقی می کنند با اين تفسير، که دولت می خواهد مجلس شورای اسلامی فرصت زيادی در بررسی و طبعاً تغيير بودجه نداشته باشد. اکنون علی لاريجانی رييس مجلس شورای اسلامی که در استان گلستان به سر ميبرد گفته است بودجه بايد اينروزها و پيش از ١٥ آذر به مجلس می رسيد و چون دير شده بود او در نامه ای درخواست کرده است که دولت در اين زمينه اقدام لازم را به عمل آورد. اين در حالی است که ناظران، رابطه مجلس و دولت را حسنه ارزيابی نمی کنند، بويژه آنکه دراثناء بررسی لايحه هدفمند کردن يارانه ها، با وجود هشدار رييس جمهوری مبنی بر آن که چنانچه مجلس دست دولت را در هزينه کردن درآمدها باز نگذارد او لايحه را پس خواهد گرفت، مجلس اين تهديد را جدی نگرفت وحتی از توافق به عمل آمده با دولت در مورد تأسيس سازمانی برای نظارت بر هزينه درآمد ها ی حاصل از آزاد سازی قيمت، عقب نشينی کرد. علی لاريجانی حتی به اين مورد هم اشاره کرده و گفته است اگر اين لايحه درست اجرا شود برای کشور مفيد است ولی نبايد به گونه ای اجرا شود که بخش زيادی از جامعه آسيب بيبند. اختلاف نظر مجلسيان با دولت در روزهای اخير به ويژه در زمينه اقتصادی به اوج رسيده است. پيش از اين سيد حسين هاشمی رييس کميسيون صنايع و معادن مجلس گفته بود در صورتی که تعلل کنيم، ايران قربانی بزرگ بحران اقتصادی جهان، خواهد شد. وی حتی تاکيد کرده بود وقتی بهای مس، فولاد و نفت ايران تا نصف کاهش می يابد بايد بپذيريم که اين بحران به ايران رسيده است. اين نماينده مجلس يکی از دلايل گسترش بحران را واردات بی رويه ذکر کرده و گفته بود دولت تا آنجا پيش رفته که از کشور برزيل سنگ قبر وارد کرده است.
همکاری نزديک چين و روسيه برای اعمال تحريمهای جهانی عليه ايران
روزنامه ديلی تلگراف چاپ لندن در زمينه همکاری نزديک چين و روسيه برای اعمال تحريمهای جهانی عليه ايران می نويسد «از ديدگاه غرب، موضعگيری روشن روسيه بسود اعمال تحريمها عليه ايران که پس از افشای سامانه هسته ای قم صورت گرفت، عملی بی سابقه بوده است.» و اينک چين متحد و شريک تجاری ايران، تغيير مواضع آشکار داده و بسود تحريمهای غرب عليه ايران، همراهی کرده است. اين روزنامه می افزايد: همکاری چين و روسيه در زمينه تحريمها، موقعيت ايران را تضعيف کرده است.
انتقاد سازمان دفاع از حقوق بشرِ کردستان از منتظری و کروبی بخاطر سکوت در مورد اعدام احسان فتاحيان
سازمان دفاع از حقوق بشرِ کردستان با ارسال نامه ای به آيت الله منتظری و مهدی کروبی از آنها خواست در برابر خطر اجرای احکام اعدامِ زندانيان سياسی کُرد سکوت نکنند. اين نامه که در وب سايت ديده بان حقوق بشرِ کردستان منتشر شده است از اين دو به دليل سکوت در برابر اعدام احسان فتاحيان، زندانی سياسی کُرد، انتقاد کرده است. احسان فتاحيان ماه گذشته به اتهام اقدام عليه امنيت ملی، در زندان سنندج، اعدام شد. سازمان دفاع از حقوق بشرِ کردستان دليل نامه نگاری به آيت الله منتظری و مهدی کروبی را سابقه اين دو، در دفاع از حقوق بشر عنوان کرده است. اين سازمان می گويد در حال حاضر، ١٤ زندانی سياسی کُرد در معرض خطرِ اعدام هستند.
تعطيل وب سايت نهضت آزادی ايران به دستور وزارت اطلاعات
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی به نهضت آزادی ايران دستور داده است فعاليت پايگاه های اطلاع رسانی خود را متوقف کند. نهضت آزادی روز جمعه با انتشار بيانيه ای اعلام کرد، بنا بر دستور وزارت اطلاعات فعاليت سايت رسمی نهضت آزادی و سايت خبری - تحليلی ميزان نيوز، ممنوع شده است. نهضت آزادی می گويد از اين اقدامِ وزارت اطلاعات به قوه قضاييه، شکايت خواهد کرد.
تايم: ايران پس از يازدهم سپتامبر در جنگ افغانستان، با آمريکا همکاری کرده است
هفته نامه تايم چاپ آمريکا می پرسد: آيا ايران آماده کمک به اوباما در زمينه افغانستان است؟ اين هفته نامه در پاسخ به پرسشِ «آيا آمريکا بدون کمک ايران می تواند در افغانستان کامياب شود؟،» می نويسد: ايران پس از يازدهم سپتامبر، در جنگ افغانستان با آمريکا همکاری کرده است؛ زيرا اين کشور امکانات جنگ افزاری و پشتيبانی فراوانی در اختيار نيروهای ضدطالبان در افغانستان قرار داده؛ و مقامات ايران می گويند ايران همچون آمريکا خواهان ثبات و امنيت افغانستان است.
حمايـت گزارشگران بدون مرز از دادخواهی استفان هاشمی
سازمان گزارشگران بدون مرز در بيانيه ای حمايت خود را از دادخواهی استفان هاشمی =عليه جمهوری اسلامی ايران در کانادا، اعلام کرد. استفان هاشمی، فرزند زهرا کاظمی، خبرنگار ايرانی تبار کانادايی است که در سال ۲۰۰۳ در زندانهای جمهوری اسلامی جانش را از دست داد. استفان هاشمی پس از دو سال تلاش، دوم دسامبر ماه جاری توانست دادخواست خود را در دادگاه عالی ايالت کُبِک کانادا به جريان بيندازد. وی از مقامات ايران خواستار حدود ۱۷ ميليون دلار غرامت شده است.
مشکل خدمات بهداشتی در اردوگاه اشرفِ سازمان مجاهدين خلق ايران در عراق
اعضاء مجاهدين خلق روز جمعه دولت عراق را متهم به محدود کردن دسترسی آنها به خدمات بهداشتی کردند. اين درحالی است که در ماه ژوئيه نيروهای عراقی به اين اردوگاه حمله کردند. جواد احمدی يک پزشک ساکن اردوگاه اشرف در گفتگو با اسوشيتد پرس گفته است مقام های عراقی اجازه نمی دهند دارو و تجهيزات پزشکی به داخل اردوگاه، انتقال يابد. مقام های عراقی تاکنون به اين اتهام، واکنش نشان نداده اند. حدود سه هزار و ٥٠٠ تن از اعضاء مجاهدين خلق ساکن اوردوگاه اشرف هستند. بنا به گزارش ها در حمله ماه ژوئيه به اين اوردوگاه ١١ تن کشته و ده ها تن ديگر مجروح شدند.
عراق کنترل امنیت در مرزهای خود با ایران و سوریه را تقویت می کند
ارتش آمریکا می گوید عراق برای تقویت امنیت در امتداد مرزهای خود با ایران و سوریه یک سیستم تجسسی مرزی ۴۹ میلیون دلاری خریده است.
این سیستم برای کنترل هر فعالیتی در امتداد مرز ۳۰۲ کیلومتری با ایران و مرز ۲۸۶ کیلومتری با سوریه بکار خواهد رفت و قرار است در ژوین ۲۰۱۰ فعال شود.
عراق و ایالات متحده سعی داشته اند افراطیون سنی را از قاچاق اسلحه و رزمنده به داخل عراق از طریق مرز سوریه باز دارند. ارتش آمریکا همچنین از دیر باز ایران را به حمایت از ستیزه گران شیعه در عراق متهم کرده است و می گوید برخی در ایران آموزش دیده اند.
نوری المالکی نخست وزیر عراق و بشار اسد رییس جمهور سوریه در ملاقاتی در ماه اوت درباره کوشش برای برقراری امنیت در امتداد مرز مشترک دو کشور بحث کردند.
مقامات ایران علیه برگزاری تظاهرات در روز دانشجو هشدار می دهند
رییس شورای نگهبان جمهوری اسلامی ایران به فعالان مخالف علیه برگزاری اعتراضات در روز دانشجو هشدار داده است و می گوید چنین اقدامی موجب خوشحالی دشمن ایران، آمریکا، خواهد شد.
آیت الله احمد جنتی در خطبه نماز جمعه در دانشگاه تهران گفت جنبش دانشجویی طبیعتی ضد آمریکایی دارد و روز دانشجو باید آنرا منعکس کند.
انتظار می رود طرفداران اپوزیسیون از این فرصت برای برگزاری اعتراضات ضد دولتی استفاده کنند.
به گزارش رسانه های دولتی، عزیز الله رجب زاده، فرمانده پلیس تهران، نیز علیه برگزاری هر گردهمایی غیر قانونی هشدار داده است. او می گوید انتظار ندارد مشکلی روی دهد.
یک گروه ایرانی طرفدار حقوق بشر می گوید پلیس ظاهرا در کوشش برای جلوگیری از اعتراضات تعدادی از دانشجویان را دستگیر کرده است.
کمپین بین المللی برای حقوق بشر در ایران می گوید در سه هفته گذشته دست کم ۹۰ دانشجو دستگیر شده اند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر