بيماري روحي ، بيمارياي نيست که بهطور ناگهاني بروز کند، بلکه در اثر يک رشته علل پيش ميآيد.
خوشبختانه بعضي از دلايل بروز بيماريهاي رواني صرفاً به تغذيه مربوط ميشوند ، بنابراين ميتوان با تغيير شيوهي رژيم غذايي آن را برطرف ساخت. از مدتها پيش ثابت شده است که کمبود ويتامينهاي گروه B ميتواند يک نوع جنون ايجاد کند.
تحقيقات نشان ميدهد کساني که تحت رژيمهاي غذايي فاقد ويتامينهاي گروهB قرار گرفتهاند، به اختلال رواني، اضطراب شديد و افسردگي مبتلا شدهاند.
اين آزمايشها به صراحت ثابت ميکند که کمبود ويتامينهاي B ميتواند يکي از علل اصلي بعضي از اختلالات رواني باشد. گروهي از دانشمندان در سوئد، مغز اشخاصي را که در حالت جنون از دنيا رفته بودند، با مغز اشخاصي که با مرگهاي ناگهاني و بهطور عادي مرده بودند تشريح و مقايسه کردند و دريافتند که چهار ماده در مغز اشخاص عادي وجود دارد که در مغز کساني که در اثر جنون جان خود را از دست داده بودند، وجود ندارد. اين چهار ماده عبارت است از: 1- آدنين، 2- تيامين، 3- سيتوزين، 4- گوآمين .
اين چهار ماده در گوشتها مانند گوشت گوساله يا گوسفند ،جگر، مغز و قلوه وجود دارد.
کمبود ويتامين هاي گروه B باعث ايجاد اختلالات عصبي مانند اضطراب شديد ، افسردگي ، عصبانيت و فشار عصبي مي شود.
اضطراب شديد و ناراحتي عصبي دائمي اغلب ناشي از کمبود ويتامينهاي گروه B بخصوص تيامين (ويتامين B1) است و اگر رژيم غذايي شما سرشار از مواد نشاستهاي (کربوهيدراتها) باشد، عواقب کمبود ويتامين شديدتر خواهد بود.
چنانچه غذاي شما حاوي کلسيم کافي نباشد، ميزان کلسيم در بدن شما پايين خواهد آمد و در نتيجه اعصاب شما تحريک خواهد شد. شير و فرآوردههاي آن، بهترين منبع کلسيم محسوب ميشوند. توصيه ميشود مصرف آنها را جدي بگيريد.
خوب است بدانيد که کلسيم زماني به طور موثر جذب بدن ميشود که ويتامينD به ميزان کافي در رودهها باشد. اگر شما زندگي بدون تحرک و آرامي داريد ،ميتوانيد مقدار زيادي کلسيم مصرف کنيد. در اين مورد توصيه ميشود غذاي خود را با يک قرص ويتامينِِِD تقويت نماييد.
در حال حاضر بسياري از متخصصان تغذيه توصيه ميکنند که از مصرف غذاهاي حاوي کلسيم و نيز انواع ويتامينها غافل نشويد.
همانطور که ذکر شد کمبود ويتامين B ميتواند منجر به فشار عصبي شود. کمبود شديد تيامين (ويتامين B1)، نياسين (ويتامين B3) و پيريدوکسين (ويتامين B6) ميتواند اختلالات عصبي وخيمي را بهوجود آورد.
منابع ويتامين هاي گروه B به طور کلي شامل: مخمر (ماءالشعير)، جوانه گندم و جو، غلات و نان سبوس دار، جگر و انواع گوشت است . به طور اختصاصي نيز :
مواد غذايي غني از B1 : مخمر آب جوي موجود در ماء الشعير ، گوشت گاو، دانه آفتابگردان و بادام زميني، جوانه گندم و نان هاي سبوس دار است.
مواد غذايي غني از B3 : مخمر آبجو ، بادام زميني و گوشت است.
مواد غذايي غني از B6 : جگر گاو، موز ، دانه آفتابگردان، جوانه گندم، برگه آلو، گوشت گاو و آب پرتقال است .
براي داشتن اعصابي آرام ، هميشه به مقدار کافي از مواد غذايي حاوي ويتامين هاي گروه B مانند انواع گوشت، جگر، غلات و نان سبوس دار و جوانه گندم استفاده کنيد.
براي حفظ سلامتي و لذت بردن از شادابي زندگي ، بايد غذاهاي مصرفي حاوي انواع ويتامينها باشد؛ چرا که غذاهاي سرشار از ويتامين براي کار منظم سيستم عصبي لازم است.
زماني که در اشخاص سالخورده عوارض عصبانيت ، به صورت خستگي بروز ميکند، نشانهي اين است که بايد مادهي غذايي مناسبي مصرف شود؛ بخصوص وقتي شخص کم خوراک باشد، ميزان قند خون پايين ميآيد که در اين مواقع مصرف يک قاشق عسل ، يک عدد شکلات ، يک ليوان شير يا آب ميوه، کمي پنير و بيسکوييت توصيه ميشود.
وقتي عصباني و بيحوصله شديد، تا آنجا که ممکن است علت واقعي آن را بررسي و کشف کنيد و اگر نتوانستيد به پزشک روانشناس مراجعه نماييد تا او به شما کمک کند.
فراموشي و ضعف حافظه نيز از کمبود غذايي بهوجود ميآيد. روانشناسان مي گويند که فراموشي علامت چيزي است که پيوندي با پيري ندارد و ميتواند عارضهي کمبود غذايي باشد.
لازم به يادآوري است که تغذيهي نامناسب نه تنها بر روي اعصاب و روان آدمي تاثير بدي ميگذارد ، بلکه باعث مختل شدن فعاليت ساير سيستم بدن نيز ميگردد. توصيهي همهي متخصصان اين است که به آنچه ميخوريد دقت کنيد و سعي نماييد مواد غذايي مغذي و مفيد را بر مصرف موادي با ارزش غذايي کم، ترجيح دهيد.
خوشبختانه بعضي از دلايل بروز بيماريهاي رواني صرفاً به تغذيه مربوط ميشوند ، بنابراين ميتوان با تغيير شيوهي رژيم غذايي آن را برطرف ساخت. از مدتها پيش ثابت شده است که کمبود ويتامينهاي گروه B ميتواند يک نوع جنون ايجاد کند.
تحقيقات نشان ميدهد کساني که تحت رژيمهاي غذايي فاقد ويتامينهاي گروهB قرار گرفتهاند، به اختلال رواني، اضطراب شديد و افسردگي مبتلا شدهاند.
اين آزمايشها به صراحت ثابت ميکند که کمبود ويتامينهاي B ميتواند يکي از علل اصلي بعضي از اختلالات رواني باشد. گروهي از دانشمندان در سوئد، مغز اشخاصي را که در حالت جنون از دنيا رفته بودند، با مغز اشخاصي که با مرگهاي ناگهاني و بهطور عادي مرده بودند تشريح و مقايسه کردند و دريافتند که چهار ماده در مغز اشخاص عادي وجود دارد که در مغز کساني که در اثر جنون جان خود را از دست داده بودند، وجود ندارد. اين چهار ماده عبارت است از: 1- آدنين، 2- تيامين، 3- سيتوزين، 4- گوآمين .
اين چهار ماده در گوشتها مانند گوشت گوساله يا گوسفند ،جگر، مغز و قلوه وجود دارد.
کمبود ويتامين هاي گروه B باعث ايجاد اختلالات عصبي مانند اضطراب شديد ، افسردگي ، عصبانيت و فشار عصبي مي شود.
اضطراب شديد و ناراحتي عصبي دائمي اغلب ناشي از کمبود ويتامينهاي گروه B بخصوص تيامين (ويتامين B1) است و اگر رژيم غذايي شما سرشار از مواد نشاستهاي (کربوهيدراتها) باشد، عواقب کمبود ويتامين شديدتر خواهد بود.
چنانچه غذاي شما حاوي کلسيم کافي نباشد، ميزان کلسيم در بدن شما پايين خواهد آمد و در نتيجه اعصاب شما تحريک خواهد شد. شير و فرآوردههاي آن، بهترين منبع کلسيم محسوب ميشوند. توصيه ميشود مصرف آنها را جدي بگيريد.
خوب است بدانيد که کلسيم زماني به طور موثر جذب بدن ميشود که ويتامينD به ميزان کافي در رودهها باشد. اگر شما زندگي بدون تحرک و آرامي داريد ،ميتوانيد مقدار زيادي کلسيم مصرف کنيد. در اين مورد توصيه ميشود غذاي خود را با يک قرص ويتامينِِِD تقويت نماييد.
در حال حاضر بسياري از متخصصان تغذيه توصيه ميکنند که از مصرف غذاهاي حاوي کلسيم و نيز انواع ويتامينها غافل نشويد.
همانطور که ذکر شد کمبود ويتامين B ميتواند منجر به فشار عصبي شود. کمبود شديد تيامين (ويتامين B1)، نياسين (ويتامين B3) و پيريدوکسين (ويتامين B6) ميتواند اختلالات عصبي وخيمي را بهوجود آورد.
منابع ويتامين هاي گروه B به طور کلي شامل: مخمر (ماءالشعير)، جوانه گندم و جو، غلات و نان سبوس دار، جگر و انواع گوشت است . به طور اختصاصي نيز :
مواد غذايي غني از B1 : مخمر آب جوي موجود در ماء الشعير ، گوشت گاو، دانه آفتابگردان و بادام زميني، جوانه گندم و نان هاي سبوس دار است.
مواد غذايي غني از B3 : مخمر آبجو ، بادام زميني و گوشت است.
مواد غذايي غني از B6 : جگر گاو، موز ، دانه آفتابگردان، جوانه گندم، برگه آلو، گوشت گاو و آب پرتقال است .
براي داشتن اعصابي آرام ، هميشه به مقدار کافي از مواد غذايي حاوي ويتامين هاي گروه B مانند انواع گوشت، جگر، غلات و نان سبوس دار و جوانه گندم استفاده کنيد.
براي حفظ سلامتي و لذت بردن از شادابي زندگي ، بايد غذاهاي مصرفي حاوي انواع ويتامينها باشد؛ چرا که غذاهاي سرشار از ويتامين براي کار منظم سيستم عصبي لازم است.
زماني که در اشخاص سالخورده عوارض عصبانيت ، به صورت خستگي بروز ميکند، نشانهي اين است که بايد مادهي غذايي مناسبي مصرف شود؛ بخصوص وقتي شخص کم خوراک باشد، ميزان قند خون پايين ميآيد که در اين مواقع مصرف يک قاشق عسل ، يک عدد شکلات ، يک ليوان شير يا آب ميوه، کمي پنير و بيسکوييت توصيه ميشود.
وقتي عصباني و بيحوصله شديد، تا آنجا که ممکن است علت واقعي آن را بررسي و کشف کنيد و اگر نتوانستيد به پزشک روانشناس مراجعه نماييد تا او به شما کمک کند.
فراموشي و ضعف حافظه نيز از کمبود غذايي بهوجود ميآيد. روانشناسان مي گويند که فراموشي علامت چيزي است که پيوندي با پيري ندارد و ميتواند عارضهي کمبود غذايي باشد.
لازم به يادآوري است که تغذيهي نامناسب نه تنها بر روي اعصاب و روان آدمي تاثير بدي ميگذارد ، بلکه باعث مختل شدن فعاليت ساير سيستم بدن نيز ميگردد. توصيهي همهي متخصصان اين است که به آنچه ميخوريد دقت کنيد و سعي نماييد مواد غذايي مغذي و مفيد را بر مصرف موادي با ارزش غذايي کم، ترجيح دهيد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر