کلینتون از ایران خواسته است اطلاعاتی درباره یک آمریکایی مفقود شده ارائه دهد
آمریکا از دولت ایران خواسته است هر اطلاعی را که درباره محل اقامت رابرت لوینسون شهروند آمریکایی دارد ارانه دهد. او در سال ۲۰۰۷ در جریان سفری به جزیره کیش در ایران مفقود شد.
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا این درخواست را روز پنجشنبه، در هزارمین روز ناپدید شدن لوینسون، مامور سابق اف بی آی، در بیانیه ای عنوان کرد و گفت مقامات ایران هنوز به قول خود برای ارائه اطلاعاتی که در جریان تحقیق درباره ناپدید شدن لوینسون جمع آوری شده، عمل نکرده اند.
ایران قبلا داشتن هرگونه اطلاعی درباره محل اقامت لوینسون را تکذیب کرده است.
کلینتونت گفت مساله لوینسون همچنان ارجحیتی برای ایالات متحده است. او همچنین ادامه بازداشت سه کوهنوزد آمریکایی، کیان تاجبخش، پژوهشگر آمریکایی - ایرانی تبار، و رضا تقوی بازرگان آمریکایی - ایرانی را یاد آور شد.
پاکستان خواهان شفافیت بیشتری در استراتژی آمریکا در افغانستان است
نخست وزیر پاکستان نظر محتاطانه ای نسبت به استراتژی جدید آمریکا برای عقب زدن طالبان، از بین بردن القاعده و ثثبیت افغانستان ابراز داشته است.
یوسف رضا گیلانی در پی گفت و گو با گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا، در لندن در روز پنجشنبه، گفت او معتقد نیست که اوسامه بن لادن، رهبر القاعده در پاکستان به سر می برد، و دولت پاکستان می خواهد آگاهی های بیشتری درباره استراتژی آمریکا کسب کند.
در اسلام آباد، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، گفت برخی از بخش های استراتژی تاثیر منفی بر کشور خواهد داشت. او وارد جزییات نشد.
مقامات پاکستان نگران هستند که اعزام سربازان بیشتر آمریکا به افغانستان، موجب شود تعداد بیشتری از ستیزه گران به پاکستان بروند، و مناطق قبیله ای را بی ثبات تر کند.
براون کوشش های پاکستان برای مقابله با طالبان را ستود، و سپس ۸ میلیون دلار برای کمک به پاکستان در رسیدن به هدف دراز مدت توسعه مناطق هم مرز افغانستان تعهد کرد.
براون می گوید این پول به تامین هزینه های بازسازی، آموزش و جا به جایی مردمی که در اثر جنگ آواره شده اند کمک خواهد کرد.
اعضای ناتو اعزام سربازان بیشتری به افغانستان را تعهد می کنند
ناتو می گوید بیش از ۲۰ کشور قصد دارند سطح سربازان خود در افغانستان را بالا ببرند.
سخنگوی ناتو روز پنجشنبه گفت کمک متحدان آمریکا به کوشش های جنگی در افغانستان، از ۵ هزار سربازی که دبیر کل ناتو در اوائل هفته پیش بینی کرد، فراتر خواهد رفت. سخنگو می گوید اعضای ناتو آشکارا علاقه خود را به دنبال تعهد پرزیدنت اوباما برای اعزام ۳۰ هزار سرباز اضافی به افغانستان نشان داده اند.
او این موضوع را در حالی اعلام کرد که وزیران امور خارجه ناتو برای بحث درباره افغانستان در بروکسل جمع می شوند.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه گفت واشنگتن انتظار دارد متحدانش تعهد عمده ای برای اعزام نیروهای اضافی بر عهده بگیرند.
او در مورد تعداد مورد انتظار توضیحی نداد، اما دیپلمات ها گفتند واشنگتن از متحدان ناتو درخواست کرده است بالغ بر ۱۰ هزار سرباز بیشتر به افغانستان بفرستند.
در رویدادی جداگانه، ترکیه روز پنجشنبه گفت تقویت نیروی خود در افغانستان را بررسی می کند، اما این اقدام فقط برای مقاصد غیر رزمی مانند آموزش نیروهای افغان خواهد بود.
وزیر امور خارجه ترکیه گفت کشور او در زمینه درگیر شدن در عملیات رزمی ملاحظاتی دارد.
وزیر کشور سوریه: انفجار اتوبوس در دمشق یک عمل تروریستی نبود
یک مقام سوریه می گوید انفجاری که در یک خودرو حامل زائران ایرانی در دمشق روی داد یک حادثه بود، نه یک عمل تروریستی.
سعید محمد سمّور، وزیر کشور می گوید یکی از لاستیک های اتوبوس زمانی که در یک پمپ بنزین تعمیر می شد منفجر شد. به گفته او دو نفر که لاستیک را تعمیر می کردند همراه با راننده اتوبوس کشته شدند.
مقامات سوریه تحقیقاتی را آغاز کرده اند و منطقه را بر روی خبرنگاران بسته اند. احتمال نمی رود علت انفجار بتواند مستقلا تایید شود.
این حادثه روز پنجشنبه در محله «سیده زینب» دمشق روی داد. در آنجا زیارتگاهی قرار دارد که زائران ایرانی و عراقی اغلب از آن دیدن می کنند.
انفجار با دیدار سعید جلیلی، رییس شورای امنیت ملی ایران با بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، مصادف شد.
معاون رییس جمهوری عراق می گوید مایل است در مورد قانون جدید انتخابات مصالحه کند
طارق الهاشمی، معاون رییس جمهوری عراق، می گوید او هنوز مایل است در مورد قانون انتخابات که باید پیش از برگزاری انتخابات سراسری به اجرا گذاشته شود، به مصالحه برسد.
هاشمی روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت او هنوز نسبت به قانون پیشنهادی نگرانی هایی دارد. ماه پیش، هاشمی پیش نویس قانون را وتو کرد و آن را برای بازنگری به پارلمان فرستاد. او تا روز یکشنبه فرصت دارد شکل اصلاح شده قانون را وتو یا تصویب کند.
هاشمی، که عرب سنی است، می خواهد قانون تغییر کند تا کرسی های پارلمانی بیشتری به عراقی های ساکن خارج، که بسیاری از آنها از اعضای اقلیت سنی کشورهستند، اختصاص داده شود.
هاشمی یکی از سه عضو شورای ریاست جمهوری عراق است که قادر است قانون را وتو کند.
رهبران عراق می گویند تاخیر در تصویب قانون به این معنا است که برگزاری انتخابات، که قرار بود در ماه ژانویه انجام گیرد، دست کم یک ماه به عقب خواهد افتاد.
روز چهارشنبه، نماینده ویژه سازمان ملل متحد با قانون گذاران عراقی ملاقات کرد و گفت برگزاری رای گیری در ۲۷ فوریه، «به دلایل عملی و قانونی، یک گزینه امکان پذیر است.» او همچنین گفت هیات سازمان ملل متحد در عراق از کوشش برای روشن ساختن شرایط شرکت عراقی های مقیم خارج در رای گیری پشتیبانی می کند.
تهران سرکوبی ها را به ايرانيان خارج از کشور نيز تعميم داده است
وال استريت جرنال زير عنوان «سرکوبی ايرانيان به خارج تعميم داده شده است» در گزارشی از نيويورک می نويسد يک جوان ايرانی تبار آمريکائی بنام کوشا ميگويد واکنش اوليه او به ایميلی تهديد آميز، ناديده گرفتن آن به عنوان يک شوخی احمقانه بود. ایميل به اين دانشجوی بيست و نه ساله رشته مهندسی اخطار ميداد که اگر انتقاد از ايران را در فيس بوک متوقف نکند بستگانش در تهران آسيب خواهند ديد. دو روز بعد مادرش تماس ميگيرد. ماموران امنيتی پدرش را در خانه اش در تهران بازداشت و تهديد کرده بودند که پسرش ديگر نمی تواند بی خطر به ايران بازگردد. کوشا، که خواسته است نام کامل او برده نشود، ميگويد وقتی آنها پدرم را بازداشت کردند فهميدم که ایميل شوخی نبود.
وال استريت جرنال می نويسد کادر رهبری تهران با بزرگترين بحران پس از به قدرت رسيدنش در سال ۱۹۷۹ روبروست، و ايرانيان در داخل و خارج از کشور، با توجه به تقلبی که به انتخابات ژوئن (خرداد) رياست جمهوری نسبت داده ميشود، به مشروعيت آن حمله ميکنند. اپوزيسيون جنبش سبز که وزنه ای جهانی شده است، ايرانيانی از طبقات عادی را در بر ميگيرد که ميگويند پيش از اين هيچگاه خود را فعال سياسی تلقی نميکردند. در حالی که رژيم در داخل کشور به سرکوب های شديد مشغول بوده است، اکنون يک تحقيق وال استريت نشان ميدهد اين سرکوب ها به ايرانيان مقيم خارج نيز تعميم داده شده است.
وال استريت جرنال می نويسد ايران در ماه های اخير، برنامه آزار و ارعاب را در مورد ايرانيان خارج ازکشور به اجرا گذاشته است، و قانون گذاران سابق ايرانی و اعضای سابق نيروهای امنيتی پاسداران انقلاب که برنامه را می شناسند ميگويند فقط ناراضيان سرشناس هدف آن نيستند، بلکه اين برنامه در سطحی جهانی و عليه تمامی کسانی اجرا ميشود که از رژيم انتقاد ميکنند. به گفته آنها، بخشی از اين برنامه، رديابی فعاليت های ايرانيان در فيس بوک، تويتر و يوتيوب در سراسر جهان، و شناسائی آنان در جريان اعتراض های اپوزيسيون در خارج از کشور است.
وال استريت جرنال می نويسد مصاحبه هائی که با حدود نود ايرانی مقيم خارج شامل دانشجويان، زنان خانه دار، پزشکان، حقوقدانان و بازرگانان در نيويورک، لندن، دوبی، سوئد، لس انجلس و جاهائی ديگر به عمل آمده است نشان ميدهد کسانی که از رژيم ايران در رسانه های اينترنتی و يا تظاهرات انتقاد ميکنند با تهديدهائی برای ساکت ساختن شان مواجه ميشوند.
وال استريت جرنال می نويسد ده ها نفر در آمريکا و اروپا که درفيس بوک يا تويتر از ايران انتقاد کرده اند ميگويند بستگانشان در ايران برای اين کار آنان مورد بازجوئی قرار گرفته اند، و يا موقتا بازداشت شده اند. حدود سی نفر که با آنان مصاحبه شده است گفته اند تابستان امسال در سفر به ايران از آنان پرسيده شده است آيا گذرنامه خارجی دارند؟ آيا عضو فيس بوک هستند؟ و چرا به ايران سفر کرده اند؟
وال استريت جرنال می نويسد پنج نفر از مصاحبه شدگان که در ماه های اخير به ايران سفر کرده بودند ميگويند پليس در فرودگاه تهران آنان را مجبور کرده است صفحات فيس بوک شان را بازکنند، و چند نفر نيز از ضبط گذرنامه هايشان خبر داده اند، چون انتقادهای تند و شديدشان از عملکرد دولت ايران در انتخابات جنجال برانگيز اوايل سال در رسانه های اينترنتی نقل شده بود.
وال استريت جرنال می نويسد محمد رضا بک صحرائی، يک ديپلمات هيات نمايندگی ايران در سازمان ملل متحد در نيويورک به پرسش های کتبی درباره فعاليت های اطلاعاتی ايران در خارج پاسخی نداد. اما آقای صحرائی گفت اتهام ايجاد محدوديت و يا مشکلات توسط جمهوری اسلامی ايران برای ايرانيانی که از خارج به ايران سفر ميکنند، دروغ است. وی گفت در ماه های اخير بسياری از ايرانيان به ايران رفته اند و از خانواده هايشان ديدن کرده اند. ما تا کنون گزارشی نداشته ايم که حاکی از اعمال محدويتی در مورد آنان باشد. نمايندگان ايران در خارج برای تسهيل در سفر ايرانيان به ايران بيشترين تلاش را انجام ميدهند.
وال استريت جرنال می نويسد يک مهندس ايرانی سی ساله که در يک منطقه آلمانی زبان اروپا زندگی ميکند و امسال در اعتراض های آنجا شرکت کرده بود ميگويد وقتی که به ايران رفت گذرنامه، تلفن همراه و لپتاپ او را ضبط کردند. وی ميگويد چندين بار از او بازجوئی کردند، کتکش زدند و خواستند که رمز ورود به ایميل و فيس بوک خود را به آنها بدهد. وی ميگويد بازجويان عکس هائی را آوردند که وی را در اعتراض های اروپا نشان ميداد و اصرار ميکردند ديگرانی را هم که در عکس ها ديده ميشدند شناسائی و معرفی کند. او ميگويد به من گفتند برای اتهاماتی گناهکارم که حضور در اعتراض های ضد رژيم، مشارکت در فعاليت های اينترنتی مضر برای امنيت ملی ايران در فيس بوک و تويتر و منعکس
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر